دسته‌بندی نشده

۷ فایده باورنکردنی گوزیدن برای سلامتی بدن !

فواید گوزیدن و دفع به موقع باد معده

شاید با خواندن عنوان مقاله پیش خود فکر کرده باشید که چه موضوع زشت و به دور از ادبی! اما این مسئله سوال خیلی از افراد است، گرچه هیچکس حرفی از آن نمیزند.

این روز ها مردم نسبت به همه چیز خجالتی هستند. البته کاملا طبیعی است که هنگام دفع باد معده همه احتیاط کنند اما برخی اوقات شرایطی پیش میاید که از کنترل شما خارج است!

در ابتدا باید بدانید که خارج کردن باد معده یک عملکرد کاملا طبیعی در بدن است و بخشی حیاتی از فرایند هضم غذا محسوب میشود.

همه ی مردم دنیا برای اینکه سیستم گوارش سالمی داشته باشند باید بگوزند، اگر اینکار را نکنید سلامتی تان به خطر خواهد افتاد. در ادامه به شما 7 فایده گوزیدن به موقع را خواهیم گفت.

طالع بینی بادمعده: متولدین هرماه چگونه هستند ؟

فواید گوزیدن در مجله دلگرم

1. رفع احساس سنگینی

اگر پس از خوردن یک وعده غذای مفصل احساس سنگینی و ورم در شکم خود دارید احتمال بدلیل این است که باد معده خود را خارج نکرده اید.خارج کردن باد شکم پس از وعده های غذایی از احساس ورم و سنگینی و ناراحتی جلوگیری کرده و به شما آرامش میدهد.

2. کمک به سلامت روده ها

یادتونه وقتی بچه بودیم مادرمون میگفت زشته یه موقع نگوزین ها و باید خودتون و نگه دارید ! باید بدونید که نگه داشتن هر چیزی برای مدت طولانی میتواند بسیار مضر باشد.

در مواقع خاص که ممکن است آبرو ریزی بشود هیچ اشکالی ندارد که باد شکم خود را نگه دارید اما اگر این موضوع برای شما عادت بشود و تحت هیچ شرایطی نگوزید سلامتی روده هایتان به خطر خواهد افتاد.

3. بادمعده یک هشدار جدی است!

باد معده میتواند یک هشدار جدی برای برخی مشکلات و بیماری ها باشد. اگر باد شکم شما بوی بسیار بدی دارد و خیلی زیاد است و یا هنگام گوزیدن احساس درد میکنید میتواند نشانه ای از بیماری عدم تحمل لاکتوز و یا حتی سرطان روده باشد.

4. بوی نا مطبوع بادمعده برای شما خوب است !

بله! درست خواندید. بوییدن باد شکم میتواند برای سلامتی شما مفید باشد. قطعا تعجب کردید اما تحقیقات علمی نشان داده است که هیدروژن سولفید موجود در گاز روده میتواند از بسیاری بیماری ها پیشگیری کند.
هیدروژن سولفید بویی شبیه به تخم مرغ فاسد دارد که در مقادیر زیاد سمی است اما مقدار کم آن میتواند از سکته و حملات قلبی جلوگیری کند.

5. کمک به رژیم غذایی شما

باد معده هر غذایی بوی خاص خود را دارد. اگر احساس کردید که باد شکم شما مدتی است که بوی خاصی میدهد میتواند نشانه ای از این باشد که یک ماده غذایی را بیش از حد استفاده کرده اید. بطور مثال اگر خیلی نمیگوزید میتواند نشانه ای از آن باشد که فیبر غذایی کمی مصرف میکنید و باید از غذا های فیبر دار مثل عدس و لوبیا بیشتر استفاده کنید.

6. بادمعده نمایانگر سلامت باکتری های روده است.

یک حقیقت جالب: معمولا افراد لاغر و سالم بیشتر میگوزند. در واقع سلامتی سیستم گوارش میتواند به معنای باد شکم بد بو تر باشد. برخی مواد غذایی همچون انواع کلم ها باعث تقویت باکتری های روده میشود و این امر منجر به هضم بهتر غذا ها و همچنین تولید گاز بیشتر میگردد.

7. حالتون جا میاد!

بزارید واقع بین باشیم، هیچ احساسی بهتر از وقتی که بادمعده خود را پس از یک مدت طولانی در میکنید نیست.
حتی اگر مجبور باشید باد شکم تان را نگه دارید و یا به هر دلیل نتوانید کار خود را انجام دهید، قطعا احساس بدی پیدا کرده و حتی درد خواهید کشید اما به محض اینکه بگوزید همه چیز عوض میشود و حسابی حال تان خوب میشود.


اگر باد معده زیادی دارید و میخواهید بدانید که علت زیاد گوزیدن چیست مطلب زیر را بخوانید:

حتماً بخوانید:

در ادامه چندی بیش خواهیم گفت اندر حکایت این باد شگفت انگیز …

سعدی شیرین سخن می فرماید :

شکم زندان باد است ای خردمند … ندارد هیچ عاقل باد در بند
چو باد اندر شکم پیچد فرو هل …که باد اندر شکم بار است بر دل

آری مبحث روز در مورد باد شکم است که نویسنده محترم از کلمه عامیانه آن استفاده نموده است که باز هم معذرت . و اما ……

منبع بادمعده از لحاظ علمی :

  • هوای بلعیده شده هنگام خوردن و نوشیدن
  • گاز جذب شده از خون توسط دیواره روده
  • گاز حاصل از واکنشهای شیمیایی روده
  • گاز تولیدی در اثر فعالیتهای باکتریهای روده

ساختار بادمعده

ساختار دقیق گوز در افراد مختلف و در اوقات مختلف بر مبنای غذای فرد متفاوت است. قسمت اعظم هوای بلعیده شده اکسیژن است که قبل از رسیدن به روده جذب بدن می شود و فقط نیتروژن باقی می ماند که اون تو سرگردان میشود . بقیه هم شامل دی اکسید کربن، هیدروژن و متان است. هر چه باد بیشتر در روده نگه داشته شود، میزان نیتروژن آن بیشتر می شود چون بقیه امکان جذب دوباره به بدن را دارند. در ضمن افراد عصبی و عجول اکسیژن بیشتری در روده دارند و گوزوتر هستن.

بوی باد معده

بوی حاصل از گوز بیشتر به خاطر ترکیبات گوگردی مثل سولفید هیدروژن است. غذاهایی چون کلم، تخم مرغ و گوشت بوزا هستند. لوبیا بطور اخص بوی شدید ندارد ولی حجم گاز را خیلی زیاد می کند. گفته میشود خوردن مورچه هم خطرات شدیدی از این دست ایجاد میکند ولی تجربه شخصی خوشبختانه در این مورد وجود ندارد.

صدای باد معده

صدای گوز حاصل ارتعاشات دهانه مقعد هنگام خروج گاز است. نوع و شدت صدا بستگی به شتاب گاز و تنگی ماهیچه اسفنکتر مقعد دارد.

بادمعده بیشتر حاصل بلعیدن هواست و حجیم است. برای همین هم صدای بیشتری دارد در حالیکه چس حاصل فعالیتهای باکتریهای روده است که گازهای گوگردی تولید می کنند و در اثر این واکنشها حرارت هم ایجاد می شود ولی این گازها کم حجم ترهستند و به همین دلیل کم صداترند.

یک فرد عادی در روز چقدر بادمعده دارد؟

به طور متوسط، هر فرد روزانه نیم لیتر گوز تولید می کند و 14 مرتبه در روز می گوزد. البته با کیفیت های مختلف از نرمه چس گرفته تا گوز با سرعت مافوق صوت.

آیا ممکن است کسی اصلا بادمعده نداشته باشد؟

خیر! همه می گوزند. حتی مرده ها تا چند ساعت پس از مرگ ممکن است بگوزند (بخاطر گازهای جمع شده در روده قبل از مرگ).

آیا مردها بیشتر از زنها بادمعده دارند؟

خیر! تفاوت در میزان گوز بستگی به جنسیت ندارد و بیشتر مربوط به عادات غذاخوردن و بلعیدن هوا و ژنتیک است. اما مردها آزادانه تر از زنها می گوزند و زنها در این مورد بخاطر قواعد اجتماعی بیشتر خودداری و مخفی کاری می کنند و البته گاهی هم گردن بچه ها می اندازند و اگر گردن بچه ها را بو کنید میفهمید که هی بقیه میچسند و می اندزند گردن آنها.

احتمال داشتن باد معده در چه وقت از روز بیشتر است؟

صبح اول وقت بعد از بیداری.

چرا حبوبات گاز تولید می کنند؟

حبوبات حاوی چند نوع قند هستند که برای انسان قابل هضم نیست و وقتی این قندها به روده می رسد، باکتریهای روده جشن می گیرند و حسابی گاز تولید می کنند. بقیه غذاهای گاز ساز عبارتند از: فلفل دلمه ای، کلم سنگ، کلم پیچ، شیر، نان، تخم مرغ، آبجو، و کشمش.

چه کارهای دیگری باعث تولید گاز می شود؟

بلعیدن تند غذا و آب (درمان: جویدن با دهان بسته و آرام غذا خوردن)، آدامس جویدن، سیگار، بلیسک و آب نبات، نوشابه های گازدار، صعود در هواپیما (بخاطر افت فشار) و عصبی بودن.

آیا نگه داشتن بادمعده ضرر دارد؟

در این مورد نظرات متفاوت است. قدیمی ها معتقد بودند که ضرر دارد. کلادیوس، امپراطور روم، به خاطر حفظ سلامت عمومی، گوزیدن در جشنهای دربار را آزاد کرده بود. اما دکترهای امروزی می گویند که خودداری ضرری ندارد. فقط فشار گاز ممکن است باعث دل درد شود. بعضی دکترها هم اعتقاد دارند که خودداری مداوم در دراز مدت باعث گشادی و ورم مزمن دیواره روده می شود.

تا چه مدت می شود بادمعده نداشت؟

گوز به محض اینکه فرصت پیدا کند و ماهیچه تان را شل کنید فرار می کند. حتی اگر تمام روز هم خودتان را کنترل کنید، بعد از خواب رها می شود. باور ندارید یک شب در پروازهای بین قاره ای در هواپیما نخوابید و به دقت گوش کنید ببینید چه می شنوید.

آیا همه در خواب می گوزند؟

خیر! اکثر مردم از کودکی یاد می گیرند که در خواب دریچه (اسفنکتر) مقعد را کنترل کنند و به همین خاطر هم صبحها بعد از بیداری می گوزند ولی اکثر کسانی که در طول روز خودداری می کنند، در خواب ناخودآگاه می گوزند. حتما متوجه شده اید که گاهی اوقات اگر خودتان را کنترل کنید گوز برطرف می شود. این موقتی است چون باد به قسمتهای داخلی روده مهاجرت می کند و جذب نمی شود بلکه بعدا با قدرت بیشتری هجوم می آورد. ولی برای آبرو داری بد نیست بشرط آنکه واشر مقعد شل نباشد و بی هوا در نرود.

بهترین راه برای رد گم کردن بادمعده چیست؟

یک شرکت آمریکایی به نام fartypants هست که گوزقنداق می فروشد: چیزی شبیه به نوار بهداشتی که در داخل شلوار قرار می گیرد و بوی چس و کمی از صدای آن را به خود جذب می کند. ولی اگر از این چیزها ندارید، از روشهای سنتی استفاده کنید. مثلا اگر در جمع هستید خیلی طبیعی رفتار کنید، انگار نه انگار چیزی شده و اگر صدایش بلند بود با سرعت برگردید و با تعجب به نفر بغل دستی یا پشت سری خودتان نگاه کنید. یا به فرد چسو فحش دهید و بگین بی تربیت.

آیا واقعا بادمعده با کبریت شعله ور می شود؟

بله! باور ندارید امتحان کنید. فقط مواظب باشید که کار خطرناکی است. بنا به آمار، یک چهارم کسانی که این کار را کرده اند کونشان را سوزانده اند چون شعله به سمت مقعد پس می زند. در ضمن امکان آتش گرفتن لباس و چیزهای دیگر دور و بر هم هست. همانطور که قبلا ذکر شد، گوز حاوی گازهای متان و هیدروژن است که هر دو گاز شدیدا اشتعال پذیر هستند. رنگ شعله حاصله آبی (متان) یا زرد (هیدروژن) است.

آیا تا بحال کسی از راه گوزیدن امرار معاش کرده است؟

بله! معروفترین گوزوی جهان یک فرانسوی است بنام لوپتومین که در اوایل قرن 20 نمایش اجرا می کرد. این آقای هنرمند می توانست با مقعد آب هورت بکشد. در نمایشها لوپتومین در یک ظرف آب می نشست و تمام آبها را از مقعد بالا می کشید و بعد مثل شلنگ آتش نشانی با قدرت بیرون می پاشید. کار دیگرش این بود که هوا را از مقعد به درون می کشید و بعد به صورت موزیکال بیرون می داد و یا صدای پرنده ها و حیوانات دیگر را در می آورد.

آیا چس قابل شناخت است؟

تقریبا بوی چس آدمها مانند اثر انگشت منحصر بفرد است و نوع بو اگر بتوانید تحمل کنید و تشخیص بدهید قابل ردگیری و مچ گیری است البته بشرطی که خیلی کاری نباشد و باعث تغییر رنگ اطرافیان فرد چسو از سرخ و سفید به سبز و بنفش نگردد.

چند نکته دیگر :

  • بوی چس حیوانات گوشتخوار مثل سگ و گربه خیلی بد است
  • سگها از بوی چس آدم خوششان می آید و برای همین دنبال سر آدمهایی که چسیده اند راه می افتند تا لذت ببرند
  • قهرمان گوز در میان حیوانات موریانه است (بخاطر رژیم چوب) و به گفته دانشمندان به خاطر بالا بودن تعداد این حشرات، گوز موریانه ها یکی از عوامل تاثیرگذار بر گرم شدن جو زمین و لایه اوزن است ، برای اندازه گیری حجم باد شکم مورچه ها میتوان از واحد چس مثقال استفاده کرد !!!
  • گاز متان حاصل از گوز و آروغ گاوها و گوسفندان (و سایر نشخوارکنندگان) هم از عوامل گرمازا و آلوده کننده جو زمین است. برای همین دانشمندان ژنتیک نیوزیلند مشغول یافتن راهی برای تولید گاو و گوسفندهایی هستند که متان تولید نکنند. گوز نشخوار کنندگان بی بو است ولی نسبت به انسان بسیار پر صداتر و طولانی تر است
  • اگر در یک محیط کوچک و سربسته (مثل آسانسور یا زیر لحاف) زیاد بچسید، ممکن است دچار سرگیجه شوید (بخاطر کمبود اکسیژن و بالا بودن میزان گازهایی مثل متان و دی اکسید کربن) ولی مطمئن باشید خفه نخواهید شد. این بشرطی است که از خودتان باشد چون قدیما گفته اند بوی چس هر کس برای خودش بوی ( به گورتون ) را میدهد که از میوه ( به ) با کیفیت خوب و خوش بو است.

پیام اخلاقی

خب اگر حسابی خندیدید و اشکتان جاری شد از شوخی گذشته گوزیدن عمدی علنی کار صحیحی نیست و گفته میشود از اعمال رایج قوم لوط بوده که مذموم شمرده شده است ، البته اگر بیش از حد باد تولید میکنید و باعث آزار و آبرو ریزی شده است پزشک گوارش میتواند درمان آنرا به شما بگوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا