دسته‌بندی نشده

چه کسانی نباید گریپ‌ فروت بخورند؟

عوارض مصرف گریپ فروت

برخی میوه ها را در زمان بیماری نباید میل کنید و بهتر است از مصرف آن ها پرهیز کنید و تا بهبودی کامل لب به آن ها نزنیدگریپ‌ فروت یکی از این میوه های ممنوعه است بد نیست با عوارض مصرف گریپ فروت در هنگام بیماری آشنا شوید .

سیب، آلو یا گریپ‌ فروت! کدام‌شان را در روزهای بیماری نباید خورد؟

گرچه می‌گویند گریپ‌ فروت سرشار از ویتامین C و آنتی‌ اکسیدان است اما محققان می‌گویند هرگز در زمان بیماری نباید سراغش بروید. از نظر آن ها این میوه در زمانی که تحت درمان هستید، می‌تواند در روند درمانتان تداخل منفی ایجاد کرده و به سلامت‌ تان آسیب برساند. آن ها تاکید می‌کنند که هرگز در زمانی که دارو درمانی می‌کنید این میوه را مصرف نکنید.

از مصرف آلو در زمان دل درد و اسهال خودداری کنید .

سیب میوه مفیدی برای درمان دل درد است .

مضرات گریپ‌ فروت

معتقدند به ویژه در زمان مصرف داروهایی مثل استاتین (ضد کلسترول )، بنزودیازپین (آرام‌ بخش)، داروهای ضد‌ افسردگی یا داروهای مربوط به بیماری‌ های قلبی، نباید سراغ گریپ‌ فروت رفت چراکه این میوه می‌تواند روی آنزیم‌ها تاثیر بگذارد و متابولیسم بدن را دچار اختلال کند. پس در زمان بیماری گریپ‌ فروت را فراموش کنید!

همچنین بخوانید: معرفی کامل مزایا و عوارض مصرف ویتامین C

۳ نکته گریپ‌ فروتی:

  1. چون گریپ‌ فروت دارای کالری کمی ‌است نوشابه بسیار خوبی برای آن هایی است که می‌خواهند وزن کم کنند و لاغر شوند. گریپ‌ فروت کمتر از پرتقال قند دارد.
  2. گریپ‌ فروت داروی خواب است. اگر می‌ خواهید خواب خوش و سنگین داشته باشید یک گریپ فروت و یا آب آن را قبل از رفتن به رخت‌ خواب بخورید.
  3. مهم‌ترین کاربرد گریپ‌ فروت پیشگیری از بیماری قلبی است و گریپ‌ فروت شفا بخش قلب است زیرا کلسترول را پایین آورده و رگ‌‌ ها را از وجود چربی‌‌ ها و مواد رسوب کرده پاک می‌کند و پیشرفت تصلب شرایین را متوقف می‌ سازد.

تحقیقاتی که به‌ تازگی روی بیماران مبتلا به کلسترول بالا انجام شده نشان داده است که مصرف دو عدد گریپ‌ فروت در روز کلسترول خون را به‌ طور متوسط ۱۰ درصد پایین می‌ آورد و حتی مقدار HDL را که چربی مفید است، بالا می‌ برد.

همچنین بخوانید: LDL در آزمایش خون : تفسیر کامل کلسترول بد (LDL) در آزمایش چیست ؟

گریپ فروت خطرناک

آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که فکر می‌کنید، اگر نصف یک گریپ‌فروت را به عنوان صبحانه بخورید، صبحانه‌ای بسیار سالم داشته‌اید؟ شاید، البته به این شرط که تا مدت‌ها بعد از آن، داروی خاصی برای خوردن نداشته باشید. چون در غیر این صورت، ممکن است با همان داروی معمولی، خطرات جدی به سراغ شما بیاید.

عوارض گریپ‌ فروت

تعامل بین گریپ‌فروت و برخی از داروها ممکن است به طور ناخواسته باعث اووردوز (مصرف بیش از حد)‌ شود. برای فهمیدن این که گریپ‌فروت، تا چه حد و بر چه درصدی از داروها موثر است، دیوید بیلی از دانشگاه وسترن اونتاریو واقع در کانادا، مطالعات و اطلاعات مربوط به تجویز داروهای مختلف را مرور کرده تا ببیند در چه مواردی،‌ ردپایی از واکنش‌های ذکر شده پیدا می‌شود.

در بین 85 دارویی که می‌توانند با گریپ‌فروت واکنش بدهند، در 43 مورد، وکنش دارو با این میوه، می‌تواند تاثیرات شدیدی بر بدن داشته باشد. به علاوه، از سال 2008/ 1387 به بعد، با وارد شدن داروهای جدید به بازار عرضه دارویی، به تعداد این داروها در حدود 24 درصد افزوده شده است.

اما گریپ‌فروت چه تاثیری بر این داروها دارد؟

به گفته محققین، مواد شیمیایی موجود در میوه گریپ‌فروت، نوعی آنزیم را در بدن از بین می‌برد که خود مسئول از بین بردن برخی مواد و از جمله داروها در بدن است. بنابراین، با خوردن گریپ‌فروت، دیگر آنزیمی وجود ندارد تا داروی مصرف شده را به موقع در بدن از بین ببرد و این دارو همچنان آزادانه در بدن گردش خواهد کرد.

ماندن دارو در بدن، می‌تواند منجر به اووردوز (مصرف بیش از حد) شود. به گفته بیلی،‌ نوشیدن یک لیوان آب گریپ‌فروت کافی است که تا حتی ساعت‌ها بعد، اگر داروی مخصوصی بخورید، باعث شود آن دارو بیش از مدت زمان مجاز در بدن شما بماند.

عارضه جانبی مصرف زیاد گریپ فروت

واکنش گریپ‌فروت و دارو در شدیدترین حالت، موقعیتی به نام تورسید دو پوینتز ایجاد می‌کند، حالتی که می‌تواند باعث ایست قلبی و مرگ شود. این حالت در ترکیب گریپ‌فروت و داروهای ضد سرطان به وجود می‌آید.

بیل ویدمر، از آزمایشگاه مطالعات گیاهی و باغبانی آمریکا واقع در فورت‌پیس فلوریدا در این‌باره می‌گوید: «البته در مورد داروهای خاص، قطعا احتیاط لازم و ضروری است. اما افرادی هم هستند که معتقدند در این زمینه، زیاده‌روی و اغراق شده است».

همچنین بخوانید: داروهای ضدافسردگی : آشنایی ویژه با قرص های ضد افسردگی

برخی از انواع داروهایی که اثرگذاریِ آنها با مصرف گریپ فروت مختل می‌شود شامل موارد زیر است:

  • داروهای استاتین پایین آورنده کلسترول همچون “زوکور”
  • داروهای کاهنده فشار خون همچون “پروکاردیا”
  • داروهای جلوگیری کننده از پس زدن عضو پیوندی همچون “ساندیمون”
  • داروهای ضد اضطراب همچن “بوسپیرون”

البته برخی داروهای دیگر هم در این فهرست قرار می‌گیرند؛ اما این تداخل دارویی همیشه ایجاد نمی‌شود و شدت تداخل نیز به عواملی چون بدن فرد، نوع دارو و مقدار آب‌میوه مصرفی بستگی دارد.

همچنین بخوانید: داروهای فشار خون بالا : معرفی کامل انواع داروهای کاهنده فشار خون

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا