دسته‌بندی نشده

طرز تهیه منتو افغانستانی + روش نگهداری از منتو

طرز تهیه منتو وطنی افغانستانی

منتو یکی از غذاهای لذیذ افغانستان عزیز میباشد که در بخار آب پخته میشود. خمیر منتو را به شکل دایره های کوچک قطع نموده از گوشت سرخی، دنبه، پیاز، سیر، گشنیز و مرچ سیاه پر نموده در ظرف مخصوص می چینند. با این آموزش لذیذ در مجله دلگرم همراه شوید.

آشنایی با غذای معروف افغانستان : منتو

مواد لازم جهت تهیه منتو افغانی

  • گوشت سرخ یک کیلو ( گاو ،گوساله )
  • پیاز دو کیلو
  • آرد ترمیده سه کیلو
  • روغن به مقدار لازم
  • رب رومی دو یا سه قاشق کلان
  • دال نخود یک پیاله
  • چکنی ۵۰۰ گرام ( کشک) با سیر و نمک حل کنید )
  • ادویه جات ( مرچ سیاه ،فلفل سیاه، تخم ،گشنیز، پودینه و نمک )
  • مقدار سیر به دل خواه خودتان

مواد لازم جهت تهیه خمیر منتو

  • دو کیلو آرد
  • نمک به مقدار لازم
  • خمیر مایه به مقدار لازم

طرز تهیه منتو خوشمزه افغانستانی

  1. مقدار ۲۰ گرم روغن با آب و شیر گرم خمیر نماید . یک یا نیم ساعت بگذارید تا خوب خمیر جا بیافتد
  2. گوشت را خوب بشوید بعد از چرخ گوشت رد کنید پیاز را پوست کرده خلال کنید با ماشین سالاد ماشین کنید.
  3. (پیاز را هم می توانید رنده کنید) از ماشین گوشت چرخ کن أصلا استفاده نکنید . پیاز و گوشت را با نمک و تخم گشنیز مرج تازه مخلوط کنید . اگر از گوشت کوفته استفاده کنید باید گوشت را در بین دیگ ناسوز با یک عدد پیاز بپزید طوریکه ابتدا گوشت حرارت دهید بعد از ۱۵ دقیقه کم آب بی اندازید تا نرم گردد یک قاشق رب رومی و مصاله رااضافه کنید. اگر گوشت چرب داشت روغنش را بر طرف کنید .
  4. طرز تهیه منتو افغانستانی + روش نگهداری از منتو

  5. خمیر را نازک هموار نموده چارکنچ برش نماید .مقدار یک قاشق کلان مواد تهیه شده را بین خمیر منتو گذاشته هر گوشه آن را با هم محکم نماید .بعدا هر دو طرف را با هم محکم نماید .
  6. مقداری آب داخل دیگ روی حرارت گذاشته قالب های دیگ را روغن چرب کنید .منتو را روی قالب جالی پهلو به پهلو اما دور تَر از هم دیگر چیده قالب ها را بالآی همدیگر قرار دهید معمولا دیگ منتو دارای دو الا چهار طبقه میباشد . بعد از ۲۰ دقیقه جای قالب ها را تبدیل کنید اولی را در آخر و آخری را در اول بگذارید .
  7. بعد از پخته شدن منتو طَی غوری را چکنی زده منتو را کشیده و رویش دوباره چکنی بنزید لعاب را أنداخته با( پودینه مرچ سیاه و لذیذ نموده با گشنیز دیزاین نماید . اشتهای خوب و نوش جان

طرز تهیه منتو افغانستانی + روش نگهداری از منتو

طرز تهیه لعاب منتو

  1. دال نخود یا لوبیا را از شب قبل خیس کنید تا زود پخته شود برای تهیه لعاب از پیاز نیز استفاده میشود اما من لعاب را بدون پیاز تهیه میکنم چون منتو خودش پیاز کافی دارد .
  2. روغن را سرخ نموده رب رومی أضافه کنید سپس دال نخود یا لوبیا را أضافه کنید و بگذارید نمک را به خود جذب کند و سر روغن بیاید

روش نگهداری از منتو پیچیده شده در فریزر

  • منتو را بعد از پرنمودن روی پلاستک با در نظر داشت فاصله ها بین یک دیگر چیده و برای چند ساعت بگذارید کاملا یخ ببندد .
  • سپس منتو را در بین پلاستک جابجا کردن و موقع لازم طبخ کنید . حین طبخ مقدار روغن را نزد خود گذاشته و منتو را یکبار داخل روغن نمودن بالای ظرف جالی با در نظر داشت مسافه پهلو هم بگذارید .

طرز تهیه منتو افغانستانی + روش نگهداری از منتو

طرز تهیه منتو افغانستانی + روش نگهداری از منتو

بیشتر بخوانید :

طرز تهیه میت لوف غذای ایتالیایی (کباب قالبی) + سس سیر

طرز تهیه گازپاچو (غذای اسپانیایی) عجیب ولی خوشمزه

ناسی لماک : غذای محبوب مالزی با طعمی بی نظیر

طرز تهیه مقلوبه پلـو : غذای خوشمزه عربی و ترکیه ای

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا