دسته‌بندی نشده

مناطق تفریحی و جاذبه های گردشگری بابل

مناطق دیدنی شهر زیبای بابل

بابل دارای طبیعتی بسیار زیبا و جذاب است و از جمله جاذبه ها و مکان های دیدنی بابل می توان به آبشارهای بلند و تماشایی آن شاره کرد وجود جنگل های سرسبز با مراتع و کشتزارهای وسیع این شهرستان را تماشایی کرده است.

جاذبه های گردشگری بابل از جمله بی‌نظیرترین جاذبه‌های گردشگری شمال کشور است که هر ساله گردشگران بسیار زیادی از داخل و خارج به این شهرستان سفر می‌کنند. در این شهرستان مرتفع‌ترین ییلاق حوزه مرکزی استان مازندران، آبشارهای مرتفع و مختلف، چشمه‌های آب گرم و معدنی واقع شده است. بهترین زمان برای مسافرت به این منطقه از کشور فصول بهار و تابستان می‌باشد.

از ویژگی‌های مهم طبیعی در بابل می‌توان به موقعیت جغرافیایی آن اشاره کرد که در ۱۵ کیلومتری جنوب دریای مازندران و در ۱۰ کیلومتری رشته‌ کوه البرز قرار گرفته است. بابل، از گذشته تا به امروز برخوردار از زیبایی‌های چشم‌نواز و خارق‌العاده‌ی طبیعی بوده است و در کنار جاذبه‌های گردشگری تاریخی، می‌توان به عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری در کشور، منظور شود.

جنگل

آب گرم ازرود بابل

یکی از جاذبه‌های گردشگری طبیعی در شهرستان بابل، «آب گرم ازرود» این شهرستان است که در «روستای آری» و در فاصله‌ی ۳۳ کیلومتری از جنوب شرقی بابل، قرار دارد. این پدیده‌ی درمانی و طبیعی ارزشمند با حضور در بین یک دره‌ی زیبای جنگلی و با قرارگیری در مجاورت رودخانه‌ای خروشان، دارای چشم‌اندازی قابل توجه است که می‌تواند مکان مناسبی برای علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی در نظر گرفته شود.

از نکات جالب در مورد این پدیده‌ی طبیعی می‌توان به رنگ فیروزه‌ای آن اشاره کرد که از عمق زمین بیرون تراویده و استخری کوچک را ایجاد کرده است. بیماران مبتلا به عارضه‌های پوستی، روماتیسم و درد مفاصل می‌توانند از این گوهر گرانبها به دلیل ترکیبات گوگردی، برای درمان استفاده کنند. جالب است بدانیدکه گذشتگان بر این باور بودند که این آب مقدس است و افراد ناپاک به محض ورود به آب گرم به دلیل حضور ماری با تاجی سبز رنگ، آسیب خواهند دید.

منطقه و سد شیاده بابل

در ۳۲ کیلومتری از جنوب غربی شهر زیبای بابل، یکی از زیباترین دیدنی‌های استان مازندران قرار دارد که با طبیعت حیرت‌انگیز و مناظر چشم‌نوازش، محبوب گردشگران و مسافران است. این جاذبه‌ی محبوب به «سد شیاده» شهرت یافته است که روی رودخانه‌ی «چلیم» از سرشاخه‌های «بابلرود»، در روستای «شیاده» و در بخش بندپی غربی بابل، احداث شده است.

حضور یک اثر تاریخی به نام «سقاتالار شیاده»، متعلق به اواخر دوران حکومت قاجار، در کنار زیبایی‌های طبیعی این سد، اهمیت و محبوبیت این منطقه را دو چندان کرده که در تعطیلات میزبان بیش از ۲ هزار گردشگر است.

کاخ

پل محمدحسن خان بابل

پل محمد حسن خان ، یکی از آثار تاریخی در شهرستان بابل است که قدمت آن به اوایل حکومت کریم خان زند بازمی‌گردد. این اثر به دلیل احداث آن توسط جد «آقا محمدخان قاجار» محمد حسن خان، پس از پیروزی بر «کریم‌خان زند» و تصرف شهر بابل و نیز دیگر نقاط مازندران، برای قدردانی از مردم بابل، این پل را روی رودخانه‌ی بابل احداث کرده است.پل محمدحسن خان بزرگ‌ترین راه ارتباطی بین بخش‌های بندپی غربی و شرقی بابل است.

اثری با ارتفاعی بالغ بر ۱۱ متر از سطح رودخانه، ۱۴۰ متر طول و ۶ متر عرض و متشکل از ۷ طاق و (چشمه) اصلی و ۲ چشمه‌ی فرعی است. از ویژگی‌های این اثر ملی می‌توان به بزرگ‌ترین راه ارتباطی بین بخش‌های بندپی غربی و پندپی شرقی بابل اشاره کرد که در کنار معماری آن که برگرفته از معماری بناهای دوران صفوی است، آن را مهم و ارزشمند ساخته است.

موزه بابل

«موزه‌ی بابل» که به «گنجینه‌ی بابل» شهرت یافته است، یکی از جاذبه‌های گردشگری فرهنگی و تاریخی در شهرستان بابل است که عنوان تنها موزه‌ی مردم‌شناسی مازندران را به خود اختصاص داده است. این مجموعه‌ی فرهنگی، فعالیت خود را به عنوان موزه‌ی باستان‌شناسی، چوب و مردم شناسی در سال ۱۳۷۵، در ساختمان شهرداری سابق که در سال ۱۳۰۷ به عنوان بلدیه شروع به کار کرده بود، آغاز کرد. پس از چهار سال در سال۱۳۸۲ و پس از تعمیر و بازسازی، عنوان تنها موزه‌ی مردم‌شناسی مازندران را به خود اختصاص داد. موزه بابل، تنها موزه‌ی مردم‌شناسی استان مازندران است.

آثاری همچون صنایع دستی زنان ترکمن صحرا، پوشاک مازندران، گیلان، ترکمن و چادر شب‌بافی زنان مازندران را می‌توان در بخش مردم‌شناسی مشاهده کرد. قهوه‌خانه‌ی سنتی، داروخانه‌ی سنتی، یادمان‌های چوبی و باستان‌شناسی از دیگر بخش‌های دایر در این موزه‌ است. جالب است بدانید که در این موزه، ظروف و اشیا سفالی متعلق به اواخر هزاره‌ی چهارم، سوم، دوم و اول پیش از میلاد نیز نگهداری می‌شود. اشیایی که نشان دهنده‌ی تمدن کهن مناطق شمالی کشور است.

جنگل

کاخ سلطنتی بابل

در جنوب شهرستان بابل، درون باغ باصفا و بسیار زیبایی که امروزه محل دانشگاه پزشکی استان مازندران است، عمارتی تاریخی، باشکوه و مجلل به نام «کاخ سلطنتی بابل» قرار گرفته است که متعلق به دوران پهلوی است. کاخی متشکل از دو طبقه و دارای اتاق‌هایی بسیار و سالن‌هایی متعدد است که از ویژگی‌های قابل توجه در ساخت آن، تزئینات زیبا و خیره‌کننده‌ای است که به صورت گچبری‌های زیبا و هنرمندانه اجرا شده است. سنگ، بیشترین مصالح به کار رفته در این کاخ مجلل است و تزئینات انجام شده در نمای بیرونی و داخلی آن را در کم‌تر عمارتهای مشابه، می‌توان یافت. جالب است بدانید که در ضلع غربی محوطه‌ی کاخ و همزمان با ساخت کاخ سلطنتی، بنای دیگری به نام «برج کاخ بابل»، به صورت هشت‌ضلعی و در دو طبقه‌ احداث شده است. این آثار تاریخی امروزه میزبان گردشگران و توریست‌های بسیاری از سراسر ایران و جهان است.

روستای فیل‌بند بابل

یکی از زیباترین روستاهای استان مازندارن، در شهرستان بابل قرار دارد که به روستای «فیل‌بند» شهرت یافته است. این روستا که به بام مازندران نیز مشهور است و از آن به بهشتی برفراز ابرها یاد می‌شود، در جنوب غربی بابل و در شرق رودخانه‌ی خروشان هزار، جای گرفته است. ارتفاع بسیار زیاد این روستا از سطح دریا باعث شده است که در تابستان هوایی مطبوع داشته و طبیعت زیبا، مناظر دیدنی بکر و فوق‌العاده و رقص ابرها بر این روستا به گونه‌ای است که می‌توان چشم‌اندازی بی‌نظیر را شاهد بود و این امر خود از دلایل محبوبیت این روستا در بین مسافران و گردشگران است.

هفت آبشار (تیرکن) بابل

یکی از زیباترین و خارق‌العاده‌ترین جاذبه‌های طبیعی در شهرستان بابل، پدیده‌ای است طبیعی که به نام «آبشار تیرکن» یا »هفت آبشار» شناخته می‌شود. این جاذبه‌ی زیبای گردشگری در روستایی به همین نام، در مراتع «کالبکوشت» و در بخش بابل‌کنار این شهرستان قرار گرفته و دارای ارتفاعی بالغ بر ۹ متر است. در این منطقه می‌توان ۷ آبشار کوچک را مشاهده کرد که به «آبشارهای تیرکن» شهرت یافته است.

امام زاده

روستای دیواعمران بابل

در بخش بندپی شهرستان بابل، روستایی کهن و تاریخی به نام «دیوا عمران» قرار گرفته است که منزلگاه دو طایفه به نام‌های «عمران» و «ملک‌شاه» از طایفه‌های ساکن بندپی است. جالب است بدانید در این روستا تکیه‌ای قدیمی با معماری قاجاری قرار دارد که پیشینه‌‌ی آن به ۱۲۰ سال پیش بازمی‌گردد.

بقعه‌ امامزاده قاسم (ع) بابل

یکی از اماکن مذهبی در شهرستان بابل، بارگاه مطهر امامزاده قاسم (ع) از فرزندان امام موسی کاظم (ع) است که در محله‌ی آستانه‌ بابل قرار دارد. این بارگاه مطهر از درب ورودی و صندوقی چوبی بسیار نفیس و ارزشمندی برخوردار است که می‌توان شاهکار هنر ایرانیان در ادوار بسیار دور را مشاهده کرد.

جنگل لفور بابل

جنگل لفور به موزه طبیعی ایران معروف است. این جنگل منطقه‌ای بکر است و پوشش گیاهی بسیار کمیابی دارد. درختانی همچون ازگیل، راش و انجیلی که به نام درختان هیرکانی شناخته می‌شوند، همگی از گذشته‌ای دور در این جنگل باقی مانده‌اند. جنگل لفور که از دوران ژوراسیک باقی‌مانده است، در شهر بابل می‌‌درخشد.

ساعت‌ها پیاده‌روی در میان طبیعت و آب‌وهوای پاک این جنگل تجربه‌ای بی‌نظیر خواهد بود. از دیگر جاذبه‌های دیدنی این جنگل آبشار پلکانی هفت آبشار است.

جنگل

روستای کامی‌کلا بابل

یکی از منطقه‌های معروف شهر بابل منطقه بندپی است. این منطقه به دلیل بافت جنگلی و کوهستانی خود زیبایی عجیبی دارد. روستای کامی‌کلا یکی از دیدنی‌ترین مکان‌های بندپی است. یکی از جاذبه‌های این روستا دریاچه کامی‌کلا با چشم‌انداز جنگل و کوهستان است. بهترین زمان سفر به این دریاچه و استفاده از آب‌وهوای دلپذیر آن فصل بهار است.

آبشار درازکَش بابل

آبشار درازکَش واقع در بندپی شرقی از جمله جاذبه‌های دیدنی شهر بابل است. این آبشار در طبیعتی جنگلی و بکر قرار دارد. ارتفاع این آبشار به هفت متر می‌رسد. آبشار درازکش دارای حوضچه‌ای نسبتاً بزرگ است که زیبایی محیط را چند برابر می‌کند.

آبشار کیمون بابل

بابل از آنجایی که بعد از رشت دومین شهر پرجمیت شمال است، روستاهای زیادی هم دارد. در ۳۰ کیلومتری بابل، روستای کیمون قرار دارد، یکی از قشنگترین جاهای بابل. رودخانه‌ای از این روستا می‌گذرد که در مسیرش آبشارهای کوچک و بزرگ زیادی وجود دارد، به همه اینها کلبه‌های روستاییان، مراتع و جنگل‌های این منطقه را هم اضافه کنید.

آبشار

آبشار شی الیم بابل

این آبشار تماشایی در فاصله ۲ کیلومتری روستای گاوزن واقع شده است و دارای انبوهی از جنگل ها و مراتع است این آبشار در کنار جاذبه هایی از مکان های دیدنی روستای گاوزن تماشایی است. در این روستا می توانید از آداب و رسوم و فرهنگ مردم روستا نیز دیدنی کنید.

پارک جنگلی بابلکنار

پارک جنگلی بابلکنار جزء محدوده ی جنگلی روستای درونکلا شرقی است. در دل این پارک دهکده ای کوچک قرار دارد با نام بزچفت. طبیعت بابلکنار با دارا بودن مساحتی بیش از ۷۱۶ هکتار و وجود چشمه ای کوچک در دل خود و انبوه درختان زیبا و سایر امکانات گردشگری همچون امکانات بسیار خوب و وسیع این محیط طبیعی از جمله راه و جاده آسفالت، وسایل بازی کودکان، آبخوری های بهداشتی، آلاچیق، سرویس های بهداشتی، نمازخانه و… طی چند سال به مکانی شناخته شده در استان مازندران و حتی خارج از آن تبدیل شده که با آمدن فصل بهار و تابستان انبوه مسافران و گردشگران را روانه منطقه ی تفریحی توریستی و کوهپایه ای بابلکنار زیبا می کند.

separator line

بیشتر بخوانید:

مناطق دیدنی و زیبای ماسال در گیلان

آشنایی با مناطق دیدنی یاسوج

مناطق دیدنی و تاریخی قوچان

گردآوری توسط بخش گردشگری

مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا