دسته‌بندی نشده

بی حسی سر در کاشت مو چگونه انجام می گیرد؟

یکی از موثرترین و بهترین روش‌ها برای از بین بردن طاسی و کم پشتی موهای سر استفاده از روش‌های کاشت مو است. با اینکه کاشت مو یک روش غیر تهاجمی برای برگرداندن زیبایی ظاهری افراد به شمار می‌رود اما با درد مختصری همراه است. به همین دلیل پزشکان از بی حسی در کاشت مو بهره می‌برند. در نتیجه اعمال بی‌حسی پروسه انجام پیوند مو کاملا بدون درد بوده و بیمار می‌تواند در آرامش مراحل انجام کاشت مو را پشت سر بگذارد.

اینوفگرافی روش های بی حسی در کاشت مو

نازک شدن مو و ریزش آن، نگرانی‌ رایج برای آقایان و خانم‌ها است اما خوشبختانه گزینه‌های درمانی متعددی وجود دارد. در اکثر مواقع دلیل ریزش مو و طاسی سر، عوامل ژنتیکی است اما عواملی مانند رژیم غذایی، فشار روانی، بیماری، عدم تعادل هورمونی و داروها هم تاثیرگذار هستند. در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین و موثرترین روش‌های درمانی، کاشت مو است. پیوند مو روشی است که طی آن یک جراح پلاستیک فولیکول‌های مو را به ناحیه طاسی سر منتقل می‌کند.

مدت بی حسی بعد از کاشت مو طبیعی چقدر است

طبق بررسی‌های انجام شده، احتمال بروز برخی از عوارض موقتی همانند کبودی، تورم و بی‌ حسی بعد از انجام کاشت مو بیشتر است. همانطور که گفته شد این عوارض دائمی نیستند و در صورت مواجه با آن‌ها هر چه زمان بیشتری بگذرد، این عوارض هم کم رنگ‌تر می‌شوند. در صورتی که ناحیه تحت درمان بعد از انجام عمل زیبایی پیوند مو بی‌حس شده باشد با گذشت دوره نقاهت، به مرور احساس به پوست سر شما باز می‌گردد و هرگونه احساس ناراحتی بعد از گذشت مدتی فروکش می‌کند.
ولی اگر بعد از گذشت 6 ماه هنوز احساس بی‌حسی، خارش یا پوسته‌پوسته شدن بیش از حد در سر داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید که البته این احتمال خیلی ضعیف خواهد بود و برای اینکه هیچ‌وقت دچار این شرایط نشوید، حتما باید مراقبت‌های بعد از ایمپلنت مو را جدی گرفته و با پزشک خود نیز در ارتباط باشید.
اگر پس از اتمام جلسه درمانی کاشت مو تمامی موارد و نکات گفته شده توسط پزشک متخصص را با دقت بالایی دنبال کنید، خیلی سریع شاهد بهبود زخم‌ها و رفع سایر عوارض جانبی همانند بی‌ حسی سر بعد از کاشت مو خواهید شد. در حالت کلی مدت زمانی که برای برطرف شدن بی‌ حسی سر بعد از پیوند مو گزارش شده است، حداقل ۲ یا ۳ روز و حداکثر ۶ ماه خواهد بود.

 بی حسی بعد از کاشت مو

آیا کاشت مو با بیهوشی انجام می‌شود؟ خیر تنها بی‌حسی موضعی کافی خواهد وبد.

عوارض بی‌حسی در کاشت مو

  • حساسیت به ماده بی‌حس‌کننده
  • بی‌حس شدن پوست سر تا چند روز بعد از عمل

دلیل بی‌حس بودن سر بعد از عمل حین کار، آسیب عصبی به محل هدف وارد شده و برای چند روز، حسی در پوست نخواهید داشت. این عارضه موقتی است.
میزان نیاز به بی‌حسی هر چه زمان عمل طولانی‌تر باشد، قطعا به بی‌حسی بیشتری نیاز خواهد بود.
در حالت کلی روش‌های کاشت طبیعی مو به کمک بی‌ حسی موضعی انجام می‌شوند. به این معنا که فقط ناحیه‌ای که فولیکول از آن برداشت شده و پیوند می‌شود، بی‌حس می‌شود. بی حسی محل کاشت مو تا آخرین دقایق عملیات کاشت حفظ می‌شود. در نتیجه فرد به هیچ وجه احساس درد در طول مدت زمان کاشت فولیکول نخواهد داشت.
علاوه بر آن، پزشک با صلاح‌دید خود داروهای مسکن و ضد درد به شما تجویز می‌کند تا با گذر زمان و از بین رفتن بی حسی بعد از کاشت مو هیچ دردی احساس نکنید. در نتیجه درد و عوارض بی حسی کاشت مو به راحتی مهار شده و متقاضی می‌تواند بعد مدت بسیار کوتاه، به انجام کارهای روزانه خود بپردازد.

در جراحی کاشت مو از چه نوع بی حسی استفاده می شود؟

همانطور که گفته شد انجام عملیات کاشت مو مستلزم اعمال بی‌حسی است. در حالت کلی سه نوع بی‌حسی وجود دارد که برای اعمال مختلف پزشکی استفاده می‌شوند. این سه مورد شامل بی‌حسی موضعی، منطقه‌ای و عمومی هستند. پیوند مو، با بی‌حسی موضعی صورت می‌گیرد. به این صورت که پزشک یک آرام‌بخش ضعیفی را به فرد تزریق می‌کند. در نتیجه کاندید کاشت مو، در آرامش کامل جلسه کاشت را بدون احساس درد پشت سر خواهد گذاشت.

چه کارهایی باعث می شود جراحی کاشت مو بدون درد باشد؟

یکی از ترس‌هایی که اغلب داوطلبان ایمپلنت مو دارند، احساس درد شدید در طول عملیات پیوند مو است. برای جلوگیری از احساس درد، تدابیری اندیشیده می‌شود. بنابراین اگر افراد در رعایت این موارد سهل‌انگاری نکنند خیلی راحت و بدون احساس درد پروسه کاشت مو را پشت سر خواهند گذاشت. این دسته از نکات را می‌توان در دو مرحله زیر دسته‌بندی کرد:

نکات مهم در حین عمل کاشت مو

برای کاشت موی طبیعی، متخصص کار را با تزریق ماده بی‌حسی به محل بانک مو و محل پیوند، شروع می‌کند. همچنین اغلب پزشکان از مایعی به نام تامی سِنت استفاده می‌کنند. این ماده، بستری روی جمجمه ایجاد می‌کند و در نتیجه باعث تسهیل کاشت گرافت‌های مو می‌گردد. علاوه بر آن بهتر است از داروهای منقبض‌کننده‌‌ عروق استفاده شود تا میزان احتمال خون‌ریزی در حین کاشت، به میزان قابل توجهی کاهش یابد. برخی از کلینیک‌ها مجهز به دستگاه سرد کننده موضعی هستند که در ناحیه بانک مو اعمال شده و میزان التهاب و درد را کم می‌کند.

نکات مهم پس از عمل کاشت مو

بعد از کاشت طبیعی مو، یک‌سری مراقبت‌های ویژه به مراجعه‌کنندگان توصیه می‌شود که انجام آن‌ها تا حد بسیار زیادی در کاهش میزان درد و کوتاه شدن مدت زمان دوره نقاهت تاثیر به سزایی دارد. همچنین داروهایی مثل مسکن و آنتی‌بیوتیک با صلاح‌دید پزشک تجویز می‌شود که مصرف منظم و دقیق آن‌ها تاثیر بالایی در از بین بردن احساس درد خواهد داشت.

اقدامات لازم برای پیوند مو

اثرات جانبی بی حسی در پیوند مو

اعمال بی‌حسی موضعی بر خلاف بیهوشی، هیچ‌گونه عارضه جانبی ندارد. همچنین هیچ تاثیر منفی در ارتباط با رشد موها و موفقیت در کاشت مو مشاهده نشده است. چرا که برای پیوند مو، صرفا از داروهای آرام‌بخش ضعیفی برای کنترل میزان درد استفاده می‌شود. البته تاکید می‌گردد که قبل از اقدام به هر کاری یک جلسه مشاوره با پزشک خود داشته باشید. در این جلسه مشاوره در مورد بیماری‌های پیش‌زمینه‌ای و حساسیت‌هایی که دارید با پزشک خود صحبت کنید. چرا که ماده‌ بی‌حس‌کننده ممکن است در برخی افراد منجر به عوارض جانبی مثل آلرژی‌های شدید شود.

حتماً بخوانید:

بی حسی بعد از جراحی کاشت مو چقدر شایع است؟

از آنجایی که اعمال بی‌حسی موضعی در تمامی روش‌های کاشت مو اجباری است احساس بی‌ حسی بعد از انجام کاشت مو در برخی افراد کاملا شایع و امری طبیعی است. احساس بی‌حسی ممکن است در هر دو یا یکی از نواحی بانک مو و یا کاشت مو مشاهده گردد. البته میزان این احساس در بین افراد مختلف، متفاوت است. از بین رفتن احساس بی‌حسی با سوزش و خارش همراه خواهد بود که نشانه‌ای مثبت محسوب می‌شود.
چرا که نشان‌دهنده سلامت و بهبودی در اعصاب آسیب دیده منطقه جراحی شده است. از آنجایی که روش کاشت مو FUT در مقایسه با سایر روش‌ها، تهاجمی‌ محسوب می‌شود اعصاب منطقه در آن بیشتر آسیب می‌بیند. به همین دلیل بی‌ حسی بعد از کاشت مو در این روش رایج‌تر خواهد بود. در هر صورت اگر جزو این دسته از افراد بودید، جای هیچ نگرانی نیست و خیلی سریع نشانه‌های بهبودی در شما بروز پیدا خواهد کرد.

آیا ناحیه سر بعد از کاشت مو دچار بی حسی می شود؟

در روش‌های کاشت مو با توجه به فناوری استفاده شده، ممکن است شاهد زخم و خون‌ریزی باشید. شدت این زخم‌ها در هر شخص و براساس نوع روش مورد استفاده، متفاوت است. هرچه روش کاشت مو تهاجمی‌تر باشد عصب‌های ناحیه کاشت و بانک مو آسیب بیشتری می‌بیند. به همین دلیل احساس بی‌حسی در آن نواحی بیشتر خواهد بود.
بنابراین می‌توان بی‌ حسی سر را بعد از کاشت به عنوان یکی از عارضه‌های جانبی بی‌خطر و موقتی نام برد.

منشأ بی حسی بعد از کاشت مو چیست؟

همانطور که گفته شد برخی از کاندیدهای پیوند طبیعی مو ممکن است پس از انجام عملیات، از احساس بی‌حسی ایجاد شده در ناحیه سر شکایت کنند. بی‌حسی به عنوان نشانه‌ای از آسیب عصبی شناخته می‌شود. هر چه آسیب وارد شده به بافت بیشتر باشد شدت بی‌حسی و مدت زمان بهبودی آن نیز طولانی‌تر خواهد بود. این مدت زمان ممکن است بین چند روز تا چند هفته در اشخاص متفاوت باشد. برای اینکه این دوران را بدون ناراحتی و خیلی سریع پشت سر بگذارید رعایت توصیه‌های پزشک ضروری است.
البته در حال حاضر با روی کار آمدن روش‌های جدید کاشت مو که در آن‌ها از به روزترین تکنولوژی‌ها و دستگاه‌های پیشرفته کمک گرفته می‌شود، بروز این مشکل خیلی نادر و جزئی است. علاوه بر آن، سلامت بدن افراد نیز می‌تواند تاثیر قابل توجهی در مدت زمان بهبودی داشته باشد چرا که سرعت بهبودی زخم‌ها با توجه به سبک زندگی و عادات افراد متفاوت است.

آیا بی حسی سر بعد از کاشت مو دائمی خواهد بود؟

افرادی که دچار بی حسی بعد از کاشت مو می‌گردند از دائمی بودن این مشکل نگران می‌شوند. توصیه‌ای که به این دسته از اشخاص می‌توان کرد این است که هرگز توصیه‌های پزشک خود را در خصوص مراقبت‌های بعد از انجام پیوند مو نادیده نگیرند. این مراقبت‌ها سبب می‌شوند تا احساس بی‌حسی خیلی زود برطرف شود. تا به حال گزارشی مبنی بر اینکه بعد از یک عمل کاشت موی موفق و اصولی، فرد دچار بی‌حسی دائمی شده گزارش نشده است.

کاشت مو

ناگفته نماند که دوره بی‌حسی در هر شخص متفاوت است. مثلا افرادی هستند که اصلا مبتلا به بی‌حسی سر بعد از کاشت نمی‌شوند و در عوض افراد دیگری نیز وجود دارند که این احساس تا چند هفته و حتی چند ماه در آن‌ها ماندگار شده است. در کنار مراقبت‌های بعد از پیوند مو، تاکید می‌شود که هرگز در انتخاب پزشک و کلینیک خود سهل‌انگاری نکنید. مراجعه به کلینیک‌های نامعتبر که تعداد آن‌ها در سراسر کشور چندان کم نیست، می‌تواند عوارض جانبی جبران‌ناپذیر بسیاری را با خود به دنبال داشته باشد.
علت متفاوت بودن طول پروسه درمان، شرایط متفاوت بدن افراد است. پس اگر طول دوره بهبودی و رفع بی‌‌ حسی سر بعد از کاشت طبیعی مو طولانی شد جای هیچ نگرانی نیست. با این حال بهتر است افرادی که سرعت بهبودی بسیار ناچیزی دارند این موضوع را با پزشک خود در میان گذاشته و توصیه‌های آن‌ها را به طور جدی دنبال کنند.

حتماً بخوانید:

برخی افراد از درد امپول بی حسی کاشت مو هراس دارند اما به آن‌ها نوید می‌دهیم که تحمل آن بسیار راحت است. تنها نکته‌ای که ممکن است باقی بماند مدت زمان بی‌حسی سر بعد از کاشت مو و عوامل موثر بر آن است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

عواملی وجود دارند که در مدت زمان بی حسی سر بعد از کاشت موثر هستند و یکی از آن‌ها تعداد دفعات تزریق داروی بی‌حس کننده است. داروی تزریقی لیدوکائین به عنوان بی حس کننده موضعی ارجح شناخته می‌شود که اثرات آن کوتاه مدت است و حدود 1 تا 2 ساعت طول می‌کشد، اما استفاده همزمان آن با آدرنالین زمان آن را تا 4 ساعت افزایش می‌دهد. از آنجایی که یک جلسه کاشت مو معمولی ممکن است بین 3 تا 8 ساعت طول بکشد احتمالا به 2 الی 3 مرتبه تزریق نیاز باشد.
دیگر عامل موثر در زمان بی‌حسی بعد از کاشت مو، میزان دوز تزریق شده داروی بی‌حس کننده است. بدن برخی افراد به طور ذاتی نسبت به دیگران سخت‌تر و دیرتر به داروی بی‌حسی واکنش نشان می‌دهد. پزشکان در این شرایط مجبورند که دوز دارو را افزایش دهند تا زیباجو حین ایمپلنت احساس درد و ناراحتی نکند. بدیهی است که با پایان جلسه کاشت، روزهای بیشتری را باید با بی‌حسی کف سر گذراند.
نوع داروی تزریقی نیز در مدت زمان بی‌حسی نقش دارد.
گستردگی طاسی، پیچیدگی عملیات کاشت و میزان آسیب به بافت سر نیز از جمله عواملی هستند که می‌توانند موجب افزایش مدت زمان بی‌حسی بعد از کاشت شوند.
واکنش بدن افراد در مقایسه با یکدیگر متفاوت است، برخی افراد به دلایل ناشناخته ممکن است مدت زمان بیشتری را با بی‌حسی سر کنند و بدنشان دارو را بیشتر نگه می‌دارد.

بسیاری از افراد گزارش می‌دهند که بی‌حسیشان ظرف چند هفته پس از کاشت از بین می‌رود با این حال اگر بی حسی بیشتر از این مدت طول بکشد لزوماً به این معنی نیست که اعصاب آسیب دیده‌اند. روند بهبودی برای هر شخص منحصر به فرد است و افراد با سرعت های متفاوتی بهبود می‌یابند بنابراین ممکن است تا شش ماه طول بکشد تا تمام احساسات پس از جراحی کاشت مو به پوست سر برگردد.
fیشتر داروهای بی حس کننده موضعی به عنوان گشادکننده عروق نیز عمل می‌کنند و عروق خونی موضعی را گشاد می‌کنند تا باعث افزایش سطح جذب و انتشار بی‌حس کننده در سیستم گردش خون شوند. بنابراین انقباض عروق موضعی در نواحی تزریق منجر به طولانی‌تر شدن اثر داروی بی‌حسی بعد از پیوند مو می‌شود.

توصیه‌های مراقبتی در دوران بی حسی بعد از کاشت مو

توجه به این نکته ضروری است که احساس بی‌حسی پس از ایمپلنت مو شایع است و جای نگرانی ندارد. این بی‌حسی در صورت انجام توسط متخصص ماهر به طور قطع موقتی است و تقریبا با گذشت هفته اول پس از کاشت شروع به کاهش کرده و طی حدود 6 ماه تمام خواهد شد. با این حال لازم است تا زمان رفع کامل آن برخی نکات مراقبتی را رعایت نمایید:

مراقب حرکات ناگهانی باشید و تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا به صورت عمدی یا سهوی ضربه‌ای (هرچند آرام) به ناحیه کاشت وارد نشود.
برای بررسی اینکه آیا هنوز ناحیه کاشتتان بی‌حس است یا نه سرتان را لمس نکنید. از بین رفتن اثرات بی‌حسی به تدریج اتفاق می‌افتد و باید صبر و شکیبایی پیشه کنید و از لمس مکرر پرهیز کنید چراکه شانس عفونت را افزایش می‌دهد.
برای بازگرداندن حس، سرتان را فشار ندهید! این کار نه تنها موجب اتمام بی‌حسی نشود بلکه ممکن است به فولیکول‌های کاشته شده آسیب نیز برساند.

عوارض آمپول بی حسی کاشت مو

بی‌حسی بعد از پیوند موی طبیعی بسیار شایع است و تقریباً در همه افراد به وجود می‌آید و صرفاً یک عارضه جانبی موقت درمان محسوب می‌شود. بی حسی ممکن است در محل پیوند، در محل اهداکننده یا هر دو رخ دهد و همچنین درجات مختلفی از بی حسی وجود دارد که زیباجو ممکن است تجربه کند. معمولا اگر فرد شرایط بدنی سالم داشته باشد و کاشت موی خود را به دست یک مرگز معتبر سپرده باشد دچار هیچگونه عارضه‌ای از آمپول بی‌حسی نخواهد شد. گرچه برخی از زیباجویان ممکن است هیچ عارضه خفیفی تجربه نکنند اما برخی دیگر احساس سرگیجه، حالت تهوع، گزگز، سوزش یا خارش را خواهند داشت.

سوزن سوزن شدن، سوزش و خارش می‌تواند فرد را به شدت تحریک کند تا سرش را بخاراند یا به آن آسیب برساند اما باید در برابر آن مقاومت کرد. این عوارض ناچیز هستند و در واقع نشانه‌های خوبی برای بهبود اعصاب پوست سر هستند.

بی‌حسی یک عارضه جانبی رایج در مراحل اولیه بهبودی کاشت مو است، بنابراین اگر افراد بلافاصله پس از درمان متوجه شدند که حس پوست سر خود را از دست داده‌اند، نباید دچار وحشت شوند. این عارضه نیاز به هیچگونه درمانی ندارد و به خودی خود طی گذر زمان رفع می‌شود. با این حال اگر ترجیح می‌دهید که این لمسی زودتر از بین برود، راهکارهای زیر را دنبال کنید:

از داروهای تجویزی پزشکتان به طور منظم استفاده کنید.
در طول روز بدن خود را با خوردن آب و آبمیوه‌های طبیعی هیدراته نگه دارید.
اگر پوزیش بدنتان (مانند مدل نشستن یا خوابیدن شما) باعث تشدید بی‌حسی سر می‌شود سعی کنید آن را تغییر دهید. می‌توانید از وسایل کمکی ارگونومیک مانند بالش‌های مخصوص استفاده کنید.
برخی تمرینات از جمله تنفس عمیق نیز ممکن است به کاهش بی‌حسی کمک کند.
با کمک کمپرس سرد و گرم تورم سرتان را از بین ببرید. این کار موجب افزایش سرعت روند بهبودی و کاهش بی‌حسی نیز می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا