دسته‌بندی نشده

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریز خوشمزه و پرخاصیت

آش گوجه فرنگی بسیار ساده تهیه می شود و مزه خاصی دارد و به عنوان یک طعم جدید بسیار مورد علاقه دوستان و خانواده تان قرار می گیرد. با دلگرم همراه شوید.

دستور پخت آش گوجه فرنگی مرحله به مرحله

separator line

1 – طرز تهیه آش گوجه فرنگی مخصوص

مواد لازم :

  • برنج یک پیمانه خیس کرده
  • لپه نصف پیمانه
  • سبزی آش 750 گرم
  • پیازداغ به میزان لازم
  • نمک، فلفل و روغن به میزان لازم
  • رب گوجه‌فرنگی پنج قاشق سوپخوری
  • نعنا داغ برای تزئین

طرز تهیه :

  1. ابتدا لپه را با پیاز داغ و زردچوبه رو نیم‌ پز می کنیم.
  2. برنج خیس کرده را به آن اضافه‌ کرده و می‌گذاریم برنج خوب بپزد تا آش لعاب بیندازد.
  3. سپس آب گوجه را همراه با سبزی آش (یا اگر رب بود رب را با سبزی آش) به قابلمه افزوده، نمک و فلفل می‌ زنیم تا زمانی‌ که‌ آش جا بیفتد.

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

separator line

2 – آش گوجه فرنگی یا بادمجان شیله سی

مواد لازم:

  • سبزی(تره-مرزه-جعفری) 1کیلو
  • بلغور به تعداد نفرات 1مشت
  • لپه 2ق غ خ
  • گوجه فرنگی نیم کیلو
  • فلفل قلمی تلخ بدلخواه چند عدد
  • نمک و فلفل بدلخواه
  • آب گوشت یا قرص گاوی کالینابلانکا بدلخواه
  • پیاز 2عدد متوسط

طرز تهیه:

  1. بلغور و لپه رو 4 ساعت قبل خیس کنید سبزی ها رو بعد پاک کردن و خرد کردن شسته و کنار بزارید.
  2. گوجه فرنگی ها رو در مخلوط کن میکس کنید.
  3. پیاز رو خرد کرده و پیاز داغ کنید بعد تو صافی بریزید بعد بلغور و لپه رو بزارید بپزه و اگه با آب گوشت میپزید دیگه آب اضافی نریزید اگه با قرص کالینا بلانکا درست میکنید آب کمی بریزید( همیشه یادتون باشه هیچوقت زیاد به غذاها مخصوصا آشها و خورشت های آبکی یش از حد آب نریزید برا این آش هم چون آخر پخت میخواهیم گوجه فرنگی میکس شده بریزیم باید بزارید آب اضافی کشیده بشه )
  4. بعد پختن سبزی ها رو اضافه کنید و با فلفل قلمی بزارید بپزه
  5. معمولا اگه سبزی رو کمتر بزارید بپزه بهتره چون آش تون خوشمزه تر میشه و هم ویتامین های موجود در سبزی از بین نمیره
  6. بعد گوجه فرنگی میکس شده رو اضافه کنید و کمی از روغن پیاز داغ رو بریزید داخل آش و کمی هم آبغوره اضافه کنید و بزارید با حرارت ملایم 15 دقیقه بپزه وقتی خوب جا افتاد آش آماده هست.

نکته مهمی که در آش ها هست اینه که آش خوب جا بیفته و بلغور خوب بپزه و آب آش لعاب دار بشه اگه در انتهای پخت دیدین آش لعاب دار نیست و آب آش یه طرف و مواد آش تون ته قابلمه جمع شده 1 ق غ خ آرد برنج یا آرد معمولی رو توی نصف لیوان آب حل کنید و به آش در حال جوشیدن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله گلوله نشه با اینکار آش تون لعاب دار میشه

موقع سرو آش نصف پیاز داغ رو داخل آش بریزید و هم بزنید

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

separator line

3 – طرز تهیه آش گوجه فرنگی با لوبیا چیتی

مواد لازم :

  • گوجه فرنگی نیم کیلو
  • سبزی آش شامل تره ، جعفری و گشنیز 300 گرم
  • برنج یک پیمانه
  • لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه
  • پیاز متوسط 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • زردچوبه به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم

طرز تهیه :

  1. ابتدا لوبیا چیتی را از شب قبل خیس می کنیم تا هم نفخ آن از بین برود و هم راحت تر پخته شود. برنج را از یک ساعت قبل پخت خیس می کنیم.
  2. برای شروع لوبیا چیتی را در یک قابلمه به همراه آب روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. پس از پخت با استفاده از یک صافی آب آن را جدا می کنیم و دور می ریزیم و لویبا چیتی پخته شده را کنار می گذاریم.
  3. در این مرحله پیاز را پس از پوست گرفتن به صورت نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای که برای پخت آش در نظر گرفته ایم مقداری روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم.
  4. پس از اینکه روغن کمی داغ شد پیازهای خرد شده را اضافه می کنیم و سرخ می کنیم سپس مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
  5. در ادامه 5 لیوان آب اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب جوش بیاید.
  6. پس از به جوش آمدن حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و برنج را که از یک ساعت قبل خیس کردیم به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا برنج نیم پز شود.
  7. سپس سبزی آش را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا سبزی ها هم بپزند.
  8. در این مرحله گوجه فرنگی را رنده می کنیم و به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم و در انتها لوبیا را که از قبل پختیم به آش اضافه می کنیم.
  9. سپس رب گوجه فرنگی را با کمی آب در یک لیوان رقیق می کنیم و به آش اضافه می کنیم و بعدش درب قابلمه را می گذاریم تا آش با حرارت ملایم به خوبی بپزد. در این مرحله اگر احساس کردید آب آش کم است مقداری آب جوش اضافه کنید.
  10. در 10 دقیقه آخر پخت نمک ، فلفل و آبغوره (در صورت تمایل) به آش اضافه می کنیم. توجه کنید آش گوجه فرنگی با تند بودنش مشهور است پس به اندازه کافی فلفل اضافه کنید تا آش خوشمزه و تندی داشته باشید.
  11. پس از اینکه آش با حرارت ملایم پخت و به غلظت مورد نظرمون رسید حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و آن را در ظرف سرو می کشیم.
  12. برای تزیین آش می توانید از کشک ، پیاز داغ ، سیر داغ و نعنا داغ استفاده کنید. امیدواریم از خوردن این آش گوجه فرنگی خوشمزه لذت ببرید.

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

separator line

4 – طرز تهیه آش گوجه فرنگی با طعم هویج

مواد لازم :

  • سبزی آش یک کیلوگرم
  • آب گوجه‌ فرنگی شش پیمانه
  • لوبیاچیتی پخته‌ شده یک پیمانه
  • هویج نگینی‌ شده نصف پیمانه
  • فلفل دلمه‌ای نصف پیمانه
  • آبغوره 1/4 پیمانه
  • سیر داغ دو قاشق غذاخوری
  • روغن مایع سه قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه، قرمز، نمک و زردچوبه به میزان لازم
  • رشته آش به میزان لازم

طرز تهیه :

  1. سبزی، آب گوجه‌ فرنگی، دو لیوان آب، هویج و فلفل دلمه‌ای را به همراه روغن می‌‌پزیم.
  2. در هنگام پخت فلفل، نمک و زردچوبه را اضافه کرده و سیر داغ و لوبیا چیتی را نیز می‌‌افزاییم.
  3. بعد از اینکه آش آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر کشیده و نعنا داغ فراوان روی آن بریزید
  4. در اواخر پخت رشته را نیز افزوده و هنگام خاموش کردن آبغوره را می‌‌ریزیم.
  5. این آش کمی تند بوده و در هر استان به سبک خودشان پخته می‌‌شود.
  6. در صورت تمایل می‌‌توان از عدس، نخود، پیاز و نعنا داغ استفاده کرد.

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

separator line

5 – طرز تهیه آش گوجه فرنگی با گوشت قلقلی

مواد لازم :

  • پوره گوجه فرنگى دو پیمانه
  • گوشت چرخ کرده ٣٠٠ گرم
  • عصاره گوشت دو پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلى یک پیمانه
  • برنج نصف پیمانه
  • پیاز دو عدد
  • سیر دو حبه
  • روغن مایع نصف پیمانه
  • آبغوره سه قاشق سوپخورى
  • سبزى آش ؛٣٠٠ گرم شامل تره و جعفری
  • زردچوبه یک قاشق مرباخورى
  • پیاز داغ سه قاشق سوپخورى
  • نعنا داغ سه قاشق سوپخورى
  • فلفل سیاه به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم

طرز تهیه :

  1. لوبیا چشم بلبلی و برنج را از شب قبل خیس می کنیم تا هم راحت تر پخته شوند و هم نفخ آن ها از بین برود. برای شروع یکی از پیازها را رنده می کنیم و با گوشت چرخ کرده ، نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط می کنیم و ورز می دهیم.
  2. سپس به اندازه یک قاشق چایخوری از گوشت بر می داریم و با دست آن را به صورت کوفته قلقلی درمی آوریم. سپس کوفته های قلقلی را در یک تابه با روغن مایع سرخ می کنیم.
  3. پیاز باقی مانده را به صورت خلالی خرد می کنیم و در قابلمه ای که برای پخت آش در نظر گرفته ایم با مقداری روغن مایه تفت می دهیم تا سبک شود.
  4. سپس سیر ریز خرد شده ، نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه می کنیم و دوباره تفت می هیم. حالا لوبیا چشم بلبلی را به همراه آب گوشت اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاد. بعد از به جوش آمدن آب حرارت را کم می کنیم و صبر می کنیم تا لوبیا نیم پز شود.
  5. بعد از اینکه لوبیا نیم پز شد برنج را به قابلمه آش اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا برنج هم با حرارت کم نیم پز شود. سپس پوره گوجه فرنگی و سبزی را به همراه کوفته قلقلی های سرخ شده به قابلمه آش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا آش با حرارت ملایم بپزد.
  6. در پنج دقیقه آخر پخت نعنا داغ و کشک را اضافه می کنیم و بعد از اینکه آش چند باری جوش خورد حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و آش را در ظرف سرو می کشیم و با پیاز داغ، نعنا داغ و سایر مخلفات تزیین می کنیم. امیدواریم از خوردن این آش گوجه فرنگی خوشمزه لذت ببرید.

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

separator line

6 – روش پخت آش گوجه فرنگی با گندم

مواد لازم :

  • ۴۰۰ گرم سبزی آش (نعنا، جعفری، گشنیز، اسفناج، تره)
  • ۸۰۰ گرم گوجه فرنگی
  • ۱ پیمانه گندم پوست کنده خام
  • ۱/۳ پیمانه لوبیا چیتی خام
  • ۱/۳ پیمانه نخود خام
  • ۱/۳ پیمانه لوبیا سفید خام
  • ۱/۳ پیمانه لوبیا قرمز خام
  • ۴ قاشق غذا خوری پیازداغ
  • ۱ قاشق غذاخوری سیرداغ
  • ۲ قاشق غذا خوری نعنا خشک
  • کشک برای تزیین
  • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه :

  1. ابتدا تمام حبوبات رو با مقدار کافی آب داخل قابلمه میریزیم تا بپزن. بهتره حبوبات رو از شب قبل خیس کرده باشیم و دو سه باری هم آبشون روعوض کرده باشیم تا نفخشون بره.
  2. وقتی حبوبات تقریبا نیم پز شدن پیاز داغ، سیر داغ و زرچوبه رو اضافه میکنیم تا حبوبات مون در حین پخت خوش طعم تر بشن.
  3. بعد از یک الی دو ساعت حبوبات پخته و نرم شدن. حالا گوجه فرنگی ها رو پوست کنده و داخل مخلوط کن میریزیم تا پوره بشن و بعد به حبوباتمون اضافه میکنیم.
  4. بعد از حدود ۱ ساعت گوجه هم خوب میپزه. حالا سبزی آش رو اضافه میکنیم.
  5. وقتی سبزی هم کامل پخت، نعنا رو که باهاش نعنا داغ درست کردیم به آش اضافه کرده و نمک و فلفل هم میریزیم و اجازه میدیم تا آشمون جا بیوفته.
  6. تا آش جا میوفته چند باری همش میزنیم تا ته نگیره و وقتی به غلظت دلخواه مون رسید دیگه آش حاضره.
  7. حالا آش گوجه فرنگی رو داخل کاسه میریزیم و با کشک و بقیه مخلفات تزیینش میکنیم.

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

separator line

7 – طرز تهیه آش گوجه فرنگی با برنج

مواد لازم :

  • پیاز: سه عدد
  • روغن : سه قاشق سوپ‌خوری
  • لپّه: سه قاشق سوپ‌خوری
  • برنج: نیم کیلو
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل: به مقدار لازم
  • سبزی آش: یک کیلو
  • گوشت چرخ کرده: نیم کیلو
  • گوجه‌فرنگی: دو کیلو
  • نعنا خشک: یک قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه :

  1. برای تهیه آش گوجه‌فرنگی در ابتدا یک عدد پیاز را خرد کرده و داخل یک قابلمه مناسب کمی روغن ریخته و پیازهای خرد شده را داخل آن سرخ کنید تا طلایی شود.
  2. سپس لپه‌ هایی را که از قبل پخته‌اید را به همراه زردچوبه به پیاز سرخ شده بیافزایید.
  3. در این مرحله از طرز تهیه آش گوجه فرنگی گوشت چرخ کرده با دو عدد پیاز رنده شده مخلوط کرده و را به صورت گلوله‌ های کوچک دربیاورید و آن‌ ها را داخل دست محکم کنید.
  4. بعد از کوفته کردن گوشت چرخ کرده مقداری آب به پیاز سرخ شده و لپه بیافزایید و روی حرارت قرار دهید. سپس گوشت‌های قلقلی شده را داخل قابلمه بریزید تا کمی بپزد.
  5. بعد از گذاشتن قابلمه روی حرارت، نوبت به خرد کردن سبزی‌ های آش گوجه‌ فرنگی می‌رسد که باید به صورت ریز خرد شود.
  6. بعد از خرد کردن سبزی‌های آش، سبزی‌های خرد شده را به قابلمه‌ی روی حرارت اضافه کنید و سپس برنج را نیز بشویید و آبکش کرده و به آش روی حرارت بیافزایید و اجازه دهید سبزی‌ها به همراه برنج در داخل آش بپزند.
  7. در ادامه‌ی طرز تهیه آش گوجه فرنگی، گوجه‌فرنگی‌ های خود را بشویید و پوست گوجه‌ فرنگی‌ها را بگیرید و داخل مخلوط کن بریزید تا گوجه‌فرنگی‌ ها به صورت پوره دربیاید.
  8. بعد از پوره شدن گوجه‌فرنگی‌ ها، مخلوط را داخل آش بریزید و مخلوط کنید تا آش کاملا لعاب‌دار شود و سپس نمک و فلفل را نیز به آش بیافزایید.
  9. بعد از پختن کامل آش گوجه‌فرنگی، نعنا را داخل روغن سرخ کنید و برای تزیین آش کناری بگذارید.
  10. آش گوجه‌ فرنگی شما آماده است. این آش را می‌توانید با گوجه‌فرنگی و نعنا تزیین کنید. نوش جان

separator line

8 – دستور تهیه آش گوجه فرنگی با آب مرغ

مواد لازم :

  • لپه ( یا لوبیا چشم بلبلی ) یک پیمانه
  • برتج :نصف پیمانه
  • بلغور : نصف پیمانه
  • سبزی شامل جعفری و تره به میزان مساوی : دو لیوان
  • آب مرغ یا گوشت : 5 لیوان
  • آبغوره : نصف لیوان ( میتونید این مقدار رو کمتر یا بیشتر کنید )
  • گوچه فرنگی : یک کیلو
  • نعناع خشک : 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

  1. لپه رو یکی دوساعت خیس کنید چند بار آبش رو عوض کنید بعد بلغور رو هم بهش اضافه کنید . نیم ساعت هم با بلغور بخیسونید .
  2. بعد آبکش کرده و بریزید تو آب مرغ و بزارید رو گاز وقتی لپه نیم پزشد برنج رو بهش اضافه کنید تاکاملا پخته شده و برنج ها بشکفند ( اگه از لوبیا چشم بلبلی استفاده کردید اون رو جدا گانه بپزید ، بلغور و برنج رو با آب مرغ بپزید وقتی برنج کاملا شکفت لوبیای پخته رو بهش اضافه کنید )
  3. پوست گوچه ها رو با استفاده از آب داغ بگیرید بعد اونها رو بریزید تو میکسر تا حسابی پوره بشن ، پوره گوجه فرنگی و سبزی رو هم به آش اضافه کنید و اجازه بدید سبزی ها پخته شده و آش جا بیفته ( درهر مرحله اگه احساس کردید آش سفت شده میتونید آب جوش یا آب مرغ بخش اضافه کنید )
  4. درانتها نمک و آبغوره رو بهش اضافه کنید یه جوش که زد نعناع رو بریزید توش هم بزنید و از رو گاز بر دارید.
  5. بعضی ها گوجه فرنگی رو حذف میکنن و آش سبز رنگ میشه اما من با گوجه فرنگی بیشتر دوست دارم

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

separator line

بیشتر بخوانید :

طرز تهیه ی آش گندم سنتی و خانگی

طرز تهیه آش چاقاله بادام مرحله به مرحله

آموزش پخت آش دوغ با ۶ روش سنتی و خوشمزه + عکس

آش گندم | ۲ روش برای تهیه آش گندم یزدی مخصوص افطار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا