دسته‌بندی نشده

علت های سکته قلبی را بدانید و از بروز آن جلوگیری کنید

علل و پیشگیری سکته قلبی

علل و پیشگیری سکته قلبی

اصلاح شیوه زندگی

رعایت توصیه‌های زیر از حمله قلبی پیشگیری می‌کند:


سیگار نکشیدن

اگر سیگار می‌کشید باید بدانید كه هر لحظه، مدت زمان سالم بودن قلب خود را کوتاه‌تر می‌کنید. حتماً سعی کنید سیگار کشیدن را متوقف کنید.
در معرض دود سیگار دیگران نباشید

حضور در محلی که دود سیگار وجود دارد، فرق خاصی با کشیدن سیگار ندارد؛ زیرا همان مواد مضری که فرد سیگاری دریافت می‌کند، در فضا نیز وجود دارد و افراد مجاور استنشاق می‌کنند.

چک کردن کلسترول

همیشه سطح کلسترول خون خود را بررسی کنید. اگر کلسترول بد خون تان بالا بود، حتماً به پزشک مراجعه کنید و با مصرف دارو و تغییر رژیم غذایی، سعی در بهبود آن کنید.

چک‌آپ پزشکی را به طور مرتب انجام دهید

بسیاری از عوامل خطرزایی که موجب حمله قلبی می‌شوند از جمله فشارخون بالا، کلسترول بالا و دیابت، در مراحل اولیه هیچ علائم مشخصی نشان نمی‌دهند؛ ولی با انجام آزمایش‌های پزشکی و آگاهی از وجود این ریسک فاکتورها از شرایط دشوار بعدی و ایجاد حمله قلبی جلوگیری کنید.

کنترل فشار خون

هر فرد سالم باید هر سال دو بار فشار خونش را کنترل کند.
به طور مرتب ورزش کنید

انجام نرمش و ورزش، عملکرد ماهیچه قلب را به صورت طبیعی حفظ می‌کند. ورزش کردن با حفظ وزن ایده‌آل و کنترل دیابت، مانع ایجاد حمله قلبی می‌شود. انجام ورزش در حد 30 دقیقه پیاده‌روی در روز و پنج روز در هفته، سلامتی شما را تضمین می‌کند.
رژیم غذایی سرشار از چربی و کلسترول، باعث باریک شدن عروق قلبی می‌شود. اگر یک بار سکته کرده‌اید، خوردن چربی، کلسترول و نمک را کاهش دهید.
حفظ وزن ایده‌آل

داشتن وزن طبیعی، از بالا رفتن فشارخون و ابتلا به دیابت جلوگیری کرده و به دنبال آن، خطر حمله قلبی را نیز کاهش می‌دهد.

داشتن رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی سرشار از چربی و کلسترول، باعث باریک شدن عروق قلبی می‌شود. اگر یک بار سکته کرده‌اید، خوردن چربی، کلسترول و نمک را کاهش دهید. خوردن نمک زیاد باعث افزایش فشارخون می‌شود. ماهی دارای امگا 3 بوده و باعث بهبود سطح کلسترول خون و جلوگیری از ایجاد لخته خون می‌شود. خوردن میزان زیادی میوه و سبزیجات به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان از آسیب دیدن عروق جلوگیری می‌کند.

علل و پیشگیری سکته قلبی

کنترل استرس

تمام تلاش خود را بکنید تا استرس به عنوان یکی از عادت‌های روزانه زندگی‌تان نباشد؛ زیرا در غیر این صورت، شانس ابتلا به سکته قلبی را بالا می‌برید.

اگر شاهد حمله قلبی فرد دیگری بودید، چکار باید کنید؟

اگر با فردی مواجه شدید که دچار حمله قلبی شده است، سریعاً به مرکز اورژانس زنگ بزنید. اگر آموزش انجام احیای قلبی – ریوی را دیده‌اید، شروع به انجام CPR کنید. این کار کمک می‌کند اکسیژن به بدن و مغز برسد.

هنگام CPR باید قفسه سینه فرد بیمار به اندازه 5 سانتی‌متر فشرده شود و این کار با سرعت 100 بار در دقیقه انجام شود. پس از هر 30 فشار، راه‌های هوایی فرد باید بررسی و باقیمانده تنفس خارج شود. در صورتی که آموزشی برای این کار ندیده‌اید، تنها عمل فشار دادن قفسه سینه را انجام دهید.

علل و پیشگیری سکته قلبی
اقدام لازم هنگام بروز سکته قلبی

هنگام حمله قلبی باید سریع عمل کرد. پس مراحل زیر را به خاطر بسپارید:

* به مرکز اورژانس زنگ بزنید. اگر مشکوک هستید که دچار حمله قلبی شده‌اید یا نه، باز هم دست دست نکنید، فوری با مرکز اورژانس تماس بگیرید. اگر دسترسی به مرکز اورژانس ندارید، از یک نفر بخواهید شما را به نزدیک‌ترین مرکز درمانی برساند. فقط در صورتی خودتان رانندگی کنید که هیچ فرد دیگری را پیدا نمی‌کنید. با رانندگی کردن، شرایط خطرناک برای خود و دیگران ایجاد می‌کنید؛ بنابراین تا حد امکان این کار را انجام ندهید.

* اگر قبلاً قرص نیتروگلیسرین برایتان تجویز شده، حتماً تا رسیدن اورژانس یک عدد استفاده کنید.

* قبلاً با پزشک خود مشورت کنید و مجوز استفاده از آسپرین را در صورت بروز حمله قلبی از او کسب کنید. جویدن آسپرین احتمال آسیب به قلب را در حین سکته قلبی کاهش می‌دهد، زیرا احتمال ایجاد لخته را کاهش می‌دهد. البته آسپرین ممکن است با داروهای دیگر تداخل داشته باشد؛ بنابراین تنها در صورت تجویز پزشک یا کارشناسان اورژانس آن را مصرف کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا