اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
حبوبات را چطور فریز کنیم که ماندگاری بیشتری داشته باشد و خراب نشود؟_62aeecbe8ad9b.jpeg
حبوبات را چطور فریز کنیم که ماندگاری بیشتری داشته باشد و خراب نشود؟_62aeecbe8ad9b.jpeg

حبوبات را چطور فریز کنیم که ماندگاری بیشتری داشته باشد و خراب نشود؟

این روز‌ها افراد به دلیل مشغله زیاد و انجام کار‌های بیرون از خانه فرصت کافی برای آشپزی ندارند بنابراین برای کمتر شدن زمان پخت غذا از مواد غذایی فریزشده استفاده می‌کنند. حبوبات جزو مواد غذایی محسوب می‌شود که پخت آن‌ها زمان‌بر است.
برای آشپزی سریع می‌توانید حبوبات را بپزید و در فریزر نگهداری کنید.

ارزش غذایی حبوبات:

حبوبات دومین منبع مهم غذایی محسوب می‌شوند که دارای پروتئین، کربوهیدرات، مواد معدنی و ویتامین‌های گروه «ب» هستند.
حبوبات از نظر پروتئینی بسیار غنی‌اند و ۲ تا ۳ برابر غلات دارای پروتئین هستند بنابراین می‌توان حبوبات را جایگزین گوشت دانست. ﺣﺒﻮﺑﺎت ﺑﺴﯿﺎر ﮐﻢ‌ﭼﺮب ﻫﺴﺘﻨﺪ و ﻣﯿﺰان ﮐﻠﺴﺘﺮولﺷﺎن ﺻﻔﺮ اﺳﺖ.

 فریزر کردن حبوبات

روش فریزر کردن حبوبات

ﭘﺮﻣﺼﺮفﺗﺮﻳﻦ ﺣﺒﻮﺑﺎت ﻟﭙﻪ، ﻟﻮﺑﻴﺎی ﻗﺮﻣﺰ، ﻟﻮﺑﻴﺎی ﭼﻴﺘی، ﻟﻮﺑﻴﺎ ﺳﻔﻴﺪ و ﻋﺪس و نخود هستند. ﺣﺒﻮﺑﺎت را می‌توانید ﺑﻪ ﻣﺪت ﻳکﺳﺎل در ﻣﺤﻴﻂ ﻋﺎری از رﻃﻮﺑﺖ و ﻧﻮر و در ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪی مناسب نگه دارید.
نوع ﺑﺬر و آب و ﻫﻮای ﻣﻨﻄﻘﻪ در ﻣﺮﻏﻮﺑﻴﺖ ﺣﺒﻮﺑﺎت ﺗﺎﺛﻴﺮﮔﺬار اﺳﺖ و برخی دﻳﺮﭘﺰ و برخی زودﭘﺰ هستند.
حبوبات فاسدی که شکل و رنگ آن‌ها تغییر کرده و ﮔﺮد و ﺧﺎک از آﻧﻬﺎ خارج شده را دور بریزید.
اگر حبوبات بسته‌بندی‌شده خریداری می‌کنید، بسته را در دست چپ بگیرید و با انگشت خود به آن ضربه بزنید. چنانچه حشره داشته باشد، به سمت نایلون می‎‌آید و دیده می‌شود.
ﻛﺮمزدگی و ﺳﻮراخ ﺷﺪن ﺣﺒﻮﺑﺎت خشک از ﻋﻼﻳﻢ ﻏﻴﺮﻗﺎﺑﻞ ﻣﺼﺮف ﺑﻮدن آن اﺳﺖ. مقداری از حبوبات را در آب بریزید، حبوبات سوراخ‏دار و حشرات موجود در دانه حبوبات، به روی آب می‌آیند که باید قبل از مصرف، آن‌ها را جدا کنید.

حبوبات را بشویید:

برای فریز کردن حبوباتی مانند نخود و لوبیا که زمان طولانی برای پخت دارند، ابتدا آن‌ها را پاک کرده و آن‌ها را سه بار با آب بشویید.

حبوبات را بخیسانید:

خیساندن حبوبات قبل از پخت، سبب کاهش اختلالات گوارشی در هنگام هضم می‌شود. برای کاهش نفخ ناشی از مصرف حبوبات، حبوباتی مانند نخود و لوبیا را به مدت ۱۲ ساعت در آب سرد خیس کنید و سپس آن را عوض کنید و دور بریزید.
با خیس کردن حبوبات قبل از پخت، مقدار زیادی از قند‌های جذب‌نشدنی و مواد سمی که موجب نفخ می‌شود، از حبوبات جدا می‌شوند.
یک راه سریع‌تر دیگر این است که حبوبات را در آب به مدت دو دقیقه بجوشانید و سپس از روی گاز برداشته و بگذارید به مدت یک ساعت در همان آب خیس بخورد. عدس و لپه نیازی به خیس کردن ندارند.

روش  فریزر کردن حبوبات

حبوبات را بپزید:

حبوبات را به طور جداگانه با آب بپزید و ﺑﺮای ﮔﺮﻓﺘﻦ ﺑﻮی زﺧﻢ آن ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ ﻳک ﭘﻴﺎز ﻫﻢ ﺑﻪ آن اﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿد. به حبوبات نمک اضافه نکنید، زیرا این کار باعث می‌شود حبوبات سفت شده و زمان پخت آن طولانی‌تر شود.

نوشته های مشابه

حبوبات نیم پز را در فریزر قرار دهید:

اجازه ندهید حبوبات خیلی نرم و پخته شود. آن‌ها را پس از نیم‌پز شدن آبکش کرده و بگذارید سرد شوند.
سپس حبوبات را درون کیسه‌های وکیوم یا کیسه‌های دارای زیپ ریخته و درون فریزر قرار دهید. اگر از کیسه‌های معمولی برای فریز کردن حبوبات استفاده کنید ممکن است بوی غذا‌های دیگر در آن‌ها نفوذ کند.

مدت زمان نگهداری حبوبات در فریزر:

حبوبات را می‌توانید به این صورت تا سه ماه در فریزر نگه دارید.

نکته مهم: برای استفاده از حبوبات منجمد در غذا آن‌ها را چند ساعت در دمای یخچال یا اتاق بگذارید، اما هرگز در آب جوش قرار ندهید، زیرا شکل خود را از دست می‌دهد.

اصول نگهداری حبوبات خشک

نگهداری حبوبات در فریزر

حبوبات را در فضا‌های سرد و تاریک مانند داخل کابینت نگهداری کنید.
هرگز حبوبات را در زیرنور خورشید و در مکان دارای حرارت قرار ندهید، زیرا نور و حرارت بالا باعث ایجاد حالت کهنگی و تغییر طعم و خواص تغذیه‌ای حبوبات می‌شوند.
برای نگهداری از حبوبات به مدت طولانی ابتدا حبوبات را پاک کرده و سپس با نمک فراوان مخلوط کرده و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
حبوبات را به صورت خام، نیم‌پز و یا پخته‌شده تا مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید.
برای نگهداری از حبوبات و آفت نزدن آن حبوبات را در تابه داغ کمی حرارت دهید.
این کار سبب زودتر پخته شدن و خوش طعم‌تر شدن حبوبات می‌شود.
قرار دادن حبوبات در محل‌های مرطوب، سبب رشد کپک‌ها بر روی حبوبات می‌شود.
برای نگهداری از حبوبات و آفت نزدن آن لابه‌لای حبوبات چند برگ از درخت گردو قرار دهید.
حبوبات را داخل آب جوش بریزید تا یک جوش بخورد سپس آبکش کرده و خشک کنید تا دچار آسیب‌دیدگی نشود.
ظروف شیشه‌ای دهان گشاد با در‌های فلزی دسته دار بهترین ظروف برای نگهداری حبوبات هستند.
اگر شرایط نگهداری حبوبات خوب باشد، تا ۲ سال می‌توان آن‌ها را نگهداری کرد.

منابع سایت

بخشی از محتویات سایت با توجه به اجازه نامه موجود در بخش کپی رایت سایت های زیر از این سایت ها جمع آوری شده است اگر محتوایی از سایت شما اینجا منتشر شده است و منبع ذکر نشده است به ما از طریق نظرات اطلاع دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.