دسته‌بندی نشده

موارد مصرف و فواید کپسول مولتی ویتامین اورامین F دوون فار

کپسول ژلاتینی اورامین F دوون فارم 30 عددی (oramin f)

روش مصرف کپسول ژلاتینی اورامین اف

دوز معمول برای کودکان بالای 12 سال و بزرگسالان روزانه 1 کپسول نرم می باشد.

ویتامین های گروه B:

ویتامین های گروه B در بدن منافع بسیاری دارند از قبیل:

  • افزایش و تقویت میزان متابولیسم و سوخت و ساز در بدن
  • تقویت و افزایش سلامت پوست و قدرت عضلانی
  • افزایش سلامت سیستم ایمنی و دستگاه عصبی
  • افزایش رشد و تقسیم سلولی که بویژه در مورد گلبولهای قرمز خونی موجب جلوگیری از کم خونی می گردد.
  • کاهش خطر سرطان پانکراس که این نوع سرطان یکی از کشنده ترین انواع شناخته شده می باشد.
  • همه این ویتامین ها در آب محلول بوده و در تمام بدن انتشار می یابند.

تیامین یا ویتامین B1 نیز در تبدیل کربوهیدراتها به انرژی مؤثر است. همچنین برای عملکرد طبیعی قلب، سیستم عصبی و عضلات ضروری است. اسید پانتوتنیک و بیوتین نیز دو ویتامین مهم از این گروه هستند که جهت رشد لازمند و به بدن در تجزیه و مورد استفاده قرار دادن غذاها کمک می کنند. (در متابولیسم نقش دارند). ویتامین B6 به سیستم ایمنی در تولید آنتی بادی کمک می کند. آنتی بادی ها در محافظت از بدن در مقابل بسیاری از بیماری ها شرکت دارند. این ویتامین برای انجام طبیعی عملکرد اعصاب و در تشکیل گلبول های قرمز خون نقش دارد . ویتامین B12 مانند سایر ویتامین های گروه B در متابولیسم اهمیت دارد. این ویتامین نیز در تشکیل گلبولهای قرمز خون و تقویت سیستم عصبی مرکزی نقش دارد.

کپسول ژلاتینی اورامین F

کلسیم :

کلسیم یکی از مهمترین مواد معدنی در رشد، سلامت و تولید مثل بدن انسان است. در ساخته شدن طبیعی دندان ها و استخوان ها شرکت کرده و می توان گفت که مقادیر مناسب و کافی آن در طول زندگی می تواند از بروز اوستئوپروزیس (osteoporosis) جلوگیری نماید. کلسیم در فرایندهایی چون انعقاد خون، انتقال پیامهای عصبی، انقباض عضلانی و آزاد سازی تعدادی از هورمون ها نقش دارد. همچنین برای ضربانهای طبیعی قلب وجود کلسیم ضروری است.

پتاسیم :

پتاسیم یک ماده معدنی بسیار مهم برای بدن است که در متابولیسم و عملکردهای بدن نقش های متعددی دارد. پتاسیم در تنظیم تعادل اسید – بازی در بدن نقش ایفا می کند. همچنین در متابولیسم کربوهیدرات ها و سنتز پروتئین از اسید های آمینه نیز شرکت دارد. جهت ساخته شدن عضله و در حالت کلی جهت رشد بدن پتاسیم بسیار اهمیت دارد.

منیزیم :

منیزیم در بدن عملکردهای مهم دارد که از آن جمله می توان به تأثیر آن در انقباض و آزاد شدن عضله، نقش آن در عملکرد برخی آنزیم ها در بدن و اهمیت آن در تولید و انتقال انرژی و نیز در سنتز پروتئین اشاره نمود.

مس:

بدن یک فرد عادی از حدود ۷۵ تا ۱۵۰ میلی گرم مس تشکیل شده است. نوزادان مقادیر بیشتری از مس نسبت به افراد بالغ دارند. میزان مس در کبد، مغز، کلیه ها، قلب و مو بیشتر از بقیه بخش های بدن است. میزان مس موجود در سرم خون در زنان بیشتر از مردان است. در زنانی که دوران بارداری را طی می کنند و نیز در یا از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند، میزان مس سرمی به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. مس، در بدن انسان بعنوان جزیی از آنزیم های متعدد عمل کرده و در ترکیب با پروتئین های مختلف در خون دیده می شود.

کمبود مس منجر به ضعف عمومی بدن، اختلالات گوارشی و اختلال در تنفس می گردد. در نوزادانی که به ویژه تولد آن ها بیش از موعد صورت گرفته باشد، کمبود مس بیشتر بروز کرده و معمولا بیشتر از حد نرمال دچار اسهال های مزمن می شوند که نهایتا منجر به کم خونی هایی می گردند که با مصرف آهن برطرف نمی شوند. کمبود مس به هنگام سو تغذیه نیز مشاهده می گردد.

ویتامین C

ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است که جهت رشد طبیعی و نیز تکامل عادی در کودکان بسیار اهمیت دارد. همچنین ویتامین C جهت ترمیم آسیب بافت ها نیز مورد نیاز است. ویتامین C در سنتز کلاژن بسیار اهمیت دارد. کلاژن پروتئینی است که در تشکیل پوست، تاندون ها، لیگامان ها و رگ های خونی نقش مهمی ایفا می کند.

ویتامین C در بهبود زخم ها، ترمیم و تقویت غضروف، استخوان و دندان ها نقش دارد. همچنین یکی از چند آنتی اکسیدان مهم در بدن به حساب می آید. ویتامین E و بتاکاروتن نیز دو آنتی اکسیدان مهم دیگر در بدن می باشند. آنتی اکسیدان ها آسیب ناشی از رادیکال های آزاد را از بین می برند.

ویتامین A

ویتامین A در تقویت و سلامت دندان ها، بافت های نرم و استخوانی و غشاهای مخاطی و پوست نقش دارد. ویتامین A، رنگدانه های شبکیه چشم را تولید کرده و به همین خاطر رتینول نیز نامیده می شود. ویتامین A موجب تقویت بینایی به ویژه در نور کم می گردد. همچنین در تولید مثل و شیردهی نیز شرکت می کند.

ویتامین A در پیشگیری از عفونت های تنفسی و نیز سایر عفونت ها نقش دارد و غشاهای مخاطی بدن به ویژه غشاهای مخاطی چشم، ریه ها، معده و روده ها را سالم نگه می دارد. از بیشتر اختلالات چشمی جلوگیری کرده و به ترشح اسید معده و نیز گوارش پروتئین ها کمک می کند. همچنین در جلوگیری از عفونت های پوست و رشد مو و ناخن ها موثر است.

ویتامین D

ویتامین D را معمولا بعنوان ویتامین نور آفتاب نیز می شناسند. رشد و تقویت استخوان ها و متابولیسم کلسیم تا حدود زیادی مربوط به این ویتامین می باشد. ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی بوده و تحت تاثیر اشعه آفتاب در پوست سنتز می گردد. این ویتامین همچنین از طریق رژیم غذایی نیز بدست می آید.

ویتامین D به جذب کلسیم، فسفر و سایر مواد معدنی در لوله گوارشی کمک می کند. همچنین جهت انجام عملکرد طبیعی غده پاراتیروئید که تنظیم کننده میزان کلسیم در خون است، ضروری است. نوزادان و نیز افرادی که در سن بلوغ هستند جهت تشکیل مناسب دندان و استخوان به ویتامین D بسیار نیاز دارند.

شایع ترین علامت کمبود ویتامین D ناتوانی در کلسیفیه کردن استخوان ها می باشد. همچنین خراب شدن سریع دندان ها، نرمی استخوان، تاخیر در رشد و شکل گیری غیر عادی استخوان ها در کودکان از علایم دیگر کمبود ویتامین D به شمار می آید. ضعف عضلانی کاهش قدرت بدنی، جذب غیر کارآمد مواد معدنی و پیری زودرس نیز ممکن است بروز کند.

تیامین (ویتامین B1)

ویتامین B1 یا تیامین، یکی از مهمترین ویتامین های گروه B محسوب می شود. ویتامین B1، به آنورین نیزمعروف بوده و ویتامین ضد بیماری بری بری و ضد بیماری های اعصاب به شمار می آید. این ویتامین، یک ویتامین محلول در آب محسوب می شود. تیامین از روده کوچک جذب می شود. قابلیت روده انسان در جذب این ویتامین روزانه حدود 5 میلی گرم می باشد. تیامین در مخاط روده ای تغییراتی پیدا می کند. حدود 10 الی 15 میلی گرم از این ویتامین به صورت تغییر یافته در بدن انسان ذخیره می گردد.

تیامین مانند سایر ویتامین های گروهB ، در کاهش خستگی، افزایش استقامت و پیشگیری از پیری زودرس و کهولت بواسطه افزایش قدرت ذهنی موثر است. در صورتی که این ویتامین با سایر ویتامین های گروه B ترکیب شود نسبت به زمانی که به تنهایی مصرف گردد موثرتر واقع می شود.کمبود تیامین در رژیم غذایی باعث کاهش اشتها، هضم نامناسب غذا، یبوست مزمن، از دست دادن وزن، خستگی ذهنی و بی خوابی می گردد.

ریبوفلاوین (ویتامین B2)

این ویتامین در کمک به هضم غذا و حفظ عملکرد سیستم عصبی مورد نیاز می باشد. ریبوفلاوین موجب پیشگیری از یبوست می گردد و در حفظ سلامت پوست، مو و ناخن ها و افزایش چسبندگی مخاط دهان، لب ها و زبان نقش دارد. همچنین نقش مهمی را در سلامت چشم ها و کاهش فشار چشم ایفا می کند. این ویتامین، به طور مشخص در کمک به مقابله با احتمال ابتلا به گلوکوما موثر می باشد.

کمبود ویتامین B2 ممکن است باعث ایجاد موهای چرب، پوست چرب، چروک زودرس در صورت و بازوها و ترک ناخن ها گردد و همچنین باعث اختلال در عملکرد غدد آدرنال گردد. کمبود این ویتامین همچنین می تواند علت بوجود آمدن اختلالاتی مانند آنمیا، خارش واژینال و کاتاراکت نیز به شمار آید.

کلسیم پانتوتنات (ویتامین B5)

این ویتامین به صورت اولیه به عنوان یک فاکتور ضد استرس محسوب می شود و بدن را در برابر بیشتر استرس های فیزیکی و مغزی و سموم محافظت می کند. اسید پانتوتنیک باعث افزایش سرزندگی، از بین بردن عفونت ها و تسریع دوران نقاهت می گردد. این ویتامین به حفظ رشد طبیعی تکامل سیستم عصبی کمک کرده و مانع از پیری زودرس می گردد. همچنین بدن را در برابر آسیب های ناشی از اشعه های زیان آور محافظت می کند.

کمبود ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک) می تواند باعث ایجاد خستگی مزمن، مستعد شدن بدن در برابر ابتلا به عفونت، ریزش مو، افسردگی ذهنی، تحریک پذیری، ضعف عضلانی و… گردد. ایجاد درد معده، یبوست، اختلالات پوستی، تاخیر در رشد، سوزش و درد پا، بی خوابی، کرامپ عضلانی، خستگی، کاهش قند خون، کاهش فشار خون و زخم های اثنی عشری از دیگر علامت های کمبود این ویتامین می باشد.

کپسول ژلاتینی اورامین F

پیریدوکسین (ویتامینB6)

پیریدوکسین یا ویتامینB6، در جذب غذا و پروتئین و متابولیسم چربی مخصوصا در متابولیسم اسیدهای چرب ضروری بدن نقش دارد. این ویتامین بسیاری از آنزیم ها و سیستم های آنزیمی بدن را فعال می کند. این ویتامین در حفظ عملکرد سیستم عصبی و مغز نیز نقش دارد و برای عملکرد طبیعی تولید مثل و بارداری های مطلوب مورد نیاز است. در پیشگیری از ایجاد اختلالات پوستی و عصبی با محافظت از بدن در برابر کلسترول بالا، بعضی از انواع بیماری های قلبی و دیابت وتخریب دندان نقش دارد.

کمبود ویتامین B6 ممکن است باعث ایجاد آنمیا، ادم، افسردگی ذهنی و اختلالات پوستی گردد. ترک گوشه های لب، بوی بد دهان، تحریک پذیری اعصاب، سنگ های کلیوی، التهاب کولون، آسیب لوزالمعده، بی خوابی، تخریب دندان و تحریک پذیری از دیگر علایم کمبود ویتامین پیریدوکسین می باشد.عدم دریافت میزان کافی ویتامین می تواند منجر به از دست دادن کنترل عضلانی، سردردهای میگرنی، و پیری زودرس گردد.

نیکوتینامید (ویتامینB3)

ویتامین B3 یا نیاسین یکی از مهمترین ویتامین های گروه B محسوب می شود و با نام اسید نیکوتینسیک معروف گردیده است.ویتامین B3 یا نیاسین برای جریان مناسب خون و عملکرد صحیح سیستم عصبی مورد نیاز است. این ویتامین باعث حفظ عملکرد صحیح دستگاه گوارشی شده و جهت متابولیسم صحیح پروتئین ها و کربوهیدرات ها مورد نیاز است. به حفظ سلامت پوست هم کمک می کند.

کمبود خفیف ویتامین B3 موجب ایجاد برفک در زبان، زخم های دهانی، تحریک پذیری، تحریک اعصاب، زخم های پوستی مختلف، اسهال، فراموشی، بی خوابی، سردردهای مزمن، اختلالات گوارشی و آنمیا می گردد. کمبود شدید ویتامین B3 می تواند منجر به ایجاد ضعف اعصاب، اختلالات ذهنی، افسردگی، کند ذهنی و اختلال در تشخیص موقعیت منجر گردد.

سیانوکوبالامین (ویتامینB12)

ویتامین B12 جهت تولید گلبول های قرمز مورد نیاز می باشد. همچنین برای عملکرد صحیح سیستم عصبی مرکزی ضرورت داشته و در بهبود تمرکز، حافظه و تعادل و کاهش استرس های وارده به بدن مفید می باشد.

کمبود ویتامین B12 باعث ایجاد آنمی یا کم خونی از نوع پرنیشیوز می گردد که می تواند باعث کاهش اشتها و تاخیر در رشد کودکان، خستگی مزمن، زخم در دهان، احساس سستی، از دست دادن انرژی ذهنی و اختلال در تمرکز گردد.

ویتامین C (اسید آسکوربیک)

جهت رشد و ترمیم بافت ها در تمامی قسمت های بدن لازم است. این ویتامین برای تشکیل کلاژن، پروتئین ضروری برای ساخته شدن پوست، بافت آسیب دیده، تاندون ها، لیگامنت ها، و رگ های خونی، مورد نیاز است، همچنین جهت ترمیم زخم ها، ترمیم و حفظ غضروف، استخوان ها و دندان ها ضرورت دارد. این ویتامین یکی از آنتی اکسیدان ها محسوب می شود.

روی (اکسید روی)

روی جهت حفظ سلامت پوست، بهبود و ترمیم زخم ها و بارداری های موفق مورد نیاز می باشد. روی نقش حیاتی در حفاظت از بدن در برابر بیماری ها و عفونت ایفا می کند. ازگذشته تا کنون ثابت شده است که رشد و بلوغ جنسی بدن در کنار عوامل دیگر وابسته به روی می باشد. روی باعث تسریع بهبود زخم های مزمن و دیگر زخم ها می گردد. بیمارانی که دارای میزان کم روی در پلاسما می باشند، هفته ها تحت درمان با کورتیکو استروئیدها قرار می گیرند. به نظر می رسد که مصرف روی در درمان آکنه در بیماران نیز تاثیر داشته باشد.

مصرف مکمل های غذایی حاوی روی در بسیاری از افراد با مشکلات پوستی، سودمند واقع شده است. مصرف روی در مواردی چون بزرگ شدن غده پروستات می تواند کمک کننده باشد. روزانه حدود ۳۰ میلی گرم روی جهت درمان این اختلالات بایستی مورد استفاده قرار گیرد. گزارش شده است کمبود روی در رژیم غذایی باعث ایجاد آنمی، تاخیر در رشد و تاخیر در بلوغ جنسی می گردد. وجود لکه های سفید بر روی ناخن ها، نشانگر عدم جذب مناسب روی موجود در رژیم غذایی می باشد. مصرف مولتی ویتامین حاوی روی می تواند در این مورد کمک کننده باشد.

مصرف بیش از ۲ کپسول در روز توصیه نمی گردد.

لطفا دقت کنید

  1. در صورت مصرف هر نوع دارو و یا ابتلا به هرگونه بیماری زمینه ای قبل از مصرف این فرآورده با پزشک خود مشورت نمایید.
  2. از مصرف همزمان این مکمل با تتراسایکلین های خوراکی، آنتی اسید، فسفات ها و دوپامین ها خودداری شود.
  3. مصرف همزمان با آنتاگونیست های آلدوسترون و تریامترن ممکن است باعث هایپرکلسمی شود.
  4. در صورت بارداری و یا شیردهی، قبل از مصرف این فرآورده با پزشک خود مشورت نمایید.
  5. افراد مبتلا به بیماری های قلبی، قبل از مصرف باید با پزشک خود مشورت نمایند.
  6. این فرآورده جهت تشخیص، درمان و یا پیشگیری از بیماری نمی باشد.
  7. در جای خشک و خنک و دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
  8. مصرف در بیماران فنیل کتونوری با تجویز پزشک باشد.
  9. کودکان زیر ۱۲ سال از مصرف فرآورده خودداری کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا