دسته‌بندی نشده

کاکائو: دارویی برای سلامتی

● اروپاییان این ماده گیاهی را امتحان کرده و عاشق می شوند؟!
برای اولین بار در سال ۱۵۱۹ اروپاییان طعم کاکائو را چشیدند. در این زمان مانتوزوما ، امپراطور قبیله آزتک ، نوشیدنی طعم دار کاکائو را به هرناندو کورتز(سرباز و جهان پژوه اسپانیایی) و سربازانش پیشنهاد کرد. سپس این سربازان دانه های کاکائو را برای کشت به اسپانیا بردند و و ترکیب مایع جدیدی از کاکائو را تولید کردند.از آن زمان این نوشیدنی در سراسر اروپا باب شد و تاکنون نیز به عنوان بهترین نوشیدنی باقی مانده است.

● کاکائو به خاطر قدرت اغواکننده خود معروف می شود!
کاکائو به عنوان ماده ای شهوت انگیز در بارگاه سلطنتی فرانسه شهرت می یابد و ادبیات و هنر فرانسه به طور چشم گیری از این ماده اغوا گر الهام می گیرد. حتی امروزه نیز در علم رمانتیک کاکائو با همین خاصیت شناخته می شود.

کاکائو شهرت جهانی می یابد. اولین ماشین یا دستگاه تولید کننده شکلات در سال ۱۷۸۰ در بارسلونا ساخته می شود و به این ترتیب روشی برای تولید انبوه شکلات خلق می شود.

بعدها دستگاه های مکانیکی دیگری برای تولید شکلات نرم، کرم مانند و جامد اختراع می شود و اولین قالب های جامد کاکائو توسط فرای و سان(تولید کنندگان شکلات در انگلستان)در اوایل دهه ۱۸۰۰ توسعه می یابد.

ارتباط کاکائو با روز عشق(ولنتاین)
دادن شکلات به عنوان یادگاری توسط عشاق در روز ولنتاین از قرن ۱۷ باب می شود. و از سال ۱۸۶۸ اولین جعبه های کاکائو ویژه روز ولنتاین توسط ریچارد کادبری تولید می شود.

در سال ۱۸۷۲ برای اولین بار شکلات شیری توسط دانیل پیتر در کشور سوئیس تولید می شود و حتی در سالهای جنگ جهانی دوم دولت امریکا این ماده غذایی را بین سربازان خود پخش می کرده است. امروزه نیز در جیره غذایی مردم امریکا قالبهای کاکائو وجود دارد. حتی به عنوان بخشی از رژیم غذایی ،به فضانوردان امریکایی کاکائو داده می شود.

● آیا به راستی کاکائو خاصیت شهوت افزا دارد؟
علی رقم تاریخچه استفاده از این ماده، چنین حقیقیتی نیست. کاکائو حاوی مقدار کمی ماده شیمیایی به نام فنیل اتیل امین(PEA)- داروی عشق- است و می تواند در کنترل توان فیزیکی، خلق وخو و هوشیاری موثر باشد.

مقدار بسیار کم این ماده شیمیایی در هنگام سرخوشی و شادمانی عاطفی در خون آزاد شده و باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب می شود.اگر چه تاکنون شواهدی مبنی بر افزایش مقدار این ماده شیمیای در مغز هنگام مصرف آن وجود ندارد ، ولی با این حال طرفداران کاکائو مدعی چنین تفاوت و تغییری هستند.

کاکائو در قرن ۲۱ به عنوان ماده ای برای حفظ سلامتی شناخته می شود.شکلات تیره(برعکس شکلات سفید و شیری)حاوی فلاونوئید های سالمی مشابه آنچه در چای، میوه و سبزیجات وجود دارد، می باشد.

مطالعات نشان می دهد که مصرف کم شکلات تیره می تواند جریان خون را در رگ ها بهتر کرده و سطح قند خون را کنترل می کند و خطر بروز مقاومت نسبت به انسولین را کاهش می دهد.

اما باید مراقب بود که آب نبات کاکائو حاوی قند و چربی های اشباع شده فراوان است که مصرف بیش از اندازه آن سبب افزایش وزن می شود. بنابراین تنها به خوردن مقدار بسیار کم آن ، برای کسب سلامتی بسنده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا