دسته‌بندی نشده

کیست تارلوف چیست و چه علائمی دارد؟

از کیست تارلوف چه میدانید؟

کیست تارلوف (Tarlov cyst) کیست ریشه عصبی پر مایع است که معمولا در سطح ساکرال ستون فقرات وجود دارد.این کیست ها به طور معمول در امتداد ریشه های عصب خلفی رخ میدهند.ویژگی اصلی که کیست های تارلوف را از سایر ضایعات نخاعی متمایز میکند ، وجود ریشه عصب نخاعی در دیواره کیست یا در خود حفره کیست است.

با توجه به نزدیکی به ناحیه تحتانی لگن ، بیماران ممکن است با دیسک کمر ، کمبود آراکنوئیدیت اشتباه تشخیص داده شوند. اگر بیمار ، بیماری دیگری داشته باشد که در همان ناحیه مبتلا باشد تشخیص دقیق ممکن است کمی پیچیده تر شود.

این کیست در حدود 9 درصد از مردم جهان به آن دچار هستند. کیست تارلوف برای اولین بار در سال 1938 شناسایی شدند ، اما هنوز دانش علمی بسیار محدودی در دسترس است. در بررسی های اخیر کیست تارلوف حدود 86 درصد در زنان و 14 درصد در مردانو بیشتر آنها از سنین 30 تا 60 سال بوده اند.

علل کیست تارلوف چیست؟

اگر چه علت دقیق آن ناشناخته است ، اما نظریه هایی وجود دارد که ممکن است باعث ایجاد علائم کیست تارلوف بدون علامت شود. تصادفات و یا سقوط های مربوط به ناحیه ستون فقرات باعث شده تا کیست های تارلوف نمایان شوند.

علائم کیست تارلوف

افزایش فشار داخل یا روی کیست ممکن است علائم را افزایش داده و باعث آسیب عصبی شود.نشستن ، ایستادن ، راه رفتن و خم شدن به طور معمول دردناک میباشد و اغلب درد در زمان صاف شدن برطرف میشود.

علائم در بیماران بسیار متفاوت است و ممکن است شعله ور شود و سریع فروکش کند. هر یک از موارد زیر ممکن است در بیمارانی که کیست تارلوف دارند وجود داشته باشد:

  • درد در ناحیه اعصاب مبتلا به کیست
  • ضعف عضلات
  • دشواری نشستن برای مدت طولانی
  • از دست دادن حس روی پوست
  • تغییر در عملکرد روده مانند یبوست
  • تغییر در عملکرد مثانه
  • تغییر در عملکرد جنسی

همچنین بخوانید: علت احساس ضعف عضلانی بدن چیست + درمان سریع این عارضه

تشخیص کیست تارلوف

تشخیص کیست تارلوف به دلیل آگاهی محدود از این بیماری و به دلیل داشتن بسیاری از علائم میتوان از اختلالات دیگر تقلید کرد. بیشتر پزشکان مراقبت های اولیه احتمال کیست تارلوف را در نظر نمیگیرند. بهتر است با تجربه در درمان این بیماری با جراحان مغز و اعصاب مشورت کرد.

کیست های تارلوف وقتی بیمارانی که کمردرد یا سیاتیک دارند تصویربرداری رزونانس مغناطیسی انجام میدهند ، کشف میشوند.همچنین میلوگرافی ، توموگرافی کامپیوتری معمولا توصیه میشود.

اگر بیمار مشکلات مثانه داشته باشد و از پزشک متخصص اورولوژی استفاده میکند ، آزمایشاتی وجود دارد که میتواند به تشخیص کیست تارلوف کمک کند. آزمایشات استاندارد اورولوژی برای کیست تارلوف برای اینکه مشخص شود که بیمار مثانه عصبی (نقص عملکرد) دارد یا خیر کمک میکند. یکی دیگر از آزمایش ها سونوگرافی کلیه میباشد.

همچنین بخوانید: علت درد بعد از عمل دیسک کمر + درمان

درمان غیر جراحی کیست تارلوف

روش های درمانی غیر جراحی شامل تخلیه کمری از مایع مغزی نخاعی (CSF) ، آسپیراسیون کیست با هدایت سی تی اسکن و یک تکنیک جدیدتر شامل حذف CSF از داخل کیست و سپس پر کردن فضا با تزریق چسب فیبرین است، اما متاسفانه هیچ یک از این روش ها از عود علائم کیست جلوگیری نمی کنند.

عمل جراحی کیست تارلوف

جراحی کیست تارلوف شامل قرار رفتن در معرض ناحیه ستون فقرات که کیست در آن قرار دارد میباشد. کیست باز شده و مایع تخلیه میشود و سپس به منظور جلوگیری از بازگشت مایعات کیست با تزریق چسب فیبرین یا ماده دیگر انسداد می یابد.

تکنیک های جراحی مغز و اعصاب برای کیست های تارلوف علامت دارد شامل لامینکتومی ساده،برداشتن کیست میباشد.نشت CSF بعد از عمل شایعترین عارضه است ، اما در برخی موارد ممکن است این نشت ها خود بهبود یابند.


عوارض کیست تارلوف در ستون فقرات

افراد مبتلا به کیست در ستون فقرات در صورت کوچک باقی ماندن کیست ممکن است درگیر عوارض چندانی نشوند. همانطور که کیست رشد کرده و بزرگتر می‌شود، دردهای بیشتری را سبب شده، دردهایی که به سمت پا امتداد پیدا می‌کنند. همچنین گرفتگی مجاری ستون فقرات در اثر رشد بیش از اندازه کیست نیز به درد، بی‌حسی و تیر کشیدن می‌انجامد.

کیست در ستون فقرات منجر به درد در نواحی مشخصی می‌شود، از جمله درد حین ایستادن یا درد در نتیجه بی‌حرکت ماندن پس از یک مدت طولانی. تغییر مکرر موقعیت و حالت بدن می‌تواند به کاهش درد ناشی از کیست در ستون فقرات کمک کند. همچنین انجام کارها در حالت نشسته نیز به کمتر شدن درد کمک می‌کند.

چرا که در حالت نشسته حفره ستون فقرات به میزان بیشتری باز می‌شود و این از فشار کیست بر نخاع می‌کاهد.کیست‌های سینوویال در افراد بالای ۶۵ سال رواج دارد. این کیست‌ها نیز مانند سایر انواع کیست‌ در ستون فقرات غیر سرطانی (خوش خیم) بوده و عوارض ناشی از آن ممکن است مدت طولانی بدون پیشرفت باقی بماند.

عوارض کیست سینوویال بطور مشخص به اندازه، موقعیت و میزان اثر آن بر روی اعصاب پیرامون بستگی دارد. عوارض شایع این کیست‌ها عبارتند از:

  • درد در نواحی پایینی کمر
  • درد پا، در یک یا هر دو پا
  • نقص‌های عصبی شامل بی حسی، مورمور شدن، تضعیف عضلات در یک یا هر دو پا
  • گرفتگی‌های دردناک در عضلات پا

همچنین بخوانید: درد در ناحیه پایین کمر نشانه چیست؟

روش‌های شناسایی کیست در ستون فقرات

بوسیله تصویربرداری ام‌آرآی (MRI) کیست بطور کاملا آشکار به شکل یک کیسه در مجاورت مفصل ستون فقرات دیده می‌شود. ممکن است پزشک تصویربرداری اشعه ایکس را نیز به منظور بررسی سایر اختلالات احتمالی تجویز کند.

درمان کیست تارلوف در ستون فقرات

در مورد کیست‌های کوچک که سرعت رشد کمی داشته و عوارضی ندارند ممکن است نیاز به درمان خاصی نباشد مگر بازبینی و بررسی‌های دوره‌ای. روش‌های درمانی مرسوم شامل استراحت، استفاده از داروهای ضد التهاب و مسکن، تزریق استروئید و تخلیه آن است.

اگرچه این روش‌ها می‌تواند بطور موقت به کاهش عوارض کمک کند اما کیست می‌تواند مجدد پر از مایع شود و مشکل ایجاد کند. در مورد کیست‌هایی که دردسرآورتر بوده و باعث درد و اختلال در راه رفتن می‌گردد جراحی توصیه می‌شود که روش‌های جراحی مختلفی برای خارج کردن این کیست‌ها وجود دارد.

همچنین بخوانید: داروهای ضد درد و ضد التهاب کدامند؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا