دسته‌بندی نشده

آشنایی با جاذبه های طبیعی و گردشگری مریوان

مناطق دیدنی مریوان

مریوان یکی از شهرهای مهم استان کردستان است که در 125 کیلومتری غرب شهرستان سنندج، مرکز استان کردستان قرار دارد.مریوان با کوه و دشت های سرسبزی که اطرفش قرار گرفته اند ، مانند انگشتری است که دریاچهٔ زریوار – به عنوان بزرگ ترین چشمه آب شیرین دنیا که در حال نابودی به خاطر رشد زیاد نی زارها باز هم نقش نگین فیروزه اش را بازی می کند.

مریوان بخاطر هم مرزی با کشور عراق بخاطر واردات و صادرات بین ایران و عراق از رونق اقتصادی خوبی برخوردار است.منطقه مریوان شدیداً تحت تأثیر جریان های مدیترانه ای قرار دارد که به علت کوهستانی بودن و برخورد این جریان ها ریزش های جوی زیادی ایجاد می شود. مریوان همچنین داری جاذبه های گردشگری و دیدنی های طبیعی شگفت انگیز است.

وجه تسمیه مریوان

در مورد این شهرستان به نام مریوان روایات متعددی گفته می شود برخی معتقدند که مرا وی در زبان کردی به معنای جای مرغابی است و این منطقه به دلیل برخورداری از دریاچه باتلاقی زریوار که زیستگاه متنوعی از انواع مرغابی ها است به نام مریوان شهرت یافته است.

برخی دیگر نیز بر این باورند که این مکان روزگاری به دلیل برخورداری از محصولات جنگلی همچون مازوج درختی و کتیرا ،محلی برای تجارت افرادی از مرو بوده است که بعدها در این مکان ساکن می شوند به همین دلیل با گذشت زمان به مریوان شهرت می یابد.در مقابل گروه دیگر نیز معتقدند که پس از شکست و انقراض حکومت اموی ،مروانیان از بغداد فرار کرده و به این منطقه مهاجرت کردند و از آن پس این مکان رابه مریوان خواندند.

جاده

مناطق گردشگری مریوان

دریاچه زریوار مریوان

این دریاچه در فاصله‌ی 2 کیلومتری شمال‌غربی شهر مریوان و ارتفاع 1250 متری از سطح دریا قرار گرفته است. وسعت دریاچه زریوار به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر می‌باشد. حداقل عمق آن حدود 2 متر و حداکثر 6 متر گزارش شده است.

دریاچه زریوار به دلیل نیزارهای اطراف و همچنین انواع گیاهان آبزی و حاشیه‌ای از جمله بارهنگ آبی، هزاران نی، نیلوفر آبی، نی، لویی، جگن، بزواش، نعناع و گندمیان زیستگاه مناسبی برای انواع جانداران از جمله ماهیان، پرندگان و پستانداران می‌باشد.

آبشار گویله مریوان

آبشار گویله یکی‌ از جاذبه‌های‌ دیدنی‌ مریوان است‌ که‌ در مسیر جاده‌ مریوان- سقز واقع‌ شده است.‌ این‌ آبشار زیبا در فصل‌ بهار از مکان‌های دیدنی‌ و زیبای‌ منطقه‌ محسوب‌ می‌شود.

غار کونا شم شم مریوان

غار “کونا شم شم” در استان کردستان و در فاصله 165 کیلومتری شهر سنندج، شمال شرق شهرستان مریوان نزدیک روستای تراق تپه و در منطقه کوه چهل چشمه قرار گرفته است. غار در سنگ های آهکی کوه های منطقه تشکیل شده است، این غار دارای سه دهانه ورودی که یکی از آنها به دلیل ریزش مصدود شده, و وسعت 455 متر و عمقی معادل صفر و محلی مناسب برای زندگی خفاش ها می باشد.

پل

پل تاریخی گاران مریوان

پل تاریخی گاران یکی از بناهای تاریخی استان کردستان است و در نزدیکی شهر مریوان قرار دارد.این پل روی رودخانه‌ای به همین نام بنا شده و یکی از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شهرستان مریوان و همچنین استان کردستان به حساب می‌آید.

این پل دارای 2 دهنه 6 ضلعی در میان رودخانه و دو پایه متصل به ارتفاع طرفین رودخانه است و سه دهنه دارد که طول آن 42 ، عرض 9 و نیم و ارتفاع آن 6 متر است.در ساخت پل تاریخی گاران از ملات، سنگ، ساروج، آجر و سنگ‌های تراشیده استفاده شده است.

کوه برقلا مریوان

کوهی است در خارج و 2کیلومتری مریوان که واقع در روستای بر قلعه است.

کوه کانی چرمه مریوان

در 48 کیلومتری شمال شرقی مریوان و در شمال غربی روستای ول کوه کانی چرمه قرار دارد. این کوه از ارتفاعات رشته کوههای زاگرس میانی است که با ارتفاع 2840 متر در 48 کیلومتری شمال شرقی مریوان و در شمال ‏غربی روستای ول واقع شده است و سرچشمه اصلی رودخانه دول ده می باشد.

آبشار

دشت بیلو مریوان

دشت بیلو در 15 کیلومتری شهرمریوان قرار دارد. این دشت با پوشش گیاهی مناسب و چشمه‌های آب و همچنین جنگلهای اطراف آن پذیرایی تعداد زیادی از اهالی شهر و روستاهای اطراف می‌باشد. مردم در دامن طبیعت زیبا و سرسبز دشت بویژه درطول روز و ایام تعطیلات ساعتها وقت خود را به تفرج در آنجا سپری می‌کنند. زمینهای اطراف این دشت در گذشته جهت برنج‌کاری استفاده می‌شده است.

قمچیان مریوان

یکی دیگر از نقاط زیبا و دل انگیز، حواشی جاده مریوان ـ سقز و منطقه‌ی تفریحی قمچیان است که هر مسافری راشیفته‌ی طبیعت زیبا و سرسبز خود می کند.در کنار جاده جوی بارهای ، کوههای سر به فلک کشیده ، درختان و طبیعت زیبا دیده می‌شود که جلوه‌ای خاص به این محل بخشیده است. مکان تفریحی قمچیان نیز در حد فاصل جاده مریوان و سقز واقع شده . جایگاهی با صفا و سر سبز بوده که علاوه بر سرسبزی، گیاهان خوراکی زیادی در فصل بهار مانند قارچ، پیچک، ریواس می‌توان یافت. ارتفاعات اطراف شهر مریوان از قبیل: چاوک، قله‌ی امام نیز هر هفته پذیرای تعداد زیادی جوانان و کوهنوردان شهر است.

ناوطاق مریوان

ناوطاق گاران در 40 کیلومتری شهر مریوان و مابین بخشهای سرشیو و مرکزی قرار دارد. این دشت در فصل بهار به واسطه‌ی سرسبزی و طبیعت زیبا و چشمه‌های آب، پذیرای گردشگران زیادی می‌باشد. در اطراف این دشت کوههای بلندی سر به فلک کشیده اند و زیبایی خاصی به این منطقه داده در این محل علاوه بر گونه های مختلف ،گیاهان خوراکی زیادی مانند ریواس، پیچک، کنگر، قارچ خوراکی وجود دارد که در فصل بهار روزانه تعداد قابل ملاحظه‌ای از اهالی روستاهای اطراف آنها را جمع‌آوری و در شهر به مشتریان عرضه می‌نمایند.

دریاچه

ملا قوبی مریوان

ملاقوبی در سه کیلومتری مریوان در شمال اراضی روستاهای هجرت و جنوب ‌شرقی روستای برقلعه قرار گرفته و از قدیم‌الایام تاکنون به عنوان زیارتگاه و تفریحگاه مردم منطقه بوده است . در این مکان درختان جنگلی زیادی وجود دارد نام این محل به واسطه‌ی وجود زیارتگاه شخصی به نام ملاقوبی نامگذاری شده و علاوه بر آن وجود طبیعت سرسبز و چشمه‌های آب و درختان جنگلی جزء مناطق دیدنی مریوان می‌باشد.

پارک ساحلی مریوان

در طرح، این محور به عنوان گردشگاه خطی و عامل ارتباط شهر مریوان با مجموعه‌ی گردشگری پارک ساحلی در نظر گرفته شده که دارای نقاطی برای پیک نیک ، مسیرهای رفت و برگشت سواره، مسیرهای پیاده، دوچرخه و درشکه‌رانی می‌باشد. وجود فضاهای تفریحی، ورزشی، اقامتی و پذیرائی در قسمت‌ شمالی جاده و جلوگیری از ساخت و ساز در اراضی جنوبی سبب خلق مناظر زیبائی در مسیر دریاچه گردیده است.

باشماق -بازارچه‌ی مرزی مریوان

بازارچه‌ی مرزی باشماق در مسیر و فاصله‌ی شانزده‌ کیلومتری دریاچه واقع شده که تعداد زیادی تجار، بازرگان خارجی و داخلی و افراد پیله ور محلی و شرکت‌های حمل و نقل ترانزیتی کالا در آن فعالیت دارند. این محور در حال حاضر به دلیل ایجاد ارتباط بین شهر مریوان با بازارچه دارای عملکرد ترانزیت کالا بوده و به جز استفاده‌ی روستائیان ساکن اطراف دریاچه به عنوان جاده دسترس مسافرین خارجی به مقصد کشور عراق، تجار، بازرگانان و گردشگران و نیز برای دیدن بازارچه‌ی مرزی و آثار هشت سال دفاع مقدس از آن استفاده می‌نمایند.

بازار

ساحل غربی مریوان

وجود روستاهای قدیمی با ساکنین بومی ویژگی‌های اجتماعی و فرهنگی و زبانی و آئینی آنها، قابلیت شکل گیری محور بسیار فعال از شمال (روستای برده‌رشه) تا جنوب (روستای نی) را دارد، بسیاری از خدمات مورد نیاز گردشگران و به ویژه طرح کاشانه در روستاهای هفتگانه غرب دریاچه تقویت محور ارتباطی موجود در راستای توسعه‌ی فعالیت‌های تفریحی نظیر پیاده‌روی، پیک نیک ،دوچرخه‌سواری، دیدار از روستاها، پاکسازی محیط روستاها از فضولات حیوانی و زباله‌ها و جمع‌آوری سیستماتیک فاضلاب های روستایی، احیاء معماری بومی و کلاً جذب گردشگران به محیط‌های روستائی و جلب مشارکت روستائیان در روند توسعه‌ی گردشگری منطقه در طرح پیش‌بینی شده است.

جاده دور دریاچه مریوان

از جاذبه‌های دیگر گردشگری مریوان جاده دور دریاچه می‌باشد که مثل حلقه‌ای دور دریاچه کشیده شده است. مردم و مسافرین از این جاده سیاحتی جهت تفریحات خود استفاده می‌کنند. در حاشیه این جاده، 6 روستا قرار گرفته که عبارتند از: روستاهای برده‌رشه، ینگیجه، کانی‌سپیکه، پیرصفا، دره‌تفی، کانی‌سانان و نی که طبیعت بکر این روستاها و همچنین سرسبزی و چشمه‌های آب فراوان در کنار دریاچه زیبایی خاصی را به آن بخشیده که توجه هر رهگذری را به خود جلب می‌کند. دراطراف این جاده باغات و چمنزار های زیبایی وجود دارند.

علاوه بر محورهای گردشگری عمومی برای امکان استفاده‌ی جوانان و ورزشکاران و بهره‌گیری از طبیعت زیبای کوهستان زریوار، مجموعه‌ای از مسیرهای پیاده‌روی و کوه‌پیمایی، سوارکاری، دوچرخه‌سواری کوهستانی در ارتفاعات شرقی و غربی دریاچه، طراحی شده است.

separator line

بیشتر بخوانید:

مناطق دیدنی روستای یوش زادگاه نیما یوشیج

مناطق دیدنی و جاذبه های گردشگری بوشهر

جاذبه های گردشگری و مناطق دیدنی فریدن

گردآوری توسط بخش گردشگری

مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا