دسته‌بندی نشده

موارد مصرف و عوارض قرص پریندوپریل

مزایای درمانی قرص پریندوپریل

پریندوپریل (Perindopril) در یک دسته از داروها به نام مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین یا مهارکننده‌های ACE قرار دارد. این دارو برای پیشگیری از نارسایی قلبی یا کاهش فشارخون تجویز می‌شود.

فشار خون بالا بیماری است که در آن فشار خون، بالاتر از حد طبیعی است. نارسایی قلبی بیماری است که قلب به درستی کار نمی‌کند. پریندوپریل سبب گشاد شدن عروق و کاهش میزان آب باز جذب شده از کلیه‌ها و در نتیجه کاهش فشارخون می‌گردد.

افرادی که دچار افزایش فشار خون هستند ممکن است علائمی نداشته باشند اما اگر این شرایط ادامه پیدا کند فشار خون می‌تواند به قلب و رگ‌های خونی آسیب زده و منجر به حمله قلبی شود.

در نارسایی‌های قلبی، ممکن است مایعات اضافی فراوانی در گردش خون وجود داشته باشد. مهارکننده‌های ACE به کاهش این مایعات کمک می‌کنند.

پریندوپریل اثر محافظتی برای قلب دارد و روند پیشروی نارسایی‌های قلبی را کند می‌کند. این اقدام محافظتی به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، کلیوی و عروقی در افرادی که در معرض خطر این بیماری‌ها هستند کمک می‌کند.

نام تجاری: کورسیل .(Coversyl) کوورسوم (Coversum) و آسئون (Aceon)

مکانیسم اثر پریندوپریل

پریندوپریل پرودراگ داروی پریندوپریلات است که مهار کننده ی رقابتی آنزیم مبدل آنژیوتانسین -ACE – می باشد و تبدیل آنژیوتانسین I به II که یک منقبض کننده قوی عروقی است را مهار می کند. در نتیجه سطح آنژیوتانسین II کاهش یافته و رنین پلاسمایی افزایش و ترشح آلدوسترون کاهش می یابد.

مقدار و روش مصرف داروی پریندوپریل

قبل از شروع درمان با داروی پریندوپریل، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.

دوز و مقدار مصرف داروی پریندوپریل، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید. این دارو معمولا یک بار در روز برای شما تجویز می‌شود.

داروی پریندوپریل، دوزهای مختلفی دارد که معمولا درمان با دوز کمتر شروع می‌شود و بهتر است در شروع درمان، این دارو را قبل از خواب مصرف کنید تا عوارض جانبی مانند سرگیجه شما را آزار ندهد.

سعی کنید پریندوپریل را در زمان مشخصی از روز مصرف کنید، این دارو را بهتر است 30 دقیقه قبل از صبحانه بخورید تا معده شما خالی باشد.

بهترین زمان مصرف قرص پریندوپریل یک بار در روز و ۳۰ دقیقه قبل از صرف غذا می باشد اما اگر از این دارو در درمان نارسایی قلبی استفاده می کنید بهتر است آن را صبح ها مصرف کنید.

دوز مصرفی مجاز قرص پریندوپریل نیز از ۲ میلی گرم در روز آغاز می شود و تا ۸ میلی گرم در روز قابل افزایش است.

اگر فراموش کردید که دوز داروی پریندوپریل خود را در زمان مشخص مصرف کنید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.

Perindopril

موارد منع مصرف داروی پریندوپریل

حساسیت شدید به پریندوپریل و سایر ترکیبات فرمولاسیون، سایر مهار کننده های ACE، آنژیوادمی که با مصرف قبلی یک مهار کننده ی ACE رخ داده باشد.

مصرف پریندوپریل در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. داروها می‌توانند آثار مخربی روی جنین و یا خودتان داشته باشند.

تاثیر پریندوپریل بر رانندگی و کار با ماشین آلات

پریندوپریل ممکن است که باعث مشکلات بینایی، سرگیجه یا خواب آلودگی در شما شود، قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید.

تداخلات دارویی پریندوپریل

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید. برخی از داروهایی که ممکن است با داروی پریندوپریل تداخل کنند عبارت‌اند از:

آلیسکیرن، داروهای خاص تضعیف سیستم ایمنی بدن (افزایش خطر ابتلا به عفونت) (مانند اورولیموس (everolimus)، سیرولیموس (sirolimus))، لیتیوم و داروهایی که ممکن است سطح پتاسیم خون را افزایش دهد (مانند ARB ها از جمله لوزارتان (losartan) / والزارتان (valsartan)، قرص‌های ضد بارداری حاوی دروسپیرنون (drospirenone)).

برچسب روی تمام داروهایتان را (مانند داروهای سرفه و سرماخوردگی، داروهای مکمل غذایی، داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن) بررسی کنید. زیرا آن‌ها ممکن است،مواد تشکیل‌ دهنده‌ای داشته باشند که فشار خون را افزایش دهد و یا نارسایی قلبی را بدتر کند. راجع به مصرف داروی پریندوپریل با داروساز خود مشورت کنید.

دریافت هم زمان پریندوپریل و داروی حساسیت‌ زدای نیش زنبور عسل (تزریق) موجب بروز واکنش بسیار جدی می‌شود، قبل از انجام تزریق، به پزشک خود راجع به استفاده از این دارو اطلاع دهید.

هشدار ها برای مصرف داروی پریندوپریل

بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی پریندوپریل، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی‌ که باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید یا در صورتی‌ که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • اگر شما مشکل کلیوی یا کبدی دارید.
  • اگر بدنتان هیدراته شده است (کم آب شدن بدن) برای مثال اگر اخیراً دچار اسهال بوده‌اید و یا کسالتی داشته‌اید.
  • اگر دچار آترواسکلروزیس هستید (تصلب شرایین-رسوب چربی‌ها در دیواره عروق خونی).
  • اگر دچار بیماری‌های عروق محیطی هستید (نوعی از گردش خون ضعیف).
  • اگر بیماری‌های عروقی وابسته به کلاژن دارید، نظیر لوپوس اریتروماتوز سیستمیک (SLE) و یا اسکرودرم.
  • اگر دچار بیماری کاردیومیوپاتی هستید (بیماری ماهیچه‌های قلبی)، و یا دچار استنوزیس آئورت (گرفتگی رگ اصلی قلب) هستید.
  • اگر تابه‌حال دچار آنژیوادم شده‌اید (در این بیماری صورت، زبان و حلق دچار ورم می‌شود)
  • اگر برای محافظت از نیش زنبور و پشه‌ها تحت درمان حساسیت‌زدایی هستید.
  • اگر تابه‌حال درمان دیالیزی داشته‌اید، و یا درمانی که در آن از طریق دستگاه، کلسترول خونتان را برداشته باشند (آفرزیس LDL).
  • اگر هرگونه مشکلی مرتبط با دریچه‌های قلب و یا عضله قلب دارید.
  • اگر شما مشکل کبدی و یا بیماری بنام کلستاز (انسداد جریان صفرا از کبد) دارید.
  • اگر تابه‌حال به هر نوع از مهارکننده‌های ACE حساسیت و یا واکنش غیرمعمول داشته‌اید (نظیر داروهای رامیپریل، لینزوپریل و پریندوپریل)

اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

Perindopril قرص

عوارض جانبی داروی پریندوپریل

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند.

در‌ صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • احساس سرگیجه
  • خستگی و مشکلات بینایی
  • خواب آلودگی
  • سرفه‌های خشک و سوزش‌ آور
  • سردرد . اسهال
  • سوء هاضمه . دل درد
  • احساس کسالت و حالت تهوع . یبوست
  • وزوز گوش، احساس تنگی نفس، تنگی نفس، تغییر مزه و حس چشایی، خارش پوستی، گرفتگی عضلات

نکته مهم: اگر هر یک از علائم زیر که نادر اما جدی هستند در خودتان احساس کردید مصرف پریندوپریل را متوقف نموده و سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید:

  • دشواری در نفس کشیدن، ورم صورت، دهان، زبان و گلو. این علائم نشانه آلرژی دارویی هستند
  • هرگونه زرد شدگی در پوست یا در سفیده چشم. این علائم ممکن است نشانگر یرقان باشد که عارضه جانبی نادری است
  • راش‌های شدید پوستی
  • اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی پریندوپریل می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف بیش از حد داروی پریندوپریل

پریندوپریل را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت دارویی شده است و علائمی مانند خستگی، سرگیجه، تنگی نفس یا غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

شرایط نگهداری داروی پریندوپریل

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

بیشتر بخوانید:

داروهای فشار خون بالا : معرفی کامل انواع داروهای کاهنده فشار خون

معرفی کامل داروی آسبوتولول داروی فشار خون و ضربان نامنظم قلب

درمان فشارخون بالا با قرص آملودیپین

separator line

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا