دسته‌بندی نشده

لیستی از میوه و خوراکی های مناسب برای عیادت از بیماران

یکی از آداب معاشرت اجتماعی، عیادت کردن از بیماران است. این موضوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا آنجا که در روایتی عیادت از مریض مومن را زیارت خداوند می‌داند. به هر حال یادآوری ثوابی که بر عیادت مریض مترتب است و فرصت اندیشه و ژرف‌نگری آن را به خواننده واگذار می‌کنیم و به سراغ مطلب مورد بحث یعنی بهترین هدایای خوراکی که برای عیادت از بیمار می‌توان برد، می‌رویم.

بهترين خوراکی‌ها برای عیادت

توجه به علائق و وضعیت بیمار

در انتخاب هدیه خوراکی بهتر است به علائق و ترجیحات بیمار و همچنین نوع بیماری و وضعیت او توجه کنیم و همچنین بهتر است در صورت امکان، از یک متخصص تغذیه بهترین هدیه خوراکی مناسب با وضعیت بیمار را جویا شویم. برای مثال بیماران دیابتی نیاز به کنترل قند خون خود دارند، بنابراین بهتر است از آبمیوه‌های خانگی بدون شکر افزودنی برای آنها استفاده کرده، به علاوه از میوه‌هایی برای هدیه دادن، استفاده کنیم که اندیس گلایسمی پایینی دارند و قند خون را به سرعت بالا نمی‌برند، مثل سیب و آب سیب، گیلاس، آلو، گلابی، زردآلو، هلو و صیفی‌جاتی مانند خیار.آنچه مسلم است هدیه انواع شیرینی، شکلات، آبمیوه‌های با شکر افزودنی، غذاهای چرب یا شور برای بیمار دیابتی مناسب نیست. ضمناً بیمار نباید مقدار زیادی از آبمیوه‌ها را در یك وعده مصرف نماید.

كیك‌ها و شیرینی‌های خانگی سالم

اغلب افراد با وجود آنکه می‌دانند خوردن شیرینی برای بیماران ممکن است ضرر داشته باشد، ولی به دلیل بهبود وضعیت بیمار برای او شیرینی می‌برند. این شیرینی را اطرافیان بیمار و سایر مهمانان می‌توانند استفاده کنند. با این وجود، باید از بردن شیرینی‌ها و کیک‌های خامه‌ای به خصوص برای بیماران بستری در بیمارستان پرهیز کرد، چون بنابر امکانات بیمارستان، امکان آلودگی زیاد است. همچنین می‌توان از شیرینی‌های مربادار و کیک‌های ساده اسفنجی برای عیادت بیماران استفاده نمود. در صورت امکان بهتر است این کیک‌ها در منزل و با روغن مایع تهیه شوند.

آجیل و خشكبار

از دیگر خوراکی‌هایی که می‌توانیم برای بیماران ببریم، آجیل و یا مغزدانه‌ها مانند گردو، بادام، پسته و فندق کم نمک یا بدون نمک و همچنین خشکبارها مانند توت و انجیر خشک است. این مواد غذایی به دلیل داشتن املاح و مواد معدنی فراوان مناسب هستند و همچنین برای بیمارانی که پرفشاری خون دارند ضرری ندارند. با این حال برای بردن آنها باید به وضعیت بیمار مانند هوشیاری، قدرت جویدن و بلعیدن وی نیز توجه داشت.در پایان از خداوند متعال خواستاریم که ما را در ادای حقوق بیماران و عیادت از آنها یاری نماید و شفای عاجل به آنان عنایت فرماید.

میوه و آبمیوه

در تهیه میوه به منظور هدیه عیادت از بیمار، باید میوه‌ای انتخاب کنیم که بیمار به آن حساسیت نداشته باشد و در صورتیکه بیمار ناراحتی گوارشی دارد، از میوه‌هایی استفاده نماییم که اسیدیته کمتری دارند مثل سیب، موز و آناناس. میوه‌ها را باید حتما بصورت شسته شده برای بیماران بستری در بیمارستان ببریم.

در صورت امکان بهتر است بیشتر از آبمیوه‌های طبیعی که در منزل تهیه شده‌اند و کمتر از آبمیوه‌های صنعتی که تحت تاثیر مراحل فرآیند تهیه قرار می‌گیرند و محتوای ویتامین‌های آنها (از جمله ویتامین C) کمتر است، برای هدیه استفاده کنیم. همچنین در صورت امکان می‌توانیم کمپوت را نیز در منزل آماده کرده و در ظروف دردار برای بیماران ببریم.

لیستی از میوه و خوراکی های مناسب برای عیادت از بیماران

پوره نرم

برای بیمارانی که به دلیل عمل جراحی و یا سایر عوامل باید از پوره نرم برای تغذیه استفاده کنند، می‌توانیم با توجه به نظر پزشک و وضعیت بیمار برای او عصاره گوشت به همراه برنج کاملا نرم شده ببریم. آب گوشت (آب گوشت حاصل از جوشیدن گوشت و استخوان) به خصوص برای بیمارانی که شکستگی دارند، مناسب می‌باشد.

آبمیوه خانگی بهتر است!

یکی از بهترین خوراکی‌ها، انواع آبمیوه‌ها است. حالا اگر امکان گرفتن آب میوه به صورت تازه و در منزل برای ما وجود داشته باشد، بهتر است آبمیوه تازه خانگی که افزودنی خاصی مانند کمی شکر یا نمک به آن اضافه شده است، برای بیمار ببریم. این آبمیوه‌های خانگی حتی از انواع آبمیوه‌های صنعتی که کنسانتره و پوره کامل میوه هستند و هیچ افزودنی یا شکری هم ندارند، بهتر هستند.

خوراندن انواع خوراکی‌ها به بیمار، باید حتما با نظر و مشورت پزشک باشد تا مشکل و دردسری به وجود نیاید.یک خوراکی یا میوه‌ی تازه هرچقدر که بیشتر در معرض انواع فرآیندهای صنعتی قرار بگیرد، مواد مغذی‌اش کمتر می‌شود. مثلا مقدار ویتامین C در آبمیوه‌های صنعتی، خیلی کمتر از میوه‌های تازه است و با صنعتی شدن خوراکی‌ها، تراکم کالری آن‌ها هم نسبت به واحد وزنی‌شان افزایش می‌یابد.اگر فاصله و زمان رسیدن آبمیوه تازه و خانگی به بیمار طولانی و امکان از بین رفتن مواد مغذی آن وجود دارد، می‌توانید یک آبمیوه مناسب بدون مواد افزودنی و شکر یا با حداقل این مواد که تکه‌های میوه هم درون آن وجود دارد، برای بیمار تهیه کنید.

سیب و آناناس، دوست بیماران

به‌طور کلی، تفاوت زیاد و معناداری بین انواع میوه‌هایی که قرار است برای بیماران ببریم، وجود ندارد و می‌توانیم هنگام انتخاب نوع میوه، بیشتر به عادت‌ها و ترجیح‌های خود بیمار توجه کنیم. مثلا این‌که از چه میوه‌ای بیشتر خوشش می‌آید یا چه میوه‌ای را اصلا دوست ندارد یا نسبت به آن حساسیت دارد.

همچنین بخوانید:

خوراکی هایی که در هر شرایطی حال شما را خوب میکند و شادی آورند

چند خوراکی ترش که باعث سم زدایی بدن می شود!

غذا و خوراکی های مفید در زمان امتحانات

  • مقدار ویتامین C در آبمیوه‌های صنعتی، خیلی کمتر از میوه‌های تازه است.
  • و با صنعتی شدن خوراکی‌ها، تراکم کالری آن‌ها هم نسبت به واحد وزنی‌شان افزایش می‌یابد.

برخی از آبمیوه‌ها و میوه‌ها، اسیدیته‌ی بالاتری دارند و دستگاه گوارش بعضی از بیماران کمتر می‌تواند آن‌ها را تحمل کند. مثلا دستگاه گوارش برخی از بیماران نمی‌تواند میوه‌ها و آبمیوه‌هایی مانند پرتقال را به خوبی تحمل کند و باید هنگام انتخاب نوع میوه به این موارد هم توجه داشته باشیم. بد نیست این را هم بدانید که تحمل سیب و آب سیب و آناناس و آب آناناس معمولا برای بیماران ساده‌تر است و شاید این میوه‌ها گزینه‌های بهتری باشند.

بهترين خوراکی‌ها برای عیادت

بیماران خاص، خوراکی‌های خاص

در برنامه‌غذایی بیماران قلبی و کلیوی، تنظیم برخی الکترولیت‌ها، سدیم، پتاسیم، بی‌کربنات و املاح دیگری مانند فسفر و کلسیم برای این‌که بتوانند فشارخون و تعادل بین مایعات درون و بیرون سلول را کنترل کنند، بسیار مهم است بنابراین، میزان کلسیم، سدیم، پتاسیم و بی‌کربنات خوراکی‌هایی که قرار است این بیماران مصرف کنند، باید حتما تنظیم‌شده و تحت نظر پزشک باشد. مثلا میزان سدیم شیر، بسیار بالاست و مصرف آن در برخی شرایط و برای بعضی از بیماران کلیوی اصلا مناسب نیست. یا ممکن است خوردن میوه‌هایی با میزان پتاسیم بالا در شرایط خاصی برای بیماران قلبی اصلا مناسب نباشد.

تفاوت زیاد و معناداری بین انواع میوه‌هایی که قرار است برای بیماران ببریم، وجود ندارد و می‌توانیم هنگام انتخاب نوع میوه، بیشتر به عادت‌ها و ترجیح‌های خود بیمار توجه کنیم.اگر قرار است برای بیماران خاصی خوراکی ببریم تا مصرف کند، حتما باید این موضوع را با پزشک معالج اصلی بیمار در میان بگذاریم چون در برخی از موارد، این کار مانند دوستی خاله‌خرسه است و می‌تواند برای بیمار بسیار خطرناک باشد. مصرف خوراکی‌های مختلف در بیماران دیابتی با توجه به‌ شدت و ضعف بیماری، متفاوت است؛ مثلا اگر یک بیمار دیابتی، نفروپاتی داشته باشد و بیماری دیابت او به کلیه‌هایش آسیب زننده باشد، محاسبه‌ی دریافت املاح در او بسیار مهم می‌شود و شاید بتوان گفت صیفی‌جاتی مانند خیار که سدیم و پتاسیم بالایی ندارند، می‌توانند انتخاب ساده و مناسبی برای این بیماران باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا