دسته‌بندی نشده

از علل درد زانو و درمان های خانگی آن چه می دانید؟

درد رانو و مشکلات حاصل از آن

درد زانو سالها پیش فقط در افراد سالمند دیده می‌شد اما این روزها به گروه سنی خاصی محدود نمی‌شود و حتی در میان جوانان نیز شایع است. این درد می‌تواند به‌صورت سفتی و خشکی زانو بروز کند و خم‌کردن زانو را برای فرد دشوار سازد. زنان بیشتر از مردان به زانودرد دچار می‌شوند اما گذشته از سن و جنسیت، این درد می‌تواند هر فردی را زمین‌گیر کند. درد زانو ممکن است به ‌طور ناگهانی یا به ‌تدریج آغاز شود و اگر به آن توجهی نکنید، می‌تواند خیلی سریع پیشرفت کند و وخیم‌تر شود.

علت درد زانو چیست؟

اعصابی که حس درد زانو را منتقل می‌کنند به اعصابی که حس درد ناحیه لگن و مچ پا را منتقل می‌کنند، نزدیک است، پس درد مفصل زانو ممکن است در لگن یا در مچ پا حس شود یا برعکس ممکن است منشا درد در ناحیه لگن یا مچ پا باشد ولی به‌صورت درد زانو حس شود.

آرتروز یا استئوآرتریت

به این بیماری ساییدگی زانو هم می‌گویند. آرتروز زانو به علت از بین رفتن غضروف مفصل ایجاد شده و در حالات شدید مینیسک هم از بین می‌رود. علائم آن به‌صورت درد زانو و محدودیت حرکت و تورم زانو است. تشخیص ساییدگی زانو با معاینه و رادیوگرافی ساده امکان‌پذیر است و درمان آن درمان‌های عمومی دردهای زانو است. در حالات شدید، مفصل زانو با مفصل مصنوعی تعویض می‌شود.

روماتیسم

روماتیسم معمولا تمام بدن را درگیر می‌کند. البته مفاصل از محل‌های عمده درگیری در روماتیسم است. مفصل زانو هم ممکن است درگیر شود. علامت عمده درگیری روماتیسمی زانو، درد و تورم آن است. در مراحل پیشرفته، مفصل زانو تغییر شکل می‌دهد. درمان روماتیسم زانو به‌صورت مصرف دارو و انجام نرمش‌هایی جهت افزایش دامنه حرکات زانو و تقویت عضلات اطراف مفصل است. در موارد شدید بیماری از تعویض مفصل برای درمان کمک گرفته می‌شود.

بورسیت

در اطراف مفصل زانو کیسه‌هایی وجود دارد که به آنها بورس می‌گویند. این کیسه‌ها به علل متفاوتی مانند عفونت یا وارد شدن ضربه می‌توانند ملتهب و دردناک شوند. به این عارضه بورسیت می‌گویند. علائم بورسیت‌های زانو معمولا بصورت درد زانو و تورم موضعشی در قسمتی از زانو است. درمان بورسیت‌های زانو همان درمان‌های کلی درد زانو است. بر حسب مورد و در موارد مقاوم به درمان، ممکن است بتوان از درمان‌های جراحی هم استفاده کرد.

عفونت

عفونت مفصل زانو از اورژانس‌های پزشکی است. علائم عفونت زانو بصورت درد و تورم زانو و تب است. درمان آن در اکثر اوقات عمل جراحی و استفاده از آنتی‌بیوتیک است. گاهی عفونت زانو مزمن می‌شود. در این صورت ممکن است موجب آسیب استخوان‌های اطراف مفصل هم بشود. در موارد مزمن هم درمان استفاده همزمان از عمل جراحی و مصرف آنتی‌بیوتیک است.

کندرومالاسی کشکک

کندرومالاسی کشکک در کسانی که زیاد می‌دوند و در خانم‌ها بیشتر دیده می‌شود. در این بیماری استخوان کشکک به درستی در جای خود قرار نگرفته و در اثر حرکات مکرر در جلوی زانو غضروف آن آسیب می‌بیند. علائم کندرومالاسی یا نرمی غضروف کشکک درد زانو به‌خصوص بعد از نشستن به مدت طولانی است. حرکات زانو ممکن است با صدا همراه باشد. درمان این بیماری همان درمان‌های عمومی درد زانو و تقویت عضلات چهارسر ران است.

ازگود اشلاتر

ازگود اشلاتر در نوجوانان ورزشکار و به علت مستقیم شدن مکرر زانو ایجاد می‌شود. در این بیماری برجستگی زیر کشکک دردناک و متورم می‌شود. درمان آن همان درمان‌های عمومی زانو درد و مدتی استفاده از بریس و کاهش فعالیت‌های ورزشی است.

زانوی جهنده

منظور از جهنده یا Jumpers ورزشکارانی هستند که حرکات جهشی را زیاد انجام می‌دهند. ورزش‌هایی مانند والیبال و بسکتبال جزو این ورزش‌ها هستند. در این ورزشکاران تاندون کشکک که در زیر کشکک قرار دارد ملتهب و دردناک می‌شود. علامت این بیماری‌ها درد زانو در محل تاندون است که در حین ورزش بیشتر می‌شود. درمان بیماری همان درمان‌های عمومی زانو درد و تقویت عضلات اطراف زانو با انجام نرمش‌های خاص است.

سندرم ایلیوتیبیال باند

ایلیوتیبیال باند iliotibia- band یک نوار محکم بافتی است که از لگن تا زیر زانو کشیده شده است. این باند در قسمت خارجی زانو قرار دارد. با حرکت زانو، این باند به‌طور مکرر به برجستگی که در سطح خارجی مفصل زانو قرار دارد ساییده شده و موجب درد زانو و تورم می‌شود. این بیماری بیشتر در کسانی دیده می‌شود که ایلیوتیبیال باند سفت و کوتاهی دارند. علامت این بیماری درد در سطح خارجی مفصل ران است که بیشتر در دوندگان دوهای طولانی دیده می‌شود. درد معمولا بعد از 15-10 دقیقه از آغاز به دویدن شروع شده و بعد از استراحت بهبود می‌یابد. درمان این بیماری انجام دادن نرمش‌هایی برای کشش ایلیوتیبیال باند است تا این نوار، شل شود.

زانو درد

درمان های سریع و خانگی درد زانو

1- هویج

در طب چيني از هويج براي درمان درد مفصل استفاده مي شود. به ۲ عدد هويج رنده شده، کمي آب و ليموي تازه اضافه و ميل کنيد. هويج براي سلامت رباط ها مفيد و تسکين دهنده درد است.

2- شنبلیه

يکي ازآسان ترين درمان و سريع ترين راه تسکين زانودرد، مصرف تخم شنبليله است. کمي تخم شنبليله را که از شب قبل خيس کرده ايد، به صورت ناشتا ميل کنيد.اين گياه درد مفصل را به سرعت بهبود مي بخشد.

3- آب

آب مايه حيات است و مي تواند درد زانو را کاهش دهد.ميزان کافي آب در بدن، غضروف ها را نرم مي کند و اين امر در حفظ گردش خون و رسيدن مواد مغذي به مفصل ها کمک مي کند. علاوه بر آن با دفع سموم از مفصل هاي زانو، درد زانو را تسکين مي دهد.

4- پیاز

پياز به طور طبيعي خاصيت ضد التهابي دارد و سيستم ايمني بدن را تحريک مي کند. ترکيب سولفور پياز، هر نوع دردي را کاهش مي دهد.

5- ماساز با روغن

ماساژ دادن آرام زانو با روغن ولرم، التهاب را کاهش مي دهد و گردش خون را تقويت مي کند. ۲ قاشق مرباخوري روغن خردل را با ۵ سير رنده شده کمي گرم کنيد و به زانوها بماليد.ماساژ با روغن ولرم نارگيل، تسکين دهنده درد است و گردش خون را بهبود مي بخشد.

6- روغن زیتون

روغن زيتون، مفصل ها را نرم و منعطف مي کند و درد زانو را تسکين مي دهد. اين روغن حاوي ماده اي به نام «اليوکانتل» است که درد در قسمت موثر را کاهش مي دهد.

7- زردچوبه

مخلوطي از کمي زردچوبه را در يک ليوان آب ولرم حل و ميل کنيد تا درد زانوي شما کاهش يابد.

8- زنجبیل

دمنوش زنجبيل و زردچوبه با کمي عسل نيز به تسکين درد زانو کمک مي کند.اين دو گياه خاصيت ضد التهابي دارد و درد مربوط به آرتريت روماتوئيد را کاهش مي دهد. مصرف اين دمنوش، روزي ۲ بار مي تواند موثر واقع شود.

9- نمک اپسوم

نمک اپسوم حاوي منيزيم سولفات است که درد مزمن زانو را کاهش مي دهد. در يک تشت بزرگ حاوي آب ولرم، يک پيمانه نمک اپسوم اضافه کنيد و براي مدتي پاها را در آن قرار دهيد.منيزيم، باعث آرامش عضلات و اعصاب مي شود، سفتي مفصل ها را برطرف مي کند و درد را کاهش مي دهد.براي تقويت تراکم استخوان، مصرف منيزيم را که در برگ هاي سبز، مغز ميوه با لوبيا و… وجود دارد، افزايش دهيد. روغن آن را نيز مي توانيد روي زانو بماليد تا درد کاهش يابد.

10- برگ قاصدک

برگ هاي قاصدک، حاوي ويتامين هاي A و C است که در بازسازي بافت هاي آسيب ديده موثر است. اين ۲نوع ويتامين با دفع سموم، کبد را تصفيه مي کند. برگ هاي آن خاصيت ضدالتهابي دارد و پروستا گلاندين توليد مي کند که براي ايجاد واکنش ايمني خوب و کاهش التهاب موثر است.

11- ورزش

همچنين براي حفظ سلامت زانوها، ورزش هاي مفيد براي زانو را انجام دهيد. ورزش مي تواند سفتي و درد مفصل زانو و آرتريت را کاهش دهد.يکي از علت هاي عمده زانو درد، اضافه وزن است. با انجام ورزش مناسب مي توانيد عضلات را که از مفصل حمايت مي کند، تقويت کنيد.

12- بید سفید

به علت «ساليسين» موجود در بيد سفيد، آن را نوعي آسپرين مي دانند.اين مسکن طبيعي بدون عارضه جانبي، درد زانو را تسکين مي دهد. براي به دست آوردن نتيجه مطلوب روزي ۲ بار دمنوش آن را با کمي عسل و چند قطره آب ليمو ميل کنيد.

13- روغن نعناع و اکالیپتوس

روغن نعناع و اکاليپتوس، تسکين دهنده درد است و ناراحتي و درد زانو را برطرف مي کند. استفاده موضعي از آن به صورت منظم، در رفع درد موثر است.

14-سرکه سیب

سرکه سیب طبیعی به عنوان یک درمان خوب برای بسیاری از اختلالات از جمله زانو درد و ورم زانو در نظر گرفته می‌شود. این ماده‌ی خوراکی به لطف اثر قلیایی کنندگی‌اش می‌تواند به حل مواد معدنی و سموم مضر در مفصل زانو کمک کند. به علاوه، سرکه سیب ممکن است روان‌کننده‌های مفصل را حفظ کند و به این ترتیب درد را کاهش دهد و همچنین تحرک زانو را بیش‌تر کند.

15- روغن نارگیل

روغن نارگیل دارای خواص ضد التهابی است که می‌توانند به درمان این درد کمک کنند. به همین دلیل این روغن نیز به عنوان یکی از داروهای خانگی طبیعی و موثر برای درد زانو در نظر گرفته شده‌ است.

زانو درد

روش های موثر در کاهش و درمان درد زانو

درمان با طب سوزنی

تحقیقات نشان داده طب سوزنی می تواند تا حدودی به بهبود درد آرتروز کمک کند. در تحقیقات دیگری که سال ۲۰۱۳ انجام گرفتن محققان به این نتیجه رسیدند که این درمان جایگزین درد و گرفتگی را در افراد مبتلا به فیبرومالژیا بهبود می بخشد. پس اگر با سوزن ها مخالف نیستید می توانید به یک متخصص برای انجام این درمان مراجعه کنید، فقط به خاطر داشته باشید که در صورت نتیجه گرفتن باید مرتب پیگیر مراجعات بعدی باشید.

شنا کردن

شنا کردن، ایروبیک آبی و دیگر فعالیت های مربوط به آب می توانند بدون شدت بالا انعطاف و قدرت را بالا ببرند. تحقیقات نشان داده ورزش در آب می تواند درد را کاهش دهد و عملکرد فیزیکی را در افرادی که مبتلا به آرتروز اندام تحتانی هستند بهبود بدهد. همچنین در سال ۲۰۱۵ محققان هلندی به این نتیجه رسیدند که یک دوره ورزش آبی ۴۵ دقیقه ای به کاهش درد استئوآرتریت زانو کمک می کند.

کرم کپسایسین

کپسایسین، ماده ای است در فلفل که باعث تندی آن است، این ماده در کرم و پمادهای تسکین دهنده درد نیز به کار می رود. کپسایسین به صورت موقت باعث تغییر مسیر اعصاب می شود بنابراین در مفاصل احساس درد نمی کنید. تحقیقات نشان داد ۸۰ درصد از کسانی که مبتلا به آرتریت روماتوئید بودند بعد از چهار مرتبه استفاده از کرم کپسایسین به مدت دو هفته دردشان تسکین پیدا کرد.

مصرف مکمل

استفاده از گلوکوزامین و کندرویتین سولفات ( هر دو در غضروف انسان یافت می شوند ) برای تسکین درد و ورم مربوط به آرتروز شایع است. نتایج تحقیقات روی تاثیر گذار بودنشان پیچیده است، اما در سال ۲۰۱۵ محققان دریافتند این ترکیب در افرادی که آرتروز زانو دارند باعث کاهش درد و بهبود عملکرد شده است. استفاده از این مکمل هیچ خطری ندارد، پس ارزش یکبار امتحان کردن را خواهد داشت.

مصرف ماهی

بر هیچکس پوشیده نیست که اسید چرب های امگا ۳ از جمله مکمل های روغن ماهی، دارای خواص ضد التهابی هستند. ثابت شده که این مکمل ها همچنین می توانند درد مفاصل را تسکین دهند. در یک تحقیق که سال ۲۰۱۵ توسط محققان تایلندی انجام گرفت مشخص شد افرادی که آرتروز زانو داشتند و به مدت ۸ هفته روزانه از مکمل ۱۰۰۰ میلی گرم روغن ماهی استفاده می کردند دردشان کاهش پیدا کرد و به مرور عملکردشان نیز بهتر شد. دیگر تحقیقات نیز نشان داده افزایش مصرف امگا ۳ در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید احتیاجشان به داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی را کاهش داده است.

هنرهای رزمی باستانی

تمرین تای چی روشی است که می توانید با کمترین فشار عضلات اطراف مفصل ها را قوی کنید و دامنه حرکاتتان را افزایش دهید. تحقیقات نشان داده ۱۲ هفته تمرین تای چی علائم درد، گرفتگی، و عملکرد فیزیکی را در افراد مبتلا به آرتروز بهبود می بخشد.

گرم کردن زانو

پوشاندن مفصل قبل از خواب می تواند به کاهش ورم و ناراحتی کمک کند، همچنین این کار از خوردن زانوها به یکدیگر هنگام خواب نیز پیشگیری می کند. در طول روز نیز می توانید از یک زانو بند طبی استفاده کنید، این کار محافظت از زانو را افزایش می دهد و هنگام راه رفتن توازن زانوها را بهبود می بخشد. در نتیجه روز ها و شب ها درد کتری حس می کنید.

درمان زانو درد

روش های بهبود سریع درد زانو

  • بکوشید وزن اضافی‌تان را کم کنید.
  • صندل یا کفش مناسب بپوشید.
  • از پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند پرهیز کنید.
  • از فعالیت‌هایی که زانو را اذیت می‌کنند، بپرهیزید.
  • مکمل‌های امگا ۳ و منیزیم را به طور منظم مصرف کنید.
  • هر روز به مدت ۱۵ دقیقه پیاده‌روی کنید.
  • تمرینات ورزشی را زیر نظر یک کارشناس انجام دهید.
  • سیگار نکشید یا اگر هر روز سیگار می‌کشید، در اسرع وقت آن را کنار بگذارید.
  • برای هیدراته نگه داشتن خودتان و همچنین نرم کردن غضروف آب بیش تری بنوشید.
  • زانوی خود را در موقعیت بالا نگه دارید تا درد و تورم‌تان کاهش بیابد.
  • به پزشک مراجعه کنید و آزمایش بدهید.
  • استراحت کنید یا زمانی که در هرگونه فعالیتی شرکت می‌کنید، هر از گاهی کمی از کار کناره‌گیری کنید.
  • از فعالیت‌هایی که فشار زیادی به زانو وارد می‌کنند مانند دویدن یا پریدن پرهیز کنید.
  • با توجه به توصیه‌ی پزشک از مسکن استفاده کنید.
  • میوه‌های تازه‌ی بیش‌تری بخورید، میوه‌هایی چون پاپایا، کیوی، گریپ فروت، انبه و غیره.
  • سبزیجات بیش‌تری بخورید از جمله جوانه‌ها، گل کلم، کلم بروکسل و غیره.
  • غذاهای حاوی کلسیم را مانند گوشت، شیر، تخم‌مرغ، و غیره بیش‌تر مصرف کنید.
  • به طور منظم آب آلبالو بنوشید.

divider

بیشتر بخوانید:

راهکارهای جادویی برای کاهش زانو درد + راه های درمان آن

درمان های سنتی درد مفصل

مزایای درمانی کپسول گلوکزآمین – کندروتین برای دردهای مفصلی

divider

گردآوری توسط بخش سلامت

مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا