دسته‌بندی نشده

ایده های خلاقانه برای آموزش شماره های ضروری به کودکان

نحوه آموزش شماره تلفن های ضروری به کودک

آموزش تلفن های ضروری به کودک موضوع مورد بحث ماست. معمولا یکی از صحنه‌هایی که هر یک از ما، چندین بار شاهد آن بوده‌ایم، صحنه صحبت کردن کودک‌مان با یک شخص خیالی و از طریق تلفن است.

او، در حالی که کار بزرگ‌ترها را تقلید می‌کند، با شخصی آن طرف خط، دقایقی حرف می‌زند و بعد، خداحافظی کرده و گوشی را سر جایش می‌گذارد. دیدن این صحنه، غیر از خنداندن ما، یک پی‌آمد دیگر هم دارد؛ آگاه شدن ما از این موضوع که کودک‌مان قادر است تلفن را از سر جایش بردارد، شماره بگیرد و حرف بزند.

پس، اکنون، وقت یاد دادن یکی از ضروری‌ ترین مهارت‌ها به کودک است؛ تلفن‌ های ضروری !

همیشه به یاد داشته باشیم که آموزش، امری تدریجی و تکرارشونده است و هیچ‌ وقت با بی‌حوصلگی و عجله، راه به جایی نخواهیم برد.

زمانی که کودک، شاد و سرحال است، با یک تلفن قدیمی یا اسباب‌ بازی، سراغش بروید و برایش توضیح دهید که «درست است که خانه، جای امن و راحتی برای ماست، ولی گاهی ممکن است حوادثی برایمان رخ دهد که به کمک دیگران نیاز داشته باشیم و برای کمک گرفتن از دیگران باید از طریق تلفن، ارتباط برقرار کنیم.»

موارد لازم، ضروری و مهم را مشخص کنید. ردیف کردن شماره‌ها و سخنرانی کردن درباره موقعیت‌های متعدد، فقط باعث سردرگمی و اضطراب کودک می‌شود.

پس، چند مورد مهم را در نظر گرفته و با زبانی ساده، برایش توضیح دهید؛ با عبارت ساده‌ ای مثل «اگر دیدی بابابزرگ از خواب بیدار نمی‌شه، باید بره دکتر» آغاز کنید.

سپس، کاری را که باید انجام دهد، توضیح دهید؛ مثلا بگویید «فوری 115 رو می‌گیری تا آمبولانس بیاد». در مورد آتش‌سوزی هم می‌توانید بگویید «اگه دیدی خونه یا ساختمان، بوی دود میده یا آتیش گرفته، فوری باید ماشین آتش‌نشانی و آتش‌نشان‌ها بیان، درسته ؟».

سپس، کاری را که باید انجام دهد، توضیح دهید؛ «زود 125 رو می‌گیری تا آتش‌نشان‌ها بیان».

آموزش شماره آتش نشانی به کودکان

چگونه شماره های ضروری را به کودکان آموزش دهیم ؟

روش های آموزش شماره تلفن های ضروری به کودکان

تهیه لیست برای آموزش شماره های ضروری به کودکان

یک برگه مقوایی بلند و باریک تهیه کنید که به راحتی خراب و مچاله نشود. به ترتیب اولویت، شماره‌های ضروری را با خط درشت و زیر هم بنویسید. دقت کنید که در عرض برگه، فقط یک ردیف و یک شماره وجود داشته باشد.

مثلا بنویسید آمبولانس و روبه‌رویش 115 و آن طرف هم شکل یک آمبولانس را بکشید. در ردیف پایین، کلمه پلیس، روبه‌رویش 110 و روبه‌روی این دو، یک ماشین پلیس با چراغی گردان و آتش‌نشانی، شماره 125 با شکل ماشین آتش‌نشانی.

می‌توانید شماره خانه مادربزرگ، خاله یا بستگانی را هم که نزدیک محل سکونت شما زندگی می‌کنند، به این لیست اضافه کنید. به یاد داشته باشید که وجود این شماره‌ها، در لیستی مفصل‌تر، برای شما و همه اعضای خانواده، ضروری است.

در آخر، از لیست‌تان، چند نسخه تهیه کنید و آن را روی در اتاق کودک، کنار در ورودی و کنار تلفن هم بگذارید.

آموزش شماره اورژانس به کودک

آسان ترین روش آموزش شماره های ضروری به کودک

یک تئاتر خانگی برای یاد دادن شماره های ضروری به کوک

برای آموزش تلفن های ضروری به کودک دوشاخه تلفن را از پریز خارج کنید، خود را به خواب بزنید و از کودک بخواهید که در اتاق را باز کند و با دیدن شما، آمبولانس را خبر کند. سپس، شما نقش اپراتور را بازی کنید. او باید بتواند با اپراتور، آرام و شمرده صحبت کند.

نام و نام‌خانوادگی خود را بگوید، علت تماسش را شرح داده و آدرس خود را بدون اشتباه، اطلاع دهد. برایش توضیح دهید که جزییات را به دقت شرح دهد و تا اپراتور نخواسته، تماس را قطع نکند.

شاید انجام درست همه این کارها، برای بار اول، مشکل به نظر بیاید، ولی با چندین بار تمرین، او، به‌راحتی، از پس این کار برخواهد آمد.

آموزش شماره 110 به کودک

آموزش شماره های ضروری به کودکان با بازی کردن

نکات قابل توجه درمورد آموزش شماره های ضروری به کودکان

  • به کودک خود آموزش دهید که هر شماره ای برای چه نوع کاری است مثلا وقتی حریقی رخ می دهد کودک بداند شماره مناسب 125 است یا وقتی مثلا بزرگتری که در خانه است، بیدار نمی شود باید با شماره اورژانس، 115 تماس بگیرد یا وقتی مزاحمی بدون اجازه وارد منزل می شود باید با فوریت های پلیسی یعنی 110 تماس بگیرد و …
  • اگر زمانی هم احساس کردید کودک گیج شده و شرایط رانمی تواند از هم تمیز دهد نگران نباشید چون شاید کودکان خیلی خوب نتوانند توضیح دهند اما از درک خوبی برخوردارند.
  • کودکان را تشویق کنید به برداشت های خودشان اعتماد کنند و اگر شک داشتند سوال کنند.
  • کودک را چنان تمرین دهید که در هر شرایطی بتواند تا حد امکان خونسردی خویش را حفظ کند تا مناسب ترین موقعیت را به کمک بگیرد.
  • نکته ای که حتما و با تاکید باید به کودکان آموزش داده شود این است که هرگز از این شماره ها برای تفریح و سرگرمی و خنده استفاده نکنند و بیاموزند که تماس با این مراکز به جز برای کارهای ضروری و لازم، جرم است و پیگرد قانونی دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا