دسته‌بندی نشده

حکم نجس شدن حرم ائمّه اطهار (ع) چیست؟ آیا پاک کردن آن واجب است؟

نجس شدن حرم ائمّه اطهار(ع) چه حکمی دارد؟

سوال:

1. اگر یکی از صحن های حرم ائمّه اطهار (علیهم السلام) نجس شد، آیا پاک کردن آن واجب است؟

2. اگر داخل حرم نجس شد، ولی نه زیر گنبد، بلکه در یکی از اتاق ها یا شبستان های نزدیک به فضای زیر قبه، آیا در این صورت تطهیر واجب است؟

نوشته های مشابه

منظور از حرم همان زیر گنبد و جائى است که در آن ضریح مقدس و قبر مطهر قرار دارد و به آن حرم و مشهد شریف گفته مى‌شود.نجس شدن حرم اطهار (علیهم السلام) و ضریح آنان نیز حرام است.

نجس شدن حرم ائمّه اطهار(ع) چه حکمی دارد؟

یعنی، همان طوری که نجس کردن مسجد حرام بوده ، نجس کردن حرم و ضریح پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) و امامان (علیهم السلام) نیزحرام است و اگر یکى از آنها نجس شود، چنانچه نجس ماندن آن بى‌احترامى باشد، تطهیر آن واجب است، بلکه احتیاط واجب آن است که اگر بى‌احترامى هم نباشد آن را تطهیر کنند.

حتماً بخوانید:

احکام طهارت جلد قرآن نجس شده

احکام طهارت جلد قرآن نجس شده

از نگاه خداوند برخی از امور، لایق احترام بوده و خداوند متعال این امور را خود مورد احترام قرار داده­ و مقدس شمرده است. از جمله: احترام به خود قرآن

پس، با توجه به نکته بالا در پاسخ گفته می شود:

از آنجایی که به صحن ها، حرم به معنای ذکر شده، صدق نمی کند، بنابراین صحن ها در حکم مساجد نیستند،و تطهیر آن در صورت نجس شدن واجب نیست، مگر این که در عرف، بی احترامی و هتک حرمت محسوب شود که در این صورت تطهیر آن واجب است. البته امروزه که بحمدالله اکثر بارگاه های مطهر امامان و امامزادگان دارای خدمتگزارانی است که در جهت نظافت آن فعال هستند، بهتر است در صورت نجاست نقطه ای از آن، به آنان اطلاع داده شود.

بله! گاهی در قسمتی از صحن ها، مسجد ساخته شده است که در آن صورت، آن قسمت در حکم مسجد است.

منبع : وارث

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا