آموزش 5 غذای خوشمزه با ماهی سالمون
طرز تهیه چند غذا با ماهی سالمون
طرز تهیه غذا با ماهی سالمون اصلا پیچیده نیست. دستورپختهایی که در ادامه میخوانید در کوتاهترین زمان ممکن آماده میشوند و نتیجه آنها چند غذا با ماهی سالمون با طعمی بینظیر است که از خوردنشان سیر نمیشوید.
۱. سالمون تنوری با لیمو و سبزیجات معطر
لیمو بهترین ماده غذایی برای طعمدادن به ماهی است. لیمو و سبزیجات معطر طعمی بینظیر به غذا با ماهی سالمون میدهند.
مواد لازم:
سس مایونز دوسوم فنجان؛
خلال پوست لیمو ۱٫۵ قاشق چایخوری؛
آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری؛
سیر خردشده ۱ حبه؛
پیازچه تازه خردشده ۲ قاشق غذاخوری؛
ترخون تازه ریزخردشده ۲ قاشق چایخوری؛
جعفری تازه ریزخردشده ۲ قاشق چایخوری؛
شکر یکچهارم قاشق چایخوری؛
نمک؛
فلفل سیاه؛
فیله ماهی سالمون برشخورده و پوستدار ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم؛
برشهای نازک لیمو و برگ جعفری برای تزیین.
طرز تهیه :
فر را تا دمای ۲۳۰ درجه گرم کنید. برای درستکردن سس، ۸ ماده اول فهرست را با هم در یک کاسه ترکیب و آن را مطابق ذائقه خود با نمک و فلفل طعمدار کنید.
فیلهها را روی سینی فر پوشاندهشده با فویل قرار دهید. یک چهارم فنجان از سس را روی آنها بریزید. بهازای هر ۱ سانتیمتر ضخامت فیله، آن را ۴ تا ۶ دقیقه در فر بگذارید. ماهی باید تا زمانی در فر بماند که وقتی با چنگال آن را امتحان میکنید، نرم و پخته باشد.
به باقیمانده سس مقداری آب اضافه کنید تا به غلظت دلخواه شما برسد. سالمون را با این سس سرو کنید و آن را با مقداری برش لیمو و جعفری خردشده تزیین کنید.
۲. سالمون فلفلی و سس ماست و لیمو
اگر طعم فلفل را دوست دارید، میتوانید با ماست و لیمو و فلفل غذایی لذیذ با ماهی سالمون بپزید. بچهها عاشق این غذا با ماهی سالمون هستند.
مواد لازم:
فیله سالمون ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم؛
فلفل سیاه آسیابشده ۱ قاشق چایخوری؛
نمک یکچهارم قاشق چایخوری؛
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری؛
ماست کمچرب سهچهارم فنجان؛
عسل ۱ قاشق غذاخوری؛
جعفری تازه خردشده یک قاشق غذاخوری؛
لیمو ۱ عدد؛
زنجبیل تازه رندهشده به مقدار لازم.
طرز تهیه :
ماهی را بشویید و بهآرامی با پارچه خشک کنید. اگر از ماهی یخزده استفاده میکنید، آن را زودتر بیرون بگذارید تا یخش باز شود. روی ماهی نمک و فلفل بپاشید. در ماهیتابهای نچسب مقداری روغن بریزید و ماهی را داخل آن بگذارید. ماهیتابه را روی شعله ملایم تا زیاد قرار دهید تا ماهی کاملا بپزد. یک بار هم آن را برگردانید که هر دو طرفش پخته شود.
برای تهیه سس ماست لیمویی، ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو آماده کنید. در کاسهای نصف قاشق غذاخوری خلال پوست لیمو، آب لیمو، ماست، عسل، جعفری و زنجبیل را با هم ترکیب کنید.
ماهی را بعد از پخت به اندازه مناسب برای سرو ببرید و آن را در کنار سس لیمویی سرو کنید. میتوانید با مقداری خلال پوست لیمو و جعفری تزیینش هم بکنید.
۳. سالمون گریلشده با کره رزماری و خردل
اضافهکردن خردل و سبزیجات معطر به کره روشی هوشمندانه برای لذیذترکردن سبزیجات و ماهی گریلشده است. وقتی این ترکیب را روی ماهی داغ میگذارید، آب میشود و سسی لذیذ تحویلتان میدهد.
مواد لازم:
ترهفرنگی ۵۰۰ گرم؛
روغنزیتون ۲ قاشق غذاخوری؛
نمک نصف قاشق چایخوری؛
فلفل نصف قاشق چایخوری؛
رزماری ۱ شاخه؛
ماهی سالمون ۲۰۰ گرم با پوست؛
کره نرمشده یکچهارم فنجان؛
سس خردل ۲ قاشق غذاخوری.
طرز تهیه :
ترهفرنگیها را پاک و از وسط نصف کنید. سپس آنها را بشویید و با پارچه تمیز خشک کنید. بد نیست مقداری رطوبت روی برگها بماند تا در فر نسوزند. با قلمو آن را چرب و با نمک و فلفل سیاه طعمدارش کنید.
رزماری را چند دقیقه در سینی فر گریل کنید و سپس از فر درش بیاورید. در مرحله بعد، ترهفرنگی را داخل فر با حرارت متوسط بگذارید تا نرم شود. گاهی آن را برگردانید تا اطرافش کاملا گریل شود. آن را از فر خارج کنید یا در حرارت بسیار کم بگذارید که گرم بماند.
سالمون را با بقیه روغنزیتون چرب و با نمک و فلفل سیاه طعمدارش کنید. ماهی را در حالی که پوستش رو به بالاست داخل فر بگذارید و چند دقیقه گریلش کنید. بعد از پختن ماهی، آن را از فر بیرون بیاورید.
برگهای رزماری را خرد کنید و در کاسهای بریزید. در همان کاسه کره و خردل را با رزماری مخلوط کنید. کره را روی ماهی و ترهفرنگیها بمالید و با باقیمانده رزماری آن را تزیین کنید.
۴. سالمون سرخشده با سس پستهای
این دستور پر از سبزیجات معطر مثل جعفری و نعناست و سس پستهای آن را به غذایی کامل، مغذی و متفاوت برای وعده شام یا ناهار تبدیل میکند.
مواد لازم:
پسته خردشده یکسوم فنجان؛
جعفری تازه خردشده یکسوم فنجان؛
نعنای تازه خردشده ۲ قاشق غذاخوری؛
خلال پوست پرتقال ۱ قاشق غذاخوری؛
روغنزیتون ۲ قاشق غذاخوری؛
سیر خردشده ۲ حبه؛
نمک و فلفل سیاه؛
فیله سالمون ۴۰۰ گرم با پوست.
طرز تهیه :
برای تهیه سس پستهای، در کاسهای کوچک ۷ ماده اول فهرست را ترکیب کنید. در ماهیتابهای بزرگ روغنزیتون بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. سالمون را با نمک و فلفل طعمدار کنید و داخل ماهیتابه بگذارید. ماهیتابه را ۳ دقیقه روی حرارت بگذارید.
ماهی را برگردانید و ۳ دقیقه دیگر هم طرف دیگرش را سرخ کنید. بعد از پختن ماهی، آن را همراه سس پستهای که رویش ریختهاید سرو کنید.
۵. سالمون پرتقالی و پیازچه
برای تهیه غذا با ماهی سالمون موقع خرید ماهی تازه دقت کنید که فلسهای محکم با رنگ روشن و براق داشته باشد. اگر فیلهها جدا از هم هستند و پارگی دارند، آنها را نخرید.
مواد لازم:
پرتقال ۲ عدد؛
آب لیمو یکچهارم فنجان؛
تمرهندی یا سس سویا ۳ قاشق غذاخوری؛
زنجبیل تازه رندهشده ۱ قاشق غذاخوری؛
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری؛
پیازچه خردشده ۱۲ عدد؛
فیله ماهی سالمون ۴۰۰ گرم.
حتماً بخوانید:
طرز تهیه :
فر را با دمای ۲۲۰ درجه گرم کنید. آب ۱ پرتقال را بگیرید تا بهاندازه یکسوم فنجان برسد. بقیه پرتقالها را مثلثی ببرید و کنار بگذارید. در کاسهای آب پرتقال، آب لیمو، تمرهندی، زنجبیل و دو قاشق غذاخوری روغن را مخلوط کنید. کف ظرف مناسبی را چرب کنید. ماهی را از طرف پوست در ماهیتابه بگذارید. پیازچهها و پرتقالها را کنار آن بگذارید. ترکیب تهیهشده با آب پرتقال را روی آن بریزید.
ماهی را بهمدت ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که کاملا بپزد داخل فر بگذارید. در مرحله بعد سس را روی آن بریزید و یک بار هم شعله بالای فر را روشن کنید تا ماهیها گریل شوند. میتوانید پیازچهها را چند بار برگردانید تا نسوزند.