دسته‌بندی نشده

پیشگیری از عارضه ایست قلبی

برای پیشگیری از سکته قلبی با این بخش از دلگرم همراه باشید.

http://www.delgarm.com/health/152970-%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D9%82%D9%84%D8%A8%E2%80%8C%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D9%81-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%88-%D8%A8%D8%A7%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%AF%D8%9F

چگونه می توان تشخیص داد که فرد در معرض خطر ایست قلبی و مرگ ناگهانی قرار دارد؟

معمولاً از تست های مختلف برای کمک به تشخیص عواملی که فرد را در خطر ایست قلبی و مرگ ناگهانی قرار می دهند استفاده می شود. این تست ها عبارتند از:

  • الکتروکاردیوگرافی(ECG) در تشخیص ایست قلبی

تست ساده ای است که برای تشخیص ایست قلبی و تعیین محل منشأ آریتمی و سایر مشکلات قلبی انجام می شود و موجود بودن یا نبودن حمله قلبی را نیز نشان می دهد.

  • اکوکاردیوگرافی در تشخیص ایست قلبی

با تولید امواج ماوراء صوت می توان نمای متحرکی از قلب به دست آورد. با این کار اطلاعات درباره ی اندازه و شکل قلب و نحوه عملکرد دهلیزها و بطن ها و دریچه های قلب به دست می آید. همچنین با اکوکاردیوگرافی می توان مشخص نمود که کدام مناطق قلب خون کافی دریافت نمی کنند و کدام قسمت از عضله قلب به طور طبیعی منقبض نمی شود که باعث ایست قلبی می گردد.

  • MUGA test یا MRI قلب در تشخیص ایست قلبی

در این اسکن ها مشخص می کنند که آیا توانایی پمپاژ قلب کاهش یافته است یا نه؟

  • کاتتریزاسیون قلب در تشخیص ایست قلبی

در این تست، یک لوله نازک قابل انعطاف موسوم به کاتِتِر از سرخرگ فوقانی ران یا سرخرگ بازو به داخل سرخرگ های کرونر قلب فرستاده می شود تا فشار و جریان خون داخل دهلیزها و بطن ها را اندازه گیری کند، نمونه های خونی قلب را جمع آوری نماید و سرخرگ های کرونر را به وسیله ی اشعه X بررسی کند.

  • بررسی الکتروفیزیولوژی در تشخیص ایست قلبی

در این روش برای تشخیص ایست قلبی و پیشگیری از مرگ ناگهانی از کاتتریزاسیون قلبی برای بررسی پاسخ های سیستم الکتریکی قلب به بعضی از داروها و تحریک الکتریکی استفاده می شود. با تحریک الکتریکی می توان دریافت که آیا سیستم الکتریکی قلب آسیب دیده است یا نه؟

 پیشگیری از مرگ ناگهانی قلبی

چهار راه‌کار جالب برای پیشگیری از حمله قلبی


غیر از ورزش و تغذیه مناسب و ترک سیگار، راه‌های جالب و موثری برای پیشگیری از حمله قلبی وجود دارد،‌ راه‌هایی که شاید کمی هم عجیب باشند، مثل خوردن شکلات تلخ و به اندازه خوابیدن، نه زیاد و نه کم!
به احتمال زیاد، با راه‌های زیادی آشنا هستید که به مرور زمان با آزمایش و خطا، معلوم شده در کاهش خطر بیماری‌های قلبی مفید هستند،‌ مثلا ترک سیگار، کاهش وزن، تمرین‌های بدنی و کاهش فشار خون و کلسترول.

1. دور از بزرگراه‌ها زندگی کنید

بر اساس مطالعه‌ای که در مورد ارتباط سروصدای ترافیک و بیماری قلبی انجام شده و نتایج آن در یوروپین هارت ژورنال منتشر شده، صدای بوق خودروها و ماشین‌های غول‌پیکر پر سروصدا، می‌توانند به رگ‌های خونی شما آسیب برسانند.

نتایج به دست آمده از بیش از 51,000 دانمارکی، نشان می‌دهد که هر 10 دسی‌بل افزایش در صدا، ریسک سکته قلبی را تا 14 درصد بالا می‌برد. برای افراد بالای 65 سال، این میزان افزایش در صدا، به 27 درصد افزایش خطر منجر می‌شود.اما چرا؟ در معرض سروصدای زیاد بودن،‌ احتمالا سطح هورمون‌های استرس را در بدن بالا می برد و فشار خون را افزایش می‌دهد که در نتیجه، خطر حمله قلبی بیشتر می‌شود.

2. به اندازه کافی بخوابید، نه زیاد و نه کم

زیاد خوابیدن و کم خوابیدن، هر دو می‌تواند برای قلب شما مضر باشد. بر اساس تحقیقاتی که نتایج آن در نشریه یوروپین هارت ژورنال منتشر ‌شده، در مقایسه با افرادی که 7تا 8 ساعت در شب می‌خوابند، افرادی که شب‌ها 6 ساعت یا کم‌تر می‌خوابند، 48 درصد بیشتر با خطر بیماری‌های قلبی مواجه می‌شوند و 15 درصد بیشتر ممکن است حمله قلبی را تجربه کنند یا حتی بر اثر آن جان خود را از دست بدهند.چنان که محققین می‌گویند، وقتی چشم‌ها برای مدت زمان کمی بسته باشند، فشار خون و کلسترول بالا می‌رود و افراد در معرض ابتلا به چاقی یا دیابت نوع دو قرار می‌گیرند.
همچنین خواب زیاد هم برای قلب دردسرساز است. کسانی که هر شب 9 ساعت یا بیشتر می‌خوابند، در مقایسه با افرادی که 7تا 8 ساعت می‌خوابند، 41 درصد بیشتر در معرض تجربه بیماری‌های قلبی یا مرگ بر اثر آن قرار دارند.

 پیشگیری از مرگ ناگهانی قلبی

3. مراقب نوشابه‌های رژیمی باشید

مطالعه‌ای که 2,564 شرکت‌کننده داشته، نشان می‌دهد افرادی که هر روز نوشابه رژیمی می‌نوشند، در مقایسه با افرادی که اصلا سراغ این نوشیدنی‌ها نمی‌روند، 48 درصد بیشتر در خطر حمله قلبی و سکته هستند. حتی وقتی دیگر مولفه‌های موثر احتمالی،‌ مانند ابتلا به سندرم مربوط به متابولیسم یا سابقه بیماری قلبی کنترل شدند، ‌باز هم همین نتیجه به دست آمد.
البته، این مطالعات فقط همایندی و همبستگی را نشان می دهند و معلوم نیست که رابطه علت و معلولی در کار باشد. برای رسیدن به نتیجه قطعی، مطالعات بیشتری مورد نیاز است،‌ با این حال،‌ دانستنش بد نیست!

4. شکلات تلخ بخورید

برخی مطالعات نشان داده اند که خوردن شکلات تلخ، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و نیز سکته را کاهش می‌دهد. مطالعه‌ای بر روی 44,000 شرکت‌کننده نشان می‌دهد افرادی که هر هفته شکلات تلخ می‌خورند، 22 درصد کم تر از افرادی که اصلا شکلات نمی‌خورند، در معرض چنین بیماری‌هایی هستند.مطالعه دیگری نشان داده افرادی که در روز مقدار کمی شکلات تلخ می‌خورند (حدود 6- 7 گرم در روز) دارای مقدار کم‌تری از نوعی پروتئین در خون خود هستند که با التهاب مرتبط است. همچنین سایر مطالعات نشان می‌دهند که مصرف شکلات، فشار خون را پایین می‌آورد، از تشکیل پلاک در رگ‌ها جلوگیری می‌کند و جریان خون را بهبود می‌بخشد.

 پیشگیری از مرگ ناگهانی قلبی

اما چرا شکلات این همه مفید است؟ به گفته محققین، فواید شکلات از فلاونوئیدها است، ترکیباتی در شکلات که از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کند. این ترکیب‌ها در شکلات تلخ به وفور وجود دارند. همچنین شکلات تلخ به بازداری آنزیم اِی.سی.ایی کمک می‌کند که در تنظیم جریان خون سهم دارد. غیرفعال‌سازی آنزیم ای.سی.ایی، فشار خون را کاهش می‌دهد و برخی از داروهای فشار خون به طور خاص همین آنزیم را نشانه می‌روند.

نکته: رعایت موارد زیر احتمال بروز بیماری رگ های کرونر و ایست قلبی و مرگ ناگهانی را کاهش می دهد:

  • مصرف کلسترول و چربی های اشباع شده به مقدار کم خطر بروز ایست قلبی را کاهش می دهد .
  • مصرف زیاد اسیدهای چرب امگا۳ برای پیشگیری از ایست قلبی.
  • پیشگیری از ایست قلبی و مرگ ناگهانی با انجام فعالیت بدنی .
  • نکشیدن سیگار کمک بزرگی به پیشگیری از مرگ ناگهانی ناشی از ایست قلبی می کند .
  • حفظ وزن بدن در محدوده سالم و مناسب برای پیشگیری از مرگ ناگهانی ناشی از ایست قلبی.
  • درمان فشار خون بالا ، دیابت و کاهش کلسترول بالا بسیار حائز اهمیت در پیشگیری از ایست قلبی و مرگ ناگهانی می باشد .

————————————————————————————

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا