دسته‌بندی نشده

آبشار ولیلا مازندران کجاست ؟

آبشار ولیلا کجاست؟

آبشار ولیلا در دل جنگل‌های انجیلی قرار گرفته است و از جمله آبشارهای نزدیک تهران است که می‌توان در قالب یک سفر یک روزه به آن دسترسی داشت.
آبشار ولیلا در استان مازندران و در نزدیکی روستایی به همین نام قرار دارد.

روستای ولیلا واقع درمنطقه زیرآب از توابع سوادکوه است. محل قرارگیری روستا درمیان تپه‌های کم شیب و با ارتفاع کم این امکان را حاصل می‌کند که افراد علاقمند به جنگل‌پیمایی در میان جنگل انجیلی از زیبایی‌های این آبشار لذت ببرند. از روستای ولیلا در امتداد یک رودخانه پس از طی مسیری در حدود 1.5 کیلومتر شما را بر فراز آبشار می‌رساند.

ارتفاع آبشار در حدود 25 از سطح زمین متر است. علاوه بر این آبشار، جنگل‌های این منطقه در فصل‌های بهار و تابستان و یا پاییر از جذابیت زیادی برخوردار است که از آن باعنوان جنگل‌های انجیلی هم یاد می‌شود.

آبشار ولیلا سوادکوه

انجیلی یا آسوندار (انجیلو یا انجیلی یا انجول یا تویی یا تفی یا زوند) درختی است که در جنگل‌های شمالی ایران می‌روید. این درخت دارای چوب سختی است و ریشه و برگ‌های آن مصرف دارویی دارد. درخت انجیلی تقریباً در سرتاسر جنگل‌های هیرکانی ایران در نوار جنوبی دریای خزر گسترده شده است.

برگ‌های این درخت در پاییز گاه به 5 رنگ سبز، صورتی، قرمز، نارنجی، قهوه ای جلوه می‌کند. اگر به این منطقه سفر کردید، حتما نگاه دقیق‌تری به تنه درخت‌های انجیلی بیندازید چرا که چند درخت انجیلی مجاور یکدیگر، معمولا از محل تنه به هم جوش می‌خورند و اگرچه درختان مجزایی هستند، اما به ظاهر در قالب یک تنه واحد و تنومند، کلونی‌ای از درخت را تشکیل می‌دهند که منظره بسیار زیبایی است.

آبشار ولیلا سوادکوه در مسیری جنگلی

زمان سفر برای بازدید از آبشار ولیلا چه فصلی از سال است؟

زمان مناسب برای برای دیدن این آبشار از انتهای اردیبهشت‌ماه تا ابتدای دی‌ماه است. اما این موضوع بدین معنا نیست که زیبایی این آبشار در بقیه سال کاهش می‌یابد بلکه به علت شرایط جوی رفتن به این منطقه سخت می‌شود.

از چه مسیری به دیدن این آبشار برویم؟

راه رسیدن به روستای ولیلا و دیدن آبشار از میدان شهر زیراب به سمت راست ادامه مسیر می‌دهیم. جاده پس از گذر از روستای اَتو شما را به یک دو راهی می‌رساند. راه مستقیم به سمت روستای لاجیم که اثر تاریخی و زیبای برج لاجیم آنجا واقع شده و راه سمت چپ شما را به سمت روستای زیبا ولیلا با مردمان خونگرمش می‌رساند.

(تابلوی امامزاده و سوخته سرا بر سر این دو راهی راهنمای شماست). پس از رسیدن به مسجد روستا و پارک کردن وسیله نقلیه امتداد مسیر به سمت روستای سوخته سرا در اول مسیر خاکی سمت راست تابلوی کوچکی مسیر آبشار را مشخص می‌کند.

تمام مسیر پاکوب بوده و فلش‌های شبرنگ کوچکی که بر روی بعضی از درخت‌ها نصب شده به جهت‌یابی کمک می‌کند. در انتهای مسیر برای رسیدن به پای آبشار باید کمی دست به سنگ شوید.

منبع : هایپرشیا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا