دسته‌بندی نشده

آشنایی با خواص بادام کوهی یا الوک

خواص بادام کوهی یا الوک را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.

خواص بادام کوهی یا الوک

خواص بادام کوهی یا الوک

محل رویش این گیاه – در بیشتر مناطق کوهستانی از قبیل زاگراس بختیاری یافت می شود.

نام های دیگر بادام کوهی:

در آذربایجان و زنجان به آق چالی – قره چالی شهرت دارد

در لرستان و بختیاری ( ارژن – آرجن – در کردستان به تنگیس و تنگیز شهرت دارد

در فارس بخورک – اخرک نامیده می شود

خواص بادام کوهی یا الوک

خواص داروئی

ضد عفونی کننده – تسکین دهنده درد – سرمه آن به چشم جهت تقویت بینایی به کار می رود .

مالیدن کوبیده آن ضد شوره وشپش و رشک را از بین می برد .

ضماد آن با سرکه جهت زخم های کهنه و زخم های چرکی پوست و زخم های عصبی وچرب و خارش وترکیدن پوست مفید است.

خواص بادام کوهی یا الوک

ميزان مصرف:

بادام کوهی بیشتر به صورت روغن یا ضماد و به شکل موضعی استفاده می شود. نکات احتیاطی:مصرف بادام کوهی بدون فرآوری معمول نبوده و خوردن آن به دلیل وجود آمیگدالین خطرناک است.

خواص بادام کوهی یا الوک

ميوه:

میوه های تخم مرغی،قهوه ای روشن،پوسته سخت وصاف، با یک دانه سفید رنگ به نام بخورک، طولmm20و عرضmm 12 ،دارای کرکهای کوتاه، هسته دارای خطوط شیار،طعم تلخ، بعد از شیربن شدن مصرف خوراکی دارد. استفاده در تنقلات و شیرینی پزی، استخراج آمیلاگدالین،

خواص بادام کوهی یا الوک

خواص داروئی:

استفاده به عنوان تنقلات بعد از شیربن شدن، تهیه ملین ، مدر ، براي درمان حبس البول ، در درمان میگرن، سیاه سرفه و رماتیسم و درد، درمان ناراحتیهای قلبی ضماد آن با سرکه برای سردرد و ترمیم زخم های کهنه و جراحت ها وتنگی نفس، ورم سینه و ریه، ضماد آن روی پوست و صورت برای از بین بردن لکه ها و چين و چروك پوستی و روغن آن برای درمان ترک و شقاق پوست ناشی از سرما

خواص بادام کوهی یا الوک

ترکیبات شیمیایی:

در ميوه آن آمیلاگدالین، دیاستاز(سیناپتاز)وآلدئید بنزوئیک وجود دارد.

خواص بادام کوهی یا الوک

زدو يا صمغ:

• صمغ درخت بادام كوهي و گاهي آن را «صمغ شيرازي» مي‌نامند.رنگ صمغي كه در مناطق گرمسيري به دست مي‌آيد روشن‌تراز مناطق سردسير است. در رنگ‌هاي قرمز، زرد و نارنجي مشاهده مي‌شود.

خواص بادام کوهی یا الوک

• خواص دارويي و صنعتي زدو

قطع اخلاط، تحريك اشتها،خرد كردن سنگ مثانه، براي دندان درد، مصارف صنعتي زدو در صنايع نساجي، آهار پارچه، كاغذسازي، چسب، ليتوگرافي، جوهرسازي، بسياري از صنايع آرايشي و غذايي عامل امولسيون كننده و سوسپانسيون كننده به همراه كتيرا و صمغ عربي در داروسازي و قرص‌سازي. در ضمن آن را در آب حل کرده و برای شستشوی موهای سر و یا آهار دادن به کلاه نمدی نیز مصرف می کنند.

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا