دسته‌بندی نشده

۸ قدم طلایی برای درمان اسهال مسافرتی

اسهال مسافرتی

اسهال مسافرتی یک بیماری شایع است که در 60% از افرادی که مسافرت بین المللی دارند ظرف دو هفته بودن در مسافرت، اتفاق می افتد.

مناطق مختلف دنیا را از نظر اسهال مسافرتی میتوان به مناطق کم خطر، خطر متوسط و پرخطر دسته بندی کرد.

برای پایین آوردن احتمال آن در مناطق پر خطر باید اقداماتی در بسیاری از کشورها صورت بگیرد تا بهداشت غذا و نوشیدنی، بهبود یابد.

با این حال برای افرادی که میخواهند مسافرت کنند، اقداماتی برای پیشگیری یا خود درمانی و کاهش احتمال اسهال مسافرتی میتوان انجام داد.

معمولا اسهال مسافرتی یک بیماری خود محدود شوند است که در آن 4 تا 6 روز مدفوع شل و گاهی اوقات تب خفیف، حالت تهوع، دل درد، سردرد و یا کسالت عمومی تجربه میشود.

یک چهارم از این افراد در دوره بیماری فعالیتهای خود را تغییر میدهند و 15% از بیماران در بستر افتاده و 1% راهی بیمارستان شده و بستری میشوند.

علائم اسهال مسافرتی

اسهال مسافرتی یا مسمومیت گوارشی ممکن است به شکل‌های تهوع و استفراغ غالب، اسهال غالب یا هر ۲ شکل بروز پیدا کند، از مهم‌ترین علائم مسمومیت‌های غذایی می‌توان به اسهال و استفراغ اشاره کرد.

برخی میکروب‌ها در کمتر از ۶ ساعت می‌توانند افراد را دچار مسمومیت غذایی کنند که از شایع‌ترین مواد غذایی مسمومیت‌زا می‌توان انواع گوشت‌ها را نام برد.

  1. در مسمومیت گوارشی با انواع گوشت‌ها معمولاً تهوع و استفراغ غالب بوده، اما دل‌درد و اسهال هم ممکن است ظاهر شود، نشانه‌های مسمومیت با برنج می‌تواند پس از ۴۸ ساعت بروز پیدا کند.
  2. در این مسمومیت اسهال و دل‌درد غالب است و استفراغ کمتر دیده می‌شود، مسمومیت ایجاد شده با برخی مواد غذایی می‌تواند تا ۴۸ ساعت هم طول بکشد.
  3. اسهال مسافرتی در بیشتر موارد به شکل اسهال آبکی همراه با دل‌درد ظاهر می‌شود، اما در مواردی هم ممکن است موجب اسهال خونی شود.
  4. اسهال خونی به عللی گوناگون مانند وجود میکروب‌های «اشریشیا‌کلی» (E.coli)، «شیگلا» و برخی انواع آمیب‌ها مانند «آمیب هیستولیتیکا» ایجاد می‌شود.
  5. میکروب‌های E.coli از طریق فرآورده‌های گوشتی مانند همبرگر به بدن منتقل می‌شوند و روده را ملتهب می‌کنند.

پیشگیری و درمان اسهال مسافرتی

میکروب‌هایی که از طرق مختلف مانند غذا، آب یا تماس با دست‌های آلوده وارد بدن می‌شوند در ایجاد اسهال مسافرتی نقش دارند، دستشویی‌های عمومی غیر بهداشتی، مکان‌های مناسبی برای رشد میکروب‌ها هستند.

بنابراین افراد در سفر باید از توالت‌های بهداشتی استفاده کنند و پس از دست‌شویی دست‌های خود را با آب و صابون به خوبی بشویند.

همچنین ضد عفونی کردن دست‌ها با مواد مناسب پس از شست و شو با آب و صابون پیشنهاد می‌شود.

1. دستان خود را بشویید

یکی از مهمترین علل ابتلا به اسهال، رعایت نکردن بهداشت فردی است شستن مرتب دستها از ورود باکتری به معده ی شما جلوگیری میکند.

یک بطری ضد آب وبهداشتی بهمراه یک قالب صابون داشته باشید تادرصورت نبود صابون در محل سفر خود بتوانید ازآن استفاده کنید .

اسهال مسافرتی

چی کار کنم تو سفر اسهال نگیرم ؟

2. استفاده از داروهای ضداسهال

اگر تمامی راه های گفته شده نتوانست که جلوی ابتلا به اسهال را بگیرد ، از داروهای ضد اسهال استفاده کنید ، رداین برای شرایط ملایم از ایمودیوم ، پپتو بیسمول و یا لوموتیل استفاده کنید .

اما برای شرایط حاد ، شما به آنتی بیوتیک نیاز خواهید داشت ؛500 میلی گرم سیپرو برای هر 12 ساعت و به مدت یک تا 3 روز تا کاملا آثار بیماری ازبین برود .

همچنین میتوانید از زیترومایسین 500 میلیگرم برای یک روز استفاده یا 25 میلی گرم برای چهار روز استفاده کنید .

اسهال مسافرتی / قرص ضد اسهال مسافرتی

درمان اسهل مسافرتی

3. استفاده از پودر های او-آر-اس

یکی ازمهمترین مراقبت ها برای کسانی که به اسهال دچارمیشوند ، مراقبت درمقابل کمبود آب در بدنشان است برای تهیه ی محلول نمکی – خوراکی از دستور زیر استفاده کنید :

برای هر 8 اونس از آب نوشیدنی وپاک ، 1/4 قاشق غذاخوری جوش شیرین.

حتما آب میوه های بسته بندی شده و با برند های معتبر راتهیه کنید.

مایعات زیاد مصرف کنید.

اسهال مسافرتی / قرص ضد اسهال مسافرتی

برای اسهال تو سفر چی بخورم ؟

4. مصرف نکردن برخی غذاها

توصیه میکنیم که حتی الامکان از غذاهایی که در زیر به آنها اشاره میکنیم دوری کنید :

  • صدف ، سوشی و ماهی خام
  • تخم مرغ خام
  • غذاهای خیابانی
  • سالاد و سزیجات خام ، که ممکن است توسط بسیاری از افراد مختلف جابجا شده باشند و یا با آب آلوده شسته شده باشند.
  • گیاهان آبزی
  • گوشت گوساله ، خوک و ماهی
  • محصولات لبنی و آب میوه های غیر پاستوریزه ، غذاهای بوفه ای ، به جز در کشتی های کروز و در رستوران های درجه یک

اسهال مسافرتی / قرص ضد اسهال مسافرتی

5. مسواک زدن در سفر

این مطلب قویا درمورد سفر به کشورهای درحال توسعه مهم بوده و صدق میکند از آب جوشیده یا بسته بندی شده و بهداشتی برای شستشوی دهان خود استفاده کنید .

اسهال مسافرتی / قرص ضد اسهال مسافرتی

6. در سفر آب درمانی کنید

مطمئن ترین راه برای استفاده از آب ، ابتدا جوشاندن آن به مدت 2 تا 3 دقیقه بوده و سپس سرد کردن و مصرف کردن آن است همچنین آب جوشانده ی خودرا درظروف بسته و کاملا بهدا شتی نگهداری کنید راه دیگر اضافه کردن ید و یا کلر به آب است .

( درصورت بارداری استفاده از ید بسیار باید محدود و مراقبت شده باشد ) برای کلرزنی ، یک قطره کلر را به یک لیتر آب اضافه کنید و مراقب باشید هنگام مصرف رنگ آن بصورت ابری نباشد .

اسهال مسافرتی / قرص ضد اسهال مسافرتی

7. پروبیوتیک استفاده کنید

پرو بیوتیک ها بعنوان یک ضد اسهال قوی شناخته میشوند ، اما این خاصیت آنها به شخص استفاده کننده ، مقصد و نوع مسمومیت و باکتری نیز بستگی دارد.

رامنوسو و بولاردی راه های مختلفی را برای اثبات این مطلب درپیش گرفتند و به اثبات هایی دراین مورد رسیدند . حتما قبل از سفر درباره مصرف پروبیوتیک ها با پزشک خود مشورت کنید .

اسهال مسافرتی / قرص ضد اسهال مسافرتی

8. غذاهای کاملا پخته شده بخورید

همیشه ضرب المثل ها را جدی بگیرید ؛ (( بجوشونید ، بپزید ، پوست بکنید یا فراموشش کنید !!! )) اگر از غذای خود مطمئن نیستید ، بهتر است که آن را مصرف نکنید .

از جاهای مطمئن و معروف غذا تهیه کنید. فقط از آب های معدنی و بسته بندی شده استفاده کنید .

اگر امکانش را دارید ، حتما آب مصرفی شهری که از سیستم لوله کشی می آید ،را ابتدا جوشانده و سپس مصرف کنید تا میکروب های احتمالی را از بین ببرید .

دراینجا لیستی از غذاهای مطمئن را دراختیار شما قرار می دهیم :

  • از گزینه های خشک، مانند نان استفاده کنید.
  • غذا های پخته ای که بصورت داغ عرضه میشوند را مصرف کنید.
  • هرگز از یخ در نوشیدنی های خود استفاده نکنید.
  • چای و کافی هایی که حداقل تا 70 درجه سانتیگراد حرارت دیده اند.
  • آب جوشیده شده در ظروف مطئن و بهداشتی.
  • تنها از گوشت کاملا پخته شده و بدون حتی یک لکه صورتی رنگ درآن استفاده کنید .
  • غذا های کنسرو شده مصرف کنید ؛ مراقب تاریخ انقضا نیز باشید.

اسهال مسافرتی / قرص ضد اسهال مسافرتی

نکات ضروری هنگام مصرف غذا‌های خانگی در بین راه

برخی افراد غذا را در خانه می‌پزند تا در بین راه آن را استفاده کنند، در این موارد شست‌وشوی دست‌ها قبل از خوردن غذا و پرهیز از مصرف مواد غذایی که سریع فاسد می‌شوند مانند انواع گوشت‌ها و سالاد الویه به ویژه در هوای گرم ضروری است.

سبزی‌ها و میوه‌هایی که در طول سفر مصرف می‌شوند باید به دقت شست‌وشو و ضدعفونی شوند، زیرا میوه‌ها و سبزی‌های نشسته می‌توانند حامل انواع میکروب‌ها یا انگل‌های بیماری‌زا باشند.

اسهال مداوم در مسافران

دو درصد از کسانی که دچار اسهال مسافرتی میشوند، دچار اسهال مزمن میشوند که بیش از یک ماه طول میکشد.

این اختلالات ممکن است فرد را دلسرد و خسته کند چون تشخیص در بیشتر مواقع علیرغم آزمایشهای تشخیصی گسترده، گیج کننده است و در برخی، عوامل آسیب زا ناشناخته می مانند.

شماری از مطالعات محدود نشان میدهند شش ماه پس از دوره حاد اسهال مسافرتی، در 4 تا 32 درصد موارد، بروز سندرم روده تحریک پذیر (روده عصبی) پس از عفونت اتفاق می افتد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا