دسته‌بندی نشده

طرز تهیه ی آش ترخینه یک غذای سنتی و خوشمزه

آموزش طرز تهیه آش ترخینه دوغ

مواد لازم برای تهیه قرص ترخینه

پخت آش ترخینه به روش سنتی

  1. بلغور گندم یا در صورت تمایل بلغور جو رو از یک روز قبل در آب خیس می کنیم تا کمی نرم بشه.
  2. برای تهیه آش ترخینه لازمه که از دوغ ترش استفاده کنیم، پس بهتره دو سه روز قبل از روز پخت قرص ترخینه، دوغ رو تهیه کنیم و اجازه بدیم تا دوغ ترش بشه.
  3. بلغور خیس شده رو در ظرفی که قرار ترخینه خشک پخته بشه ریخته و بهش دوغ ترش رو اضافه کرده و منتظر میمونیم که به جوش بیاد.
  4. بعد از به جوش آمدن دوغ حرارت رو ملایم کرده و زمان میدیم تا بلغور به آرامی پخته بشه.
  5. بلغور هر چی بیشتر بپزه دوغ بیشتری رو به خودش جذب میکنه، وقتی بلغور ها نیم پز شدن یعنی نیمی از مقدار دوغ جذب شد سبزی معطر و زردچوبه رو بهش اضافه می کنیم.
  6. یا که می تونین از ابتدای زمان پخت سبزی و زردچوبه رو بریزین، چون دوغ نمک داره از نمک استفاده نمیکنیم.
  7. در گذشته، محلی های کرمانشاه، لرستان و ایلام از پونه کوهی و نعناع به عنوان سبزی آش ترخینه استفاده می کردند.
  8. برای معطر کردن بیشتر قرص ترخینه می تونین از کمی مرزه یا ترخون به همراه نعناع و پونه کوهی استفاده کنین.
  9. میبینین که مواد ترخینه داره سفت تر میشه پس مرتب هم بزنین تا ته نگیره.
  10. بعد از اینکه دوغ کامل جذب شد ظرف حاوی ترخینه رو از روی حرارت بر میداریم.
  11. آآسفت شدن کامل مواد ترخینهاجازه میدیم کمی از حرارت بیفته و خنک بشه و بعد شروع می کنیم به شکل دادن، دقت کنین که اگر بذارین کامل خنک بشه شکل دادنش سخت میشه.
  12. به اندازه مشتتون از مواد ترخینه برداشته و مثل تصویر شکل بدین و روی سینی یا پارچه های تمیز بچینین تا کاملا خشک بشن.
  13. علت اینکه داخل قرص ترخینه رو گود می کنن این هستش که داخل ترخینه یکنواخت خشک بشه چرا که خیس بودنش باعث کپک میشه.
  14. ترخینه های خشک رو باید روزی ۲ بار زیرو رو کنین تا به خوبی آفتاب بگیره و هوا جریان داشته باشه … این کار باعث میشه زودتر خشک بشن.
  15. زمان خشک شدن کامل ترخینه ها، بسته به میزان گرمای هوا از ۳ تا ۷ روز طول میکشه، برای اطمینان از خشک شدنش یکیشو از وسط نصف کنین اگر داخلش خشک بود پس آماده ست.
  16. بعد از خشک شدنشون در یک ظرف تمیز و خشک بچینین و در کابینت هاتون نگهداری کنین ! ترخینه ای که خوب خشک شده باشه خراب شدنی نیست.

طرز تهیه ی آش ترخینه یک غذای سنتی و خوشمزه

یک راه میانبر هم برای نگهداریش فریز کردنه ! یعنی به جای خشک کردن بسته بندی کرده و فریز کنین … به همین راحتی.

طرز تهیه آش ترخینه به روش کاملا سنتی

  1. خب حالا که قرص ترخینه به روش سنتی در خانه آماده شده نوبت به پختش میرسه.
  2. چند قرص از ترخینه خشک رو در یک ظرف حاوی آب جوش قرار بدین و بذارین با حرارت ملایم بپزه، با دیدن حرارت ترخینه نرم میشه و دوغش رو به آب پس میده.
  3. چون بلغورها در مرحله اول نیم پز شده بودن، در این زمان فرآیند پختشون کامل میشه و آش ترخینه جا میفته.
  4. اگر دوس دارین آشتون سبزی بیشتری داشته باشه میتونین در ابتدای پخت کمی سبزی آش بهش استفاده کنین.
  5. این آش چون به عنوان یک غذای نیمه آماده و آسان در گذشته به کار برده میشده، حبوبات دیگه ای نداره و ورژن اصلیش این هست.
  6. اما شما با توجه به سلیقه خودتون می تونین از حبوبات دیگه ای هم استفاده کنین، در صورت تمایل وقتی حبوباتتون نیم پز شد سبزی و ترخینه خشک رو بهش اضافه کنین تا با هم جا بیفته.

آش ترخینه به دلیل وجود بسیاری از آنتی بیوتیک ها و ویتامین ها درمانگر خوبی برای روز های سرد زمستانی و سرماخوردگی ها هستش.

نوشته های مشابه

گردآوری شده مجله ی دلگرم

مریم امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا