مواد غذایی که با خوردنشان رگ ها بسته(مسدود) میشود
چندین ماده ی غذایی که رگ ها را مسدود میکند!
سلامت رگهای خونی و گردش خون مناسب برای سلامت قلب و سلامت قلب برای کل بدن و ادامه حیات لازم و ضروری است. سلامت رگها به میزان زیادی در گرو تغذیه مناسب است.مصرف برخی مواد غذایی باعث انباشته شدن پلاک های چربی در رگها شده و آنها را سفت و تنگ می کنند.
این مسئله نیز باعث بروز مشکلی به نام تصلب شرایین می شود که به زبان ساده معنای گرفتگی رگهای خونی و در نهایت سکته قلبی است.در این مطلب شما را با چتد ماده غذایی آشنا می کنیم که تأثیر زیادی در گرفتگی رگهای خونی دارند.
با دلگرم همراه باشید.
تخم مرغ
تخم مرغ جزو مواد غذاییای است که بحث و جدل زیادی در خصوص آن وجود دارد. همیشه این سوال وجود دارد افرادی که چربی خون دارند میتوانند تخم مرغ مصرف کنند یا خیر؟ تخم مرغ حاوی چربیهای حیوانی است و بنابراین زیاده روی در مصرف آن باعث افزایش کلسترول خون و تشکیل پلاکهایی در رگهای خونی میشود. اگر عادت دارید هر روز صبح دو سه عدد تخم مرغ نیمرو کنید بهتر است کمی مراقب باشید. یادتان باشد که بهخصوص زرده تخم مرغ حاوی کلسترول است. البته از آنجایی که این کلسترول کمتر توسط رودهها جذب میشود تخم مرغ تاثیر متوسطی دارد. یادتان باشد که تخم مرغ خواص و فواید زیادی دارد و نباید از برنامه غذایی حذف شود.
گوشت قرمز
گوشت قرمز نه تنها عاملی برای افزایش خطر ابتلا به سرطان روده است بلکه میتواند باعث افزایش خطر بیماریهای قلبی وعروقی نیز باشد. نتایج بررسیها نشان میدهد ال کارنیتین موجود در گوشت قرمز خطر تصلب شرائین را بالا میبرد. یعنی باعث افزایش خطر مسدود شدن عروق میشود. علاوه بر این گوشت قرمز چرب حاوی چربیهای اشباع شده است که شهرت زیادی در افزایش کلسترول بد خون دارند. البته همچنان توصیه به حذف گوشت قرمز نمیشود. فقط باید از مصرف روزانه آن خودداری شده و از دیگر منابع پروتئین مانند ماهیهای چرب نیز استفاده شود.
چربیهای مضر
چربیهای ترانس از جمله دشمنان اصلی قلب محسوب میشوند. این چربیها در غذاهای آماده، پیراشکی و شیرینیجات صنعتی به میزان زیادی وجود دارند. یادتان باشد که این چربیها حتی بیشتر از چربیهای اشباع شده موجود در گوشت قرمز مضر هستند چون باعث کاهش میزان کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد خون میشوند. در حین خرید محصولات غذایی به واژه «روغنهای گیاهی هیدروژنه» دقت کنید. چون در نگاه اول به نظر سالم میآیند اما واقعیت این است که اینها چربیهای ترانس بوده و باعث افزایش کلسترول بد خون میشوند.
پنیرها
پنیرها جزو مواد غذایی هستند که افراد در معرض خطر سکته قلبی باید در مصرف آنها احتیاط کرده و حد تعادل را رعایت کنند. پنیرها حاوی میزان بالایی کلسترول بوده و میزان کلسترول بد خون را افزایش میدهند. در نتیجه زمینه ایجاد رسوب در رگها بالا میرود. علاوه بر این پنیرها به دلیل چربی و نمک زیادی که دارند امکان ابتلا به پرفشاری خون را نیز افزایش میدهند. بنابراین لازم است که در مصرف پنیر دچار افراط نشوید.
محصولات لبنی
بدون شک هیچ چیز به اندازه خوردن کره یا خامه با انواع مرباها دلچسب نیست. اما باید حواستان باشد که دچار زیادهروی نشوید. خامه نیز همانند شیر و کره جزو محصولات لبنی است و حاوی میزان زیادی چربی اشباع شده خطرناک برای رگهاست. یادتان باشد که مصرف چربیهای اشباع شده برای افرادی که در معرض مشکلات قلبی عروقی هستند، توصیه نمیشود. این چربیها باعث افزایش کلسترول خون شده و رسوب ایجاد میکنند که منجر به تنگ شدن رگها میشوند. توصیه میشود به جای خامه یا کره و غیره از روغن زیتون یا روغن کلزا برای پختوپز استفاده کنید..
پیراشکی و رفقا و چربی های مضر برای قلب
چربی های ترانس از جمله دشمنان اصلی قلب محسوب می شوند. این چربی ها در غذاهای آماده، پیراشکی و شیرینیجات صنعتی به میزان زیادی وجود دارند. یادتان باشد که این چربی ها حتی بیشتر از چربی های اشباع شده موجود در گوشت قرمز مضر هستند چون باعث کاهش میزان کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد خون می شوند. در حین خرید محصولات غذایی به واژه «روغن های گیاهی هیدروژنه» دقت کنید. چون در نگاه اول به نظر سالم می آیند اما واقعیت این است که اینها چربی های ترانس بوده و باعث افزایش کلسترول بد خون می شوند.
نمک و سفت شدن رگهای خونی
اگر در معرض بیماری های قلبی قرار دارید بهتر است غذاهایتان را شور و پرنمک نکنید. چرا؟ به خاطر اینکه از هر 2 نفر که عادت به زیاده روی در مصرف نمک دارد 1 نفر به پرفشاری خون مبتلا می شود. این بیماری نیز باعث سفتی رگهای و پیری رگهای خونی شده و انعطاف آنها را از بین می برد. نمک همچنین باعث رسوب در رگها می شود که در نهایت برای قلب مشکل ایجاد می کند.در نهایت اینکه یادتان باشد برای داشتن قلب و رگهای سالم علاوه بر کنترل رژیم غذایی لازم است روزانه و به طور مرتب ورزش هایی مانند پیاده روی و شنا و غیره انجام دهید.
سوسیس و کالباس
این گوشتهای فراوری شده نه تنها هیچ خیری برای بدن ندارند بلکه انواع مشکلات و بیماریها را نیز به جان افراد سالم میاندازند. سوسیس و کالباس و غیره باعث افزایش کلسترول بد خون میشوند. زمانی که کلسترول خون بالا باشد پلاکهایی ایجاد میشود که به جداره رگها چسبیده و باعث کند شدن جریان خون میشوند.
در نتیجه خطر بروز سکته قلبی افزایش مییابد. فراموش نکنید که این مواد غذایی همچنین حاوی میزان زیادی نمک هستند. یادتان باشد که چربی گوشتهای قرمز حاوی چربیهای اشباع شده است که باعث افزایش کلسترول بد خون میشوند. البته منظورمان این نیست که مصرف گوشت قرمز را به طور کلی حذف کنید.
——————————————————————————————————-
گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی