غذاهای ممنوعه در لیست غذاهای فریزری
هر آنچه باید درباره انجماد مواد غذایی بدانید
دلگرم : غذاهای فریزری برای مامانها مانند نور امیدی در تاریکی عمل میکند آن هم در روزهایی که حوصله غذا درست کردن ندارند. از طرف دیگر فریز کردن غذاها یک راه جایگزین برای مواقعی است که نمیخواهید غذایی را دور بریزید.
اما بعضی غذاها در پروسه انجماد به خوبی غذاهای دیگر عمل نمیکنند. برخی از مواد تشکیل دهنده آنها به طور کامل از بین میرود و گاهاً با یک بار انجماد کیفیت آن غذا دیگر مانند سابق نخواهد بود. اینگونه غذاها هرگز نباید فریزری شوند.
لیست غذاهای که نباید فریز شوند!
همانطور که پیشتر گفتیم تعدادی از غذاها به دلیل از دست دادن خاصیت خود در زمان انجماد، هرگز نباید فریزری شوند. اما این غذاها کدامند؟
1. کاهو
سبزیجات برگی حاوی مقدار زیادی آب هستند. زمانیکه شما این سبزیها را فریز میکنید این آب گسترش پیدا کرده و دیواره سلولی را ساختار برگ را حفظ کرده، خراب میکند و این باعث می شود کاهو شل و وا رفته به نظر آید.
اگر فقط یک بار این غذا را در فریزر گذاشته باشید، متوجه این موضوع خواهید شد. باقیمانده سبزیجات را در سالاد ریخته یا آنها در سوپ یا خورشت مصرف کنید، فقط آنها را فریزری نکنید.
2. تخممرغ
تخممرغ آبپز یکی از محبوبترین و راحتترین صبحانهها است که مشکلی برای فریز کردن آن نخواهید داشت. اما هرگز سعی نکنید که تخممرغ خام را با پوست خود در فریزر بگذارید.
تخممرغ در زمان یخ زدن منبسط میشود و این ممکن است باعث ایجاد ترک بر روی پوسته و در نهایت شکستن آن در فریزر شود که در نتیجه آن یک شاهد یک بهم ریختگی در فریزر خواهید بود
بیشتر بخوانید : چندین خطر با مصرف غذاهای فریز شده – دلگرم
3. پنیر
مانند دیگر غذاها، زمانیکه شما پنیر را فریزری میکنید ریسک از دست دادن کیفیت این غذا را میپذیرید. پنیر هم ارزشمندتر از آن است که به همین سادگی به آن اجازه خراب شدن بدهید.
فریز کردن هم ظاهر و هم مزه پنیر را تغییر میدهد، به خصوص اگر نرم باشد. پنیرهای پارمسان و چدار را میتوانید در بستههای بدون هوا فریزری کنید، اما این راهحل برای پنیرهای صبحانه و پنیرهای خامهای توصیه نمیشود، فقط سعی کنید که آنها را مصرف کنید.
4. آووکادو
بافت کرمی، کرهای آووکادو احتمالاً یکی از چیزهایی است که در مورد آن دوست دارید، پس آن را با فریزری کردن خراب نکنید، چرا که تبدیل خواهد شد به یک ماده لزجِ خمیری ناخوشایند.
پس آووکادو را در لیست غذاهای فریزری قرار ندهید. میتوانید باقیمانده آن را در نوشیدنی استفاده کنید و یا پلاستیک پیچ کردن، آن را در یخچال قرار دهید.
5. حُمص
بله شما میتوانید حمص را تا چند ماه در فریزر نگه دارید، اما راهش این است: چند ساعتی صبر کنید تا این غذا به طور کامل خنک شود، اما به خاطر داشته باشید که کل آن را در یک ظرف نریزید. حمص را قبل فریزری کردن به وعدههای کوچکتر تقسیم کنید و حتماً قبل از مصرف دوباره آن را به خوبی هم بزنید.
6. خامه ترش
اگر قصد دارید که در آینده از خامه ترش خود برای پختوپز استفاده کنید، مشکلی نیست آن را فریزری کنید. اما این را به شما توصیه نمیکنیم.
چرا که مانند دیگر فراوردههای لبنی، خامه ترش نیز در زمان انجماد ساختار اولیه خود را از دست میدهید و مزه آن در زمان مصرف دوباره آن چیزی که انتظار دارید، نخواهد بود.
7. ماست
اگر ماست را فریزی کنید مانند دیگر لبنیات ساختار آن از هم پاشیده میشود و پس از بیرون آوردن از فریزر آبکی و غیرهمگن میشود.
حتی از این هم بدتر، ممکن است مزه ماست اسیدی شود و باکتریهای مفید برای بدن در اثر پروسه فریزری کردن از بین برود. خوردن این ماست موردی ندارد، اما اگر مزه آن برای شما آزاردهنده نیست.
بیشتر بخوانید : تاریخ انقضای مواد غذایی برای نگهداری چقدر است ؟
8. ژله
زمانیکه ژله را در فریزر قرار میدهید، مایع ژلاتینی ژله مانع از این میشود که سفت شود. فریزری کردن آن به پلیمرها و کلوئیدهایی که ژلاتین را به هم متصل میکند، آسیب میزند و این یعنی ساختار ژله را به هم میریزد.
زمانیکه ژله را از فریزر بیرون بیاورید معمولاً دیگر شانسی برای دیدن ساختار لرزان آن نخواهید داشت.
9. فریز کردن سرخ کردنی ها
خوراکیهای سرخ شده در فریزر دوام نمیآورند. البته بد نیست یادآوری کنیم این خوراکیها در بدن شما نیز سالم نمی مانند. حتی اگر شما قبل از خراب شدن آن ها را بخورید.
براساس تحقیقاتی که توسط دانشکده سلامتی هاروارد انجام شده، غذاهای سرخ کردنی منجر به بروز بسیاری از بیماریهای قلبی عروقی میشوند. و این بدان معنی است که نه تنها باید این غذاها را از فریزر خود دور نگه دارید بلکه باید از بدن خود نیز دور کنید.
10. نوشیدنی های گازدار
بیشک شما این اشتباه را دو بار انجام نخواهید داد. اگرچه فریز کردن نوشیدنیهای گازدار به نظر جالب می آید اما بسته بندی این قوطی ها به خصوص از نوع آلومینیومی بی شک در فریزر منفجر خواهد شد و همه جا را آغشته به مواد چسبناک درون خود خواهد کرد.
بهتر است این مواد را در یخچال نگهداری کنید و اگر جزو نوشیدنیهای سالم نیستند بد نیست آنها را به سطل زباله ارجاع دهید.
11. پاستا یا ماکارونی پخته شده
قراردادن ماکارونی یا پاستای پخته شده در فریزر منجر به پیدایش ماده ای شل و وارفته میشود که به جای این که اشتهای شما را ترغیب کند، آن را کور خواهد کرد. البته اگر پاستای نیم پز خود را فریز کنید در زمان مصرف کافیست آن را داغ کنید.
حتی اگر در کنار آن سس مخصوص هم دارید می توانید آن را در قالب یخ قرار دهید و در فریزر بگذارید. زمانی که به آن نیاز داشتید فقط کافیست آن را روی پاستای خود بریزید و گرم کنید. بیشک از این غذای فوری لذت خواهید برد.
12. سبزیجات و میوهجات آبدار
حتی اگر سبزیجات و میوهجات آبدار شما در یخچال شل و وارفته شوند و یا آب بیاندازند بهتر از آن است که آن ها را فریز کنید.
کاهو، سیب زمینی، آناناس، هندوانه و سیب از موادی هستند که آب زیادی دارند. قرار دادن این مواد در فریزر موجب یخ زدگی آب درون آنها می شود. و زمانی که این یخ آب شود همه چیزی که برای شما باقی میماند مقداری سبزیجات یا میوهجات وارفته و بدون ویتامین خواهد بود.
13. گوشت آب شده
اگر گوشت یک بار فریز شود مشکلی نخواهد بود. اما اگر بیش از یک بار یخهای آن آب شود و دوباره یخ بزند اصلا اتفاق خوبی نیست. یخ زدن و آب شدن دوباره گوشت به معنای خوش آمدگویی به باکتریها برای رشد و تکثیر در گوشت خواهد بود و بیشک این چیزی نیست که شما انتظارش را میکشید.
گوشتهای یخ زده خود را فقط به مقدار نیاز از فریزر خارج کنید و بعد از آب شدن آن فورا مصرف کنید.
14. گیاهان معطر
گیاهان معطر تازه با فریز شدن تبدیل به ماده ای وارفته و قهوه ای رنگ میشوند. با تغییر دمای شدید، این گیاهان بافت و رنگ خود را کاملا از دست خواهند داد.
البته راه دیگری برای نگهداری از این مواد در فریزر وجود دارد. اگر سبزیجات معطر خود را خرد کنید و با کمی روغن زیتون در قالب های یخ قرار دهید شانس نگهداری آنها را در فریزر خواهید داشت.
بیشتر بخوانید :
روشهای از بین بردن بوی بد انجماد مواد غذایی
نگهداری برخی مواد غذایی در یخچال و فریزر + راهنما
بهترین روش برای نگهداری از غذای کودک در طولانی مدت