دسته‌بندی نشده

طرز تهیه ۲ خوراک خوشمزه با شاخه های مفید بامبو + خواص

چرا و چگونه باید در رژیم غذایی خود از بامبو استفاده کنیم؟

دلگرم : در میان انواع مختلف گیاه بامبو، بامبو شوت یا Bamboo shoots نوعی خوراکی است که می توان آن را مانند گیاهان دیگر میل کرد.

bamboo sprouts یا جوانه ی بامبو نیز نام دیگر آن می باشد. در واقع این گیاه جوانه و ساقه روییده شده از دانه ی بامبو است که در ایران آن را شاخه ی بامبو می نامند.

بامبو به طور عمده در کشورهای آسیایی مورد استفاده قرار می گیرد. مردم این کشورها، خوراک بامبو را به وعده های غذاییشان اضافه کرده و معتقدند که سرشار از خواص و فواید برای سلامتی می باشد.

چند دستور غذایی جهت تهیه دو خوراک عالی با شاخه های مفید بامبو

1. خوراک بامبو اسفناج

مواد لازم :

  • ¼ پیمانه شاخه های بامبو ریز خرد شده
  • ¼ پیمانه روغن بادام زمینی یا هر روغن گیاهی دیگر
  • 1.5 قاشق چایخوری نمک
  • 2 قاشق چایخوری شکر

برای تهیه خوراک بامبو:

1- اسفناج ها را با آب سرد شسته و اجازه دهید آب آن ها به طور کامل گرفته شود.

2- روغن را روی حرارت ملایم گرم کنید. بامبوها را در آن ریخته و به مدت 45 دقیقه هم بزنید تا پخته شوند.

سپس اسفناج را نیز اضافه کرده و هم بزنید تا اسفتاج ها نیز آبشان گرفته شده و بپزند.

3- نمک و شکر را نیز اضافه کنید؛ 2 دقیقه ی دیگر آن را هم زده تا آماده ی سرو شود.

4- مواد را با کفگیر، از تابه در ظرف دیگری بریزید. به طوری که مایعات داخل تابه گرفته شوند. نوش جان

طرز تهیه ۲ خوراک خوشمزه با شاخه های مفید بامبو + خواص


2. خوراک سالمون با سس کاری و بامبو

مواد لازم:

  • 350 میلی لیتر شیر نارگیل
  • 3 قاشق غذاخوری سس ماهی
  • 3 تا 4 قاشق غذاخوری خمیر کاری
  • 1 قاشق غذاخوری زنجبیل تازه ساییده و خمیر شده
  • 140 گرم بامبو
  • 10 عدد گوجه از وسط نصف شده
  • آب نصف لیمو
  • 1 یا 2 عدد فیله ماهی سالمون با پوست
  • نمک، فلفل و روغن زیتون به میزان لازم

برای تهیه:

1- تابه ای را روی حرارت ملایم بگذارید؛ شیر نارگیل، خمیرکاری، زنجبیل و سس ماهی را در آن ریخته و خوب هم بزنید.

2- سپس بامبو، گوجه، آبلیمو و قارچ را نیز اضافه کرده و اجازه دهید 25 دقیقه بجوشد.

3- نمک، فلفل و روغن زیتون را به فیله ی سالمون بزنید.

4- سالمون را سرخ کرده تا کاملا بپزد.

سپس با سس بامبویی که تهیه کردید آن را نوش جان کنید.

طرز تهیه ۲ خوراک خوشمزه با شاخه های مفید بامبو + خواص


مزایای خوراک بامبو برای سلامتی

شاخه های بامبو سرشار از پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و میزان بسیار کمی چربی است. شاخه های تازه برداشت شده ی بامبو، مقدار عالی تیامین، نیاسین و ویتامین A ،B6 و E دارند.

همچنین حاوی فیبر بالا و فیت استرول می باشند؛ که به کاهش میزان چربی و کلسترول خون کمک می کنند. این فیبر خوراکی، فشار خون را تنظیم کرده و به درمان چاقی و برخی از سرطان ها نیز کمک می کند.

بنابراین خواص و فواید بامبو عبارت اند از:

1- بامبو برای کمک به کاهش وزن

تحقیقات و مطالعات نشان می دهد که شاخه های بامبو به طور موثری می توانند چاقی ناشی از چربی بالا را از بین ببرند.

فیبر موجود در شاخه های بامبو، دارای خواص پروبیوتیک است؛ که میکروبیوتای گوارشی و روده را تعدیل کرده و باعث بهبود متابولیسم بدن می شود.

همچنین فیبر شاخه های بامبو در جلوگیری از افزایش وزن نسبت به فیبرهای دیگر بسیار موثرتر است.

2- بامبو سلامت قلب را افزایش می دهد

شاخه های بامبو غنی از پتاسیم هستند. پتاسیم، ماده معدنی سالمی است که قند خون را تنظیم می کند. فیبر بامبو نیز به کاهش سطح کلسترول بالا کمک کرده و از این رو دوستدار قلب است.

مطالعات نشان می دهد که در داروهای کنترل کلسترول امروزی نیز از عصاره ی بامبو استفاده می شود. همچنین پتاسیم شاخه های بامبو، می تواند ضربان قلب را تقویت کرده و باعث افزایش سلامت قلب گردد.

3- بامبو به بهبود زخم کمک می کند

سال هاست که از شاخه های بامبو برای تمیز و ضدعفونی کردن زخم استفاده می شود. تحقیقات نشان داده است که برگ های این گیاه به بهبود زخم های پوستی نیز کمک می کند.

4- بامبو می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند

گفته می شود که لگنین موجود در فیبر بامبو، دارای خواص ضد سرطانی است و به جلوگیری از سرطان روده ی بزرگ کمک کرده و عملکرد روده را بهبود می بخشد.

ترکیبات فنولی موجود در این گیاه نیز خواص آنتی اکسیدانی داشته که به پیشگیری از سرطان کمک می کنند.

5- بامبو مشکلات قاعدگی را درمان می کند

مصرف منظم شاخه های بامبو، باعث کاهش مشکلات مربوط به سلامت باروری در زنان می شود.

سال هاست که قبایل مختلف از این گیاه برای درمان خانگی چرخه های قاعدگی نامنظم و مسائل نازایی، خونریزی شدید پس از زایمان و کاهش درد زایمان استفاده می کنند.


بیشتر بخوانید :

بهترین روش جهت پخت مارچوبه در مایکروفر در ۴ مرحله

با خواص درمانی گیاه بامبو بیشتر آشنا شویم

آیا میدانید گیاه بامبو فقط برای تزئین نیست!!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا