دسته‌بندی نشده

بهترین راه برای از بین بردن بوی نامطبوع پا

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان بوی بد پا آشنا شوید.

بوی پا نشانهٔ چیست و درمان آن کدام است ؟

بوی بد پا گاهی آنقدر آزاردهنده است که مانند یک آلودگی محیطی به‌حساب می‌آید و حتی گاهی به شکست ازدواج منجر شده است. اما با تمام بدی آن، بوی پا چیز مهمی نیست و فقط علامتی پرکاری غدد عرق است. بوي پا در واقع يک مشکل نااميد کننده است . مخصوصاً براي کساني که مدت زيادي قدم مي زنند و مدت طولاني از کفش استفاده مي کنند . خوشبختانه با اقدامات ساده مي توان بوي پا را برطرف کرد.

نحوه ی از بین بردن بوی بد کفش و پا

علت و منشاء بوي پا

در پاي کثيف و آلوده اغلب ردپائي از باکتريها ديده مي شود . محيط گرم و مرطوب داخل کفش مخصوصاً کفشهاي ورزشي رشد باکتريها را در پا تقويت مي کند . دو منبع و علت بسيار شايع بوي بد پاها کوريه باکتريها و يا ميکروکوکسيها هستند . درمان موفقيت آميز بوي پا به ريشه کني اين ارگانيسم ها بستگي دارد . اين به اين معني است که مواد برطرف کننده بوي پا مانند زغال فعال داخل کفش و يا پودرهاي پا نمي توانند بطور ريشه اي با اين مشکل مقابله کنند .

ترشح زیاد عرق پا محیط مناسبی برای رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها فراهم می‌آورد. و زیادی باکتری‌ و قارچ نیز بوی نامطبوع پا ایجاد می‌کند. دقیقاً معلوم نیست چرا در برخی افراد غدد عرق ترشح بیش از عادی دارند. و اعلب این عرق زیاد با عفونت باکتریائی یا قارچی همراه است.

نحوه ی از بین بردن بوی بد کفش و پا

برای از بین بردن بوی پاها و کفش هایتان به توصیه های زیر عمل کنید:

1- بیرون و داخل کفش تان را با مواد شوینده، بشویید.
2- شب قبل، داخل کفش تان کمی جوش شیرین بریزید. فردا قبل از پوشیدن کفش، آن را بتکانید تا پودرها بریزند. سپس کفش تان را بپوشید.
3- داخل کفش، کمی جوش شیرین بریزید. سپس کفش را داخل یک کیسه نایلونی بگذارید و داخل فریزر قرار دهید. جوش شیرین، بوی بد کفش را از بین می برد و سرما باکتری های مولد بو را می کشد.
4- داخل دو جوراب کهنه، جوش شیرین پُر کنید و سر آنها را گره بزنید. داخل هر کفش یکی از این جوراب ها را قرار دهید تا بو را از بین ببرد. این کار نسبت به پاشیدن جوش شیرین در داخل کف، کثیف کاری کمتری دارد و برای مدت طولانی تری بوی کفش را از بین می برد.
5- هر روز داخل کفش تان مواد ضدعفونی کننده یا بو زدا بپاشید، مخصوصا از آنهایی که مخصوص بوی بد پا هستند.
6- کمی الکل ضد عفونی کننده داخل یک شیشه ی عطر خالی بریزید و به سطح داخلی کفش بودار بپاشید. سپس کفش را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود. کمی هم جوش شیرین داخل کفش بریزید تا هر نوع بوی باقیمانده را از بین ببرد.
7- از پودرهای مخصوص رفع کننده بوی بد پا که در داروخانه ها می فروشند، برای پاها و کفش هایتان استفاده کنید.
8- از کفی های از بین برنده بو در کفش تان استفاده کنید. این کفی ها، پاهای شما را خشک نگه می دارند و جلوی رشد باکتری های مولد بو را می گیرند.
9- پاهای تان را با صابون بشویید. هنگام شستن دقت کنید تا لای انگشتان پاهای تان نیز به خوبی تمیز شوند. بعدا پاها را کاملا با پارچه یا حوله خشک کنید
10- اگر پاهای تان خیلی عرق می کنند، برای کاهش رطوبت پاهای تان از ضد تعریق ها استفاده کنید. سعی کنید از ضد تعریق های مخصوص پا استفاده کنید تا از ضد تعریق های مخصوص زیر بغل
11- هر وقت کفش می پوشید، حتما جوراب هم بپوشید. جورابی بپوشید که عرق پا را جذب کند مثل جوراب نخی. جوراب پلاستیکی یا نایلونی نپوشید، زیرا عرق پا را به خوبی نمی گیرد. اگر پاهای تان خیلی عرق می کنند، یک یا دو بار در روز جوراب هایتان را عوض کنید.
12- کفشی بپوشید که امکان تبادل هوا داشته باشد؛ مثل صندل یا کفش های پارچه ای و سوراخ دار. برای کاهش باکتری های مولد بوی بد، باید پاهایتان را از کفش در آورید تا هوای آزاد به آنها بخورد.
13- دو روز پشت سر هم یک کفش را نپوشید تا حداقل 24 ساعت هوا بخورد.
14- بعد از این که فعالیت زیادی داشتید و پاهای تان خیلی عرق کردند، کفی کفش تان را در آورید و 24 ساعت در هوای آزاد قرار دهید. همچنین اگر داخل کفش تان خیس شده بود، بایستی کفی آن را در آورید تا خشک شود.
15- همیشه پاها و کفش هایتان را خشک نگه دارید. اگر پاهای شما خیس بود، قبل از پوشیدن کفش، حتما آنها را خشک کنید. همچنین می توانید پودر تالک یا نشاسته ذرت در داخل کفش هایتان بریزید تا رطوبت اضافی را جذب کند.

نحوه ی از بین بردن بوی بد کفش و پا

پاهایتان را با یكی از مواد مختلف زیر شست وشو دهید:

الف- چای:

تانین موجود در چای یك عامل خشك كننده است. در نتیجه سه و یا چهار چای كیسه ای را در یك لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده و سپس مقداری آب سرد به آن اضافه كنید تا مایعی ولرم حاصل شود. حال پاهایتان را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در این مایع قرار داده و سپس خشك كنید در پایان از پودر تالك برای ایجاد محافظی پودری استفاده كنید. این كار را روزی دو بار انجام دهید تا مشكل قارچ و یا عرق بد بوی پاهایتان حل شود. پس از رفع این مشكل این كار را هفته ای دو بار انجام دهید.

ب- سركه:

محلول اسیدی نیز می تواند برای رفع بوی بد پا موثر باشد. برای این منظور یك فنجان سركه را در یك لیتر آب ریخته و پاهای خود را هفته ای دو بار به مدت ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید.

ج- پرمنگنات پتاسیم:

روزانه پاهای خود را برای دقایقی در محلول پرمنگنات پتاسیم قرار دهید. این محلول برای رفع بوی بد عرق پا در كفش های ورزشی و همچنین درمان اگزمای عفونی بسیار مفید است. لازم به ذكر است كه این محلول رنگی بوده و ممكن است پاهای شما رنگ قهوه ای به خود گیرند كه البته موقتی است.

د- بی كربنات سدیم:

این ماده سطح پوست شما را قلیانی تر كرده و در نتیجه مقدار عرق را كاهش می دهد. برای این منظور یك قاشق غذاخوری جوش شیرین را در یك لیتر آب ریخته و هفته ای دو بار به مدت ۱۵ دقیقه پاهای خود را در این محلول قرار دهید. روش دیگر پاشیدن جوش شیرین در داخل كفش هایتان است.

ه- حمام آب سرد و گرم:

یكی از در دسترس ترین روش ها برای درمان بوی بد پا، قرار دادن پاها در آب داغ و سپس در آب سرد است. این كار را سه بار انجام دهید به این ترتیب جریان خون به طرف پاها روانه شده و از تعریق كاسته می شود. سپس بعد از سومین بار قرار دادن پا در آب داغ، در لگن آب سرد تعدادی یخ و همچنین مقداری آب لیموترش ریخته و پاهایتان را در داخل این محلول قرار دهید. در پایان مقداری الكل به پاهایتان مالیده و در معرض هوا نگه دارید تا خشك شوند.

توجه: افراد دیابتی و كسانی كه گردش خون در بدن آنها به خوبی انجام نمی گیرد، از این روش استفاده نكنند.

مراقب غذا خوردن خود باشید :بوی عرق بدن شما تاثیر پذیرفته از نوع غذاهای مصرفی است بنابراین از غذاهای پر ادویه و تند و تیز كمتر استفاده كنید.

نحوه ی از بین بردن بوی بد کفش و پا

خونسرد باشید

استرس تعریق را افزایش می دهد. در نتیجه به افزایش فعالیت باكتری و همچنین بوی بد عرق در بدن شما می انجامد. بوی بد پا نیز از این امر مستثنی نیست.

اگر بوی پای شما با هیچ‌یک از راه‌های بالا از بین نرفت، راه‌حل آخر استفاده از افشانهٔ فرمالید – ۱۰ است. این ماده افشانهٔ ضدعرقی است که دارای فرمالدهید و نعناع است و برای از بین بردن بوی شدید پا ساخته شده است. این دارو فقط برای موارد شدید است و برای استفاده حتماً از پزشک خود اجازه بگیرید.

نحوه ی از بین بردن بوی بد کفش و پا

برای زدودن بوی پا از داخل کفش ها

برای زدودن بوی پا از داخل کفش ها کافی است داخل هر لنگه کفش، یک قاشق غذاخوری جوش شیرین بریزید و آن را شب تا صبح به حال خود رها کنید. به این ترتیب، صبح وقتی جوش شیرین را دور بریزید، ملاحظه خواهید کرد کفش ها عاری از هر گونه بوی تند شده اند.

نحوه ی از بین بردن بوی بد کفش و پا

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا