دسته‌بندی نشده

علت و درمان خودخوری مغز چیست؟!

از خودخوری مغز چه میدانید؟

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با خودخوری مغز بیشتر آشنا شوید.

 از خودخوری مغز چه میدانید؟

کم‌خوابی منجر به «خودخوری» مغز می‌شود!

این سلول‌ها که “میکروگلیا”(Microglia) نام داشته و مسئول پاکسازی مغز هستند، پس از تجزیه سیناپس‌ها و به جای ماندن سلول‌های مرده شروع به پاکسازی آنها می‌کنند.این سلول‌های کوچک دارای شاخه‌های بسیاری هستند که می‌توانند به طور دائم حرکت کرده و هرگونه عناصر بیگانه مثل نورون‌های مرده را از بین ببرند.

نوشته های مشابه

 کم‌خوابی منجر به «خودخوری» مغز می‌شود!

بدتر اینکه سلول‌هایی‌ که در بیماران مبتلا به زوال عقل فعال هستند نیز در این شرایط فعال‌تر می‌شوند.براساس این پژوهش جدید، مغز موش‌ها به دلیل عدم خواب کافی شروع به خوردن خود می‌کند.این سلول‌ها که اختریاخته یا “آستروسیت” (astrocytes) نام دارند مانند یک دستگاه مکنده کوچک در مغز عمل کرده و اتصالات ضعیف مغز را که ضعیف شده یا از هم گسسته شده‌اند را پاکسازی می‌کنند.

این پژوهش در ادامه پژوهشی انجام شد که نشان می داد کمبود خواب‌، افراد را در معرض بیماری قلبی قرار می دهد. «میشل بلثی»(Michele Bellesi) یکی از این محققان در این‌باره می گوید:”ما برای اولین بار مشاهده کردیم که بخش‌هایی از سیناپس به دلیل کمبود خواب توسط آستروسیت‌ها مصرف می‌شوند.

 کم‌خوابی منجر به «خودخوری» مغز می‌شود!

تیم تحقیقاتی دانشگاه پلی تکنیک مارکه ایتالیا دریافتند که مغز محروم از خواب، نشانه‌ای بدشگون از فعالیت‌هایی است که منجر به آلزایمر می‌شوند.طبق یافته‌های این مطالعات، خواب شبانه کمتر از 6 ساعت، احتمال مرگ را در افراد مبتلا به سندرم متابولیک که ترکیبی از دیابت، فشار خون بالا و چاقی است بالا می‌برد.

به گفته محققان تاثیر این کمبود خواب به خصوص در افراد مبتلا به فشار خون بالا و یا متابولیسم گلوکز ضعیف بیشتر است.محققان به صورت تصادفی 1344 بزرگسال با سن متوسط ​​49 سال را که پذیرفته بودند یک شب در یک آزمایشگاه بخوابند را مورد بررسی قرار دادند.

———————————————————————————————————–

گردآوری شده مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا