دسته‌بندی نشده

عوارض مصرف چیپس و پفک برای کودکان

بلاهایی که چیپس و پفک سرتان می آورد!/ هشدار درباره عوارض پفک بر جنین و کودک

مصرف تنقلاتی همچون چیپس و پفک برای کودکان زیر 2 سال ممنوع است تا به حال به این فکر کردید چرا فقط برای کودکان زیر 2 سال ؟ در حقیقت این تنقلات برای تمامی افراد مضر است و تمامی عوارض آن ها گریبان گیر تمام گروه های سنی را می گیرد . یک متخصص تغذیه عوارض جبران ناپذیر این مواد خوراکی بی ارزش را برایمان توضیح داده است با دلگرم همراه باشید .

بلاهایی که چیپس و پفک سرتان می آورد!/ هشدار درباره عوارض پفک بر جنین و کودک

مضرات پفک – مصرف غذاهاي تنقلي همانند چيپس و پفك

داراي اثرات جبران‌ناپذيري است كه بسياري از كارشناسان علوم غذايي در اين مورد اتفاق نظر دارند.
مصرف نمك به منظور خوشمزه شدن چیپس و پفك به مقادیر زیاد، سبب آسیب به كلیه ها، تغییر ذائقه افراد به شور‌خواری، تجمع آب در بدن و در نتیجه تورم بافت‌ها و افزایش فشار خون و سكته‌های قلبی و مغزی می‌شود.

نوشته های مشابه

در مراحل تهيه پفک پودر ذرت پرس می شود و در حرارت بسيار بالا قرار می گيرد تا پر حجم شود و در چنين شرايطی روغن موجود در پفک ميسوزد و پر اکسيد توليد ميکند که در مقابل حرارت و نور ميزان آن زياد می شود و درنتيجه خوردن آن سلامت افراد را تهديد می نمايد .مصرف چیپس و پفک کودکان را از تغذیه‌ای سالم محروم می‌کند. در مراحل تهیه پفک، پودر ذرت پرس می‌شود و در حرارت بسیار بالا قرار می‌گیرد تا به صورت حجیم درآید. در چنین شرایطی روغن موجود در پفک می‌سوزد و تولید پراکسید می‌کند که در حرارت و نور، مقدار آن بیشتر است و خوردن آن سلامت کودک را تهدید می‌کند.

همچنین، میزان بالای نمک پفک و شوری آن موجب عادت ذائقه کودکان به شوری شده و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری فشارخون را افزایش می دهد که در بزرگسالی زمینه‌ساز بیماری های قلبی ـ عروقی و سکته‌های مغزی می‌شود. براساس این مطالعات، پفک 9 برابر حجم خود آب جذب می‌کند. کودک با خوردن پفک و به دنبال آن آب احساس سیری کاذب کرده و در نتیجه از خوردن غذای سفره محروم و دچار کمبود تغذیه‌ای می‌شود.

چرا مصرف پفک مضر است؟

مصرف چیپس نیز به دلیل شوری و روغن زیاد ، همان خطرات ذکر شده در بالا را برای سلامتی بدن در بر دارد. کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند در صورت مصرف اینگونه تنقلات، بسیار کم و از انواع معتبر آنها با بسته‌بندی بهداشتی استفاده شود، زیرا چیپس های فله‌ای در روغن چند بار مصرف، درست می‌شوند که احتمال سرطان زایی دارند. چیپس نیز موجب سیری کاذب می شود و به دلیل اینکه تمام مواد مغذی مورد نیاز برای رشد کودکان را در بر ندارد ، مصرف مداوم آن قبل از غذا موجب محروم شدن کودک از غذاهای اصلی و در نتیجه کمبودهای غذایی می‌شود.

استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه چیپس و پفك منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می شود. همچنین استفاده از روغن هایی كه چندین بار برای سرخ كردن استفاده می شوند و غالبا بوی روغن سوخته و رنگ كدر و مات به محصول می‌دهند، از جمله خطرناك‌ترین مواردی است كه می تواند منجر به مسمومیت و سرطان‌زا شدن چیپس شود.نمک زیاد موجورد در پفک و چیپس باعث آسیب دیدن کلیه‌ها و تجمع آب در بدن و درنتیجه تورم بافت‌ها و افزایش فشار خون و سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود .

گرما دیدن شدید محصول طی فرآیند سرخ شدن منجر به ایجاد رادیكال‌های آزاد پراكسید می‌شود. این مواد زیانی شبیه به مواد شیمیایی موجود در دود سیگار دارند و سبب ابتلای افراد به سرطان ریه، سینه و مثانه می شود.تحقيقات نشان مي‌دهد كه پفك تا 9 برابر وزن خود آب جذب مي‌كند، بنابراين معده كودكان را پر كرده و منجر به بي‌اشتهايي آنها به وعده‌هاي غذايي اصلي مي‌شود. همچنين چيپس نيز به دليل كالري بالاي روغن آن منجر به سيري كاذب مي‌شود و ميل افراد را به مصرف غذاهاي مغذي كاهش مي‌دهد؛ در نتيجه اين امر مصرف‌كننده به بيماري‌هايي نظير كم‌خوني، كوتاهي قد، پوكي استخوان و ريزش و تضعيف مو پس از مصرف مداوم اين فرآورده‌ دچار مي‌شود.

خواهشمنديم اگر سوال يا نکته‌اي براي مطلب عوارض پفک بر جنین و کودک

در ذهن شما باقي مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.

—————————————————————————————————-

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا