درباره گوشی جدید Xperia U سونی چه می دانید؟
بررسی کامل گوشی
سونی اولین بار در نمایشگاه MWC بارسلونا بود که تلفن هوشمند Xperia U را بهطور رسمی معرفی کرد. این گوشی که سومین مدل از خانواده NXT محسوب میشود، با داشتن مشخصاتی مانند صفحه نمایش ۳.۵ اینچی و برخی ویژگیهای بارز دیگر، بعد از Xperia S (که بررسی کامل آنرا میتوانید در وبلاگینا بخوانید) و Xperia P، حالا در بازار ایران هم در دسترس است.
در این مطلب به بررسی کامل این تلفن هوشمند و مشخصات مختلف آن میپردازیم.
درباره گوشی جدید Xperia U سونی چه می دانید؟
مشخصات کلی و سختافزار
اکسپریا یو مشخصاتی دارد که باعث میشود آنرا در دسته تلفنهای هوشمند سطح میانی قرار دهیم. برادر کوچکتر Xperia S و P دارای صفحه نمایش ۳.۵ اینچی، پردازنده دو هستهای ۱ گیگاهرتزی Cortex-A9، رم ۵۱۲ مگابایتی، دوربین ۵ مگاپیکسلی در پشت و یک دوربین مکالمه در جلو، وزن ۱۱۰ گرمی و نیز یک باتری ۱۳۲۰ میلی آمپری است.
سونی مانند دو مدل دیگر، از یک نوار شفاف در انتهای بدنه این مدل استفاده کرده است که در آن یک چراغ LED نیز قرار داده شده است. نور این بخش بر اساس رنگ تم مورد انتخاب شما، قابل تغییر است و میتواند بسته به سلیقه شما، رنگهایی مانند سبز، قرمز، آبی یا طلایی را برای آن انتخاب کرد. شاید بتوان گفت این ویژگی به همان نسبت که میتواند مورد علاقه عدهای از کاربران قرار بگیرد، عده دیگری را از انتخاب آن منصرف میکند!
ممکن است در روزهای اول استفاده از گوشی، به جای فشار روی کلیدهای لمسی منو (که به شکل نقطه در بالای نوار شفاف وجود دارند)، انگشت خود را روی آیکونهای موجود روی نوار زیر این بخش فشار دهید. این موضوع در مدلهای پیشین سری NXT نیز وجود دارد که طبیعتا بعد از گذشت چند روز، به آن عادت خواهید کرد.
اما سونی برای شخصی سازی این مدل کار دیگری نیز انجام داد؛. بخش انتهایی بدنه این گوشی قابل جابجایی است. در واقع داخل بسته این مدل، یک قاب با رنگ متفاوت وجود دارد که میتوانید بسته به سلیقه خود، آنرا با قاب اصلی تغییر دهید.
بهطور کلی میتوان گفت که این دستگاه از نظر ابعاد، مدل کوچک شده خانواده خود به حساب میآید و با توجه به مشخصات بالا میتواند نظر کاربران میانی تلفنهای هوشمند را به سوی خود جلب کند.
اما یکی دیگر از نکات موجود در این مدل، وجود حافظه ذخیرهسازی ۸ گیگابایتی آن است که تنها ۴ گیگابایت آن در اختیار کاربر قرار میگیرد و خبری از درگاه microSD برای افزایش این میزان نیست. پس اگر دنبال مدلی با حافظه بالا هستید، شاید Xperia U به کارتان نیاید.
صفحه نمایش
همانطور که گفته شد، Xperia U از یک صفحه نمایش ۳.۵ اینچی با رزولوشن ۸۵۴ در ۴۸۰ پیکسل استفاده میکند. این نمایشگر از تکنولوژی BRAVIA Engine بهره میبرد و به گفته سونی، ضد خش نیز هست. هر چند در اینجا از رزولوشن اکسپریا اس خبری نیست اما سونی در این صفحه، ابعاد تصویر ۱۶:۹ را حفظ کرده است و همین موضوع میتواند خیال شما را برای دیدن تصاویر عریض، آسوده کند.
نکتهای که در حال حاضر در اکثر مدلهای جدید گوشیهای سونی به چشم میخورد، شبکهای از نقطههاست که در صفحه نمایش آنها (هنگام خاموش بودن صفحه) زیر نور نمایان میشوند. این موضوع در اکسپریا یو نیز دیده میشود اما در صورت روشن بودن صفحه، خبری از نقطههای یاد شده نیست و این موضوع مشکلی در دیدن تصاویر صفحه ایجاد نمیکند.
همچنین صفحه نمایش این گوشی رنگها را با کیفیت خوبی در زیر نور مستقیم آفتاب به نمایش میگذارد. در کل میتوان گفت که نمایشگر Xperia U از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است. تنها نکتهای که باید به آن توجه کنید، سایز صفحه آن است. پیشنهاد من این است در صورتی که قصد کوچ کردن از یک گوشی ۴ اینچی یا بالاتر را به این مدل دارید، دوباره فکر کنید!
دوربین
دوربین این گوشی تا زمانی که از آن انتظار زیادی نداشته باشید، کار شما را راه میاندازد. به بیان دیگر، از دوربین ۵ مگاپیکسلی اکسپریا یو به همان اندازه باید انتظار داشت که شما را در گرفتن عکسهای معمول در شرایط مختلف تنها نگذارد.
سونی برای گرفتن عکس در این مدل یک دکمه اختصاصی روی بدنه دستگاه قرار داده است. این دکمه طراحی نسبتا مناسبی دارد اما گاهی اوقات ممکن است مجبور باشید بیش از یک بار آنرا فشار دهید تا تصویرتان گرفته شود. در کنار این موضوع، قرار گرفتن یک فلاش در کنار لنز دستگاه کمک میکند بتوانید در مکانهایی با نور کم، سوژههای نزدیک خود را با نور مناسبی در عکس خود پدیدار نمایید.
تصویر زیر با تنظیمات خودکار و با نور طبیعی اتقاق گرفته شده است. (اندازه بزرگ)
در بخش ویدیو، این گوشی به شما امکان ضبط فیلمهای 720p را میدهد. قابلیت فوکوس خودکار آن نیز هرچند گاهی از شما عقب میماند اما در بسیاری از مواقع میتواند کمکتان کند.
نرمافزار
با وجود عرضه و گستردگی حال حاضر اندروید نسخه ۴.۰ روی تلفنهای هوشمند این پلتفرم، شاید استفاده از اندروید ۲.۳.۷ چندان موضوع باب میلی برای کاربران این گوشی به حساب نیاید. هر چند که سونی اعلام کرده که بهزودی این آپدیت نسخه ۴.۰ اندروید را برای این مدل عرضه خواهد کرد.
مانند سایر مدلهای گذشته، سونی از رابط کاربری اختصاصی خود روی این گوشی استفاده کرده است و با توجه به پردازنده دو هستهای این مدل، حرکت بین منوها و پنجرهها بسیار روان و بدون مکث صورت میگرفت.
نکته جالب در این مدل، وجود بخش تمها است که پس از انتخاب هر تم رنگی، رنگ نوار شفاف زیر بدنه گوشی نیز به همان رنگ تغییر پیدا میکند.
در بخش برنامههای موجود در گوشی نیز، سونی از سرویسهای اختصاصی Music Unlimited و Video Unlimited استفاده کرده است که از طریق آن اجازه دسترسی به فروشگاه ویدیو و موزیک این شرکت را (با پرداخت حق عضویت) خواهید داشت.
کارایی
اکسپریا یو با توجه به ابعاد صفحه نمایش، خروجی مناسبی از کارایی را در برنامههای بنچمارک و عملکرد معمول با دستگاه از خود به جای میگذارد. تستهای انجام شده روی این گوشی نشان میدهند که این مدل در بسیاری از موارد، توانی برابر با مدل Xperia P دارد.
این گوشی بهخوبی توان اجرای سریع درخواستهای شما را دارد و همین موضوع باعث میشود تا از این نظر، ترکیب پردازنده، رم و ابعاد صفحه نمایش Xperia U خروجی مناسبی را از خود به جای بگذارند.
در حالت بازی نیز این ویژگی به چشم میخورد. تجربه انجام بسیاری از بازیها با این گوشی بسیار ایدهآل است.
باتری
یکی از راضیکنندهترین ویژگیهای Xperia U باتری آن است. در واقع باتری ۱۳۲۰ میلی آمپری این دستگاه، بهخوبی از پس اجرای برنامههای مختلف با توجه به مشخصات سختافزاری گوشی بر میآید.
در تستهایی که ما روی دستگاه انجام دادیم، با یک کارکرد معمول (مکالمه، وب گردی و تماس صوتی) و در حالتی که وایفای دستگاه همواره روشن بود، حدود ۱.۵ تا ۲ روز را توانستیم بدون نیاز به شارژ مجدد، از گوشی استفاده نماییم. این در حالی است که نور صفحه نمایش دستگاه روی ۵۰ درصد قرار داشت. با همین نور نیز میتوان حدود ۵ ساعت و ۲۰ دقیقه بدون وقفه به پخش ویدیو پرداخت.
جمعبندی
اگر بهدنبال خرید یک تلفن هوشمند جمع و جور و در عین حال، با مشخصات سختافزاری مناسبی میگردید، Xperia U میتواند بهخوبی از پس نیازهای شما برآید. اما قبل از خرید این دستگاه باید به برخی موارد توجه کنید.
اول از همه اینکه خرید یک گوشی اندرویدی با نسخه ۲.۳.۷ در حالی که خیلی از مدلهای فعلی از اندروید ۴.۰ استفاده میکنند و خیلی از کاربران نیز بهدنبال بروز رسانی به اندروید نسخه ۴.۱ هستند، موضوعی است که باید با آن کنار بیایید و منتظر عرضه آپدیت از سوی سونی باشید.
نکته دوم، همانطور که پیشتر در این مطلب به آن اشاره کردم، موضوع سایز دستگاه است. کار کردن با یک گوشی ۳.۵ اینچی هر چند ممکن است تجربهای شبیه به کار با آیفون را به شما بدهد اما ابعاد ۱۶:۹ باعث میشود شما با دستگاهی باریکتر رو بهرو باشید. بنابر این در صورتی که قصد دارید از یک مدل ۴ اینچی به این مدل کوچ کنید، حداقل برای دقایقی با خود دستگاه و صفحه نمایش آن کار کنید.
توجه داشته باشید که Xperia U برای افرادی که بهدنبال گوشی با قیمت مناسب و سختافزار خوب هستند، کاملا ایدهآل است و طبیعتا وجود صفحه نمایش با کیفیت آن نیز میتواند آنها را از خریدشان راضی نگاه دارد. پس اول به نکات بالا توجه کنید و بعد اگر تصمیم گرفتید که با حافظه ذخیرهسازی ۴ گیگابایتی U کنار بیایید، سراغ خرید آن بروید.