دسته‌بندی نشده

علت گرفتگي ‌گوش(در سفر و در منزل)

درمان گرفتگی گوش هنگام مسافرت با هواپیما

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان گرفتگی گوش آشنا شوید.

گرفتگي ‌گوش در مسافرت هاي هوايي

آیا تاکنون فکر کرده‌اید که چرا وقتی سوار هواپیما هستید گوش شما کیپ می‌شود و اگر بینی خود را گرفته، دهانتان را بسته و زور بزنید صدایی شبیه به تق را در گوش خود می‌شنوید و گوشتان باز می‌شود؟

با گرفتگی گوش به هنگام مسافرت با هواپیما چه کنیم؟ سلامت نیوز: با گرفتگی گوش به هنگام مسافرت با هواپیما چه کنیم؟

احساس ناراحتي مختصر يا درد گوش، ‌احساس پُري گوش و کم شدن مختصر شنوايي يا مبهم شدن صداهاي محيط.در صورتي که گرفتگي گوش شما براي چند ساعت طول بکشد يا گرفتگي گوش شما شديد باشد اين علايم ظاهر مي‌ شوند: درد شديد، ‌احساس فشار در گوش مانند وقتي که زير آب مي ‌رويد، کاهش شنوايي متوسط تا شديد، زنگ زدن گوش، سرگيجه، استفراغ و خون ريزي از گوش.

معمولا شما مي ‌توانيد خودتان گرفتگي گوش را برطرف کنيد. در صورتي که احساس ناراحتي،‌ پُري‌ گوش يا شنيدن صداهاي مبهم بيش از چند ساعت به طول ‌انجامد يا هر يک از علايم و نشانه‌ هاي تشديد را تجربه کرديد به پزشک مراجعه کنيد.

با گرفتگی گوش به هنگام مسافرت با هواپیما چه کنیم؟ سلامت نیوز: با گرفتگی گوش به هنگام مسافرت با هواپیما چه کنیم؟

در هنگام پرواز چه اتفاقي رخ مي ‌دهد؟

براي آن که پرده صماخ آن‌ طور که بايد مرتعش شود بايد فشارهاي گوش مياني با فشار هواي محيط خارج برابر باشد. تنظيم فشار هوا به عهده مجراي باريکي به نام مجراي استاش است. يک انتهاي اين مجرا به گوش مياني و انتهاي ديگر آن در محل تلاقي انتهاي بيني و قسمت فوقاني حنجره باز مي‌ شود.

به طور معمول بافت‌ هاي گوش مياني به آرامي هوا را جذب مي ‌کنند. اين موجب ايجاد فشار هواي کمتر در سمت داخل پرده صماخ نسبت به خارج مي‌ شود. زماني که چيزي مي ‌بلعيد يا خميازه مي‌ کشيد ماهيچه‌ هايي را فعال مي ‌کنيد که باعث باز شدن مجراي استاش مي ‌شود و به گوش مياني اجازه مي ‌دهد تا فشار خود را تنظيم کند. وقتي هواپيما اوج مي‌ گيرد يا فرود مي ‌آيد، فشار هواي محيط به سرعت تغيير مي ‌کند ولي عملکرد طبيعي مجراي استاش به اين سرعت نيست.

وقتي فشار هوا در يک سمت پرده صماخ از تعادل خارج مي ‌شود، اتفاقات مختلفي در گوش مياني رخ مي ‌دهد که به شدت و مدت اختلاف فشار وابسته است. مثلا پرده صماخ کشيده مي‌ شود و به خوبي مرتعش نمي‌ گردد و شما صداها را مبهم مي ‌شنويد. کشش پرده صماخ موجب احساس فشار و درد مي ‌شود. در صورتي که عدم تعادل فشار باقي بماند، مايعات بافتي گوش مياني فضا را پُر مي ‌کنند تا فشار را برابر کنند. اگر فشار، شديد يا طولاني باشد ممکن است پرده ‌گوش پاره شود.

مويرگ‌ هاي گوش مياني ممکن است پاره شده و باعث خون ريزي گوش مياني در پشت پرده صماخ شوند. همچنين ممکن است دريچه‌ هاي غشايي گوش مياني (دريچه بيضي و دريچه گرد)‌ پاره شوند.هر وضعيتي که موجب بسته شدن مجراي استاش و محدوديت عملکرد آن شود مي ‌تواند خطر گرفتگي گوش در هواپيما را افزايش دهد.

عوامل خطر شايع‌ عبارت هستند از:

مجراي استاش کوتاه (خصوصا در نوزادان و کودکان)‌، سرماخوردگي، ‌سينوزيت، رينيت آلرژيک،‌ عفونت گوش مياني و خوابيدن در هنگام فرود يا بلند شدن هواپيما.اگر دچار گرفتگي گوش شديد يا مکرر شويد، بافت ‌هاي گوش داخلي يا مجراي استاش آسيب مي ‌بينند و احتمال آن که مجددا دچار اين مشکل شويد بيشتر مي ‌شود. عوارض طولاني ‌مدت فقط وقتي اتفاق مي ‌افتد که وضعيت جدي باشد يا مدت زيادي طول بکشد يا ساختارهاي گوش‌ مياني يا داخلي آسيب ‌ديده باشند. عوارض نادر اين حالت عبارت هستند از: کاهش شنوايي دائم و وزوز گوش مزمن.

با گرفتگی گوش به هنگام مسافرت با هواپیما چه کنیم؟ سلامت نیوز: با گرفتگی گوش به هنگام مسافرت با هواپیما چه کنیم؟

دلایل گرفتگی گوش

کشیدگی در ناحیه مهره های گردن و پشت گردن یا حتی مشکلاتی در فک (بیشتر پایین فک)، می توانند باعث ایجاد گرفتگی گوش شوند. هنگام سرماخوردگی نیز فشار روی گوش ها طبیعی است، اما پس از بهبودی، گرفتگی گوش هم باید برطرف شود. هنگام بلند شدن و به زمین نشستن هواپیما نیز روی گوش ها فشار می آید که این مورد نیز به خاطر تفاوت ارتفاع طبیعی است. در این جا جویدن آدامس به برطرف شدن این گرفتگی ناراحت کننده کمک می کند.

شناگرهای غیرحرفه ای نیز اغلب با این فشار روی گوش دست به گریبان هستند. گرفتگی گوش همچنین می تواند نشانه ای از فشار بیش از حد روی یکی از اعضای حساس بدن باشد.
سرما خوردگی ، زکام ، حساسیت ، گرفتگی سینوس ، ورود آب به حفره های گوش ( در اثر شنا یا … )، تغییرات فشار هوا از علائم دیگر گرفتگی گوش می باشند.

با چرک کردن گوش نیز گرفتگی گوش به وجود می آید. اما وقتی پزشک با استفاده از دستگاه های مخصوص این چرک ها را پاک کرده و از بین می برد، به صورت محسوسی بهبودی حاصل شده و گرفتگی گوش ناپدید می شود.اما اگر چرک عامل گرفتگی گوش نباشد، درمان کردن آن مشکل تر می شود. در این جا اندازه گیری فشار و تست شنوایی می تواند در تشخیص بهتر علت بیماری کمک کند چرا که مشکل شاید مثلا از فشار داخل گوش میانی باشد.

با گرفتگی گوش به هنگام مسافرت با هواپیما چه کنیم؟ سلامت نیوز: با گرفتگی گوش به هنگام مسافرت با هواپیما چه کنیم؟

روش های درمان گرفتگی گوش

بیشتر وقتها گرفتن گوش خود به خود از بین می رود ولی گاهی طول می کشد و غیر قابل تحمل است ، با انجام روش های زیر می توانید خودتان این حالت را برطرف کنید.

اولین روش سریع

باز و بسته کردن دهان و انجام حالت بلعیدن، دهان را باز و بسته کنید مثل اینکه چیزی می خورید! این کار هوا از داخل سینوس ها خالی شده و در آن مجاری گردش هوا را باز می کند. این راه در موقع سرما خوردگی و حساسیت که باعث گرفتگی گوش شده است بسیار مفید است .

روش دوم : اگر راه اول اثر نکرد ، چند بار خمیازه بکشید بطوریکه کاملا دهان شما باز شود ،تقریبا مشابه عمل بلعیدن است ولی با این تفاوت که دهان بیشتر باز شده ، در این حالت هوا از داخل سینوس ها آزاد شده و از گوش خارج می شود .

روش سوم :در صورتی که دو راه بالا موثر نبود ، ممکن است گوش گرفتگی شما در اثر وارد شدن آب در آن باشد ، حوله ای را روی بخار آب گرم بگیرید و روی گوش قرار دهید . البته می توان با دست نیز داخل گوش را تمیز کرد ولی خوب این کار خیلی خوشایند نیست !!
روش چهارم :راه آخر گرفتن یک دوش حمام بخار است و یا می توانید ظرفی از آب را بجوش بیاورید و با نزدیک کردن سر خود روی ظرف و پتویی را روی سر خود و ظرف بخار بکشید ، بخار را کاملا” استنشاق کنید ، در این حالت تمامی مجاری تنفسی باز می شوند.

با گرفتگی گوش به هنگام مسافرت با هواپیما چه کنیم؟ سلامت نیوز: با گرفتگی گوش به هنگام مسافرت با هواپیما چه کنیم؟

برای رهایی از گرفتگی گوش چه باید کرد؟

اگر گرفتگی از طریق تنفس عمیق از راه بینی یا از طریق جویدن یا تکان دادن ماهیچه های فک برطرف نشد می توان از گوشگیر استفاده کرد. اما اگر گوشگیر هم کمکی نکرد حتما باید یک متخصص گوش و حلق وبینی، گوش را معاینه کند.

گرفتگی گوش بر اثر فشار هوا

گرفتگی و فشاری را که به خاطر شنا یا پرواز با هواپیما ایجاد شده است، می توان به کمک قورت دادن چیزی یا حرکت دادن ماهیچه های فک و یا جویدن آدامس برطرف ساخت.
باید توجه داشت که اگر گرفتگی و فشار گوش با سرگیجه همراه بود، باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرد. برای این که گرفتگی گوش نتایج ناگوار غیرمنتظره ای به بار نیاورد، باید که به راحتی از کنار آن نگذشت؛ هرچند که در بیشتر موارد گرفتگی گوش نمی تواند با خطر جدی ابه دنبال داشته باشد.

با گرفتگی گوش به هنگام مسافرت با هواپیما چه کنیم؟ سلامت نیوز: با گرفتگی گوش به هنگام مسافرت با هواپیما چه کنیم؟

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا