دسته‌بندی نشده

نکات کاربردی در مورد قاشق های پلاستیکی

نکات کاربردی در مورد قاشق های پلاستیکی:

نکات کاربردی در مورد قاشق های پلاستیکی

متاسفانه در حال حاضر خيلي از افراد براي خط نيفتادن کف قابلمه و ماهيتابه‌هاي تفلون و از بين نرفتن تفلون ظروف، از کفگير، ملاقه يا قاشق‌هاي بزرگ چوبي براي هم زدن غذايي که داخل اين ظروف پخته مي‌شود،‌ استفاده مي‌کنند درحالي كه اين روزها استفاده از اين وسايل چوبي ديگر از طرف هيچ کدام از متخصصان حوزه بهداشت و سلامت توصيه نمي‌شود. چرا که چوب مي‌تواند به سادگي آلودگي‌هاي محيطي و تركيب‌هاي مختلف موجود در مواد غذايي را به خود جذب کند.

آلودگي‌ها، مواد و تركيب‌هايي هم که جذب چوب مي‌شوند، به راحتي و با شستشوي معمولي از بين نخواهند رفت. آلودگي‌هاي سطح کفگير و ملاقه‌هاي چوبي را فقط با لايه‌برداري از سطح آنها مي‌توان تا حدودي از بين برد که انجام مداوم اين کار در خانه ميسر نيست.

اگر آلودگي‌ها يا باقيمانده مواد غذايي به داخل چوب نفوذ كند، استفاده مکرر از اين وسيله چوبي مي‌تواند سلامت افراد را به خطر بيندازد. مساله خطرناک‌تر، به كار بردن کفگير، قاشق و ملاقه‌هاي چوبي ترک خورده است.

زماني که اين وسايل ترک مي‌خورند، آلودگي را كاملا درون خود مي‌کشند و ديگر امکان تميز کردن آنها وجود ندارد.

به همين دليل علاوه بر اينکه توصيه مي‌شود دور استفاده از کفگير و ملاقه‌هاي چوبي را خط بکشيد،‌ به شدت تاکيد مي‌شود که تحت هيچ شرايطي از اين وسايل چوبي بعد از شکستن يا ترک خوردن، استفاده نکنيد.
بسیاری از کفگیرها و قاشق‌هایی که برای ظروف تفلون استفاده می‌کنیم پلاستیکی هستند. این قاشق‌ها براحتی لک می‌گیرند اغلب این ظروف روکش اکرلیک دارند و توصیه می‌شود بلافاصله بعد از استفاده آنها را بشویید و با یک حوله نرم پاک کنید.

اگر لکه روی آن باقی ماند جوش شیرین به کار ببرید اما هرگز از سیم ظرفشویی استفاه نکنید. همچنین سفارش می‌شود برای پاکیزه کردن و لکه گیری از آنها اسید و استون و نظایر آن به کار نبرید.

از سفید کننده‌های غیر شیمیایی استفاده کنید
امروزه استفاده از شوینده‌ها بسیار رایج است و خیلی از موادی که به کار می‌رود آلرژی‌زا و در فضاهای بسته مسمومیت زا است. اگر شما هم از این محصولات شیمیایی که هم محیط زیست را آلوده می‌کند و هم برای پوست و هوایی که تنفس می‌کنید مضر است. استفاده می‌کنید توجه داشته باشید علاوه برضرر به رنگ و بافت پارچه و ظروف نیز لطمه می‌زند.

فنجان و نعلبکی چینی:
فنجان و نعلبکی مخصوص چای و قهوه باید بعد از هر بار استفاده فورا با آب و مایع ظرفشویی شسته شود. هر دو سه روز یک بار نیز پاکیزه کردن آنها با جوش شیرین توصیه می‌شود.

اگر این ظروف لکه گرفت هرگز از سیم ظرفشویی استفاده نکنید. استفاده از پودر ظرفشویی یا رختشویی برای این کار معمول است اما اگر می‌خواهید کاملا طبیعی ظرف را تمیز کنید خاکستری که هر بار پس از کباب کردن گوشت در ته اجاق و منقل می‌ماند را در یک ظرف در دار جمع‌آوری کنید.

این دقیقا شیوه‌ای است که مادربزرگ‌ها با آن آشنایی دارند. یک ابر را تر کرده در ظرف خاکستر فرو کنید و به استیل، بلور یا چینی لک‌دار بمالید. با این کار به سیم و سفیدکننده نیز احتیاجی نخواهید داشت. اگر حساسیت دارید و بوی مواد شوینده آزارتان می‌دهد این یکی از بهترین کارهایی است که می‌توانید بکنید. برای از بین بردن چربی ظروف نیز از مایع ظرفشوی رقیق شده استفاده کنید.

اجاق گاز
اگر لکه سر رفتن غذا را همان موقع پاک کنید خیلی راحت‌تر است. اگر این کار را بموقع انجام ندهید باید مدتی دستمال خیس روی لکه قرار دهید که نرم شود و سپس پودر خشک ظرفشویی روی آن بریزید و با پارچه مالش دهید.

از به کار بردن کارد آشپزخانه و سیم ظرفشویی خشن برای حذف فوری آن خودداری کنید. جوش شیرین و آبلیمو در چند نوبت می‌تواند به شما کمک کند. فراموش نکنید شیر گاز را ببندید و جریان برق اجاق را قطع کنید.

گردآوری توسط:مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا