دسته‌بندی نشده

بررسی تأثیر آبغوره بر فشار خون و دانستنی هایی درمورد این چاشنی

آبغوره و خواص بینظیر آن

آبغوره با افزایش اسیدیته معده می‌تواند در هضم غذاهای چرب و سنگین مفید باشد. هم‌چنین افراد مسن که به دلیل کاهش اسید معده به خوبی غذا را هضم نمی‌کنند، می‌ توانند از این چاشنی برای تسهیل هضم غذا کمک بگیرند، ولی نباید در این مورد زیاده‌ روی کنند.

از آنجایی که آبغوره محتوی ویتامین C است، می‌تواند التهاب مخاط دهان و خونریزی لثه‌ها که ناشی از کمبود این ویتامین باشد را کاهش دهد. به علاوه به دلیل ترکیبات ضد عفونی‌کننده، پاک‌کننده معده و روده است و در دفع کرم روده نیز موثراست.

آبغوره صفرا بر است و کمک به دفع زردی می‌کند و هم‌چنین می‌تواند باعث تقویت کبد شود. از طرفی به دلیل داشتن اسیدهای آلی پتاسیم‌ دار برای درمان پا درد و کمر‌ درد، درد سیاتیک و روماتیسم مفید است.

آبغوره مدر است و هم‌ چنین به دفع سموم از طریق کلیه‌ها کمک می‌کند. این چاشنی خاصیت کاهش حرارت بدن و رفع عطش را هم دارد، که بدین جهت در موارد تب و سل ریوی می‌ تواند مورد استفاده قرار گیرد.

از طرفی محرک اشتها بوده و افزودن کمی از آن به غذا می‌ تواند باعث طعم مطلوب آن شده و به افزایش جذب املاح معدنی به ویژه آهن مواد‌غذایی غیر حیوانی مانند حبوبات کمک کند. مصرف آبغوره در خانم‌ ها می تواند در باز شدن قاعدگی موثر باشد. به علاوه این چاشنی در درمان اسهال ساده نیز نقش دارد.

تأثیر آبغوره بر فشار خون

تأثیر آبغوره بر فشار خون

«من به فشارخون بالا مبتلا هستم و برای کنترل و کاهش آن با وعده‌ های غذایی‌ ام آبغوره می‌خورم. آیا این عادت غذایی کمکی به کنترل فشار خون می‌کند؟»

هر چند گنجاندن آبغوره و سرکه در رژیم غذایی خوب است اما این یک باور اشتباه است که مصرف سرکه و آبغوره می‌تواند باعث کاهش و کنترل فشارخون شود. در واقع، این خوراکی‌ ها می‌ توانند باعث کاهش قند خون شوند و از آنجا که علائم کاهش قند و فشار خون شبیه هم هستند، شما هم فکر می‌کنید دچار پایین آمدن فشار خون شده‌ اید.

به‌ طور کلی، می‌ توان در میان خوراکی‌ های طبیعی به برخی میوه‌ ها مانند زرشک، عناب و گریپ‌ فروت، برخی روغن‌ ها مانند روغن زیتون و روغن ماهی و برخی سبزی‌ ها مانند جعفری برای کنترل و کاهش فشار خون اشاره کرد.

املاحی مانند پتاسیم و منیزیم هم نقش چشمگیری در کنترل و کاهش فشارخون دارند. پتاسیم به‌ مقدار فراوان در موز و جعفری یافت می‌شود اما از آنجا که موز حاوی هیستامین است و می‌ تواند محرک ابتلا به سر دردهای میگرنی باشد، می‌ توان جعفری سرشار از پتاسیم را بدون دغدغه در برنامه غذایی افرادی مانند شما که فشارخون بالایی دارند، گنجاند.

آجیل‌ های خام و خرما هم جزو بهترین منابع دریافت منیزیم محسوب می‌ شوند. همچنین، مکمل‌های پتاسیم (به‌صورت قرص) و منیزیم (به‌صورت جوشان) هم در داروخانه‌ ها موجودند که می‌ توان با نظر و تجویز پزشک از آن ها هم استفاده کرد.

البته ذکر این نکته ضروری است که گرچه این چاشنی می‌ تواند تا حدودی از افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب و افزایش فشار خون جلوگیری کند ولی در موارد پر فشاری‌ خون و چربی‌ خون بالا مصرف آبغوره جایگزین دارو نخواهد بود و داروهای تجویزی پزشک نباید کم یا قطع شود، بلکه مصرف آبغوره می‌ تواند در کنار درمان‌ های استاندارد این بیماری‌ ها مورد توجه قرار گیرد.

ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که نگهداری و حرارت طولانی مدت آبغوره نیز از محتوی ویتامین C و به تبع آن از خواص مفید آن می‌کاهد.

بیشتر بخوانید:

آشنایی با زنجبیل و تأثیر شگفت انگیز این گیاه بر فشار خون

تاثیر شگفت انگیز به لیمو در کاهش فشار خون + خواص این گیاه

تأثیر حیرت انگیز دارچین بر فشار خون + پرسش و پاسخ های متداول

موارد منع یا محدودیت مصرف آبغوره

از لحاظ طب سنتی آبغوره طبع سرد دارد و برای افراد سرد مزاج و کسانی که ممکن است دچار ضعف اعصاب باشند توصیه نمی‌ شود.

همچنین افراد باردار باید به طور محدود این چاشنی را مصرف کنند، زیرا آبغوره خاصیت مدر دارد و ممکن است سلامت جنین را به خطر بیندازد.

از آن جایی‌ که گاهی‌ اوقات برای جلوگیری از رشد کپک به آبغوره نمک اضافه می‌ کنند، در این صورت مصرف آن برای بیمارانی‌ که باید مصرف نمک را محدود کنند مانند بیماران مبتلا به پرفشاری‌ خون، بیماران قلبی و کلیوی توصیه نمی‌شود. استفاده از این چاشنی برای بیمارانی که زخم معده دارند و یا مبتلا به التهاب روده هستند نیز منع مصرف دارد.

خواص آبغوره

آیا مصرف آبغوره کپک زده مجاز است؟

در زمان‌ های قدیم مرسوم بود که کپکی که روی آبغوره می‌ بست را بر می‌ داشتند و بقیه آن را مصرف می‌ کردند. گرچه تاکنون مسمومیت و یا بیماری دیگری که در اثر مصرف کوتاه مدت آن ایجاد شده باشد گزارش نشده است، مخصوصا اگر مقدار کپک ناچیز باشد، اما این کار از لحاظ سلامتی صحیح نیست.

لازم به‌ ذکر است که هرگز نباید لایه کپک با آبغوره داخل بطری مخلوط و مصرف شود. از آن جایی که مصرف دراز مدت آبغوره کپک زده می‌تواند در بروز سرطان نقش داشته باشد، لذا توصیه می‌شود که از مصرف باقی‌ مانده آبغوره کپک زده اجتناب شود.

قرار دادن آبغوره در معرض آفتاب باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در آن می‌ شود، بنابراین لازم است از انجام این ‌کار اجتناب شود. همچنین نگهداری آبغوره در ظروف پلاستیکی باعث تجزیه تدریجی این ظروف و ورود مواد‌ شیمیایی به داخل آبغوره و ظاهر رگه ‌رگه آن می‌شود که برای سلامتی بسیار خطرناک است.

برای تهیه آبغوره نوع غوره مورد استفاده زیاد مهم نیست اما بهتر است از غوره عسگری استفاده شود زیرا غوره‌ هایی که دارای هسته‌ های بزرگ هستند می توانند مزه آبغوره را تلخ و گس کنند.

از آن‌ جایی که بعضی از غوره‌ها ترش‌ تر از برخی دیگر هستند، اگر میزان ترشی آبغوره به میزان دلخواه نباشد می‌ توانید آن را به مدت چند دقیقه بجوشانید تا کمی غلیظ‌ تر و ترش‌ تر شود. این عمل به نگهداری طولانی‌ تر آن نیز کمک می‌کند.

در صورتی که علیرغم موارد توصیه شده نگران کپک‌ زدن آبغوره خانگی هستید می‌ توانید از محصولات صنعتی استفاده کنید و آن را به‌ مدت طولانی نگهداری کنید. زیرا در صنعت برای جلوگیری از کپک‌ زدن این محصول، مواد نگهدارنده به آن اضافه می‌شود و هم چنین آبغوره تحت فرایند پاستوریزه شدن قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید:

بررسی تأثیر فوق العاده سیر بر فشار خون

بررسی تاثیر حیرت انگیز زعفران بر فشار خون + طرز تهیه دمنوش …

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا