دسته‌بندی نشده

طرز تهیه ی آش جو مناسب برای نذری

آموزش آش سنتی با خواص فوق العاده

مواد اولیه برای تهیه آش جو

  • جو پوست کنده :1 پیمانه
  • بلغور گندم یا گندم پوست کنده : 1/4 پیمانه
  • پیاز بزرگ :1 عدد
  • عدس : 1/2 پیمانه
  • نخود : 1/2 پیمانه
  • لوبیا چیتی : 1/2 پیمانه
  • نعنا : 3 قاشق غذاخوری
  • آب قلم یا استاک گوشت: به مقدار لازم
  • سبزی آش : 500 گرم
  • پیاز داغ، سیر داغ و کشک : به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
  • روغن برای سرخ کردن : به میزان لازم

آش جو

مراحل تهیه آش جو

همونطور که میدونین برای پخت آش باید حبوبات آش رو از 24 ساعت قبل از پخت آش در آب خیس کنیم و تو این مدت چندین بار آب اون رو عوض کنیم تا آنزیم هایی که در حبوبات باعث نفخ در زمان هضم میشن، از اون ها خارج بشه. به همین دلیل جو رو به همراه گندم خیس می کنیم ( اضافه کردن گندم به دلیل لعاب دار شدن آش هست که در بعضی از دستور ها از برنج استفاده میشه) و همچنین بقیه حبوبات رو به صورت جدا گانه خیس می کنیم.

برای پخت آش جو ابتدا پیازمون رو به صورت نگینی خرد می کنیم و همراه با مقداری روغن تفت میدیم تا طلایی رنگ بشه.

نوشته های مشابه

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه رو اضافه می کنیم و سپس اگر آب قلم یا استاک رو از قبل آماده کردین اضافه می کنیم و در غیر اینصورت 10 پیانه آب رو به قابلمه اضافه می کنیم.

اجازه میدیم تا آب به جوش بیاد و بعد جو و گندم پوست کنده رو اضافه می کنیم.

اضافه کردن جو خیس خورده و آبکش شده به آب و پیاز در حال جوش .

بعد از یک ساعتی که از پخت جو گذشت، عدس رو اضافه میکنیم ولی اگر عدس رو جدا پخته بودین، باید بعد از پخت کامل جو اون رو به قابلمه اضافه کنیم. درب قابلمه رو به صورتیکه کاملاً کیپ نباشه قرار میدیم تا جو همراه با عدس بپزه.

عدس شسته و آبکش شده را به مواد اضافه میکنیم.

من همیشه لوبیا و نخود رو جئاگانه می پزم و بعد به آشم اضافه می کنم. بنابر این وقتی عدس پخت، نخود و لوبیا رو بعد آبکش کردن به آش اضافه می کنم.

نخود و لوبیا چیتی پخته و آبکش شده را هم اضافه میکنیم.

و بعد سبزی آش رو اضافه میکنیم. و آش رو چند بار به هم میزنیم تا همه مواد درون آش به صورت یکنواخت پخته بشن و در ضمن آش ته نگیره.

برای درست کردن نعنا داغ، 6 قاشق غذاخوری روغن رو داخل تابه می ریزیم و بعد از اینکه روغن کمی داغ شد، 3قاشق پودر نعنا خشکی رو که داشتیم به روغن اضافه می کنیم.

برای کمتر از 1 دقیقه نعنا خشک رو با روغن تفت میدیم و بلافاصله از روی حرارت بر میداریم چون حرارت بیش از حد خیلی سریع باعث سوختن و تیره رنگ شدن نعنا داغ میشه و طعم خیلی تلخی هم پیدا می کنه.

حالا در اواخر پخت، نعنا داغ رو به آش جو اضافه می کنیم و بعد اجازه میدیم تا جا آش جا بیفته. در این مدت هم چندین بار آش رو به هم میزنیم تا آش ته نگیره.

در تهیه آش جو، خیلی ها در اواخر پخت مقداری کشک داخل قابلمه میریزن تا کل آش طعم کشک رو به خودش بگیره، ولی من اینکار رو نمیکنم چون بعضی آششون رو با چاشنی های دیگه ای میپسندن. بنابراین بعد از جا افتادن آش اون رو در ظرف مورد نظر کشیده، کمی صبر می کنیم تا روی آش کمی خنک بشه، سپس با مقداری پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و در صورت تمایل با مقداری کشک اون رو تزئین می کنیم. نوش جان:)

طرز تهیه آش جو

نکات پخت آش جو نذری

  1. این غذا را با گوشت و بدون گوشت می توان تهیه کرد.
  2. آش جو به همراه آش رشته بسیار مناسب برای نذری می باشد.
  3. این آش را بدون کشک نیز می توان تهیه کرد.
  4. آش جو به همراه حلیم در ماه رمضان و سفره افطار زیاد استفاده می شود.

سبزی مناسب برای تهیه ی آش جو

سبزی آش جو شامل تره ، جعفری ، گشنیز ، اسفناج یا برگ چغندر است. سبزی آشی را باید نسبت به سبزی خورشتی درشت تر خرد کرد. می توانید از سبزی فروشی ها سبزی آماده و خرد شده آشی تهیه نمایید. بهتر است اسفناج یا برگ چغندر را به صورت درشت تر از باقی سبزیحات آشی خرد کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا