دسته‌بندی نشده

احکام شستشو دهان در حالت روزه (مبطلات روزه)

آیا شستن دهان روزه را باطل میکند؟

در ادامه این مطلب با پاسخ کامل به سوال آیا شستن دهان روزه را باطل میکند در خدمت شما کاربران گرامی هستیم. یکی از سوالات متداولی که برای روزه داران در ماه مبارک رمضان به وجود می آید در مورد شستن دهان می باشد. حالا می خواهیم این سوال را بررسی کنیم که آیا روزه دار می تواند برای از بین بردن بوی بد دهان ، دهان خود را بشوید ؟

سؤال: آیا گرداندن آب در دهان با اطمینان به اینکه آب فرو نمی رود، روزه را باطل می کند؟ اگر بی اختیار آب وارد حلق شود، روزه چه حکمی دارد؟

جواب: روزه را باطل نمی کند ولی اگر بی اختیار فرو رود، بنا بر احتیاط باید قضای آن روز را بگیرد؛ مگر این که در حال وضو برای نماز واجب، مضمضه کند که در این صورت روزه‌، صحیح است و قضا ندارد.

اول : در صورتی که روزه دار بخواهد برای از بین بردن بوی دهان مسواک بزند باید رطوبت مسواک در آب دهان به طورى از بین برود و یا کم باشد که رطوبت خارج از دهان به آن گفته نشود. اما اگر مسواک را از دهن خارج کرده و دوباره به داخل دهان ببرید و رطوبت آن را فرو ببرد ، روزه باطل می شود .

آیا شستن دهان روزه را باطل میکند؟

دوم : اگر برای خنک شدن یا بی جهت مضمضه کند یعنی آب را در دهان بگرداند و بی اختیار فرو ببرد ، قضای روزه بر او واجب است. در صورتیکه فراموش کند که روزه است و آب را فرو دهد و یا برای وضو مضمضه کند و بی اختیار فرو رود ، قضا بر وی واجب نیست .

حتماً بخوانید:

برخی از فقها می گویند :

  • اگر آب شستشوی دهان بدون اراده به حلق برسد اشکالى ندارد اما اگر از اول بداند بى‏ اختیار به حلق می رسد ، روزه ‏اش باطل است .
  • مضمضه زیاد براى روزه دار مکروه است و اگر پس از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد ، بهتر است سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد .
  • در نیتجه با رعایت شرایط گفته شده روزه دار می تواند دهان خود را برای جلوگیری از بوی دهان بشوید اما بهتر است سه مرتبه آب دهان خود را بیرون بریزد .

منبع : فارسی ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا