آموزش طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس
طرز تهیه حلیم گیاهی بسیار خوشمزه با بهترین دستور پخت
حلیم یکی از غذاهای سالم و مقوی است که بسته به مواد اولیه مورد استفاده در تهیه آن تنوع بالایی برخوردار دارد؛ حلیم شیر، حلیم بادمجان و حلیم گندم از معروف ترین انواع آن هستند.
حلیم خانگی، غذایی پرکالری است که از ترکیب گوشت مرغ، بوقلمون یا گوسفند با گندم درست میشود. تهیه حلیم خانگی خوشمزه و کشدار مستلزم رعایت اصول خاصی است. با دلگرم همراه شوید.
طرز تهیه چند مدل حلیم گندم مجلسی و کشدار برای صبحانه
1 – حلیم مرغ و بلغور
مواد لازم :
- مرغ ۳۰۰ گرم
- بلغور گندم ۱ پیمانه
- شیر ۲ پیمانه
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه :
- مرغ و بلغور گندم را بپزید.
- بعد از پخته شدن مرغ استخوان هایش را در آورده و گوشت مرغ را ریز ریز کنید.
- زمانیکه حلیم روی حرارت ملایم است شیر اضافه کنید .
- حلیم آرام آرام غلیظ میشود و قوام لازم را به خود می گیرد.
- حلیم را بدون شیر هم میتوانید تهیه کنید ولی با شیر خوشمزه تر میشود .
- به جای مرغ از گوشت گوسفند و بوقلون هم میتوانید استفاده کنید .
2 – حلیم ماش و کلم قمری یک حلیم جدید
این نوعی از حلیم است که برای گیاهخواران که از خوردن هر نوع گوشت پرهیز می کنند مناسب است .
مواد لازم:
- ماش 2پیمانه
- خورده برنج 1پیمانه
- کلم قمری عددمتوسط
- سبزی( گشنیز، جعفری، مرزه، شوید) 5/1نیم کیلو
- نمک، فلفل قرمز، ادویه کاری به مقدار لازم
- روغن زیتون به مقدار لازم
طرز تهیه:
- کلم قمری و سبزیجات را کاملا خورد کنید.
- ماش را که از شب قبل خیس کرده اید به همراه خورده برنج، کلم و سبزیجات خورد شده و مواد لازم دیگر در قابلمه ی مناسب می ریزیم.
- به آنها آب اضافه کنید تا اندازه ای که روی مواد را کاملا بپوشاند و بگذارید با حرارت ملایم به مدت یک ساعت و نیم بپزند تا آبشان کاملا بخار شود
- سپس آنها را خوب بکوبید و به همراه روغن زیتون میل نمایید.
3 – حلیم عدس
مواد لازم :
- گوشت سردست 500 گرم
- عدس 100 گرم
- برنج سه قاشق سوپخوری
- پیاز سرخ کرده یک پیمانه
- کشک و روغنو نمک وفلفل و گردو و نعنا خشک به میزان لازم
- پیاز دو عدد
طرز تهیه:
- در یک قابلمه گوشت و مقداری پیاز میریزیم و میگذاریم تا بپزد وقتی که نیم پز شد عدس خیس کرده را اضافه میکنیم.
- بعد از گذشت 10 دقیقه برنج خیس کرده را افزوده و میگذاریم تا مواد خوب بپزد.
- سپس گوشت و عدس را کوبیده و مخلوط میکنیم.
- دو لیوان آب یا آبگوشت و نمک و فلفل روی این مواد میریزیم و ظرف را روی حرارت ملایم میگذاریم و گاهی هم میزنیم تا حلیم جا افتاده و کشدار و غلیظ شود.
- ظرف را از روی حرارت برداشته با کشک مخلوط میکنیم و در ظرف سرو میکشیم.
- روی آن را با نعنا، پیاز داغ و گردو تزیین کرده بعد سرو میکنیم.
روش دیگر:
- عدس را جداگانه پخته، برنج را اضافه میکنیم تا بپزد بعد با هم میکس میکنیم.
- گوشت را هم بعد از پختن میکس کرده با مواد مخلوط مینماییم تا با هم بپزد و کشدار شود.
- در آخر کشک را میافزاییم.
4 – حلیم نخود
مواد لازم :
- گندم پوست کنده سه پیمانه
- نخود یک پیمانه
- آب گوشت یک لیتر
- دارچین و شکر به میزان لازم
- روغن حیوانی یا کره به میزان لازم
طرز تهیه :
این غذا متاسفانه با وجود این که خوشمزه و مقوی است جزء غذاهای فراموش شده میباشد. امیدوارم با یکبار امتحان در لیست غذاهای شما جای خود را باز کند.
- گندم و نخود را بهتر است از شب قبل خیس کنیم و بعد آنها را جداگانه میپزیم.
- سپس گندم و نخود را با یکدیگر مخلوط کرده، آبگوشت را میافزاییم و با کمک گوشتکوب برقی مواد را خوب میکوبیم.
- پس از جا افتادن حلیم را درون ظرف کشیده روی آن را با روغن آبکرده، دارچین و شکر تزیین میکنیم.
نکــته:
در صورت نداشتن آب گوشت از دو عدد عصاره گوشت استفاده کنید.
5 – روش تهیه حلیم نذری
مواد لازم:
- گوشت : ۹ کیلو (ران گوسفند یا نرمه گوساله)
- بلغور گندم: تقریبا ۱۷ کیلو
- شکر و دارچین: به مقدار لازم
- نمک: ۳۰۰ گرم
- روغن محلی: به مقدار لازم
طرز تهیه :
*این مقدار مواد برای ۱۰۰ نفر کافیست.
* حیلم یا هلیم از جمله غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که در انواع مختلف به صورت خانگی و رستورانی تهیه شده و به عنوان نذری ماه محرم ، سحر و افطار ماه رمضان و صبحانه مصرف می شود.
- ابتدا گوشت را داخل قابلمه پر از آب ریخته و مقداری نمک در آن بریزید و بگذارید کاملا بپزد ، کف گوشت را دائما بگیرید.
- بلغور گندم را خوب پاک کرده و بشویید و داخل قابلمه دیگری به همراه مقدار زیادی آب بریزید ( برای تعیین مقدار آب به ازای هر نفر ۳ تا ۴ پیمانه آب بریزید) و بگذارید بپزد.
- در طول پختن بلغور ، حتما هر چند لحظه هم بزنید تا ته نگیرد ، زیرا بلغور گندم سریع ته نشین و سنگین می شود.
- بعد از اینکه بلغور کاملا پخت آن را در سبد آبکش کنید و با پشت ملاقه و کمی آب جوش کاری کنید تا بلغورها کاملا صاف شده و کمی دانه بلغور باقی بماند مجددا کمی آب جوش روی بلغور بریزید که لعابی در آن باقی نماند.
- سپس قابلمه را روی شعله بگذارید ، گوشت پخته شده را ریش ریش کرده و به بلغور که قبلا صاف کردید اضافه کنید، شعله گاز را متوسط کرده و نمک را به حلیم اضافه کنید.
- تا وقتی حلیم بپزد دائما حلیم را هم بزنید تا ته نگیرد.
- برای تزیین حلیم از روغن محلی ، شکر ، دارچین استفاده کنید.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه حلیم بادمجان با ۵ روش اصولی + عکس
آموزش ۸ راز برای خوشمزه و کشدار شدن حلیم با دلگرم
حلیم بادمجان | ۳ روش برای تهیه حلیم بادمجان مجلسی + عکس
6 – طرز تهیه حلیم شیر
مواد لازم :
- گندم : 400 گرم
- برنج : 100 گرم
- گوشت سردست یا گردن : 500 گرم
- سینه مرغ : 250 گرم
- شیر :1 لیتر
- خامه : 200 گرم
- نمک، دارچین، شکر : به میزان لازم
طرز تهیه:
- گندم و برنج را که از 12 ساعت قبل خیس نموده اید با 2 لیتر آب روی حرارت ملایم قرار داده تا کاملا پخته شود و بعد با گوشت کوب برقی یا مخلوط کن نیمی از آن را له کنید.
- گوشت را با یک عدد پیاز و مقدار کمی فلفل و1 لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.
- در پایان ساعت اول مرغ را نیز اضافه کنید تا گوشت و مرغ کاملا پخته شود و آب آن که کشیده شد آن را ریش نموده و داخل گندم ریخته و هم بزنید تا آب گندم و گوشت کشیده شود.
- کم کم شیر را اضافه نمایید تا زمانی که حلیم، کِش دار و نرم شود.
- نمک آن را اندازه نموده، خامه را اضافه کنید و شعله را خاموش نمایید.
- روی حلیم را با شکر و دارچین تزیین نمایید.
نکات:
- در بعضی شهرها مثل مشهد روی حلیم را با قیمه تزیین می کنند، که در این صورت شکر حذف می شود.
- در تهران حلیم با گوشت بوقلمون مرسوم می باشد.
- اگر حلیم را صاف می خواهید بهتر است به جای گندم پوست کنده از بلغور گندم استفاده کنید.
- اگر بخواهید حلیم شما دانه دار باشد آن را داخل چرخ نریزید.
- برای گرفتن سبوس گندم، پیش از آن که گندم را با گوشت ترکیب نمایید آن را از صافی رد کنید.
- برای گرفتن بوی زهم گوشت می توانید گوشت را با مقداری نخود بپزید و در پایان نخود را جدا نمایید(می توان نخود را نیز با مواد کوبید.)