دسته‌بندی نشده

علت و درمان درد بازو ناشی از سندرم دوسر (Biceps) با تزریق

علت درد بازو دست + درمان

  • عضله دوسر روی بازو قرار دارد و مسئول خم کردن مفصل آرنج است. این عضله مستعد ابتلا به سندروم درد میوفیشیال است. در این سندروم ها نقاط ماشه ای در عضله تشکیل می شوند که با لمس یا تحریک فیزیکی آن ها کل عضله درد می گیرد.
  • فعالیت هایی که نیاز به چرخاندن مداوم دست نیاز دارند مانند کار با پیچ گوشتی و آسیب های میکروسکوپی تکرار شونده که طی این حرکات به عضله ترس ماژور وارد می شود می توانند باعث به وجود آمدن این سندورم شوند.
  • وارد شدن ضربه به کتف در حوادث رانندگی یا طی ورزش هایی فوتبال نیز می توانند باعث ابتلا فرد به سندروم ترس ماژور شوند.

علائم درد بازو دست

  • بازو یکی از شگفت انگیزترین اندام های بدن است که می تواند در کارهای گوناگونی همچون ضربه زدن با چوب گلف، بلند کردن زنبیل خرید و دست تکان دادن به قصد خداحافظی مورد استفاده قرار گیرد.
  • البته این عضو نیز همچون اعضای دیگر بدن ممکن است به اشتباه ونامناسب استفاده شود. علل بروز درد در بازو متفاوت است که بیشتر آنها ناشی از خستگی عضلانی می باشد.
  • اگر این درد بدون دلیل خاصی ایجاد شود، برطرف گردد و دوباره ظاهر شود، ممکن است ناشی از آرتریت باشد. در صورتی که درد به تدریج افزایش یافته و به اطراف کشیده شود، می تواند به علت شکستگی در ناحیه بازو و یا ساعد ایجاد شده باشد.
  • وجود جراحات در ناحیه مچ نیز می تواند درد قابل ملاحظه ای در ساعد پدید آورد. از شایع ترین علل آسیب در ناحیه مچ دست می توان به حرکات تکرار شونده نظیر تایپ کردن، چکش زدن و بلند کردن اجسام اشاره نمود.
  • طبق نظر «تیم گویدوتی» استاد طب کار دانشگاه آلبرتا در ادمونتون، درد بازو می تواند روز به روز و هفته به هفته بدتر شود زیرا که بازو فرصت استراحت نمی یابد.
  • در نتیجه این کشش بر روی بافت ها آنقدر افزایش می یابد که بازو دیگر توان ترمیم و بازسازی خود را از دست می دهد. حتی اگر این آسیب مربوط به مچ دست باشد؛ اما درد می تواند به نواحی دیگری همچون آرنج نیز کشیده شود.

محل نقطه ماشه ای در سندورم دوسر (نقطه آبی) و محل احساس شدن درد ارجاعی (نقاط قرمز):

  • مشخصه اصلی سندروم های درد میوفیشیال حس کردن نقاط ماشه ای در معاینه فیزیکی است. با اینکه این نقاط روی عضله قرار دارند (در جلوی بازو) اما معمولا درد احساس شده توسط بیمار، درد ارجاعی به نواحی دیگر مانند قسمت پایینی بازو و ساعد است.
  • این درد ارجاعی می تواند باعث طولانی شدن فرآیند تشخیص، تشخیص نادرست و یا درمان نامناسب شود. با تحریک نقاط نه تنها بیمار احساس درد منطقه ای می کند بلکه درد ارجاعی به دیگر نقاط بدن نیز دارد. علاوه بر درد منطقه ای و ارجاعی معمولا به دلیل شدت درد بیمار به طور ناخودآگاه و رفلکسی عضو مصدوم را از محرک فیزیکی که باعث فعال شدن نطه ماشه ای شده است دور می کند.
  • با اینکه تمام تظاهرات بالینی این سندروم شناخته شده است، اما هنوز دلیل اصلی ایجاد شدن بیماری نامشخص است. تئوری های مختلفی وجود دارد که وجه مشترک تمام آن ها ایجاد شدن نقاط ماشه ای به دلیل آسیب دیدگی های میکروسکوپی عضله است.
  • این آسیب دیدگی ها می توانند طی یک حادثه اتفاق بی افتند یا طی زمان و با فعالیت هایی که به طور مکرر به عضله فشار وارد می کنند.
  • علاوه بر آسیب های میکروسکوپی عوامل دیگری نیز می توانند فرد را مستعد ابتلا به این سندروم قرار دهند. به عنوان مثال فردی که در تعطیلات آخر هفته فعالیت ورزشی سنگین انجام می دهد، مستعد ابتلا به انواع سندروم های درد میوفیشیال است.
  • نحوه نشستن غلط پشت کامپیوتر، در هنگام رانندگی یا تماشای تلویزیون نیز از می توانند باعث ابتلا فرد به این سندروم شوند. آسیب دیدگی های قبلی بیمار که باعث عملکرد غیر طبیعی عضله می شوند نیز می توانند یکی از دلایل بیمار شدن فرد باشند.
  • تمام این موارد اگر با وضعیت تغذیه نامناسب، اختلالات جسمی و روانی مانند استرس و افسردگی مزمن همراه شوند، احتمال ابتلا فرد به این سندروم ها را افزایش می دهند.
  • سفتی بیش از حد عضله و ضعف بیمار معمولا با دیگر علائم بیماری همراه می شوند که باعث ناتوانی بیشتر بیمار و پیچیده شدن درمان می شوند. سندروم های درد میوفیشیال می توانند به تنهایی اتفاق بیافتند یا با دیگر بیماری ها مانند رادیکولوپاتی (وارد شدن فشار روی اعصاب خارج شده از نخاع توسط مهره های ستون فقرات) و سندروم های درد مخصوص منطقه درگیر شده همراه شوند.
  • در بسیاری از موارد فرد مبتلا به سندورم درد میوفیشیال از بیماری های روانی مانند افسردگی نیز رنج می برد. درمان این اختلالات روانی باید به عنوان بخش مهمی از برنامه درمانی این سندروم ها مد نظر قرار گیرد.

زمان مراجعه به موقع به پزشک

اگر روش های تسکین درد فوق الذکر انجام شد ولی تغییری در درد رخ نداد ضروری است به پزشک مراجعه شود. درمان های تخصصی و پزشکی بیشتر شامل مصرف داروهای استروییدی به منظور کاهش التهاب، استفاده از آتل و یا در موارد شدید جراحی جهت ترمیم ضایعه می باشد.


علائم ضعف بازو

  • شایان ذکر است نقاط مشخصی از بازو نسبت به جراحت آسیب پذیرتر می باشند. ضعف در ناحیه بالای بازو، اغلب ناشی از تحت فشار قرار گرفتن یک رگ و یا عصب در نقطه ای بین گردن تا نوک انگشتان می باشد. اگر جریان خون در نقطه آسیب دیده آهسته شود و پایانه های عصبی نتوانند علائم و پیغام ها را با تمام قدرت به مغز منتقل نمایند، در چنین حالتی کرختی و یا ضعف در ناحیه بازو پدید می آید.
  • آسیب های عصبی دارای اسامی گوناگونی هستند از جمله: سندروم خروجی قفسه سینه (اگر محل فشردگی جایی بین گردن وشانه باشد)، گیر کردن عصب اولنار (به ویژه از آرنج به پایین) و سندورم تونل کارپ (در مچ و دست).
  • اگر عصب اولنار در محلی که از زیر آرنج رد می شود دچار آسیب شود موجب بی حسی و سوزن سوزن شدن دست و درد در ناحیه آرنج می شود. عموما افرادی که دست خود را به مکانی سخت تکیه می دهند، دچار این آسیب می شوند. در بین دوچرخه سواران نیز این مشکل همراه با کاهش حس انگشتان دست گزارش شده است.

انجام تزریق جهت درمان درد بازو ناشی از سندروم دوسر (Biceps)

  • آماده سازی دقیق بیمار قبل از تزریق میزان موفقیت را بالا می برد. محل تزریق داخل نقطه ماشی اصلی است و به مناطقی که درد ارجاعی در آن ها احساس می شوند کاری نداریم. باید توجه داشت که برای درمان سندروم های درد میوفیشیال معمولا بیش از 1 روش درمانی لازم است تا بیمار کاملا درمان شود.
  • برای انجام تزریق بیمار به شکم روی تخت معاینه به گونه ای می خوابد که عضلات دست ریلکس شوند و پزشک محل نقطه ماشه را پیدا می کند و تزریق را داخل نقطه ماشه ای انجام می دهد. می توان برای جلوگیری از آسیب رساندن سوزن به دیگر ساختارهای بازو و دید به ساختارهای داخلی از دستگاه سونوگرافی استفاده کرد.

عوارض جانبی احتمالی:

یکی از اعصاب اصلی شانه دقیقا از دور این عضله عبور می کند. باید توجه کرد که سوزن آسیبی به این عصب نرساند. تعداد زیادی از بیماران بعد از انجام تزریق افزایش درد موقت خواهند داشت که به دلیل ورود سوزن به بافت های کتف است. این درد و درد اصلی بیماری بعد از مدتی از بین می روند.


درمان های غیرجراحی درد بازو

همچنین بخوانید:

درمان درد بازو و ضعف آن

علت درد و گرفتگی عضلات بازو چیست؟

دلایل ایجاد درد ناگهانی در بازوی چپ چیست؟

درد بازو و روش های ساده برای درمان آن

درمان و بهبود سریع درد شانه و کتف در منزل

درمان درد و کوفتگی کتف و شانه بر اثر ضربه خوردن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا