دسته‌بندی نشده

چند پلوی خوشمزه مخصوص روزهای پاییزی

طرز تهیه آلبالو پلو

طرز تهیه پلو

مواد لازم:
-*- برنج سه پيمانه
-*- آلبالوي بدون هسته 300 گرم
-*- مرغ بدون استخوان 300 گرم
-*- پياز يك عدد متوسط
-*- شكر دو قاشق غذا خوري
-*- نمك ، زعفران ، روغن به مقدار لازم

طرز تهيه :

برنج رو از چند ساعت قبل در مقداري آب سرد و نمك خيس كنيد . بعد طبق روش دم كردن پلو معمولي دم كنيد و در همين حين مراحل زير رو انجام بديد :

تهیه پلو

مرغ رو جداگانه با يك عدد پياز و کمی زدچوبه و فلفل ، با شعله كم و دو ليوان آب بپزيد و كنار بذاريد تا سرد شه بعد به قطعات مورد نظر خرد کنید .

پياز رو از آب مرغ در بياريد و دور بندازيد و آب مرغ رو به دو قسمت تقسيم كنيد.نصفي از آب مرغ رو در يك تابه بريزيد و آلبالو هاي بدون هسته رو بهش اضافه كنيد.

بذاريد كمي آلبالو ها در آب مرغ بجوشه بعد دو قاشق شكر اضافه كنيد و هم بزنيد وقتي كمي آب مرغ كشيده شد ، مرغ ها رو به آلبالو اضافه كنيد و باقي آب مرغ و نصف استكان زعفران دم كرده رو اضافه کنید و در تابه رو بذاريد و اجازه بديد تا با حرارت خيلي كم آب مرغ كاملا به خورد آلبالو ها بره و كاملا آب مخلوط كشيده بشه.

میتونید براي مخلوط كردن برنج و آلبالو ، موقع آبكش كردن برنج ، مخلوط مرغ و آلبالو رو لابه لاي برنج بریزید و برنج رو دم کنید ( مثل ساير پلوهاي مخلوط ) در اینصورت باید برنج رو زنده تر بردارید.

برنج باید تا اندازه ای بجوشه که وقتی بین دو انگشت لهش میکنید اطراف برنج نرم و مغزش کمی خام باشه .

البته ممکنه برنج به خوشرنگی حالتی که بعد از دم کشیدن مواد رو مخلوط میکنید نشه پس بهتره برنج رو جداگانه دم كنيد و مواد رو هم جداگانه آماده كنيد بعد موقع سرو غذا مواد رو با هم مخلوط كنيد .

آلبالو پلو رو با گوشت قلقلی هم میتونید درست کنید.

آلبالوی تازه رو شسته و دُم و هسته اش رو بگیرید ، البالوها رو داخل قابلمه بریزید و شکر روا روی البالوها بپاشید و چند دقیقه روی حرارت ملایم قرار بدید تا البالوها نرم شن ، پس از اینکه البالوها نرم شدند از روی حرارت بردارید و ابکش کنید ، اب اضافی رو مجدد روی حرارت قرار بدید تا کمی غلیظ بشه.

داخل کاسه ای گوشت چرخ کرده ، پیاز رنده شده ، نمک و فلفل رو مخلوط کنید بعد ازش کوفته های قلقلی درست کنید و در روغن سرخ کرده و کنار بذارید.

ته قابلمه روغن بریزید و ته دیگ مورد نظرتون رو قرار بدید ، برنج ابکش شده و البالوها رو لایه لایه داخل قابلمه بریزید ، حرارت رو زیاد کنید تا برنج شروع به بخار کردن کنه ، حرارت رو ملایم کنید و دم کنی رو بذارید تا البالو پلو دم بکشه ، در اواسط پخت 1 لیوان شربت البالو رو با مقداری کره یا روغن داغ مخلوط کنید و روی برنج بدید.

برای سرو البالو پلو رو در ظرف بریزید و روش رو با کوفته های سرخ شده ، مقداری البالو و برنج زعفرانی تزئین کنید ( برای تهیه برنج زعفرانی مقداری برنج سفید رو با مقداری کره و زعفران دم کرده مخلوط کنید و روی البالو پلو قرار بدید تا همزمان دم بکشه ).

نکته :
-*- یک کاسه کوچیک از آلبالو ها رو کنار بذارید تا در زمان سرو غذا روی برنج رو تزئین کنید.
-*- در صورتی که میخواید برنج صورتی خوشرنگی داشته باشید میتوانید شربت البالو رو روی برنج ندید و صبر کنید تا برنج دم بکشه بعد با شیره البالوی غلیظ شده مخلوط کنید و سرو کنید ( در اینصورت باید اواسط پخت به برنج مخلوط اب و کره اضافه کنید ).
-*- ميتونيد براي تزئين روي پلو از خلال پسته و بادام هم استفاده كنيد.
-*- طعم اين غذا ملسه ( ترش و شيرين ) و البته كمي هم به ترشي ميزنه .اگه خواستيد شيرين تر باشه مقدار شكر رو تا يك قاشق ديگه اضافه كنيد ولي معمولا همين مقدار باب طبع همه هست.

پخت انواع برنج

طرز تهیه کشمش پلو با گوشت

طرز تهیه پلو

مواد لازم:

-*- برنج 4 پیمانه
-*-گوشت ( ترجیحا گوسفند ) 500 گرم
-*-کشمش 1 پیمانه
-*-پیاز متوسط 2 عدد
-*-کره به میزان لازم
-*-زعفران
-*-نمک ، فلفل ، زردچوبه ، دارچین ، کاری به میزان لازم

طرز تهیه:

برنج رو که از قبل با آب ولرم و نمک خیس کرده بودید به روش معمول آبکش کنید و بذارید تا دم بکشه.

پیاز ها رو خرد کنید و پیاز داغ رو آماده کنید نیاز نیست پیاز خیلی سرخ بشه. وقتی پیاز سبک شد ، زردچویه رو اضافه کنید و بعد از یه تفت تکه های گوشت رو که درشت خرد کردید با پیاز تفت بدید ، کاری و دارچین رو هم همراه با کمی زعفران به گوشت اضافه کنید.

من معمولا به میزانی از ادویه استفاده میکنم که ضمن اینکه تو طعم غذا تاثیر خوبی میذاره ولی باعث نمیشه که طعم ادویه تو غذا قالب باشه .

گوشت رو با مقدار کمی آب و شعله خیلی ملایم بپزید . اینکه آب گوشت کم باشه خیلی مهمه و باعث خوش طعم شدنش میشه . هر وقت آب گوشت تموم شد و به روغن افتاد دوباره کمی آب اضافه کنید تا گوشت بپزه در نهایت گوشتتون باید یک استکان آب غلیظ داشته باشه.

کشمش رو از قبل خیس کنید ، کره رو با مقداری روغن بذارید روی حرارت تا داغ بشه و کشمش رو سرخ کنید.

برای سرو این غذا برنج رو با مقداری زعفران و کشمش مخلوط کنید و داخل ظرف بکشید و همراه با گوشت سرو کنید.

این روش پخت کشمش پلو شمالیه و یکی از غذاهای اصلی برای شب های محرم که به عنوان نذری داده میشه. ممکنه تو شهر های مختلف کشمش پلو به روش های دیگه ای پخته بشه .

میتونید کشمش پلو رو با مرغ هم درست کنید. نوش جان

پخت انواع برنج

طرز تهیه نثار پلو – دماوند

طرز تهیه پلو

مواد لازم:

-*- برنج 6 پیمانه برنج
-*- گوشت گوسفندی بدون استخوان (ران یا ماهیچه) 1 کیلو
-*- لپه نصف پیمانه
-*- آلبالو خشک بدون هسته نصف پیمانه
-*- پیاز متوسط 3 عدد
-*- مخلوط پودر گل سرخ، پودر زیره، فلفل سیاه و زعفران از هر کدام به مقدار مساوی یک قاشق سوپخوری
-*- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
-*- پیاز 2 عدد(برای پخت گوشت)
-*- روغن به مقدار لازم
-*- زعفران به میزان لازم (برای طعم دار کردن گوشت)

طرز تهیه:

3 عدد پیاز رو خلال کنید و پیاز داغ رو آماده کنید.

گوشت رو تکه تکه کنید و همراه با 2 عدد پیاز خرد شده و کمی زعفران بذارید بپزه. بعد از اینکه گوشت پخت به آن کمی نمک اضافه کنید و بذارید آبش تموم بشه و به روغن بیافته.

لپه رو آب پز کنید ، آلبالو ها رو به مدت یک ساعت خیس کنید.

لپه ها و آلبالو رو آبکش کنید و تو یه تابه مقداری روغن بریزید و کمی تفتشون بدید. در پایان این مخلوط رو به پیاز داغ اضافه کنید.

برنج رو به شیوه معمول آبکش کنید و موقع دم کردن ، مخلوط ادویه پودری رو لابلای برنج بریزید و در پایان مخلوط پیاز داغ و لپه و آلبالو رو روی برنج در گوشه ای از قابلمه بریزید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید تا آماده شود.

زمان سرو برنج و مخلوط آلبالو و لپه و گوشت رو روی برنج بدید.

نکته :
-*- این غذا با قیمه نثار که قزوینیه فرق میکنه.
-*- به جای آلبالو میتونید از زرشک استفاده کنید.
-*- برای تزیین غذا میتونید از خلال پسته و بادام استفاده کنید.

پخت انواع برنج

طرز تهیه لوبیا پلو گیاهی

لوبیا پلو

مواد لازم :

-*- لوبیا سبز خورد شده 2 پیمانه
-*- برنج 3 پیمانه
-*- پیاز 1 عدد متوسط
-*- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری پر
-*- سویا 1 پیمانه
-*- فلفل و نمک و دارچین و ادویه کاری و زردچوبه به میزان لازم
-*- زعفران اب شده

طرز تهیه:

سویا ریز رو با مقداری آب ولرم نیم ساعت خیس کنید ، بعد سویا رو آبکش کنید تا آبش کاملا کشیده بشه.

پیاز رو ریز خرد کنید و پیاز داغ رو آماده کنید. ادویه ها رو به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدید تا بوی خامی ادویه ها گرفته بشه.سویا رو به پیاز داغ اضافه کنید و کاملا تفت بدید تا سویا حسابی مزه دار بشه.

لوبیا ها رو بعد از خرد کردن آب پز کنید و به سویا اضافه کنید. وقتی کمی سویا و لوبیا رو تفت دادید رب رو اضافه کنید و بازهم مواد رو تفت بدید تا رب سرخ بشه و رنگش باز بشه.

زعفران رو اضافه کنید و کمی آب بریزید و مواد رو به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید.

برنج رو آبکش کنید ، داخل قابلمه یک لایه برنج بریزید و یک لایه از مواد لوبیاپلو و بعد دوباره یک لایه برنج و… تا انتها این کار رو تکرار کنید.

در قابلمه رو بزارید حرارت رو زیاد کنید تا بخار برنج بالا بیاد بعد دم کنی بذارید و شعله رو کم کنید تا پلو دم بکشه.

پخت انواع برنج

طرز تهیه هویج پلو

طرز تهیه پلو

-*- مواد لازم:
-*- برنج 3 پیمانه
-*- هویج نیم کیلو
-*- گوشت بدون استخوان 400 گرم
-*- پیاز 2 عدد
-*- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
-*- نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین به میزان لازم
-*- شکر 2 قاشق غذاخوری
-*- روغن به میزان لازم
-*- سیب زمینی یا نان برای ته دیگ

طرز تهیه:
روغن در قابلمه بریزید و پیاز را تفت بدید.در اواخر سرخ شدن فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و کمی با پیاز تفت بدید.سپس گوشت ریز خرد شده و دارچین را به پیاز اضافه کنید و همراه با پیاز با حرارت بالا تفت بدید تا آب گوشت کشیده بشه.سپس رب را اضافه کنید و همراه با گوشت کمی تفت بدبد تا بوی خامی رب از بین بره.

گوشت را همراه با کمی آب بپزید تا کاملا مغز پخت بشه.در انتها زعفران آب کرده و نمک را به گوشت اضافه کنید.

هویج خلال شده را با کمی روغن و 2 قاشق شکر در ماهیتابه ریخته و آنقدر تفت بدهید تا شکر کاملا آب بشه.سپس تا نصف استکان آب در آن ریخته و با حرارت کاملا آرام کمی بپزد دقت کنید که هویج ها نسوزه و یا له نشه و شکل و بافتش رو حفظ کنه.
برنج را جداگانه آبکش کنید.

کف قابلمه سیب زمینی یا نان برای ته دیگ بذارید.روی سیب زمینی ها کمی برنج بریزید و روی برنج مقداری گوشت قیمه و روی آن دوباره برنج و کمی آب زعفران و مقداری هویج خلال و همینطور به ترتیب ادامه دهید.در پایان دوباره کمی زعفران حل شده را روی برنج بریزید.

برنج را روی حرارت بذارید و زمانی که بخار برنج بالا اومد دم کنی بذارید و حرارت را ملایم کنید.قبل از کشیدن پلو مقداری روغن داغ کنید و روی برنج بریزید.

نکته:
-*- هویج پلو را همراه با مرغ یا گوشت قلقلی هم درست میکنند به این صورت که:

-*- برای هویج پلو با گوشت قلقلی،پیاز را با رنده متوسط رنده کنید و بعد گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و به اندازهای متوسط قلقلی کنید و در روغن سرخشان کنید و همراه با هویج سرخ کرده لای پلو بدید و ادامه مراحل بالا.

-*- برای هویج پلو با مرغ ، مرغ را همراه با پیاز و نمک و فلفل و زدچوبه و زعفران بپزید و همراه با هویج سرخ کرده مانند مراحل بالا لای پلو قرار بدید.

-*- میتونید روی پلو زیره سیاه بدید و بعد پلو را دم کنید.

-*- برای تزئین برنج از کشمش یا زرشک سرخ شده و خلال پسته و بادام میتونید استفاده کنید.

منبع : آشپزخانه من

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا