دسته‌بندی نشده

مناطق دیدنی و گردشگری سرعین

جاذبه های گردشگری سرعین

سرعین شهر کوچکی در جنوب اردبیل با مساحت بیش از یک میلیون و 280 هزار متر مربع می باشد که ارتفاع آن از سطح دریا 1650 متر میباشد.این شهر به علت دارا بودن چشمه های آبگرم فراوان شهرت بسیاری دارد و یکی از مناطق گردشگری در استان اردبیل به شمار می رود. شهر سرعین در 04/48 درجه طول شرقی و 09/38 درجه عرض در 25 کیلومتری جنوب شهر اردبیل قرار دارد. شهر سرعین به خاطرداشتن چشمه های آب گرم متعدد معروف است و همه ساله در فصل تابستان پذیرایی ایرانگردان و جهانگردان فراوانی است.

آب و هوای سرعین

حداکثر درجه هوا در شهر سرعین 25 درجه سانتیگراد و حداقل دمای سرد سرعین منفی 7/8- درجه سانتی گراد می باشد. میزان بارندگی سالیانه در شهر سرعین حدود520 میلیمتر می باشد و جمعیت ساکن در این شهر در سال5250،1382 نفر اعلام شده است.

روستای تاریخی کنزق سرعین

روستای تاریخی کنزق در دو کیلومتری شرق شهر سرعین وجود دارد که دارای دره های متعددی است ، نام معروف ترین دره در این روستا ساری دره (دره زرد) است. ساری دره دارای تعدادی چشمه طبیعی بوده و با درختان گلابی و گیاه گیلیدیک و آب روانی که از میان دره می گذرد یکی از مناطق دیدنی و زیبای روستای کنزق است .

سرعین

تورش سویی (آب ترش) سرعین

تورش سویی دارای آب ترش و بسیار گازدار است که نوشیدن آن برای بیماری های معده ، بیماری های پوستی وخارش دست توصیه می شود.

مردان بولاغی سرعین

مردان بولاغی آبی بسیار خنک، زلال و سبکی دارد که برای بیماری های پوستی مثل کهیرزدگی بسیار مناسب است. در بالا دست این دره تپه ای به نام (حسین تپه) وجود دارد که در آن غارهای متعددی است که این غارها مانند شهری در زیر کوه قرار گرفته اند، از این غارها اشیاء تاریخی متعددی یافت شده است.

چاقور چوقر سرعین

تپه ای دراین روستا به نام چاقور چوقر وجود دارد که در آن گونه های کمیاب خزنده گان مثل آفتاب پرست و سوسمار زندگی می کنند.

آبگرم گاو میش گلی سرعین

آبگرم گاو میش گلی در شهر سرعین وجود دارد که ارتفاع آن 1940 متر از سطح دریا است و دارای آبدهی 140 لیتر در ثانیه می باشد. این آبگرم دارای استخری روباز به مساحت 400 متر با عمق 130 سانتی متر که به صورت دائمی و جوشان در جریان است که دمای آب در حوض آن 46 درجه سانتی گراد است.

درگذشته آب گاومیش گلی از سمت جنوب شرقی وارد نهری می شد و به فاصله 150متری آسیابی را می گردانیدند که این آسیاب در آن ایام از گرانبهاترین آسیاب های آذربایجان به حساب می آمده زیرا بر خلاف آسیاب های دیگر آب آن در زمستان یخ نمی زده و در تمام 12 ماه سال کار می کرده است.

آب گاومیش گلی ترش مزه بیرنگ و کمی بودار است . آب گاو میش گلی به علت داشتن ترکیب کلروبی کربنات سدیم و کلسیم برای درمان بیماری های عمومی، بیماریهای سیستم حرکتی و بیماری های زنان، خنازیر و بیماری های قلبی و نیز تقویت عمومی بدن مفید است.

آبگرم

آبگرم سبلان سرعین

آبگرم سبلان بزرگ ترین مجتمع آب درمانی خاورمیانه در شهر سرعین ،با امکانات و استخرهای متعدد سرپوشیده و حوضچه های جکوزی، سونای خشک و بخار، دوش ها و وان های انفرادی متعدد، خدمات پزشکی و درمانی مجزا برای مردان و زنان، حوضچه های آب سرد، دوش های آب سرد و گرم، واحد جکوزی و بخش فیزیوتراپی است.

زیربنای آبگرم سبلان7000 مترمربع و در دو طبقه مجزا جهت پذیرایی و سرویس دهی برای مردان و زنان احداث شده است.

آبگرم بش باجیلار سرعین

یکی از قدیمی ترین آبگرم های سرعین آبگرم بش باجیلاراست که در قدیم به دره لر سویی معروف بوده است. وجه تسمیه نام آن به علت جوشیدن آبگرم از پنج مظهر در محل چشمه بوده که آن پنج خواهر یا همان بش باجیلار به زبان ترکی نام گرفته است. آب این مجتمع از 5 دهنه چشمه فوق الذکر و پمپاژ مقداری از آب گاومیش گلی تأمین می شود که آبدهی آنها روی هم رفته 13 لیتر در ثانیه و به صورت دائمی و جوشان است.

دمای آب بش باجیلار در حدود 35 درجه با ظاهری کدر، کمی ترش مزه و کمی بودار است که ترکیب آن از نوع کلر و بیکربنات سدیم و گرم است. از آبگرم بش باجیلارکه به لحاظ گنجایش دومین آبگرم شهر سرعین محسوب می شود و برای درمان بیماری های عمومی و تسکین دردهای عصبی و مفصلی استفاده می شود.

این مجتمع دارای استخر بزرگی به مساحت 288 متر مربع با عمق 120¬140 سانتی متر، تعداد 6 دوش انفرادی اجباری با دیوارهای کوتاه قوسی شکل16، دوش عمومی در مقابل دوش های انفرادی، سونای خشک و بخار هر کدام یک واحد، 6 واحد جکوزی در قسمت غربی استخر، خدمات پزشکی و درمانی و پارکینگ به عنوان دومین آبگرم شهر سرعین محسوب می شود.

دهکده صخره ای ویند کلخوران سرعین

ویند کلخوران دهکده ای سنگی با مجموعه ای از خانه های سنگی منفرد است که اغلب در زیر تپه ای به نام چله خانه قرار دارد که به صورت یک پدیده معماری و باستانی بی نظیر است. این دهکده در حدود پنج کیلومتری جنوب و جنوب غربی سرعین و در نزدیکی جاده اردبیل – نیر قرار گرفته است و خانه های سنگی در قوردی قیه، تپه چله خانه، قره قیه و مسجدیری قرار گرفته اند.

در دو کیلومتری شمال غرب روستای ویند کلخوران، تپه رسوبی بلندی وجود دارد که ضلع جنوبی آن از فرسایش بستر رودخانه بالیخلو به صورت دیوار مرتفعی درآمده است. دخمه سنگی با در ورودی و اتاقک چشمگیر، در ارتفاع تقریبی 50 متر از بستر رودخانه و بر سینه آن کنده شده است که در حاشیه این دخمه حروفی کنده شده که قسمت عمده آن از بین رفته است .

دهکده باستانی ویند کلخوران به دلیل تنوع زیاد خانه های سنگی می تواند از لحاظ تاریخی، باستانی و گردشگری به صورت یکی از کانونهای علمی، تفریحی و گردشگری در آید.

روستا

تپه باستانی آناهیتا سرعین

تپه باستانی آناهیتا ، در سمت غربی شهر سرعین قرار دارد و با شماره 1976 به ثبت آثار ملی رسیده است . از کاوش های انجام شده در این منطقه اشیا و سفالینه هایی به دست آمده که قدمت آنها به اواخر هزاره دوم و اول قبل از میلاد مسیح بازمی گردد. معبد آناهیتا سال ها محل عبادت و ریاضت مغ ها و موبدان زرتشتی بوده و این معبد و حوالی آن به نام ساری قیه ییلاق، آسایشگاه تابستانی حاکمان ساسانی بوده است.

سال ها معبد آناهیتا به عنوان مسجد استفاده می شده که بنا بر روایات در زیر این تپه و قلعه آن راه های زیرزمینی وجود داشته که خروجی یکی از آنها در محدوده میدان گاومیش گلی شهر سرعین است که اکنون مسدود است.در اوایل دهه 40 به علت ساختن یک منبع آب آشامیدنی روی تپه آناهیتا، بقایای دیوار قلعه و بنای موجود روی تپه از میان رفت.

دره گلستان سرعین

دره گلستان یا قزل گل لر(آبگیرهای طلایی) یکی از زیباترین دره هایی است که در 19 کیلومتری سرعین قرار دارد. دره گلستان که به آن دره آلوارس هم می گویند از دره های شرقی سبلان است که علاوه بر زیبایی و سرسبزی اش، زیستگاه کبک و قوچ و بز نیز هست.

علت نام گذاری دره گلستان به دلیل وجود چمنزارها و گلزارهای زیادی است که به خاطر وجود چشمه های پرآب و یخچال های طبیعی در این دره به وجود آمده است. نام دیگر این دره ، دره آبگیرهای طلائی است که به خاطر وسعت آبگیرهایش به این نام شهرت یافته است .

دره

روستای آتشگاه سرعین

روستایی کهن و تاریخی به نام آتشگاه که به نام آغ مام شهرت دارد در چند کیلومتری شمال سرعین است که به دلیل حضور تپه ی باستانی ومعبد ها و آتشکده در کنار طبیعت سرسبز و بارگاه امامزاده عبدالله، بسیار دیدنی و جذاب است. در این روستای تاریخی آتشگاه ، نشانه هایی از معبد و آتشکده ای کهن وجود دارد که از آن به نام آتشکده ی آذرفریق می گویند که این اثر تاریخی روی تپه ای باستانی قرار دارد که تنها ویرانه هایی بیش از آن باقی نمانده است.

روایات و اسناد متعددی در زمان ساسانیان در مورد این آتشکده وجود دارد و به نظر می رسد که یکی از مراکز مهم و ارزشمند دین زرتشت بوده است. در زیر تپه ها یک غاربه نام کهل لر وجود دارد که با وجود باز بودن برخی از ورودی های آن، کسی به داخل آن نمی رود. اگر به این منطقه رفتید حتما از این مکان ها دیدن کنید.

روستای شایق سرعین

روستای شایق در 7 کیلومتری غربی شهرستان سرعین اردبیل، قرار دارد وعنوان بزرگ ترین روستاهای شهرستان سرعین را به خود اختصاص داده است که می تواند به یکی از جاذبه های گردشگری در این منطقه از کشور تبدیل شود. وجه تسمیه این روستا به (شایق )به دلیل حضور طایفه ای به نام شایقی در این منطقه و در حدود 250 سال پیش است.

تماشای طبیعت زیبا و استنشاق آب و هوای مطلوب در این روستای کهن در کنار بازدید از تپه های زال تپه سی و کلک لر تپه سی برای مسافران جالب و هیجان انگیز خواهد بود. برای رسیدن به پیست اسکی آلوارس باید از این روستا ی زیبا عبور کرد ، گردشگران می توانند پس از بازدید ازاین ناحیه ی زیبا، به روستای آلوارس و پیست اسکی نیز مراجعه کنند.

پیست اسکی آلوارس سرعین

پیست اسکی آلوراس در فاصله 12 کیلومتری روستای الوارس و 24 کیلومتری سرعین قرار گرفته است و بزرگ ترین پیست اسکی در ایران است .

ازآنجایی که پیست اسکی آلوراس در ارتفاع 3200 متری از سطح دریا قرار دارد، به سبب بارندگی و برف فراوان در طول پائیز و زمستان و به جهت دیر ذوب شدن برف های این منطقه می تواند در حدود شش الی هشت ماه از سال مورد استفاده قرار گیرد که از این لحاظ در کشور در رتبه اول است.

پیست اسکی

آبشار ورگه سران سرعین

دامنه های سبلان پر از دشت های سرسبز و خرم است و آبشار ورگه سران یکی از بکرترین نقاط دیدنی این دامنه‌ها. آبشار ورگه سران در روستایی به همین نام و در شمال سرعین قرار گرفته. در دره و تنگه طبیعی این روستا چشمه‌های معروف و پرآب زیادی معروف به قیرخ بولاخ یا چهل چشمه وجود دارد که در اثر برخورد آب آنها با صخره‌ها آبشاری دیدنی به وجود آمده. اینجا جایی است که میتوان در زیر سایه درختانش در سکوت دره ها به آرامش رسید. این آبشار در فاصله ۵ دقیقه‌ای سرعین واقع شده است.

تأثیرات درمانی آب های سرعین

امروزه با کسب اطلاعات وسیع در زمینه ترکیبات و خصوصیات این آبها و تأثیر بر قسمت های مختلف بدن ، از این آب ها برای درمان امراض استفاده می کنند. اثرات آب های معدنی متفاوت است و بر اساس رده بندی شیمیایی با یکدیگر تفاوت دارند ، تمام آب های معدنی سرعین بیکربناته سدیم هستند که در حالت تعادل اسید و بازی اعضاء و اثرات درمانی قابل توجهند .

آب های معدنی بصورت آشامیدن و استحمام استفاده می شود که در فعالیت دستگاه گوارشی ، کند شدن جریان نبض ، اتساع عروق و ازدیاد ترشحات معدوی قبل از غذا و تخلیه آن بعد از غذا می شود همچنین این آب ها موجب ازدیاد صفرا و خروج آن و بهبود فعالیت کبد می گردد. سهولت در متابولیسم مواد مختلف مانند کلوسیدها ، پروتئید ها ، کلسترول و مسائل گوارشی از دیگر مزایای آب های معدنی است . آب های سرعین دارای مقادیر زیادی آهن هستند که در ازدیاد گلبول های قرمز و میزان هموگلوبین و در درمان کم خونی بسیار مؤثر هستند.

separator line

بیشتر بخوانید:

آشنایی با مناطق دیدنی و زیبای تنکابن

مناطق دیدنی و تاریخی قوچان

معرفی مناطق دیدنی شهر هشتگرد

گردآوری توسط بخش گردشگری

مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا