دسته‌بندی نشده

طرز تهیه فلافل لبنانی تند و تیز

طرز تهیه فلافل لبنانی تند و تیز، را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.

طرز تهیه فلافل لبنانی تند و تیز

طرز تهیه فلافل لبنانی تند و تیز

فلافل یکی از غذاهایی است که مخصوص کشور لبنان است و در جنوب ایران هم پخته می شود. فلافل یک ساندویچ سالم و بسیار لذیذ هستش که با طعم دهنده های زیادی درست و میل میشه.

مواد لازم :

نخود خیس خورده 250 گرم
پیاز بزرگ 1 عدد
سیر 3 حبه
سیب زمینی کوچک آب پز 1 عدد
آرد سوخاری 3 قاشق غذا خوری
ادویه كار ی 1قاشق چایی خوری
فلفل و نمك و زیره و تخم گشنیز به میزان دلخواه
گشنیز یا جعفری خرد شده(دلخواه) 2 قاشق غذا خوری

مواد لازم جهت سس :

پودر انبه 2 قاشق غداخوری
فلفل قرمز یا چیلی 1 قاشق مربا خوری
رب 3 قاشق غذا خوری
کاری 1 قاشق مربا خوری
پاپریکا 1 قاشق غذا خوری
سرکه 2قاشق غذا خوری
آب 3 قاشق غذا خوری
نمک به میزان لازم

طرز تهیه :

توجه داشته باشید این دستور یکی از چندین دستوریست که برای فلافل میتوان استفاده کرد.
1 – نخود را حداقل به مدت 24 ساعت خیسانده و چندین بار آب آن را عوض کنید.
2 – نخود و سیر و پیاز را به همراه سیب زمینی آب پز و ادویه ها در دستگاه غذا ساز ریخته و مخلوط میکنیم .آرد سوخاری را آرام به مواد افزوده تا کمی سفت شود و مایه فلافل خود را بگیرد. پس از 10 دقیقه فلافل ها را قالب زده و در روغن فراوان سرخ نمایید.
3 – فلافل ها را روی دستمال مخصوص قرار داده تا روغن آن ها خارج شود.

تهیه سس :

1 – رب را در کمی روغن تفت داده ادویه ها را افزوده و تفت دهید.
2 – سرکه را اضافه کرده و آب را به سس اضافه میکنیم. روی حرارت قرار داده تا کمی غلیظ شود.
3 – میتوان به این سس سبزیجات معطر مانند نعنا یا ترخون نیز اضافه کرد.

نکات :

1 – استفاده از دستگاه مخصوص فلافل زن باعث یک شکل شدن و هم اندازه شدن فلافل ها میشود. پس استفاده از آن بسیار بهتر است . اگر با دست فلافل میزنید دقت کنید که کلفت نباشد تا مغز پخت شود.
2 – فلافل معمولا تند سرو میشود پس میتوانید به دلخواه خود سس یا خود مایه فلافل را تند تر نمایید.
3 – فلافل در خارج از ایران معمولا با نان عربی یا پیتا سرو میشود. میتوانید با نان باگت به صورت ساندویچ یا به صورت پرس سرو نمایید.
4 – دقت کنید روغن فلافل بسیار داغ باشد و فلافل ها را در آن سرخ کنید.
5 – در بعضی از دستورات برای این میزان نصف قاشق مربا خوری بیکینگ پودر هم به مایه فلافل اضافه میکنند که باعث پفکی شدن آن میشود .
6 – سبزیجات معطر دلخواه هستند که میتوانید ریز خرد کرده و به مایه فلافل بیفزایید .

مقدار کالری

مواد غذایی یادشده در مجموع تقریباً دارای 1200 کیلوکالری انرژی هستند که در صورت تقسیم کردن آن‌ها میان 4 نفر مقدار کالری دریافتی به 300 کیلوکالری خواهد رسید. از آنجایی که این غذا با نان میل می‌شود، به ازای هر برش نان 30 گرمی (یک کف دست) با فلافل، 80 کیلوکالری دیگر نیز به مقدار انرژی یادشده اضافه خواهد شد.

همراه غذا

اگر می‌خواهید فلافل‌ها را با سس میل کنید، بهتر است که سستان، سس گوجه‌فرنگی خانگی باشد که از نمک کمی تهیه شده و گوجه‌فرنگی تازه در آن به کار رفته باشد. ترشی نیز یکی از همراهان اصلی این غذاست. البته می‌توانید فلافل را با برگ‌های تازه کاهو و گوجه‌فرنگی حلقه شده نیز میل کنید. نوشیدنی مناسب این غذا نیز می‌تواند یک لیوان شربت آب‌لیمو البته طعم‌دار شده با عرق نعناع باشد تا به هضم غذایتان کمک کند. البته چای نعناع هم گزینه مناسبی برای تندخوری های حرفه ای (مانند هندی ها) است.

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا