دسته‌بندی نشده

موارد مصرف شربت راسیپ و فواید آن برای کودکان

شربت راسیپ چه فوایدی برای کودکان دارد؟

  • بی اشتهایی بچه ها یا کم غذا خوردن آنها همیشه جز دغدغه های اصلی مادران بوده . بسیاری از بچه ها بدغذا هستند و از همه انواع غذاها نمی خورند تا ویتامین های مورد نیاز بدنشان تامین شود. و این مسئله دلیلی می شود که همیشه مادران به دنبال راه حل بگردند تا بتوانند اشتهای کودک خود را بیشتر کنند که یکی از این راه حل ها استفاده از شربت راسیپ است .
  • یکی از داروهایی که امروزه به عنوان داروی افزایش اشتها در رفع مشکلات لاغری تجویز می‌شود شربت سیپروهپتادین یا همان راسیپ است است که در اصل یک نوع آنتی هیستامین است.
  • مصرف این شربت برای افزایش وزن به شدت در حال زیاد شدن است که متاسفانه شاهد مصرف خودسرانه شربت راسیپ برای کودکان هستیم. باید دانست که شربت راسیب تاثیر موقتی دارد و با قطع مصرف این دارو وزن افزایش یافته بر می گردد.
  • داروهای اشتها آور معمولا یک آنتی هیستامین هستند که یکی از عوارض آن تاثیر بر اشتهاست. یکی از معروف ترین و مهم ترین داروهای اشتهاآور شربت راسیپ است که به عنوان یک داروی آنتی هیستامین و ضدآلرژی امروزه در درمان برخی آلرژی های غذایی، آلرژی های مداوم فصلی، آلرژی های مرتبط با خون و پلاسما، آلرژی های خفیف پوستی و برخی درمان های پوست تجویز می شود. از عوارض این دارو در برخی موارد افزایش اشتهاست.
  • این دارو می تواند به خوبی از طریق دستگاه گوارش جذب می‌گردد. اثر آن ۶۰–۱۵ دقیقه پس از مصرف خوراکی ظاهر می‌گردد. دفع آن کلیوی و اغلب بصورت متابولیت طی ۲۴ ساعت صورت می‌گیرد.

موارد مصرف و عملکرد شربت راسیپ

  • داروهای گیاهی اشتهاآور که عمدتا در کودکان مورد استفاده قرار می گیرند، شربت راسیپ را معمولا به عصاره های میوه ها مختلف و گیاهان به بازار عرضه می کنند برای مثال عصاره انار که تاثیر خاصی روی کودک ندارد و عملکردش این گونه است که زمانی که شما به یک کودک چیز ترسی عملکردش مثل این است که شما یک ماده ترش به کودکتان بدهید که قطعا بعد از آن بچه احساس گرسنگی و ضعف می کند.
  • معمولا مادران جوان به شیوه های غلط به کودکان بی اشتهای خود غذا می دهند که با متوسل شدن به با زور دادن غذا به کودک و یا دادن پاداش در صورت غذا خوردن و متوسل شدن به شیوه های نادرست دیگر باعث می شوند که کودک از غذا خوردن متنفر شود و یا این که خاطره ای بدی از غذا خوردن در ذهنش حک شود که منجر به بی اشتهایی کودک می شود.
  • کودکان معمولا بنا بر غریزه طبیعی که دارند غذا می خورند مگر این که دچار بی اشتهایی شوند ، کودکان به طور طبیعی به دو دلیل از غذا خوردن امتناع می کنند یکی بی اشتهایی و دیگری عدم نیاز به غذا خوردن که معمولا تشخیص این دو از هم دیگر سخت است که خود دلیلی می شود تا مادران به دنبال راه حلی برای درمان بی اشتهایی باشند.
  • کودکان بنا بر غریزه طبیعی حفظ حیات، نیاز دارند غذا بخورند و این یک نیاز طبیعی است مگر آنکه کودک به دلایلی دچار بی اشتهایی شده باشد. نتایج مطالعه های متعدد نشان داده، مادران جوان بین بی اشتهایی و عدم نیاز به غذا در کودک تفاوت قائل نمی شوند و همین مساله باعث می شود مدام دنبال راه حلی برای افزایش اشتهای کودک خود باشند.

عوارض مصرف راسیپ یا سیپروهپتادین

  • مصرف زیاد سیپروهپتادین در کودکان می تواند منجر به توهم، مشکل های قلبی و ریوی شود. به همین دلیل مصرف این دارو را در کودکان زیر ۲ سال مطلقا ممنوع اعلام شده است و در کودکان بین ۲ تا ۴ سال هم به دلیل احتمال ایجاد مسمومیت مصرف دارو پیشنهاد نشده و در کودکان بالای ۴ سال مصرف این دارو تحت نظر پزشک و برای مدت کوتاه مانعی ندارد.
  • شربت راسیپ به دلیل داشتن سیپروهپتادین باعث خواب‌آلودگی می شود، غلیظ شدن ترشحات دستگاه تنفس، تاری دید، سرگیجه و یبوست و …،می تواند باشد.

سوال :

سلام پسر من 2 سال و 10 ماهشه وزنش 10/5 هست و قدش 85 نمودار رشدش پایینه..تحت نظر فوق تخصص غدد هم هس که چکاپ کامل هم ادرار و مدفوع و خون ازش گرفتن خداروشکر تمام ازمایشا خوب بوده و شربت اشتها اور و مکمل ها و مولتی ویتامین ها بهش داده مصرف میکنه ولی بازم وزنش بالا نمیره اصلا..

حتی مغزها و سویق های مختلف بهش میدم بازم وزن نمیگیره..وزن و قد موقع تولدش 3 کیلو و 48 سانتی متر بود… و یه سوال دیگه ایا شربت راسیپ بهش بدم یا نه؟ ممنون میشم راهنماییم کنین بخاطر کمبود وزنش.

پاسخ دکتر محمود مقیمی، متخصص اطفال:

مادر عزیز شربت اشتها آور راسیپ باید به طور محدود برای افزایش اشتهای کودک در نظر گرفته شود. چرا که مصرف بیش از حد آن می تواند برای کودک شما مشکلات زیادی را به وجود آورد و حتی پزشکان هم این شربت را زمانی که وزن کودک خیلی پایین باشد و مشکلات زیادی داشته باشد، به اندازه یک شیشه تجویز و از مصرف دوباره آن برای کودک امتناع می کنند.

همچنین بخوانید:

راه های مناسب برای درمان بی اشتهایی با گیاهان دارویی

قرص و کپسول اشتها آور WAM

داروهای گیاهی مناسب برای کم کردن اشتها

۵ راهکار طلایی برای کنترل اشتها

آیا قرص آهن چاق کننده است؟

روش های خانگی درمان کاهش اشتهای کودکان

1- لیموترش

لیموترش یک درمان خانگی ارزان برای درمان بی اشتهایی کودکان است. هنگامی که همراه با سایر میوه ها و به علاوه با زنجبیل خورده شود، اشتها برگردانده می شود. می توانید آب لیموترش را گرفته و روی غذای کودک بریزید یا این که برایش شربت درست کنید.

2- سیر مفید برای درمان بی اشتهایی

سیرعلاوه بر خاصیت آنتی اکسیدانی ، در بهبود عملکرد سیستم گوارش و بهبود اشتها نیز موثر است. هنگامی که سوپ درست می کنید، سعی کنید مقداری سیر به آن اضافه کنید، سیر یک ماده مفید برای درمان بی اشتهایی است.

3-آلوئه ورا و فواید آن برای اشتها آوردن کودک

آلوئه ورا یک روش اثبات شده برای تحریک اشتهاست، همچنین در درمان مشکلات روده و مشکلات موکوس (مخاط) موثر است. شربت، مربا، میوه یا هر نوع چیز دیگری که با آلوئه ورا تهیه شده باشد اشتهای کودک را باز می کند.

4-زنجبیل

همانطور که در بخش بالا ذکر شد، زنجبیل برای تحریک اشتهای کودکان بسیار موثر می باشد. با مصرف زنجبیل اشتها برگردانده می شود. مقداری زنجبیل پودر کنید و با دو فنجان آب مخلوط کنید و زنجبیل را جوشانده و چای زنجبیل درست کنید. برای بهتر شدن طعم آن مقداری شکر به آن اضافه کنید. این چای را چند بار در روز بنوشیدو یا مقداری زنجبیل تازه را ریز ریز کنید.مقداری نمک به آن اضافه کنید و آن را بجوید.

5- عرق یونجه را فراموش نکنید

چینی ها اولین کسانی بودند که از این گیاه برای مشکلات گوارشی استفاده می کردند. عرق یونجه وقتی که روزانه مصرف شود اشتها را تحریک می کند. به غیر از اشتها، مشکلات روده نیز با این گیاه رفع می شود.

6-کاهش استرس

اگر چه این یک درمان خانگی نیست، والدین نیز باید آگاه باشند که استرس می تواند باعث کم شدن اشتهای کودکان شود. اگر کودک در مورد موضوعی مشکل داشته باشد، در معرض آزار و اذیت قرار بگیرد و یا در محیطی احساس راحتی نداشته باشد، این عوامل ممکن است باعث از دست رفتن اشتها شود. بنابراین، صرف نظر از گیاهان و دیگر درمان های خانگی طبیعی، سعی کنید استرس کودکتان را درمان کنید.

7- ویتامین ها را برای افزایش اشتها مصرف کنید

درست همانطور که دکتر تجویز می کند، برای درمان بی اشتهایی مولتی ویتامین ها و مکمل های اشتهاآور را می توان مصرف کرد. گذشته از این، خوردن غذای غنی از ویتامین های C، D، کلسیم، B12 و زینک(روی) برای رشد کودکان لازم و ضروری می باشند. در مورد بهترین ویتامین های مورد نیاز برای فرزندتان از دکتر خود سوال کنید.

8- پودر ریشه ترب کوهی

ترب کوهی اشتها آور است، این خاصیت به ‌دلیل دارا بودن ویتامین ‌های گروه B است. پودر ریشه ترب کوهی باعث افزایش تولید شیره معده می شود وقتی شیره معده افزایش می یابد، اشتها تحریک می شود. برای این کار باید یک قاشق مرباخوری از پودر آن را قبل از غذا به فرزندتان بدهید.

9-نعناع

یکی دیگر از روش های عالی برای درمان بی اشتهایی کودکان استفاده از نعنا می باشد. یک راه عالی برای درمان بی اشتهایی، نوشیدن چای نعناع است.

10-رازیانه

اگر شما با رازیانه نا آشنا هستید، باید بدانید که مانند زیره سیاه است. رازیانه باعث بهبود هضم غذا می شود و مشکلات معده را از بین می برد و در تحریک اشتها موثر است.

11-چای ریشه آنجلیکا (سنبل ختایی)

این گیاه یکی از درمان های موثر طبیعی و خانگی برای درمان بی اشتهایی کودکان است.

12- آب سیب

مانند پودر ریشه ترب کوهی، آب سیب باعث تحریک تولید شیره معده و آنزیم پپسین معده می شود، در نتیجه باعث تحریک اشتها و بهبود هضم به خصوص در کودکان می شود.

13-تعدیل در مصرف دارو

هنگامی که کودکان تحت مصرف دارویی قرار می گیرند، در مورد عوارض جانبی داروها با پزشک مشورت کنید. بعضی از داروها مانند ریتالین در عرض چند دقیقه سبب از دست دادن اشتها می شوند. برای کاهش دوز مصرفی از پزشک سوال بپرسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا