دسته‌بندی نشده

آشنا شوید با پودر سنگ هنری و کاربردهایش !

پودر سنگ چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

پودر سنگ همانطور که از نامش پیداست، شامل پودر انواع سنگ‌های معادن می‌باشد. این محصول را به صورت طبیعی و صنعتی قابل تولید است که روش طبیعی آن به صورت فرسایش سنگ‌های مختلف در پوسته زمین مانند سنگ آهک، سنگ گرانیت، سنگ مرمر، سنگ‌های آهنی و غیره به دست می‌آید.

در حالی که روش صنعتی تولید مطابق با روش طبیعی شبیه‌سازی شده است که برای بدست آمدن حالت پودری سنگ از دستگاه‌های و ابزارهای قدرتمند مانند آسیاب‌های کوبشی و سنگ‌شکن‌ها استفاده می‌شود.

این متریال در صورت طبیعی با فرسایش سنگ های روی پوسته زمین تولید می شود و در شکل صنعتی با به کار بردن دستگاه های مختلف سنگ های مورد نظر اعم از گرانیت، آهک، مرمر و… به شکل پودر در می آید. در این مطلب به طور کامل به این سوال که پودر سنگ چیست و چه کاربردی دارد می پردازیم.

هر مدل از روش‌ها برای تهیه پودر سنگ استفاده می‌شود و تنها تفاوتی که بین دو روش تولید وجود دارد، شکل و اندازه ذرات تشکیل‌دهنده پودر سنگ است. معمولا ذرات بدست آمده از روش طبیعی گردتر است و تحت اصطکاک کمتری قرار گرفتند. اما پودرسنگ به دست آمده از روش صنعتی به شکل نوک تیزتر است و برای مصارف مانند تولید آسفالت مناسب می‌باشد.

پودر سنگ چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

کاربرد پودر سنگ

کاربرد پودر سنگ همانطور که در پاسخ به این سوال که پودر سنگ چیست بیان کردیم، این پودرها به اشکال طبیعی یا صنعتی در اندازه های مختلف تولید می شود. کاربرد این پودر سنگ ها نیز بر اساس ذرات و دانه بندی پودر سنگ تعیین می شود.

قبل از آشنایی با کاربردها بهتر است بدانید، این محصول در سه مدل مختلف یعنی سوپر، سفید و رنگی ارائه می‌شود و با توجه به ویژگی‌های هر یک، در زمینه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند:

۱- تولید ملات

اولین کاربرد خاک سنگ که به ذهن می‌رسد، استفاده از آن در زمینه ساختمانی و صنایع مرتبط است. یکی از مهمترین کاربردهای پودر سنگ تولید ملات در صنعت و ساختمان سازی است.

از این محصول برای تهیه ملات و سیمان و ترکیب آن با ماسه استفاده می‌شود. همچنین برای ساخت بسیاری از مصالح ساختمانی مانند آجر، آسفالت، موزاییک، آجر سفال، آجر نما و حتی شیشه کاربرد دارد.

۲- تولید غذا دام

یکی از جالب ترین کاربردهای پودر سنگ های طبیعی استفاده برای غذای دام است. پودر سنگ های طبیعی غنی از کلسیم قابل جذب است از همین رو می توان از آن برای غذای دام و حیوانات استفاده کرد

جالب است بدانید خاک سنگ به دست آمده از سایش سنگ‌های کلسیمی و رسوبی بسیار پر طرفدار است و بدلیل وجود کلسیم قابل جذب در این نوع سنگ‌ها از خاک سنگ آن برای غنی‌سازی جیره غذایی دام و حیوانات بسیار استفاده می‌شود.

۳- تصفیه آب آشامیدنی

از دیگر کاربردهای پودر سنگ تصفیه آب آشامیدنی است. چرا که وجود آهک در آن با خاصیت انعقاد بالا شرایط را برای تصفیه آب فراهم می کند. سنگ پودر شده از آهک به دلیل داشتن ویژگی منعقدکنندگی بالا برای تصفیه آب آشامیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۴- ضدعفونی کردن محیط‌های مختلف

خاک حاصل از انواع سنگ‌ها با خاصیت ضدعفونی کننده همراه است. این ویژگی باعث جلوگیری از اسید شدن محیط می‌شود و به بین رفتن غشای سلولی باکتری‌ها و قارچ‌ها کمک می‌کند. بنابراین از این محصول برای ضد عفونی کردن محیط‌های مختلف مانند دامداری‌ها، استخرها و پرورش آبزیان استفاده می‌کنند.

کاربرد پودر سنگ هنری

۵- مصارف کشاورزی

پودر سنگ را می توان در زمین های زراعی و بغات مورد استفاده قرار داد. پودر سنگ مانع از اسیدیته شدن خاک می شود علاوه بر آن وجود مواد معدنی مانند گوگرد، پتاسیم، آهن، منگنز و … خاک را تقویت می کند و برای پرورش و رشد و نمو گیاهان مفید است.

یکی از کاربردهای چشمگیر خاک سنگ استفاده از آن در زمین‌های کشاورزی، باغداری و پرورش محصولات است. این محصول با خاصیت کنترل‌کننده اسیدیته خاک استفاده می‌شود که علاوه بر این مواد معدنی مفید مانند گوگرد، پتاسیم، آهن، منگنز و کلسیم را به خاک هدیه می‌دهد که در رشد و تقویت گیاهان بسیار موثر است و از اسیدی شدن خاک به دلیل مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی و بارش باران اسیدی به‌خوبی جلوگیری می‌کند.

۶- تولید آسفالت

این ماده در تولید آسفالت بسیار اهمیت دارد و به افزایش چسبندگی قیر کمک می‌کند. به همین خاطر، حین اقدامات قیرگونی، آسفالت‌ریزی و نصب ایزوگام پراستفاده است.

۷- تولید کاغذ

یکی از مواد مهم در تولید کاغذ امروزه استفاده از پودر سنگ است، استفاده از این متریال باعث کاهش قطع درختان می شود. خوب است بدانید این ماده در بازسازی کاغذهای استفاده شده و پیشگیری از قطع درختان جایگاه ویژه‌ای دارد و برای تولید کاغذ از کاغذهای ضایعاتی استفاده می‌شود. دلیل استفاده از آن افزایش حجم و خنثی‌سازی و جداسازی مواد شیمیایی مختلف است.

انواع خاک سنگ چیست؟

شاید برای شما جالب باشد که بدانید پودر سنگ انواع مختلفی دارد، این تنوع در شکل ظاهری و رنگ آن دیده می شود. همین تنوع بر نوع کاربرد آن نیز تاثیر دارد.

برای اینکه بتوانید از پودر سنگ مناسب نیاز خود استفاده کنید لازم است پیش از تهیه آن با انواع پودر سنگ آشنا شوید. کارخانجات بسیاری در زمینه تولید خاک سنگ فعالیت دارد. همین موضوع باعث شده است امروزه شاهد انواع خاک سنگ در بازار باشیم:

۱- خاک سنگ سفید و رنگی؛ حاصل از کوبش سنگ های رنگی

یکی از مهمترین انواع پودر سنگ، نوع رنگی آن و گاهی سفید رنگ است. این رنگ به دلیل نوع سنگ و رنگ آن مربوط است که در زمان کوبش محصول رنگی را ایجاد می کند. شما می توانید پودر سنگ را به رنگ های سیاه، سفید، زرد، قرمز خاکستری مشاهده کنید.

رنگ خاک سنگ با توجه به رنگ سنگی که کوبیده می‌شود می‌تواند متفاوت باشد. پودرهای رنگی به دست آمده از کوبش سنگ‌هایی به رنگ سفید، زرد، قرمز و خاکستری به دست می‌آید. جالب است بدانید بر اثر کوبش سنگ گرانیت، خاکی به رنگ سیاه خلق می‌شود.

۲- خاک سنگ جوشقان؛ پودر سنگ سفید و درخشان

پودر سنگ جوشقان یکی از محصولاتی است که آن را به رنگ سفید و درخشان می بینید. این پودر سنگ در مقایسه با انواع پودر سنگ های دیگر، از کیفیت بالاتری برخوردار است. این مدل سنگ به دلیل رنگ سفید و درخشانش، بسیار معروف است و کیفیت آن نیز نسبت به دیگر خاک سنگ‌ها بیشتر می‌باشد.

انواع خاک سنگ چیست؟

۳- خاک سنگ آهک

این محصول به دلیل ویژگی حجم‌دهنده و ضدعفونی‌کننده برای مصارف ساختمانی مانند شفته‌ریزی و ساخت آجر نسوز یا همان آجر دکوراتیو استفاده می‌شود. خوب است بدانید با اعمال حرارت بالا به این ماده انواع آهک مانند آهک زنده و آهک هیدراته تولید می‌شود.

۴- پودر خاک سنگ مرداب یا همان سنگ مرده

یکی از رایج‌ترین و پرطرفدارترین خاک سنگ‌های موجود برای مصارف بهداشتی، خاک سنگ مرداب است که با نام‌های سنگ مرده و سنگ نقره شهرت دارد.

حتماً بخوانید:

سیلیس چیست؟ + مزایای سنگ Silica

سیلیس چیست؟ + مزایای سنگ Silica

سیلیس (Silica) دومین عنصر رایج با 25 درصد فراوانی در پوسته زمین است. این ماده غیر فلزی، سخت است و به رنگ بی رنگ تا خاکستری تیره وجود دارد. امروزه از…

این خاک سنگ را می‌توان از عطاری‌ها به نام زاج سفید تهیه نمود و برای رفع بوی بد بدن و کفش استفاده کرد. البته اکثر پزشکان به دلیل وجود عناصر سمی و فلزات سنگین در این خاک، استفاده از آن را اصلاً توصیه نمی کنند.

منبع : پیشگامان آژمان تدبیر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا