دسته‌بندی نشده

کالری زولبیا و بامیه : 100 گرم زولبیا بامیه چقدر کالری دارد ؟

کالری زولبیا بامیه چقدر است ؟

با توجه به این که این روزها در ماه مبارک رمضان هستیم، مهمان سفره های افطار بسیاری از ما؛ زولبیا و بامیه است. این شیرینی بسیار شیرین و پر از شهد، با این که در دیگر ایام سال نیز در دسترس است اما در ماه رمضان مشتری های بیشتری دارد.

زولبیا یک شیرینی جداست و بامیه هم یک شیرینی دیگر است ولی معمولا این دو شیرینی در کنار یکدیگر خریداری و میل می شوند. در کنار این دو شیرینی از ترکیب گوش فیل هم استفاده می شود.

با بررسی هایی که صورت گرفته، در کتاب هایی که درباره ی ثبت اتفاقات دربار قاجاریه بوده؛ این گونه کاشف به عمل آمده است که زولبیا و بامیه برای اولین بار در زمان ناصرالدین شاه قاجار پخته شده اند!

گویا همین که این شیرینی تنها در ماه رمضان بیشتر متقاضی دارد نیز رسمی بوده که از همان دوران قاجار باب شده بوده است.

کالری زولبیا و بامیه

کالری یک عدد زولبیا و بامیه

کالری زولبیا بامیه

زولبیا و بامیه علاوه بر این‌ که قند و چربی بالایی دارد، به دلیل حرارت زیادی که می‌ بیند، از ارزش غذایی چندانی برخوردار نیست. از طرفی جذب قند زولبیا و بامیه به علت داشتن چربی زیاد 2 تا 3 ساعت طول می‌کشد.

هر بامیه 80 کالری و 100 گرم زولبیا 450 کالری دارد.

هر دانه بامیه به طور متوسط حدود ۸۰ کالری دارد که برای سوزاندن آن می‌ توان فعالیت‌ های زیر را انجام داد:

  • پیاده روزی ۲۶ دقیقه
  • دویدن آهسته ۱۰ دقیقه
  • شنا ۷ دقیقه
  • دوچرخه سواری ۱۷ دقیقه

۱۰۰ گرم زولبیا ۴۵۰ کالری دارد که این کالری، معادل کالری مورد نیاز برای انجام فعالیت‌ های زیر است:

  • پیاده‌ روی ۱۲۶ دقیقه
  • شنا ۳۸ دقیقه
  • دوچرخه سواری ۶۹ دقیقه
  • دویدن آهسته ۵۲ دقیقه

میزان کالری زولبیا بامیه

زولبیا و بامیه چند کالری دارد ؟

مضرات زولبیا بامیه

مصرف زیاد زولبیا و بامیه به خصوص زولبیا بامیه‌ هایی که از بازار خریداری می‌ شوند، برای سلامتی مضر است. برخی از این مضرات عبارتند از:

بیماری‌ های قلبی: متاسفانه بسیاری از قنادی‌ ها برای تهیه زولبیا و بامیه از روغن جامد استفاده می‌کنند، این نوع روغن‌ها دارای مقدار زیادی اسید چرب اشباع هستد و این نوع چربی‌ها خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی را افزایش می‌دهند.

افزایش احتمال ابتلا به سرطان: روغنی که برای سرخ کردن زولبیا و بامیه استفاده می‌شود باید بعد از هر بار سرخ کردن تعویض شود و از روغن جدید برای سرخ کردن استفاده شود، اما برخی از قنادی‌ها اینکار را انجام نمی‌ دهند، همین امر باعث سرطان زا بودن زولبیا و بامیه می‌ شود.

عدم تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن: زولبیا و بامیه به دلیل قند و چربی بالایی که دارد باعث سیری زودرس و کاهش اشتها می‌شود، افرادی‌که روزه خود را با این ماده غذایی افطار می‌کنند تمایلی به خوردن وعده اصلی غذا ندارند و این امر باعث می‌شود مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین نشود.

رفلاکس معده: مصرف قند زیاد باعث تشدید رفلاکس معده (بازگشت اسید معده به مری) می‌شود.

چند توصیه برای به حداقل رساندن مضرات زولبیا و بامیا:

  • از قنادی‌ های معتبر که تحت نظارت وزرات بهداشت فعالیت می‌کنند خرید کنید.
  • از خرید زولبیا بامیه سوخته یا خمیر گونه اجتناب کنید.
  • از خرید زولبیا و بامیه که در قنادی به صورت رو باز نگه داری می‌شوند و در معرض آلاینده‌ها قرار دارد، اجتناب کنید.
  • قند و چربی بالای زولبیا و بامیه باعث تشنگی می‌شود بنابراین از مصرف آن در وعده سحر اجتناب کنید.
  • زولبیا و بامیه باید در محل‌های خشک و خنک مانند یخچال نگه داری شود.
  • افراد دیابتی باید از مصرف این شیرینی اجتناب کنند.
  • کشمش، خرما و توت دارای قند طبیعی هستند و بهتر است افراد روزه دار قند مورد نیاز بدنشان را از طریق این مواد غذایی تامین کنند.
  • از نگه داری زولبیا و بامیه برای مدت طولانی در منزل خودداری کنید.
  • زولبیا و بامیه را در معرض نور خورشید و پشت شیشه قرار ندهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا