دسته‌بندی نشده

برای درمان عفونت ادراری چه قرصی بخوریم؟

درمان عفونت ادراری با قرص عفونت ادراری

عفونت ادراری به عفونت باکتریایی مثانه گفته می شود. این عفونت با نام عفونت مجاری ادراری هم شناخته می شود زیرا مجاری ادراری شامل مثانه، مجرای ادرار، کلیه ها و حالب است. عفونت های ادراری بیشتر در زنان متداول است تا در مردان. حدوداً ۵۰ درصد از زنان در طول زندگی خود یک بار عفونت ادراری را تجربه می کنند. در اغلب موارد عفونت به دلیل باکتری ” ای کولی ” رخ می دهد.

عفونت مثانه می تواند در زنانی که سالم هستند و بیماری یا شرایط خاصی ندارند رخ دهد که در این صورت با نام عفونت مثانه ساده شناخته می شود. در برخی موارد نیز عفونت مثانه در افرادی که به دیابت مبتلا هستند، باردار هستند و یا از استنت حالبی یا کاتتر استفاده می کنند، بروز می کند که در این موارد با نام عفونت مثانه پیچیده شناخته می شود. عفونت های مثانه ساده به راحتی و با استفاده از آنتی بیوتیک درمان می شوند.

انواع قرص های مناسب برای عفونت ادراری

پزشک شما برای تائید تشخیص عفونت ادرار، انجام آزمایش کشت ادرار را تجویز می کند.شما نمونه ی ادرار خود را به آزمایشگاه می دهید و سپس آزمایشگاه میکروب ها را در ظرفی مخصوص برای چند روز رشد می دهد تا بفهمد شما به کدام نوع باکتری آلوده شده اید.

به این کار کشت میکروب در آزمایشگاه گفته می شود. نتایج این آزمایش به پزشک شما می گوید که چه نوع میکروبی باعث عفونت شما شده است. تا زمانی که جواب آزمایش آماده شود، پزشک احتمالا مصرف یکی از آنتی بیوتیک های زیر را برای شما تجویز می کند:

آموکسی سیلین/ اوگمنتین

سفتریاکسون (روسفین)

سفالکسین (کفلکس)

سیپروفلوکساسین (سیپرو)

فسفومایسین (مونورول)

لووفلوکساسین (لیواکوئین)

نیتروفورانتوئین (ماکروبید، ماکرودانتین)

تری متوپریم/ سولفامتوکسازول (باکتریم، سپترا)

نحوه ی مصرف قرص عفونت ادراری

نحوه ی مصرف قرص عفونت ادراری

دوز مصرفی قرص سوزش ادرار : این که چه دارو و چه دوزی دریافت می کنید بستگی به پیچیده بودن یا ساده بودن شرایط عفونت دارد.شرایط ساده و بدون عارضه یعنی این که دستگاه ادراری شما طبیعی است. شرایط پیچیده یعنی این که شما در دستگاه ادراری خود بیماری یا مشکلی دارید. ممکن است باریک شدن مجاری ادراری (لوله هایی که ادرار را از کلیه ها به مثانه منتقل می کنند) و مجاری انتقال ادرار به خارج از بدن، دچار تنگی و یا انسداد (مانند سنگ کلیه یا بزرگ شدن پروستات در مردان) شده باشند.

برای درمان عفونت ادراری ، پزشک ممکن است دوز بیشتری از آنتی بیوتیک ها را تجویز کند. اگر عفونت ادراری شما شدید باشد یا عفونت در کلیه ها باشد، ممکن است لازم باشد در بیمارستان یا مطب پزشک، آنتی بیوتیک هایی را با دوز بالا و به صورت وریدی دریافت کنید.

پزشک شما همچنین در انتخاب قرص عفونت ادراری ،عوامل ذکر شده در زیر را در نظر خواهد گرفت:

شرایط بارداری

شرایط سنی بیشتر از ۶۵ سال

شرایط حساسیت داشتن به هر گونه آنتی بیوتیک

شرایط تجربه کردن هر گونه عوارض جانبی در اثر مصرف آنتی بیوتیک

separator line

چرا باید دوز کامل مصرف کنید

آنتی بیوتیک ها به خوبی در درمان عفونت های ادراری عمل می کنند. ممکن است بعد از چند روز مصرف دارو، احساس بهتری داشته باشید. ولی حتی در این صورت، باید داروی خود را به طور کامل مصرف کنید. اگر مصرف آنتی بیوتیک های خود را خیلی زود متوقف کنید، تمام باکتری های دستگاه ادراری از بین نخواهند رفت و این میکروب ها می توانند در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم شوند.

این بدان معناست که پزشکان دیگر در آینده قادر به از بین بردن آنها نخواهند بود. بنابراین اگر دوباره به یک عفونت ادراری دیگر مبتلا شوید، دارویی که مصرف می کنید نمی تواند آن را درمان کند. دوره کامل دارو را طی کنید تا مطمئن شوید که همه باکتری ها از بین رفته اند.

 سوزش و عفونت ادرار

چه مدت باید از قرص برای سوزش و عفونت ادرار مصرف کرد؟

مدت زمان مصرف قرص عفونت ادراری را پزشک تعیین می کند. ولی به طور معمول، برای درمان یک عفونت بدون عارضه و ساده، آنتی بیوتیک را برای ۲ الی ۳ روز مصرف خواهید کرد. برخی از افراد باید ۷ تا ۱۰ روز از این داروها را استفاده کنند. برای درمان یک عفونت پیچیده، ممکن است لازم باشد تا ۱۴ روز و یا حتی بیشتر هم آنتی بیوتیک مصرف کنید.آزمایش پیگیری ادرار پس از اتمام دوره ی درمان می تواند از بین رفتن میکروب ها را نشان دهد. اگر هنوز عفونت داشته باشید، لازم است که مدت زمان بیشتری آنتی بیوتیک مصرف کنید.

اگر به طور مداوم به عفونت ادراری مبتلا می شوید، ممکن است نیاز باشد تا یک دوره ی طولانی آنتی بیوتیک مصرف کنید و اگر رابطه جنسی باعث عفونت مجاری ادراری شما می شود، باید یک دوز از دارو را درست قبل از برقراری رابطه ی جنسی مصرف کنید.همچنین در صورت بروز علائم و نتایج مثبت نمونه ی کشت ادرار، می توانید آنتی بیوتیک مصرف کنید.

separator line

عوارض قرص های عفونت ادراری

عوارض جانبی مصرف آنتی بیوتیک ها : مصرف آنتی بیوتیک ها مانند هر داروی دیگری ممکن است باعث بروز برخی عوارض جانبی شود. برخی از این موارد عبارت است از:

چه موقع با دکتر خود تماس بگیرید

علائم عفونت ادراری شما باید طی چند روز بهبود یابد. اگر موارد ذکر شده در زیر را تجربه کردید، حتما با پزشک خود تماس بگیرید:

علائم شما برطرف نمی شود.

علائم شما بدتر می شود.

شما از مصرف آنتی بیوتیک های خود، دچار عوارض جانبی آزار دهنده ای شده اید.

علائم شما پس از طی دوره ی درمان دوباره برگشته است.

همچنین بخوانید:

درمان عفونت ادراری: ۲۶ راهکار خانگی درمان عفونت مجاری ادراری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا