دسته‌بندی نشده

معرفی قرص ضد تشنج پرامپانل

اطلاعات دارویی قرص پرامپانل

پرامپانل (Perampanel) در کنار داروهای ضد تشنج دیگر یا به تنهایی برای درمان صرع و تشنج استفاده می‌شود.

پرامپانل یکی از داروهای رایج برای پیشگیری از تشنج می‌باشد. این دارو سبب نرمال سازی فعالیت الکتریکی مغز می‌شود. پرامپانل صرع را درمان نمی کند بلکه تا زمانی که مصرف شود تنها آن را کنترل می کند. این دارو باعث خواب آلودگی و خستگی وابسته به دوز شده و باید هنگام مصرف جوانب احتیاط برای بیماران سنجیده شود.

پرامپانل داروی نسخه ای است که برای درمان تشنج پارشیال با یا بدون تشنج ژنرالیزه ثانویه مصرف دارد و در کنار داروهای دیگر برای درمان تشنج تونیک کلونیک ژنرالیزه به کار می رود.

نام تجاری: FYCOMPA

مکانیسم اثر پرامپانل

پرامپانل یک آنتاگونیست غیر رقابتی گیرنده گلوتامات است که برای درمان تشنج پارشیال و درمان کمکی تشنج تونیک کلونیک ژنرالیزه در بیماران مبتلا به صرع به کارمی رود. مکانیسم اثر دقیق این دارو در بدن انسان مشخص نیست. پرامپانل برای درمان تشنج در بزرگسالان و کودکان حداقل 12 ساله مورد استفاده قرار می گیرد.

موارد منع مصرف داروی پرامپانل

  • به تاریخ انقضای داروی پرامپانل توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است، از آن مصرف نکنید.
  • هرگز قرص پرامپانل را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • پرامپانل را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک، مصرف نکنید.
  • تداخل دارویی پرامپانل را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.
  • داروی پرامپانل را هرروز استفاده نمایید و بدون دستور پزشک، مصرف دارو را ترک نکنید.

Perampanel

مصرف پرامپانل در دوران بارداری و شیردهی

در حال حاضر هیچ اطلاعی از تاثیر پرامپانل بر جنین در دوران بارداری وجود ندارد و مشخص نیست که پرامپانل در شیر ترشح می شود یا اینکه تاثیری بر ترشح شیر دارد یا خیر بنابراین مصرف آن در این دوران فقط با تشخیص پزشک و سنجش منافع آن صورت می گیرد.

تداخل دارویی پرامپانل

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (از جمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

  • دوز پرامپانل مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
  • سایر داروها می‌توانند بر حذف و عملکرد پرامپانل تأثیر گذارند. این داروها عبارت‌اند از: ریفامایسین‌ها (مثل ریفابوتین) و مخمر سنت جان.

پرامپانل ممکن است اثربخشی قرص‌های ضد بارداری حاوی لوونورژسترول را کاهش دهد. این می‌تواند موجب بارداری شود. با دکتر خود در مورد روش قابل اعتمادی برای کنترل بارداری گفتگو کنید و در تمام فعالیت جنسی خود از یک روش مؤثر (کاندوم لاتکس یا پلی اورتان) برای کنترل بارداری استفاده کنید.

اگر دچار لکه بینی یا خونریزی شدید با دکتر خود راجع به این مورد صحبت کنید، زیرا این ممکن است نشانه‌ای از این باشد که کنترل بارداری هورمونی شما به خوبی کار نمی‌کند.

اگر داروهایی مصرف می‌کنید که باعث خواب‌آلودگی می‌شوند، به دکتر یا داروساز خود بگویید، از جمله: الکل، آنتی‌هیستامین‌ها (از قبیل ستیریزین (cetirizine)، دیفن هیدرامین (diphenhydramine))، داروهای خواب و یا ضد اضطراب (مانند آلپرازولام (alprazolam)، دیازپام (diazepam)، زولپیدم (zolpidem))، شل‌کننده‌های عضلانی و داروهای ضد درد و مسکن (مانند کدئین).

برچسب روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرماخوردگی و سرفه) بررسی کنید زیرا مواد تشکیل‌دهنده اکثر آن‌ها باعث خواب‌ آلودگی می‌شود. از دکتر یا داروساز خود راجع به مصرف این داروها سؤال کنید.

نکاتی که قبل از مصرف پرامپانل باید در نظر گرفته شود

بعضی داروها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد. بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی پرامپانل ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی‌ که باردار هستید و یا قصد باردارشدن دارید یا درصورتی‌که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • اگر سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا الکل دارید.
  • اگر نسبت به دارویی آلرژی و حساسیت داشته‌اید.

اگر از سایر داروها استفاده می‌کنید. این داروها شامل تمام داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل را قبل از مصرف پرامپانل با پزشک در میان بگذارید.

​ ​پرامپانل

عوارض جانبی احتمالی داروی پرامپانل

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • احساس سرگیجه یا خواب آلودگی ، تغییر اشتها ، تغییر در خلق و خو ، احساس لرز و بی‌قراری ، احساس ضعف و یا خستگی ، تاری دید ، احساس بیماری
  • اگر علائم دیگری در شما پدید آمد که احساس می‌کنید به واسطه مصرف داروی پرامپانل می‌باشد با پزشک خود صحبت کنید.

نحوه نگه‌داری داروی پرامپانل

  • پرامپانل را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • پرامپانل را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.

بیشتر بخوانید:

آشنایی کامل با قرص ضد تشنج فلبامات

مصرف قرص دپاکین

قرص توپیرامات (درمان تشنج و صرع)

separator line

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا