غذاهای مفید برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
غذاهایی برای درمان آنفولانزا موضوع مورد بحث ماست. غذاهایی که میخورید علاوه بر تأمین انرژی بدن میتوانند خواص درمانی هم داشته باشند. پس وقتی سرما میخورید، مصرف مواد غذایی مناسب از هر وقت دیگری مهمتر میشود.
برخی از مواد غذایی دارای خواصی هستند که در جنگیدن با بیماریها به بدن کمک میکنند. این مواد غذایی باعث بهبود سریع و رفع برخی از علائم بیماری میشوند.
۱٫ سوپ مرغ برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
سالها است که برای درمان سرماخوردگی، اولین گزینهای که به ذهن هر کس میرسد، سوپ مرغ است. البته دلایل قانع کننده ای هم برای این شهرت وجود دارد. با درست کردن یک سوپ مرغ ساده، میتوان منبع ایدهآلی از ویتامین ها، مواد معدنی، کالری و پروتئین در اختیار داشت.
در هنگام بیماری، بدن به این مواد، احتیاج زیادی دارد. سوپ مرغ، علاوه بر مواد نام برده، منبع خوبی برای تأمین الکترولیت و مایعات است. مایعات و الکترولیتها برای آبرسانی به بدن لازم هستند؛ به ویژه زمانی که زیاد به دستشویی می روید. در مواقعی که دچار تب هستید هم، نیاز بدن به مایعات افزایش پیدا میکند.
۲٫ آبگوشت برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
آبگوشت هم مانند سوپ مرغ منبع مناسبی برای تأمین آب بدن در هنگام مریضی و سرماخوردگی است. آبگوشت طعم خوبی دارد و حاوی کالری، ویتامینها، مواد معدنی مانند منیزیم، کلسیم، فولات و فسفر است.
اگر آبگوشت را همان طور داغ نوش جان کنید، بهدلیل وجود بخار گرمی که دارد به بهبود احتقان بینی هم کمک خواهد کرد. این غذای خوشمزه، در تأمین آب بدن در هنگام بیماری مؤثر است.
بعضیاوقات، در هنگام بیماری، معده کمی ناراحت میشود و امکان هضم و دفع مواد جامد هم دشوار میشود. به همین خاطر، مصرف مایعاتی مانند آبگوشت میتواند به رفع این مشکل هم کمک کند.
۳٫ ماهی سالمون برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
ماهی سالمون یکی از بهترین منابع تأمین پروتئین در وقت مریضی و ناخوشی است. سالمون نرم و لطیف است و به راحتی خورده میشود و پروتئین زیادی دارد. این ماهی دارای اسیدهای چرب امگا ۳ است و خواص ضدالتهابی فراوانی دارد.
علاوه بر پروتئین، ماهی سالمون دارای ویتامین و مواد معدنی نیز هست. مثلا ویتامین D که بیشتر افراد با کمبود آن مواجه هستند، به مقدار قابلتوجهی در ماهی سالمون یافت میشود. ویتامین D در عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش دارد.
۴٫ آش کدو حلوایی برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
کدو حلوایی جز خانواده صیفی جات است و دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است و می تواند سیستم ایمنی بدن را در مقابل بیماری ها تقویت کند. این ماده غذایی دارای ویتامین های A و E است و مقدار زیادی ویتامین سی دارد و به همین دلیل برای سرماخوردگی مفید است.
یکی از روش های استفاده از این ماده غذایی، تهیه آش کدو حلوایی است. این آش خوش طعم را می توانید از ترکیب ماش و لوبیا چشم بلبلی، بلغور گندم، کدوی بدون پوست و خرد شده و سبزی آش تهیه کنید و به عنوان یک غذای خوشمزه برای افراد بیمار استفاده کنید.
اما نکته ای که برای تهیه این آش باید در نظر بگیرید آخرین مرحله طبخ است تا خواص آن در اثر حرارت زیاد از بین نرود.
برای بهبود آنفولانزا چه بخوریم ؟
۵٫ سوپ کدو حلوایی برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
کدو حلوایی از گلودرد، آب ریزش بینی و سرماخوردگی جلوگیری می کند و می تواند باعث کاهش سرفه هم بشود. یکی از غذاهای مقوی برای آنفولانزا سوپ کدو حلوایی است.
سوپ کدو حلوایی غذایی برای افرادی است که دچار سرماخوردگی شده اند و از سیب زمینی، هویج، کدو حلوایی، پیاز و قارچ خرد شده در آب مرغ و سپس میکس آن تهیه می شود و در آخر هم کمی شیر به سوپ اضافه می کنند تا غلظت خوبی پیدا کند.
۶٫ آش سرماخوردگی برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
این آش که طبیعتی گرم دارد، نوعی غذا برای سرماخوردگی بوده که تب و عفونت را برطرف کرده و نرم کننده و دفع کننده ترشحات سیستم تنفسی است. این آش بسیار پرانرژی و زودهضم است و خیلی سریع علایم سرماخوردگی را برطرف میکند.
برای تهیه این آش: به مقدار مساوی پیاز، هویج، کدو حلوایی پوست گرفته، شلغم، “میوه به” و سیب درختی، کمی برنج و کمی سبزی آش در قابلمهای ریخته، چند لیوان آب به آن بیافزایید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مواد بپزند. سپس مقداری گیاه خشک پرسیاوشان، گل زوفا و بنفشه به آش اضافه کرده و اجازه دهید کاملا جا بیفتد.
در انتها نمک آش را میزان کرده و مقداری آبلیمو به عنوان چاشنی به آن بیافزایید.
نکته: در مواردی که سرماخوردگی همراه با تب نیست، میتوانید یک ماهیچه گوسفندی نیز به سوپ اضافه کنید.
۷٫ فرنی برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
از پختن آرد برنج در شیر میتوان نوعی غذا برای سرماخوردگی درست کرد که فرنی نام داشته و مصرف آن همراه با عسل میتوان میزان سرفهها را کمتر کرده، التهاب و خارش گلو را به حداقل رساند. فرنی با آرد برنج دارای طبیعتی سرد بوده و برای بیماران تبدار بسیار مناسب است.
غذاهای تقویتی برای سرماخوردگی
۸٫ شوربای گشنیز و اسفناج برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
شوربای گشنیز و اسفناج از پختن سبزی ساطوری (گشنیز و اسفناج) و برنج در آب مرغ و سپس افزودن مرغ پخته ریش ریش به آن درست میشود و به عنوان یک غذای مفید برای سرماخوردگی، مورد استفاده قرار میگیرد. در تهیه این سوپ به جای مرغ ریش ریش میتوان از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کرد.
۹٫ سیب زمینی و تخم مرغ آبپز برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
سیب زمینی و تخم مرغ آبپز را میتوان به عنوان سادهترین غذا برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار داد. زرده تخم مرغ حاوی مقادیر زیادی سلنیم است که از سیستم ایمنی بدن محافظت میکند و سفیده تخم مرغ بهترین نوع پروتئین را در خود دارد.
از طرفی سیب زمینی آبپز نیز غذایی بسیار سالم و مفید برای افراد مبتلا به سرماخوردگی است؛ سیب زمینی از سبزیجاتی محسوب میشود که دارای ارزش غذایی بالایی بوده و حاوی پتاسیم، ویتامین A، ویتامین C و کلسیم است که به حفظ سلامتی بدن کمک کرده و باعث بهبود سرماخوردگی میشود.
رژیم غذایی بیماران آنفولانزا
۱۰٫ آش شلغم برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
شلغم یک ماده ضد عفونی کننده قوی بوده که حاوی ویتامین A است و به تسکین خارش گلو و درمان سرماخوردگی و بیماریهای عفونی کمک زیادی میکند. یکی از روشهای مصرف شلغم این است که یک عدد شلغم و یک عدد پیاز را به صورت حقههای نازک برش بزنید، حلقهها را در قابلمهای بچینید و روی حرات ملایم قرار دهید تا شیره آن خارج شود.
روش موثر دیگر برای استفاده از این ماده غذایی تهیه آش شلغم است که میتواند به عنوان غذا برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار گیرد. این آش پرخاصیت را میتوان با شلغم، گوشت چرخ کرده یا گوشت تکهای مغز ران گوسفندی، ماش، عدس، برنج و سبزی آش درست کرد.
استفاده از پیاز داغ در آش شلغم برای سرماخوردگی مجاز نیست، ولی افزودن مقداری نعنا خشک به این آش هم برای سرماخوردگی مفید است و هم باعث عطر و طعم بهتر غذا میشود.
۱۱٫ سوپ شلغم برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
سوپ شلغم نوعی غذا برای سرماخوردگی است که از پختن شلغم، هویج و کرفس خرد شده، جعفری ساطوری و جو پرک در آب مرغ درست میشود و چاشنی آن آبلیموی تازه است. از آنجا که این سوپ برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار میگیرد نباید خیلی غلیظ شود و بهتر است به صورت رقیق باشد.
۱۲٫ سوپ جو برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
جو دارای بتاگلوکان است که نوعی فیبر است که می تواند باعث بهبود بیماری می شود و سیسم ایمنی بدن را تقویت می کندو سوپ جو را می توان به عنوان غذایی مفید برای سرماخوردگی مصرف کرد و از خواص زیاد آن در کاهش تب و حرارت بدن بهره برد.
با استفاده از مرغ، جو پرک، قارچ، پیاز، هویج نگینی خرد شده، جعفری و گشنیز ساطوری می توان سوپ جو خوشمزه با مرغ درست کرد و برای مزه دار کردن آن مقداری نمک، زردجوبه و آبلیموی تازه استفاده کرد.
در هنگام سرماخوردگی با استفاده از رژیم غذایی مناسب و مصرف آب زیاد می تواند دوران این بیماری را کوتاه کنید و سریع تر بهبود پیدا کنید.
هنگام آنفولانزا و سرماخوردگی چه غذاهایی نباید بخوریم ؟
مصرف ماست پرچرب، خامه، نان باگت، غذاهای خمیری و غلیظ نظیر لازانیا، پاستا، ماکارونی، آش رشته، سرخکردنی و پنیر پیتزا ترشحات ناشی از سینوسها را غلیظتر میکند و طی دوره بیماری را طولانی تر میکند و بهتر است از آن ها پرهیز شود.
بیشتر بخوانید:
غذاها و نوشیدنی های مفید و مضر برای آنفولانزا
۲۰ خوراکی کارساز برای درمان سریعتر آنفولانزا و سرماخوردگی