دسته‌بندی نشده

آموزش طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس

طرز تهیه حلیم گیاهی بسیار خوشمزه با بهترین دستور پخت

حلیم یکی از غذا‌های سالم و مقوی است که بسته به مواد اولیه مورد استفاده در تهیه آن تنوع بالایی برخوردار دارد؛ حلیم شیر، حلیم بادمجان و حلیم گندم از معروف‌ ترین انواع آن هستند.

حلیم خانگی، غذایی پرکالری است که از ترکیب گوشت مرغ، بوقلمون یا گوسفند با گندم درست می‌شود. تهیه حلیم خانگی خوشمزه و کشدار مستلزم رعایت اصول خاصی است. با دلگرم همراه شوید.

طرز تهیه چند مدل حلیم گندم مجلسی و کشدار برای صبحانه

1 – حلیم مرغ و بلغور

مواد لازم :

  • مرغ ۳۰۰ گرم
  • بلغور گندم ۱ پیمانه
  • شیر ۲ پیمانه
  • نمک به میزان لازم

طرز تهیه :

  1. مرغ و بلغور گندم را بپزید.
  2. بعد از پخته شدن مرغ استخوان هایش را در آورده و گوشت مرغ را ریز ریز کنید.
  3. زمانیکه حلیم روی حرارت ملایم است شیر اضافه کنید .
  4. حلیم آرام آرام غلیظ میشود و قوام لازم را به خود می گیرد.
  5. حلیم را بدون شیر هم میتوانید تهیه کنید ولی با شیر خوشمزه تر میشود .
  6. به جای مرغ از گوشت گوسفند و بوقلون هم میتوانید استفاده کنید .

آموزش طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس

separator line

2 – حلیم ماش و کلم قمری یک حلیم جدید

این نوعی از حلیم است که برای گیاهخواران که از خوردن هر نوع گوشت پرهیز می کنند مناسب است .

مواد لازم:

  • ماش 2پیمانه
  • خورده برنج 1پیمانه
  • کلم قمری عددمتوسط
  • سبزی( گشنیز، جعفری، مرزه، شوید) 5/1نیم کیلو
  • نمک، فلفل قرمز، ادویه کاری به مقدار لازم
  • روغن زیتون به مقدار لازم

طرز تهیه:

  1. کلم قمری و سبزیجات را کاملا خورد کنید.
  2. ماش را که از شب قبل خیس کرده اید به همراه خورده برنج، کلم و سبزیجات خورد شده و مواد لازم دیگر در قابلمه ی مناسب می ریزیم.
  3. به آنها آب اضافه کنید تا اندازه ای که روی مواد را کاملا بپوشاند و بگذارید با حرارت ملایم به مدت یک ساعت و نیم بپزند تا آبشان کاملا بخار شود
  4. سپس آنها را خوب بکوبید و به همراه روغن زیتون میل نمایید.

آموزش طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس

separator line

3 – حلیم عدس

مواد لازم :

  • گوشت سردست 500 گرم
  • عدس 100 گرم
  • برنج سه قاشق سوپخوری
  • پیاز سرخ کرده یک پیمانه
  • کشک و روغنو نمک وفلفل و گردو و نعنا خشک به میزان لازم
  • پیاز دو عدد

طرز تهیه:

  1. در یک قابلمه گوشت و مقداری پیاز می‌ریزیم و می‌گذاریم تا بپزد وقتی که نیم پز شد عدس خیس کرده را اضافه می‌کنیم.
  2. بعد از گذشت 10 دقیقه برنج خیس کرده را افزوده و می‌گذاریم تا مواد خوب بپزد.
  3. سپس گوشت و عدس را کوبیده و مخلوط می‌کنیم.
  4. دو لیوان آب یا آب‌گوشت و نمک و فلفل روی این مواد می‌ریزیم و ظرف را روی حرارت ملایم می‌گذاریم و گاهی هم می‌زنیم تا حلیم جا افتاده و کشدار و غلیظ شود.
  5. ظرف را از روی حرارت برداشته با کشک مخلوط می‌کنیم و در ظرف سرو می‌کشیم.
  6. روی آن را با نعنا، پیاز داغ و گردو تزیین کرده بعد سرو می‌کنیم.

روش دیگر:

  • عدس را جداگانه پخته، برنج را اضافه می‌کنیم تا بپزد بعد با هم میکس می‌کنیم.
  • گوشت را هم بعد از پختن میکس کرده با مواد مخلوط می‌‌نماییم تا با هم بپزد و کش‌دار شود.
  • در آخر کشک را می‌افزاییم.

آموزش طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس

separator line

4 – حلیم نخود

مواد لازم :

  • گندم پوست کنده سه پیمانه
  • نخود یک پیمانه
  • آب گوشت یک لیتر
  • دارچین و شکر به میزان لازم
  • روغن حیوانی یا کره به میزان لازم

طرز تهیه :

این غذا متاسفانه با وجود این که خوشمزه و مقوی است جزء غذاهای فراموش شده می‌باشد. امیدوارم با یکبار امتحان در لیست غذاهای شما جای خود را باز کند.

  1. گندم و نخود را بهتر است از شب قبل خیس کنیم و بعد آن‌ها را جداگانه می‌پزیم.
  2. سپس گندم و نخود را با یکدیگر مخلوط کرده، آبگوشت را می‌افزاییم و با کمک گوشت‌کوب برقی مواد را خوب می‌کوبیم.
  3. پس از جا افتادن حلیم را درون ظرف کشیده روی آن را با روغن آب‌کرده، دارچین و شکر تزیین می‌کنیم.

نکــته:

در صورت نداشتن آب گوشت از دو عدد عصاره گوشت استفاده ‌کنید.

آموزش طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس

separator line

5 – روش تهیه حلیم نذری

مواد لازم:

  • گوشت : ۹ کیلو (ران گوسفند یا نرمه گوساله)
  • بلغور گندم: تقریبا ۱۷ کیلو
  • شکر و دارچین: به مقدار لازم
  • نمک: ۳۰۰ گرم
  • روغن محلی: به مقدار لازم

طرز تهیه :

*این مقدار مواد برای ۱۰۰ نفر کافیست.
* حیلم یا هلیم از جمله غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که در انواع مختلف به صورت خانگی و رستورانی تهیه شده و به عنوان نذری ماه محرم ، سحر و افطار ماه رمضان و صبحانه مصرف می شود.

  1. ابتدا گوشت را داخل قابلمه پر از آب ریخته و مقداری نمک در آن بریزید و بگذارید کاملا بپزد ، کف گوشت را دائما بگیرید.
  2. بلغور گندم را خوب پاک کرده و بشویید و داخل قابلمه دیگری به همراه مقدار زیادی آب بریزید ( برای تعیین مقدار آب به ازای هر نفر ۳ تا ۴ پیمانه آب بریزید) و بگذارید بپزد.
  3. در طول پختن بلغور ، حتما هر چند لحظه هم بزنید تا ته نگیرد ، زیرا بلغور گندم سریع ته نشین و سنگین می شود.
  4. بعد از اینکه بلغور کاملا پخت آن را در سبد آبکش کنید و با پشت ملاقه و کمی آب جوش کاری کنید تا بلغورها کاملا صاف شده و کمی دانه بلغور باقی بماند مجددا کمی آب جوش روی بلغور بریزید که لعابی در آن باقی نماند.
  5. سپس قابلمه را روی شعله بگذارید ، گوشت پخته شده را ریش ریش کرده و به بلغور که قبلا صاف کردید اضافه کنید، شعله گاز را متوسط کرده و نمک را به حلیم اضافه کنید.
  6. تا وقتی حلیم بپزد دائما حلیم را هم بزنید تا ته نگیرد.
  7. برای تزیین حلیم از روغن محلی ، شکر ، دارچین استفاده کنید.

آموزش طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس

بیشتر بخوانید :

طرز تهیه حلیم بادمجان با ۵ روش اصولی + عکس

آموزش ۸ راز برای خوشمزه و کشدار شدن حلیم با دلگرم

حلیم بادمجان | ۳ روش برای تهیه حلیم بادمجان مجلسی + عکس

separator line

6 – طرز تهیه حلیم شیر

مواد لازم :

  • گندم : 400 گرم
  • برنج : 100 گرم
  • گوشت سردست یا گردن : 500 گرم
  • سینه مرغ : 250 گرم
  • شیر :1 لیتر
  • خامه : 200 گرم
  • نمک، دارچین، شکر : به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. گندم و برنج را که از 12 ساعت قبل خیس نموده‏ اید با 2 لیتر آب روی حرارت ملایم قرار داده تا کاملا پخته شود و بعد با گوشت کوب برقی یا مخلوط کن نیمی از آن را له کنید.
  2. گوشت را با یک عدد پیاز و مقدار کمی فلفل و1 لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.
  3. در پایان ساعت اول مرغ را نیز اضافه کنید تا گوشت و مرغ کاملا پخته شود و آب آن که کشیده شد آن را ریش نموده و داخل گندم ریخته و هم بزنید تا آب گندم و گوشت کشیده شود.
  4. کم ‏کم شیر را اضافه نمایید تا زمانی که حلیم، کِش دار و نرم شود.
  5. نمک آن را اندازه نموده، خامه را اضافه کنید و شعله را خاموش نمایید.
  6. روی حلیم را با شکر و دارچین تزیین نمایید.

نکات:

  • در بعضی شهرها مثل مشهد روی حلیم را با قیمه تزیین می ‏کنند، که در این صورت شکر حذف می‏ شود.
  • در تهران حلیم با گوشت بوقلمون مرسوم می ‏باشد.
  • اگر حلیم را صاف می ‏خواهید بهتر است به جای گندم پوست کنده از بلغور گندم استفاده کنید.
  • اگر بخواهید حلیم شما دانه ‏دار باشد آن را داخل چرخ نریزید.
  • برای گرفتن سبوس گندم، پیش از آن که گندم را با گوشت ترکیب نمایید آن را از صافی رد کنید.
  • برای گرفتن بوی زهم گوشت می ‏توانید گوشت را با مقداری نخود بپزید و در پایان نخود را جدا نمایید(می ‏توان نخود را نیز با مواد کوبید.)

آموزش طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس

separator line

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا