دسته‌بندی نشده

آیا نخوردن سحری در ماه رمضان موجب لاغری می‌شود؟

برخلاف تصور برخی افراد، روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه بدلیل افت شدید قند خون در طی روز موجب می شود تا شخص روزه دار در زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذاهای شیرین و چرب پیدا کند و همین موضوع در نهایت منجر به اضافه وزن و چاقی می شود.

زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت:

مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصا بین غذا توصیه نمی شود چون موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیمهای گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می شود.همچنین روزه داران توجه کنند که از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب نمائید چون چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد، می شود.

وی ادامه داد: برخلاف تصور برخی افراد، روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه بدلیل افت شدید قند خون در طی روز موجب می شود تا شخص روزه دار در زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذاهای شیرین و چرب پیدا کند و همین موضوع در نهایت منجر به اضافه وزن و چاقی می شود.

عبدالهی با بیان اینکه مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود، عنوان کرد:مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه کاهش قند خون می شوند. به این ترتیب مصرف مـــواد غـــذایی شیرین و حاوی قندهای ساده در وعده سحری موجب می شود شخص زودتر گرسنه شود. از آنجا که میوه ها نیز حاوی قندهای ساده هستند توصیه
می شود در وعده سحری کمتر مصرف شوند.

وی خاطر نشان کرد: انواع میوه را که حاوی ویتامین ها و املاح معدنی است و بسیار مفید برای سلامت بدن می باشد، بهتر است در وعده افطار و یا در فاصله افطار تا سحر مصرف کرد.

نخوردن سحری در نوجوانان چه معایبی دارد؟

از معایب نخوردن سحری در نوجوانان در حال رشد، تاثیر نامطلوب در روند رشد آنهاست. بهتر است سعی شود یک ساعت و نیم قبل از اذان صبح از خواب بیدار شوید و با آماده کردن سحری مطلوب، اشتهای خود را افزایش دهید. از غذای تازه و گرم استفاده کنید. غذاهای کم‌چرب، کم نمک وکم شیرین انتخاب کنید. از همه گروه‌های غذایی شامل غلات سبوس‌دار، پروتئین‌ها، لبنیات، سبزی‌ها و میوه‌ها بخورید. از چای زیاد و پر‌رنگ و همچنین قهوه به علت از دست دادن آب بدن با دفع بیشتر ادرار استفاده نکنید. از نوشیدن نوشابه‌های گاز‌دار و آبمیوه‌های شیرین صنعتی در سحری پرهیز کنید. از غذاهای نامطلوب سحری می‌توان از کالباس، سوسیس و فست‌فودها نام برد.

افرادی که فکر می‌کنند با خوردن شیرینی یا زولبیا و بامیه انرژی بیشتری ذخیره می‌کنند و مدت بیشتری بر گرسنگی غلبه دارند سخت در اشتباه هستند؛ زیرا با خوردن این مواد شیرین، انسولین زیادی ترشح و بسرعت مواد قندی هضم و با افت قندخون، فرد دچار گرسنگی و ضعف بیشتر می‌شود. توصیه می‌شود از کربوهیدرات‌های پیچیده مثل غلات سبوس‌دار، حبوبات، میوه‌ها و سبزی‌ها بیشتر استفاده کنید. هنگام سحر از خوردن غذاهای شور، پرچرب و انواع آش‌های حاوی رشته و حبوبات زیاد خودداری کنید چون چربی، شیرینی و نمک زیاد سبب تشنگی بیشتر طی روز می‌شود. برای کاهش میزان تشنگی می‌توانید از لیمو‌ترش تازه، ماست و سبزی خوردن تازه استفاده کنید.

اگر به دنبال راهی برای کاهش وزن و لاغری هستید ماه رمضان بهترین فرصت برای رسیدن به وزن ایده آل است اما چجوری؟

کاهش وزن در ماه رمضان

چگونگی لاغری در ماه رمضان

یکی از اعمال واجب در ماه رمضان روزه گرفتن و نخوردن غذا و مواد خوراکی در فاصله بین اذان صبح تا اذان مغرب است. به همین دلیل ماه رمضان می تواند بهترین زمان برای کاهش وزن و لاغری باشد.فلسفه روزه داری در ماه رمضان به فرهنگ کم خوری و افزایش عبادت اشاره دارد، اما برخلاف این اصل، بسیاری از مردم با تصور حفظ انرژی لازم در طی روز، در این ماه از غذاهای سنگین و پرکالری در وعده های غذایی خود استفاده می کنند و به جای لاغری، در آخر ماه با 4 الی 5 کیلو افزایش وزن مواجه می شوند.مصرف غذای کافی برای روزه داری یکی از اصولی است که باید در ماه رمضان رعایت شود. افراد با تغذیه مناسب در وعده های غذایی خود، باید انرژی لازم جهت فعالیت های فیزیکی را در بدن ذخیره کنند تا دچار ضعف و افت فشار خون نشوند.

پرخوری و مصرف غذاهای مختص ماه رمضان، منجر به افزایش قند و چربی در بدن می شود. استفاده از خوراکی هایی، چون حلوا، حلیم، زولبیا و بامیه که در مواقع عادی در خانواده کم مصرف می شود، در ماه رمضان رواج پیدا می کنند و ولع به خوردن را در افراد به وجود می آورد؛ بنابراین با مصرف قندهای ساده، مواد نشاسته ای ومواد فیبردار در ماه رمضان علاوه بر حفظ سلامت، از جذب قندهای مضر و چربی های زیادی به بدن جلوگیری کرده و حس سیری طولانی مدت را در بدن ایجاد می کنند.

کاهش وزن در ماه رمضان، به معنای نخوردن وعده سحری و غذاهای انرژی بخش مانند برنج نیست. کاهش فعالیت های فیزیکی و عدم سوخت و ساز انرژی های ذخیره شده در بدن، منجر به چاقی می شود؛ بنابراین روزه داران با کنترل میزان خواب و انجام فعالیت های بدنی، در کنار رعایت تغذیه می توانند وزن خود را کنترل و کاهش دهند.گرسنگی طولانی مدت در روز، دلیلی برای پرخوری و مصرف هر نوع مواد غذایی پر کالری محسوب نمی شود. برخی افراد با این تصور وقت کم افطار تا سحر را به خوردن هرگونه مواد غذایی می گذرانند این در حالی است که باید مصرف مواد شیرین، چون زولبیا و بامیه، حلوا، حلیم و … را به حداقل برسانند و از آب ولرم برای باز کردن روزه، نان و پنیر، گردو، خرما و شیر در وعده افطار استفاده شود.

توجه به وعده سحری در ماه رمضان اهمیت بسیاری دارد چرا که حذف آن منجر به میل زیاد فرد به شیرینی جات می شود و در قبال آن افزایش وزن را در پیش خواهد داشت. همچنین توصیه می شود حتما بعد از افطار با فاصله نیم ساعته، از یک غذای ساده به عنوان شام استفاده شود.

خورده خوری یکی از عادت های بد در افراد چاق است، بنابراین ماه رمضان فرصت خوبی است تا از این عادت دست برداشته و روند کاهش وزن را سرعت بخشند.

رژیم کاهش وزن در ماه رمضان، می تواند عواقب بدی را به همراه داشته باشد و منجر به کمبود ویتامین، فشار پایین و ضعف جسمی شود؛ بنابراین توصیه می شود افراد چاق با مراجعه به متخصص تغذیه، از رژیم نگهدارنده تبعیت کنند تا علاوه بر کاهش وزن، سلامت جسم نیز تأمین شود.

همچنین بخوانید:

آیا پاستا (ماکارونی) باعث لاغری و کاهش وزن می شود ؟

تاثیر شگفت انگیز قهوه در کاهش وزن و سلامت بدن

روش کاهش وزن سریع با آبلیمو در دو هفته

راه های ساده و فوق العاده عالی برای کاهش وزن سریع بدن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا