دسته‌بندی نشده

با علائم حساسیت و آلرژی به نخود در کودکان آشنا شوید

آلرژی به نخود در کودکان

آلرژی به نخود در کودکان ممکن است در کنار سایر آلرژی های غذایی مانند آلرژی به بادام زمینی و یا سایر حبوبات مانند لوبیا و عدس رخ دهد. این در حالی است که آلرژی به نخود نسبت با سایر آلرژی ها به ندرت رخ می دهد اما احتمال بروز آن وجود دارد و می تواند منجر به علائم و عوارضی در کودکان شود. اما اینکه آلرژی به نخود در کودک چگونه تشخیص و درمان می شود و تا چه حدی می تواند جدی و خطرناک باشد موضوعاتی است که بهتر است در مورد آن اطلاعات بیشتری کسب کنید.

آیا کودکان می توانند به نخود حساسیت داشته باشند؟

احتمال بروز آلرژی در کودکان وجود دارد. به خصوص اگر کودک شما نسبت به سایر حبوبات حساسیت داشته باشد. حبوبات خانواده ای از غذاها هستند که شامل نخود، بادام زمینی، لوبیا و عدس است. یک مطالعه تحقیقاتی در مجله آکادمی اطفال آمریکا نشان داد که درجه بالایی از واکنش متقابل بین عدس، لوبیا و نخود وجود دارد. علاوه بر این، آلرژی به نخود همچنین می تواند به دلیل واکنش متقابل بین نخود و بادام زمینی با واسطه IgE (با واسطه آنتی بادی) رخ دهد.

آلرژی به نخود

آلرژی به نخود در برخی از بیماران مبتلا به آلرژی به سایر حبوبات به ویژه نخود و عدس گزارش شده است. با این حال، آلرژی بودن به یک نوع حبوبات لزوماً به این معنی نیست که یک فرد به سایر انواع حبوبات حساسیت دارد، اگرچه خطر ابتلا به بیش از یک نوع آلرژی به حبوبات می تواند افزایش یابد.

خوشبختانه، اکثر افراد مبتلا به آلرژی به بادام زمینی یا سویا (هر دو آلرژن غذایی رایج) می توانند سایر حبوبات مانند نخود را به خوبی تحمل کنند. با این حال، گزارش‌هایی از بیماران مبتلا به آلرژی به بادام‌زمینی وجود دارد که واکنش‌هایی به محصولات غذایی فرآوری‌شده حاوی مقادیر زیادی پروتئین غلیظ نخود را تجربه می‌کنند. اگر کودک آلرژی شناخته شده ای به بادام زمینی دارد، غذاهای حاوی پروتئین نخود باید با احتیاط مصرف شوند.

نخود و سایر محصولات نخود یک محرک شناخته شده سندرم انتروکولیت ناشی از پروتئین غذایی هستند که به عنوان FPIES نیز شناخته می شود. FPIES یک آلرژی نادر و تاخیری به پروتئین غذا است که باعث شروع ناگهانی استفراغ مکرر و اسهال چند ساعت پس از مصرف محرک غذا می شود. در صورت عدم درمان، واکنش می تواند منجر به کم آبی قابل توجهی شود. سندرم آلرژی دهان معمولاً منجر به خارش کوتاه مدت، سوزن سوزن شدن یا سوزش در دهان می شود و بعید است که منجر به واکنش خطرناکی شود. پختن یا کنسرو کردن نخود فرنگی می تواند به کاهش و حتی از بین بردن واکنش کمک کند.

علائم آلرژی به نخود در کودکان چیست؟

علائم آلرژی به نخود در کودکان متفاوت است. برای برخی، علائم می تواند خفیف باشد، در حالی که برای برخی دیگر، ممکن است جدی باشد. برخی از شایع ترین علائم آلرژی به نخود در کودکان عبارتند از:

  1. برجستگی های روی پوست به نام کهیر پوستی در هر قسمت از بدن. موارد شدید می تواند باعث کهیر و راش گزنه شود.
  2. سوزن سوزن شدن یا خارش در دهان، گلو، لب ها یا کل صورت
  3. گرفتگی معده
  4. استفراغ و سرفه

علائم آلرژی به نخود

علائم شدیدتر ناشی از آلرژی به نخود عبارتند از:

  • خس خس سینه
  • دشواری در تنفس و افزایش ضربان قلب
  • آنافیلاکسی که می تواند باعث احساس خفگی و مشکل شدید در تنفس شود.

بهتر است بدون در نظر گرفتن علائم خفیف یا جدی آلرژی به دنبال کمک پزشکی باشید. اقدام به موقع می تواند از عوارض جلوگیری کرده و همچنین به تشخیص کمک کند.

تشخیص آلرژی به نخود در کودکان

روش های آزمایشگاهی زیادی برای تشخیص آلرژی به نخود در کودکان وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:

سابقه شخصی و پزشکی: برای تشخیص و ارزیابی کامل آلرژی به نخو در کودکان، پزشک در مورد دوره های آلرژی قبلی نوزاد در صورت وجود سوالاتی می پرسد.

معاینه فیزیکی: گوش ها، چشم ها، بینی، گلو، سینه و پوست کودک معاینه می شود. همچنین معاینه عملکرد ریه و اشعه ایکس از ریه ها یا سینوس ها نیز می تواند انجام شود. معاینه فیزیکی می تواند حساسیت به نخود را در کودکان نشان دهد.

تست حذف غذا: به والدین آموزش داده می شود که مواد غذایی مشکوک را از رژیم غذایی کودک حذف کنند. شما باید غذا را در مدت زمانی که پزشک تجویز کرده است حذف کنید.

تست پوستی پریک: این روش می‌تواند علت دقیق آلرژن را شناسایی کند، اما به دلیل خطر ایجاد واکنش آلرژیک شدید، ممکن است این آزمایش روی کودکان انجام نشود.
بررسی ها نشان می دهد که هنگام مصرف دانه‌های نخود بالغ بیشتر احتمال دارد واکنش‌های آلرژیک ایجاد کنند.

حساسیت به نخود

چگونه حساسیت به نخود را در کودکان مدیریت کنیم؟

مدیریت آلرژی به نخود شامل کاهش شدت علائم و تسکین آنها است. برخی از داروهایی وجود دارد که می توانند به تسکین علائم آلرژی به نخود کمک کنند که احتمالا پزشک آنها را تجویز خواهد کرد. علاوه بر آن می توانید راهکارهای زیر را در نظر بگیرید:

از محلول شستشو با نمک استفاده کنید: اگر کودک شما به دلیل واکنش آلرژیک از احتقان بینی رنج می برد، ممکن است محلول شستشوی بینی با آب نمک کمی تسکین یابد. برای اطلاع از نوع و دوز مناسب قطره سالین با پزشک مشورت کنید.

حتماً بخوانید:

کرم ها یا پمادهای کورتیکواستروئیدی: کورتیکواستروئیدهای که به نام استروئیدها یا کورتیزون نیز شناخته می شوند، برای درمان آلرژی بسیار موثر هستند. اینها به صورت موضعی برای تسکین کهیر، بثورات گزنه و کهیر استفاده می شوند.

آنتی هیستامین ها: مصرف این دسته از داروها می توانند به کاهش و تسکین عطسه، خارش، آبریزش بینی و کهیر کمک کنند.

کورتیکواستروئیدهای بینی: این اسپری های بینی برای تسکین آلرژی بینی استفاده می شود. آنها به طور کلی در برابر تورم ناشی از آبریزش مداوم و خارش بینی تسکین می دهند.

داروهای ضد احتقان: مصرف آنها می تواند به تسکین گرفتگی شدید بینی و راه های هوایی به دلیل واکنش آلرژیک کمک کند. یک ضد احتقان اغلب در ترکیب با یک آنتی هیستامین تجویز می شود.

هرگز بدون تجویز پزشک به نوزاد داروی آلرژی ندهید. پزشک پس از در نظر گرفتن سن کودک، شدت علائم و سلامت عمومی، داروها را پیشنهاد می کند. در موارد شدید آلرژی، پزشک ممکن است روش های درمانی گسترده ای مانند ایمونوتراپی را پیشنهاد کند. درمان باعث تسکین کودک شما می شود. با این حال، باید اقدامات احتیاطی را برای پیشگیری از بازگشت آلرژی در نظربگیرید.

جلوگیری از حساسیت به نخود در کودکان

چگونه از بروز آلرژی به نخود در کودکان جلوگیری کنیم؟

برای پیشگیری از بروز آلرژی در کودکان باید برخی راهکار ها را در نظر بگیرید، از جمله:

اجتناب از مواد حساسیت زا: در صورت امکان از دادن نخود به کودک خودداری کنید. می توانید نخود را با حبوبات دیگری جایگزین کنید که کودک شما به آنها حساسیت ندارد. برای تعیین بهترین غذا برای جایگزینی نخود فرنگی در رژیم غذایی کودک، با یک متخصص تغذیه کودکان مشورت کنید.

برچسب ها را بررسی کنید: نخود فرنگی می تواند بخشی از بسیاری از غذاهای آماده برای تغذیه کودک باشد. اگر به کودک خود غذای بسته بندی شده می دهید، برچسب هایی غذایی را بخوانید.

منبع : پزشکت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا