دسته‌بندی نشده

کاربردهای درمانی قرص تاپنتادول 

موارد مصرف و عوارض جانبی تاپنتادول

تاپنتادول (Tapentadol) یک داروی مخدر است. این دارو یک مسکن قوی می‌باشد که به دو طریق عمل می‌کند. این دارو به بخش‌هایی کوچکی از مغز و طناب نخاعی به نام گیرنده‌های اپیوئیدی متصل شده و از سویی دیگر سبب تنظیم سطح هورمون آدرنالین در مغز می‌شود. این مکانیسم‌ها سبب کاهش احساس درد می‌شود.

نام تجاری : Tapentadol hydrochloride، Nucynta تاپنتادل ، تپنتادول ، تپنتادل

موارد منع مصرف داروی تاپنتادول

  • به تاریخ انقضای داروی تاپنتادول توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌ شده است، از آن مصرف نکنید.
  • هرگز داروی تاپنتادول را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • تاپنتادول را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک، مصرف نکنید.
  • تداخل دارویی تاپنتادول را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

قرص

تداخلات دارویی تاپنتادول

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

برخی از داروهایی که ممکن است با داروی تاپنتادول تداخل کنند عبارت‌اند از: داروهای ضد درد خاص (مسکن‌های مخلوط آگونیست / آنتاگونیست مانند پنتازوسین نالبوفین، بوتورفانول)، نالترکسون.

اگر همراه با تاپنتادول ، داروهای دیگری که باعث افزایش سروتونین می‌شوند را مصرف کنید، خطر ابتلا به سندرم یا سمیت سروتونین افزایش می‌یابد. نمونه‌هایی از این داروها عبارت‌اند از: MDMA یا “اکستازی (ecstasy)” ، مخمر سنت جان (St. John’s wort)، داروهای ضد افسردگی خاصی (از جمله SSRI ها مانند فلوکستین (fluoxetine) / پاروکستین، SNRI ها مانند دولوکستین (duloxetine) / ونلافاکسین (venlafaxine)).

تاپنتادول با مهارکننده‌های MAO تداخل دارویی جدی ایجاد می‌کنند، این تداخل ممکن است حتی منجر به مرگ شود، از استفاده مهارکننده‌های MAO (ایزوکاربوکسازید (isocarboxazid)، لینزولید (linezolid)، متیلن بلو (methylene blue)، موکلوبماید (moclobemide)، فنلزین (phenelzine)، پروکاربازین (procarbazine)، رازاگیلین (rasagiline)، سلجیلین (selegiline)، ترانیل سیپرومین (tranylcypromine)) همراه با این دارو اجتناب کنید. اکثر مهارکننده‌های MAO حتی نباید تا ۲ هفته قبل از شروع استفاده از داروی تاپنتادول ، استفاده شوند، برای شروع یا قطع استفاده از داروها با پزشک خود مشورت کنید.

اگر تاپنتادول با سایر داروهایی که ممکن است تنفس شما را تحت تأثیر قرار دهند و یا موجب خواب آلودگی شوند ، مصرف گردد ، ممکن است عوارض جانبی جدی (مانند تنفس آهسته و کم عمق، خواب آلودگی و سرگیجه شدید) ایجاد کند. بنابراین اگر در حال مصرف داروهای دیگری مانند الکل، داروهای آلرژی، سرماخوردگی یا سرفه ، داروهای ضد تشنج (مانند فنوباربیتال) ، داروهای خواب و یا اضطراب (مانند آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم) ، شل کننده‌های عضلانی، داروهای تسکین درد (مانند کدئین، هیدروکودون) و داروهای روحی (مانند ریسپریدون، آمی تریپتیلین، ترازودون) هستید ، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

برچسب روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای سرماخوردگی، مکمل غذایی و سرفه) بررسی کنید، چرا که ممکن است مواد تشکیل‌ دهنده آن‌ها موجب خواب آلودگی شود. از داروساز خود در مورد استفاده از آن‌ها سؤال کنید تا با خیال راحت بتوانید از این داروها استفاده نمایید.

داروی تاپنتادول ممکن است با تست‌های آزمایشگاهی خاص (از جمله سطوح آمیلاز / لیپاز) ، تداخل کند و باعث نتایج اشتباه شود. قبل از آزمایش به پرسنل آزمایشگاه اطلاع دهید که این دارو را استفاده کرده‌اید.

Tapentadol

نکاتی که قبل از مصرف تاپنتادول باید در نظر گرفته شود

بعضی داروها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی تاپنتادول ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  1. در صورتی‌ که باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید یا در صورتی‌ که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  2. اگر هرگونه مشکل کبدی یا کلیوی دارید.
  3. اگر شما مشکل پروستات یا هر گونه مشکل دفع ادرار دارید.
  4. اگر هر گونه مشکل تنفسی مثل آسم و یا بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD) دارید.
  5. اگر به شما گفته شده است که فشارخون پایین دارید .
  6. اگر هرگونه مشکل تیروئیدی یا غدد آدرنال دارید.
  7. اگر مبتلابه صرع هستید.
  8. اگر مشکل مجرای صفراوی دارید.
  9. اگر اسهال شدید دارید و یا بیش از یک هفته است که دچار یبوست یا مشکل التهابی روده شده‌اید.
  10. اگر به بیماری ضعف عضلانی به نام میاستنی گراویس مبتلا هستید.
  11. اگر به تازگی دچار مصدومیت شدید سر شده‌اید.
  12. اگر شما تاکنون دچار یک مشکل بهداشت روانی به نام سایکوز هستید.
  13. اگر به مصرف مواد مخدر و یا الکل اعتیاد دارید.
  14. اگر سابقه واکنش آلرژیک به داروی دیگری دارید.

اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

عوارض جانبی احتمالی داروی تاپنتادول

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. بعضی از عوارض ، بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • احساس منگی و خواب آلودگی: در این شرایط از رانندگی کردن و کار با ابزار خودداری نمایید.
  • احساس کسالت: این عارضه در چند روز اول بر طرف می‌شود. اما در صورت تداوم با پزشک خود مشورت نمایید.
  • سردرد: از پزشکتان بخواهید که یک مسکن تجویز نماید.

اگر علائمی در شما پدید آمد که احساس می‌کنید به‌ واسطه مصرف داروی تاپنتادول می‌باشد با پزشک خود صحبت کنید.

نحوه نگهداری داروی تاپنتادول

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

بیشتر بخوانید:

انواع قرص مسکن : ۲۰ قرص مسکن قوی برای درمان انواع دردها

اطلاعات دارویی کامل مسکن هیدروکودون-استامینوفن

موارد مصرف و عوارض قرص استامینوفن کدئین

separator line

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا