دسته‌بندی نشده

طرز تهیه ۴ نوع سس گوجه فرنگی خوشمزه و پرطرفدار

سس گوجه فرنگی | طرز تهیه انواع سس گوجه فرنگی

از آن‌جا که غذاهای این کشورها بیشتر به صورت آپ‌پز هستند و کمتر از رژیم غذایی سرخ کردنی استفاده می‌کنند، مزه اصلی غذاها را با انواع سس‌ها تغییر می‌دهند و این سس‌ها در آشپزی آن‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد.

در ادامه این مقاله از دلگرم شما را با طرز تهیه سس گوجه فرنگی فرانسوی، یونانی و آمریکایی آشنا می‌کنیم و برخی خواص گوجه فرنگی و سس آن را مطرح می‌کنیم.

طرز تهیه سس گوجه فرنگی خانگی با روش های آسان و سریع

1. سس گوجه فرنگی فرانسوی

مواد لازم :

مواد زیر جهت آماده سازی 1 پیمانه سس گوجه فرنگی فرانسوی کافی است. در صورتی که حجم بیشتری از سس مدنظر شماست، به تناسب مقدار را افزایش دهید.

  • گوجه فرنگی پوست کنده: 2 تا 3 عدد
  • سس فرانسوی: 3 قاشق
  • پیاز کوچک ساطوری: 1 عدد
  • برگ نازک کرفس: 2 شاخه
  • جعفری ساطوری: 1 تا 2 ق غ خوری
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه سس گوجه فرنگی فرانسوی:

همه مواد را در مخلوط‌ کن ریخته و با هم مخلوط کنید.

سپس مخلوط آماده شده را چند ساعت در یخچال نگهداری کنید.

این سس را می‌توانید به تنهایی یا با روغن زیتون برای مزه دار کردن سالاد، گوشت، فلافل، ماهی، میگو و … بکار ببرید.

طرز تهیه ۴ نوع سس گوجه فرنگی خوشمزه و پرطرفدار

2. سس گوجه فرنگی یونانی

مواد لازم :

با مقدار مواد زیر 3 تا 4 پیمانه سس گوجه فرنگی یونانی خواهیم داشت. دقت کنید اگر مقدار سس مصرفی شما بیشتر یا کمتر از این مقدار است نسبت‌ها را تغییر دهید.

در صورتی که نسبت‌های دقیق را نمیدانید، مقدار بیشتر از این سس را آماده کنید و اضافی آن را برای دفعات بعدی مصرف در یخچال نگهداری کنید.

  • گوجه فرنگی پوست کنده و خردشده: 4 تا 5 عدد
  • رب گوجه فرنگی: 1 تا 2 ق غ خوری
  • پیاز ساطوری: 1 عدد
  • سیر کوبیده: 1 تا 2 حبه
  • جعفری یا گشنیز ساطوری: 2 تا 3 ق غ خوری
  • آویشن و مرزه خسک: 1 ق چ خوری
  • روغن زیتون: 3 ق غ خوری
  • آب: 1 لیوان
  • زیره ساییده‌شده: به مقدار لازم
  • فلفل بهار ساییده‌‍شده: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لاز
  • فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه‌ی سس گوجه فرنگی یونانی:

پایه اصلی این سس، روغن زیتون است. این روغن را در قابلمه ریخته و با شعله‌ی بسیار ملایم کمی گرم کنید.

نه تنها برای تهیه این سس بلکه هر زمانی که نیاز به حرارت دادن روغن زیتون دارید، حتما این کار را با شعله‌ی ملایم انجام دهید و اصلا اجازه ندهید روغن داغ شود.

پیاز را در روغن زیتون گرم شده تفت دهید تا بلوری شود. سپس سیر را اضافه کرده و کمی تفت دهید. گوجه فرنگی، رب، جعفری، آویشن و مرزه را با یک پیمانه آب به موادتان اضافه کرده و خوب هم‌بزنید.

در قابلمه را بسته و اجازه دهید 20 تا 25 دقیقه بجوشد. سپس ادویه، نمک و فلفل را اضافه کرده و بگذارید 20 دقیقه‌ی دیگر نیز روی حرارت باشد.

این سس را می‌توانید همراه تمام غذاهای گوشتی مانند کباب شامی میل کنید.

این سس را تا حدود یک هفته می‌توانید در یخچال نگهداری کنید. هنگام مصرف، مقداری از آن را در یک ماهیتابه‌ی کوچک داغ کنید و اگر لازم است کمی آب به آن اضافه کنید تا سفت شدن حاصل از سرمای یخچال از بین برود.

3. سس گوجه فرنگی (کچاپ)

این سس همان چیزی است که به نام کچاپ در بازار عرضه ‌می‌شود و مردم آمریکا آن را با بیشتر غذاهای خود مصرف می‌کنند. در ایران معمولا افراد عادت دارند کچاپ را همراه غذا میل کنند.

به این معنی که پس از آماده شدن وعده اصلی مقداری کچاپ روی غذا بریزند ولی آمریکایی‌ها از کچاپ در طبخ غذا استفاده میکنند. کچاپ در ترکیب بسیاری از غذاهای دیگر استفاده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه‌ی کچاپ:

با رعایت دستور زیر می‌توانید حدود دو پیمانه سس کچاپ داشته باشید. این سس به راحتی قابل نگهداری در یخچال است. پس می‌توانید!

مقدار بیشتری از آن را تهیه و نگهداری کنید. حداکثر زمان نگهداری این سس در یخچال 1 هفته است.

علت کمتر بودن زمان نگهداری سس‌های خانگی نسبت به سس‌هایی که از بیرون خریداری می‌کنیم، نداشتن نگهدارنده شیمیایی است.

  • رب گوجه فرنگی: 1 پیمانه
  • زنجبیل ساییده‌شده: 1 ق چ خوری
  • جوز بویا ساییده‌شده: 1 ق چ خوری
  • فلفل قرمز: 1.2 ق چ خوری
  • آب جوشیده: 2 تا 3 ق غ خوری
  • آب لیموی تازه: 2 ق غ خوری
  • سرکه: 1.2 پیمانه
  • شکر: ا ق غ خوری
  • نمک: 1 ق م خوری

طرز تهیه‌ی کچاپ:

همه‌ی مواد را در مخلوط کن ریخته و خوب با هم مخلوط کنید.

سپس در یک شیشه در دار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

می‌توانید طبق سلیقه خود میزان ترشی، شیرینی، شوری و تندی آن را تنظیم کنید.

طرز تهیه ۴ نوع سس گوجه فرنگی خوشمزه و پرطرفدار

4. سس گوجه فرنگی آمریکایی

در ایالات جنوبی آمریکای شمالی گاهی خوراک مرغ و ماهیچه را در این سس می‌پزند. با مقدار مواد معرفی شده در حدود 4 پیمانه سس گوجه فرنگی آمریکایی خواهیم داشت.

مواد لازم :

  • رب گوجه فرنگی: 1.2 پیمانه
  • پیاز رنده‌شده و سیر: 1 عدد
  • شکر: 4 تا 5 ق غ خوری
  • خردل: 1 ق م خوری
  • فلفل قرمز: 1 ق چ خوری
  • سرکه: 1 پیمانه
  • روغن: 1 پیمانه
  • آب: 2 پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه‌ی سس گوجه فرنگی آمریکایی:

پیاز را با 2 پیمانه آب و رب گوجه فرنگی در قابلمه ریخته و خوب هم‌ بزنید و روی شعله قرار دهید.

تا زمانی که مخلوط به جوش بیاید، صبر کنید.

به محض آن‌ که سس به جوش آمد، شعله را کم کرده و اجازه دهید حدود 30 دقیقه بجوشد.

سپس شعله را خاموش کرده و بگذارید در هوای محیط خنک شود.

سپس بقیه‌ی مواد را هم در قابلمه ریخته و هم‌بزنید.

این سس را در شیشه‌ی دربسته می‌توان به مدت 3 تا 4 هفته در یخچال نگه داشت.

خواص شگفت انگیز گوجه فرنگی در سلامت قلب و زیبایی پوست

95 درصد گوجه فرنگی را آب و 5 درصد آن را کربوهیدرات‌ ها و فیبر تشکیل می‌دهند. گوجه فرنگی حاوی ویتامین c است و تقریبا 28 درصد نیاز روزانه‌ی بدن توسط این ویتامین تامین می‌شود.

پتاسیم نیز که یکی از مواد معدنی موجود در گوجه فرنگی است، برای کنترل فشار خون و بیماری‌های قلبی و عروقی مفید است. ویتامین k موجود در گوجه فرنگی برای انعقاد خون و سلامت استخوان‌ها ضروری است.

در این ماده‌ی غذایی مفید، ویتامین b9 وجود دارد که برای رشد طبیعی بافت و عملکرد سلول‌ها ضروری است و مصرف آن در زنان باردار اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

مصرف گوجه فرنگی و محصولات آن، عامل کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، ریه و معده است. به نظر می‌رسد علت اصلی این تاثیر، خاصیت لکوپن موجود در آن است. محصولات تهیه‌شده از گوجه فرنگی که غنی از لکوپن و سایر ترکیبات گیاهی هستند، می‌توانند پوست را در برابر آفتاب ‌سوختگی محافظت کنند.

بیماری‌های قلبی و عروقی مانند حملات قلبی و سکته‌های مغزی مهم‌ترین علت مرگ و میر در جهان هستند. تحقیقات صورت گرفته درباره‌ی مردان میانسال نشان داد که کمبود سطح لکوپن و بتاکاروتن خون می‌تواند احتمال حملات قلبی و سکته‌های مغزی را در آن‌ها افزایش دهد.

شواهد مختلف حاصل از آزمایش‌های بالینی از تاثیر مکمل‌های لکوپن در کاهش کلسترول بد خون حکایت دارند. گوجه فرنگی به علت دارا بودن ویتامین a، b، c و k و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و آهن در تامین انرژی بدن نقش موثری ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید :

طرز تهیه ی سس سالسا به روش رستورانی

طرز تهیه ی سس فلفل ترکیه ای تند و بی نظیر

آموزش تهیه ی سس قارچ با طعمی بی نظیر در منزل

آموزش تصویری طرز تهیه سس انچیلادا + روش تهیه انچیلادای مرغ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا